Dodaj do ulubionych

jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój pomysł

27.10.12, 18:30
Turyści to nasza szansa .Co możemy zrobić , aby do naszego miasta przylecieli lub przyjechali turyści .Moje propozycje to założenie portali w krajach europejskich z informacjami o Łodzi i kontakt z biurami turystycznymi o wycieczkach po naszym mieście - program do dyskusji . Wchodząc na strony np. brytyjskie zauważyłem , że nie ma żadnej propozycji wycieczki do Łodzi - to jest wg mnie najważniejsze zadanie dla władz miasta - wycieczka po Łodzi musi być widoczna w necie . 2 kwestia to jej program i atrakcje . Tu już jest pole do popisu dla wszystkich.Mamy naprawdę dużo do zaoferowania - ważne ,żeby potencjalni turyści się o tym dowiedzieli . Codziennie jadę z pracy Piotrkowską i widzę Japończyków idących w stronę Katedry.
Informacje w hotelach w wielu , ale to wielu językach to podstawa.Znam to od drugiej strony i wiem ,że bez informacji Łódź może być zniechęcająca .
Obserwuj wątek
    • mmk9 Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p 28.10.12, 08:11
      ZAPOWIADAĆ pożary
    • Gość: podróżniczka Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 20:07
      proponuję przenieść Łódź na Karaiby, sama chętnie pojadę...
    • Gość: Pro Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 00:06
      > Turyści to nasza szansa

Nie, nasza szansa to centralne połozenie w kraju, autostrady, lotnisko, bliskosc Warszawy, szkoły wyższe, specjalne strefy ekonomiczne.

Łódz nigdy nie bedzie miastem turystycznym.
    • Gość: Kocham Lódż Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 11:30
      Proponuje w folderach pokazać ul Włókienniczą i jej podwórka oraz klatki schodowe oraz koniecznie ul Kilińskiego - też ciekawa oraz pare innych . Kamienice na ul Narutowicza tuż przy Zielonej i tą na samym rogu. Zrobić zdjęcia psich odchodów na trawnikach póki śnieg nie przykryje. Chamskie napisy na budynkach i pare innych "ciekawostek" a chętnych do zwiedzania tego miasta będzie troche. Taki "skansen "w centrum kraju to będzie dla turystów ciekawe doświadczenie.
      • zsemle Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p 13.03.13, 10:23
        Przyłączam się, właśnie wczoraj o tym myślałam. W ogóle, są przecież ludzi uwielbiający łazić po porzuconych miejcach - dla nich można organizować piękne wycieczki. Na marginesie: ul. Włókiennicza to jest dla mnie jedno z najstraszniejszych miejsc, które jak dotąd widziałam w Łodzi.
    • Gość: żyraf Miasto pod zdechłą żyrafą IP: *.home.aster.pl 03.11.12, 16:24
      Zły slogan? Dobry!

To bardzo ciekawe miasto dla koneserów, masowej turystyki to raczej nie będzie.
    • wujek_samo_bro Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p 03.11.12, 21:36
      pikollino napisał:

> Codziennie jadę z pracy Piotrkowską i widzę Japończyków idących w stronę Katedry.

Japończycy tak mają,
      że do łódzkiej katedry dzień w dzień chadzają!

A poważnie - to jest taka komórka UMŁ jak Biuro Promocji i Współpracy z Zagranicą (lub b. w podobie) - adres: ul. Piotrkowska 87. Tam się trzeba udać. I piętro.
      • Gość: promocja już jest Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 21:16
        Łódź będzie miała najdroższą wodę w Polsce!!!
        • Gość: no i wywóz śmieci Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 21:17
          ale to historia na zupełnie inny wątek...
    • kol.3 Re: jak zachęcić turystów do Łodzi - wpisz swój p 07.11.12, 17:57
      Posprzątac i zmyć napisy o klubach futbolowych.
      • Gość: akn PO POstawieniu POsągów IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 22:59
        tańczącej Hanki i Niesioła na wieżycach Bramy Miasta, na pewno nastąpi wysyp wycieczek objazdowych z Tuskobusem na czele!
        • Gość: Longi Re: PO POstawieniu POsągów IP: 178.217.192.* 18.03.13, 09:26
          tylko rewitalizacja okolicy centrum przyciągnie turystów...atak buldożerów lub,osobiście kup i odpal laskę dynamitu;-)
        • Gość: nicelus Re: PO POstawieniu POsągów IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.13, 14:35
          akn napisał(a):

> tańczącej Hanki i Niesioła na wieżycach Bramy Miasta, na pewno
          > nastąpi wysyp wycieczek objazdowych z Tuskobusem na czele!

O "Tuskobusie", Tusku, jego obietnicach i jego realizacjach napisali w DER SPIEGEL. Jest tam też o połączeniu komunikacyjnym do Łodzi.

:D :D :D

• Gość: marzyciel koncert PIXIES IP: *.centertel.pl 18.03.13, 10:44
      www.facebook.com/pages/Chcemy-koncertu-Pixies-w-Atlas-Arenie/500330020029733?ref=hl
      klikajcie, wszystko przed Łodzią, Pixies In Boat on Atlas Arena Ocean
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka