Dodaj do ulubionych

Politechnika bez wuefu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:50
Ala , Wstyd , CZestochowa to jedna wielka prowincja , nie ma na czym
studiowac ,, wkszosc , to same jakies smieszne kierunki , dobrze chociaz Ze
Jasna Góre mamy
Obserwuj wątek
    • Gość: koolp Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:22
      trzeba wprowadzić platne studja
      • Gość: przemas Re: Politechnika bez wuefu IP: *.pcz.pl 30.01.06, 16:31
        bo to politechnika a nie jakies fiki miki

w polsce potrzebujemy inzynierow a nie specjalistow od fikania koziolkow....
        • Gość: marcin_r Re: Politechnika bez wuefu IP: *.21.pl / *.21.pl 30.01.06, 17:21
          Bez przesady. Później rosną garby i kaleki inżynierowie. Mnie się tam podobał WF
          na studiach (gdyby jeszcze nie ta godzina :) - na jednym semestrze miałem na
          6:55:)). Poza tym nie ma "fiki miki", ale - przynajmniej u nas - graliśmy w co
          chcieliśmy.
          • Gość: szcz Re: Politechnika bez wuefu IP: *.czestochowa.agora.pl 30.01.06, 17:23
            Marcin, ale nie chodzi o likwidację zajęć z wuefu na kierunkach inżynierskich
            itp., tylko o studia na kierunku wychowanie fizyczne, których już nie będzie.
            • Gość: marcin_r Re: Politechnika bez wuefu IP: *.21.pl / *.21.pl 30.01.06, 18:46
              Sorry za zamieszanie i pobieżne studiowanie wątku. Jakoś tak coś mi umknęło :)
              • Gość: Rolka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:03
                I co watek sie skonczył juz tak szybko? Politechnika to rozlegly i ciekawy
                przedmiot rozważan!!!
        • Gość: Ania Re: Politechnika bez wuefu IP: 82.160.246.* 26.02.06, 12:35
          Co Ty myślisz ze w-f to takie fiku miku? widac ze nigdy nie byles dobry z w-f typowe antytalencie
        • Gość: student WF Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:36
          kolego, gdyby nie fiki miki to mialbys krzywy kregoslup z powodu slabo
          rozwinietych miesni szkieletowych, jezeli wydaje Ci sie, ze zycie to tylko
          siedzenie przed komputerem to jestes w bledzie... zycie to nie polega tylko na
          kasie, bo po co ci kasa jak jestes slaby i schorowany z powodu nic
          nierobienia?! (chodzi o sport itd)
      • Gość: studentka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:30
        Płatne studia ... nie zgadnę: już skończyłeś studia albo rodzice płacą ci za
        zaoczne. Ewentualnie nie studiowałeś nigdy w życiu.Nie wkurzaj studentów!
        A jeśli chodzi o wuef na Polibudzie, to trochę szkoda, że likwidują, bo w
        Częstochowie i tak jest niewielki wybór ciekawych kierunków. Można tu być
        nauczycielem po AJD, albo magistrem inżynierem z kierunków technicznych.
        Pasjonujące ...
    • Gość: barszcz Re: Politechnika bez wuefu IP: *.man.czest.pl 30.01.06, 16:36
      Zawsze wydawało mi sie, że WF tak sie pisze a nie wuef, ale może sie mylę. Może
      mnie ktoś oświecić.
      • Gość: Redakcja Re: Politechnika bez wuefu IP: *.czestochowa.agora.pl 30.01.06, 16:46
        WF to, oczywiście skrót od wychowanie fizyczne, ale jest tak rozpowszechnione w
        codziennym języku polskim, że Słownik Poprawnej Polszczyzny (red. A. Markowski,
        wyd. 2000) dopuszcza formę „wuef” jako „całe, odmieniane wyrażenie”. Pozdrawiamy
    • Gość: kow Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:52
      no i dobrze!!!Jeszcze zamknac zarzadzanie bo to jest politechnika czyli
      uczelnia techniczna!!!!A jak mozna byc inzynierem z zarzadzania?Powinien byc wf
      w czewie ale nie pod szyldem politechniki bo taka jest prawda ze szkodzi to
      polibudzie.To ma byc uczelnia techniczna!!!!
    • Gość: Krystyna Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:21
      to jest żenujące!!naprawdę w Czewie nie ma gdzie studiować a jak się pojawia coś
      ciekawego(to moje odczucia, bo kocham ruch)to po co ma istnieć, trzeba
      zamknąć;/...lipa na całego...niedawno oszczędzali na papierze "dodupnym" i
      paniach w szatni to teraz kierunki polikwidują, czemu nie...wałki już takie na
      tej polibudzie odchodzą, że w sumie może i to już nie powinno dziwić??
      • Gość: Pako Re: Ten kierunek utworzono na złość AJD. IP: 82.160.8.* 30.01.06, 18:43
        Panowie inżynierowie, z całym szacunkiem, chcieli pokazać jak bardzo górują nad
        swoimi kolegami i sąsiadami. Dopóki ich to bawiło i nie patrzyli w rachunki,
        było fajnie. Teraz musieli zajrzeć, bo bieda w oczy zajrzała i okazało się, że
        to wcale nie jest takie zabawne jak się pierwej wydawało. W języku prostych,
        jak ja, ludzi, to się nazywa "przyjść do rozumu".
    • Gość: Re Re: Politechnika bez wuefu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:54
      To jest Polska w pigułce-gdy pojawia się coś dobrego,trzeba
      zniszczyć.Ciekawe:dlaczego gazeta nie zadała sobie trudu porozmawiać z
      wuefistami.Tłumaczenia prodziekana Byloka są na użytek próby usprawiedliwienia
      tej obłędnej decyzji.Nie ma profesorów ? - to trzeba zatrudnić na pierwszych
      etatach większą liczbę doktorów.W 2002 roku było ich tylko 2 , dzisiaj 7 a
      liczba ich stale wzrasta(Szczerbowski,Różycki,Pilarek).Nie ma problemu z
      minimum profesorskim.W Politechnice Opolskiej do dziś(12 lat istnienia)
      wszystkie obiekty są wynajmowane a kierunek WF rozwija się doskonale
      (samodzielny wydział,studia magisterskie,fizjoterapia).Ale tam o WF-ie zawsze
      decydowali WF-iści a nie ludzie innych profesji.Ogromna liczba uczelni w Polsce
      inwestuje w obiekty sportowe , u nas od 36 lat - NIC.Dobrze,że kiedyś był w tej
      uczelni Rektor Grajcar.Gdyby racjonalnie gospodarowano istniejącymi zasobami i
      zjednoczono kulturę fizyczną problem obiektowy byłby dużo mniejszy.Na tej
      uczelni są kierunki o wiele droższe niż WF,ale ten nie pasuje do wizerunku
      Politechniki tym bardziej,że w skali kraju liczą się przede wszystkim siatkarki
      i koszykarze.Decyzja o likwidacji nie ma nic wspólnego z prawami rynku
      edukacyjnego - zamyka się kierunek,który w krótkim czasie zdobył wielką
      renomę,tu chce studiować dużo młodych ludzi.Życzę zdrowia,sprawności fizycznej
      i sportowej sylwetki wszystkim i zachęcam do dyskusji.
      • Gość: Krystyna Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:57
        Każdego z nas dotyczy ten problem bo to właśnie tak chyba można nazwać. Ja skoro
        tu mieszkam to chcę żeby Cze-wa się rozwijała a wraz z nią wiele instytucji,
        żeby przyjeżdżali tu ludzie studiować z innych miast i innych krajów zachęceni
        renomą szkół wyższych i generalnie "świętym miastem", żeby wyjeżdżali stąd
        zachwyceni ludźmi, otoczeniem ale tu nikogo nie ciągnie, bo do czego??U nas nie
        ma życia studenckiego(i nie mam na myśli regularnego picia napojów wyskokowych i
        towarzyszących temu orgii czy czegoś takiego, nie, chodzi o organizowanie
        spotkań, mających na celu rozwój, wzajemną pomoc, rozwijanie umiejętności...)a
        teraz zamyka się jeszcze naprawdę kierunek wart studiowania bo co?-bo oczywiście
        nie ma pieniędzy...;/
        Nie jestem w stanie pojąć jak właśnie ludzie na kierunku zarządzanie nie
        potrafią podejmować przyszłościowych decyzji??!!Otworzono 3 czy 4 lata temu
        kierunek, który jak najbardziej powinien się rozwijać(zgadzam się z moim
        poprzednikiem) a tu taka kupa i to gdzie??Na zarządzaniu...Wydział powinien
        świecić przykładem dla pozostałych, uczyć przedsiębiorczości a tu jak dla mnie
        to wręcz się cofa i nie ma nic wspólnego z perspektywicznym podejściem..;/Trzeba
        promować, inwestować, znaleźć "złoty środek" ale tu na nic nie ma pieniędzy to
        gdzie one są???Wiem, że to retoryczne pytanie bo niby kto mi na nie
        odpowie??Nikt nigdzie na nic nie ma kasy...Nikomu się nie chce palcem kiwnąć,
        żeby coś zmienić na lepsze, zrobić coś pozytywnego a gdy się pojawia faktycznie
        jakaś szansa na dobry początek to trzeba to zniszczyć...Jest mi cholernie
        przykro bo ten kierunek wprowadził powiew świeżości wśród pseudo "biznesmenów" i
        marketingowców na wydziale.
      • Gość: Rolka Re: Politechnika bez wuefu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:45
        Ale tych trzech Panów nie jest dr coś ci sie pomyliło Szczerboeski z tego co
        wiem jest doktorantem(gosc ma pojecie ) ,a Róża i Pilar chyba nawet nie
        aspiruja do takich stopni.Co do kondycji kierunku to jest opłakana,a wynajem
        obiektów do zajec stwarza u nas w kraju podłoże do robienia wałków i ustawiania
        przetargów co z reszta dotyczy tez wyjazdów na obozy gdzie do przetargów
        stawali pojedyńczy kontrahenci.To żenada nic dziwnego,że kierunek choc cieszy
        sie popularnościa stał sie nierentowny.
        • Gość: Rolka to powyżej jest do re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:48
          to powyżej jest do re
    • Gość: ewa Re: Politechnika bez wuefu IP: *.cable.ubr05.dals.blueyonder.co.uk 01.02.06, 01:10
      ?
    • Gość: ? Re: Politechnika bez wuefu IP: 72.232.32.* 26.02.06, 14:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=36713830

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka