Gość: WF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:50 Ala , Wstyd , CZestochowa to jedna wielka prowincja , nie ma na czym studiowac ,, wkszosc , to same jakies smieszne kierunki , dobrze chociaz Ze Jasna Góre mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koolp Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:22 trzeba wprowadzić platne studja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemas Re: Politechnika bez wuefu IP: *.pcz.pl 30.01.06, 16:31 bo to politechnika a nie jakies fiki miki w polsce potrzebujemy inzynierow a nie specjalistow od fikania koziolkow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Politechnika bez wuefu IP: *.21.pl / *.21.pl 30.01.06, 17:21 Bez przesady. Później rosną garby i kaleki inżynierowie. Mnie się tam podobał WF na studiach (gdyby jeszcze nie ta godzina :) - na jednym semestrze miałem na 6:55:)). Poza tym nie ma "fiki miki", ale - przynajmniej u nas - graliśmy w co chcieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Politechnika bez wuefu IP: *.czestochowa.agora.pl 30.01.06, 17:23 Marcin, ale nie chodzi o likwidację zajęć z wuefu na kierunkach inżynierskich itp., tylko o studia na kierunku wychowanie fizyczne, których już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Politechnika bez wuefu IP: *.21.pl / *.21.pl 30.01.06, 18:46 Sorry za zamieszanie i pobieżne studiowanie wątku. Jakoś tak coś mi umknęło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:03 I co watek sie skonczył juz tak szybko? Politechnika to rozlegly i ciekawy przedmiot rozważan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Politechnika bez wuefu IP: 82.160.246.* 26.02.06, 12:35 Co Ty myślisz ze w-f to takie fiku miku? widac ze nigdy nie byles dobry z w-f typowe antytalencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student WF Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:36 kolego, gdyby nie fiki miki to mialbys krzywy kregoslup z powodu slabo rozwinietych miesni szkieletowych, jezeli wydaje Ci sie, ze zycie to tylko siedzenie przed komputerem to jestes w bledzie... zycie to nie polega tylko na kasie, bo po co ci kasa jak jestes slaby i schorowany z powodu nic nierobienia?! (chodzi o sport itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:30 Płatne studia ... nie zgadnę: już skończyłeś studia albo rodzice płacą ci za zaoczne. Ewentualnie nie studiowałeś nigdy w życiu.Nie wkurzaj studentów! A jeśli chodzi o wuef na Polibudzie, to trochę szkoda, że likwidują, bo w Częstochowie i tak jest niewielki wybór ciekawych kierunków. Można tu być nauczycielem po AJD, albo magistrem inżynierem z kierunków technicznych. Pasjonujące ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszcz Re: Politechnika bez wuefu IP: *.man.czest.pl 30.01.06, 16:36 Zawsze wydawało mi sie, że WF tak sie pisze a nie wuef, ale może sie mylę. Może mnie ktoś oświecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redakcja Re: Politechnika bez wuefu IP: *.czestochowa.agora.pl 30.01.06, 16:46 WF to, oczywiście skrót od wychowanie fizyczne, ale jest tak rozpowszechnione w codziennym języku polskim, że Słownik Poprawnej Polszczyzny (red. A. Markowski, wyd. 2000) dopuszcza formę „wuef” jako „całe, odmieniane wyrażenie”. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:52 no i dobrze!!!Jeszcze zamknac zarzadzanie bo to jest politechnika czyli uczelnia techniczna!!!!A jak mozna byc inzynierem z zarzadzania?Powinien byc wf w czewie ale nie pod szyldem politechniki bo taka jest prawda ze szkodzi to polibudzie.To ma byc uczelnia techniczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:21 to jest żenujące!!naprawdę w Czewie nie ma gdzie studiować a jak się pojawia coś ciekawego(to moje odczucia, bo kocham ruch)to po co ma istnieć, trzeba zamknąć;/...lipa na całego...niedawno oszczędzali na papierze "dodupnym" i paniach w szatni to teraz kierunki polikwidują, czemu nie...wałki już takie na tej polibudzie odchodzą, że w sumie może i to już nie powinno dziwić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: Ten kierunek utworzono na złość AJD. IP: 82.160.8.* 30.01.06, 18:43 Panowie inżynierowie, z całym szacunkiem, chcieli pokazać jak bardzo górują nad swoimi kolegami i sąsiadami. Dopóki ich to bawiło i nie patrzyli w rachunki, było fajnie. Teraz musieli zajrzeć, bo bieda w oczy zajrzała i okazało się, że to wcale nie jest takie zabawne jak się pierwej wydawało. W języku prostych, jak ja, ludzi, to się nazywa "przyjść do rozumu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:54 To jest Polska w pigułce-gdy pojawia się coś dobrego,trzeba zniszczyć.Ciekawe:dlaczego gazeta nie zadała sobie trudu porozmawiać z wuefistami.Tłumaczenia prodziekana Byloka są na użytek próby usprawiedliwienia tej obłędnej decyzji.Nie ma profesorów ? - to trzeba zatrudnić na pierwszych etatach większą liczbę doktorów.W 2002 roku było ich tylko 2 , dzisiaj 7 a liczba ich stale wzrasta(Szczerbowski,Różycki,Pilarek).Nie ma problemu z minimum profesorskim.W Politechnice Opolskiej do dziś(12 lat istnienia) wszystkie obiekty są wynajmowane a kierunek WF rozwija się doskonale (samodzielny wydział,studia magisterskie,fizjoterapia).Ale tam o WF-ie zawsze decydowali WF-iści a nie ludzie innych profesji.Ogromna liczba uczelni w Polsce inwestuje w obiekty sportowe , u nas od 36 lat - NIC.Dobrze,że kiedyś był w tej uczelni Rektor Grajcar.Gdyby racjonalnie gospodarowano istniejącymi zasobami i zjednoczono kulturę fizyczną problem obiektowy byłby dużo mniejszy.Na tej uczelni są kierunki o wiele droższe niż WF,ale ten nie pasuje do wizerunku Politechniki tym bardziej,że w skali kraju liczą się przede wszystkim siatkarki i koszykarze.Decyzja o likwidacji nie ma nic wspólnego z prawami rynku edukacyjnego - zamyka się kierunek,który w krótkim czasie zdobył wielką renomę,tu chce studiować dużo młodych ludzi.Życzę zdrowia,sprawności fizycznej i sportowej sylwetki wszystkim i zachęcam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:57 Każdego z nas dotyczy ten problem bo to właśnie tak chyba można nazwać. Ja skoro tu mieszkam to chcę żeby Cze-wa się rozwijała a wraz z nią wiele instytucji, żeby przyjeżdżali tu ludzie studiować z innych miast i innych krajów zachęceni renomą szkół wyższych i generalnie "świętym miastem", żeby wyjeżdżali stąd zachwyceni ludźmi, otoczeniem ale tu nikogo nie ciągnie, bo do czego??U nas nie ma życia studenckiego(i nie mam na myśli regularnego picia napojów wyskokowych i towarzyszących temu orgii czy czegoś takiego, nie, chodzi o organizowanie spotkań, mających na celu rozwój, wzajemną pomoc, rozwijanie umiejętności...)a teraz zamyka się jeszcze naprawdę kierunek wart studiowania bo co?-bo oczywiście nie ma pieniędzy...;/ Nie jestem w stanie pojąć jak właśnie ludzie na kierunku zarządzanie nie potrafią podejmować przyszłościowych decyzji??!!Otworzono 3 czy 4 lata temu kierunek, który jak najbardziej powinien się rozwijać(zgadzam się z moim poprzednikiem) a tu taka kupa i to gdzie??Na zarządzaniu...Wydział powinien świecić przykładem dla pozostałych, uczyć przedsiębiorczości a tu jak dla mnie to wręcz się cofa i nie ma nic wspólnego z perspektywicznym podejściem..;/Trzeba promować, inwestować, znaleźć "złoty środek" ale tu na nic nie ma pieniędzy to gdzie one są???Wiem, że to retoryczne pytanie bo niby kto mi na nie odpowie??Nikt nigdzie na nic nie ma kasy...Nikomu się nie chce palcem kiwnąć, żeby coś zmienić na lepsze, zrobić coś pozytywnego a gdy się pojawia faktycznie jakaś szansa na dobry początek to trzeba to zniszczyć...Jest mi cholernie przykro bo ten kierunek wprowadził powiew świeżości wśród pseudo "biznesmenów" i marketingowców na wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:45 Ale tych trzech Panów nie jest dr coś ci sie pomyliło Szczerboeski z tego co wiem jest doktorantem(gosc ma pojecie ) ,a Róża i Pilar chyba nawet nie aspiruja do takich stopni.Co do kondycji kierunku to jest opłakana,a wynajem obiektów do zajec stwarza u nas w kraju podłoże do robienia wałków i ustawiania przetargów co z reszta dotyczy tez wyjazdów na obozy gdzie do przetargów stawali pojedyńczy kontrahenci.To żenada nic dziwnego,że kierunek choc cieszy sie popularnościa stał sie nierentowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolka to powyżej jest do re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:48 to powyżej jest do re Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Politechnika bez wuefu IP: *.cable.ubr05.dals.blueyonder.co.uk 01.02.06, 01:10 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Politechnika bez wuefu IP: 72.232.32.* 26.02.06, 14:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=36713830 Odpowiedz Link Zgłoś