Dodaj do ulubionych

I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki rankingu ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 14:26
ta nie dawno zrobili im w kkoncu boisko niby lepsze nie wiem to byc chyab niby orlik tylko nie wiem po co im ta zieona siedka tam jak maja płot kiczowato to wyglada a nauczyciele se juz nie zaparkuja na boisku aut jak to od lat robili tam!
Obserwuj wątek
    • Gość: mikro_klik Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: 212.191.69.* 10.01.13, 15:40
      Mam nadzieję, że nie jesteś absolwentem Kopra, bo jeśli byłoby inaczej, to znaczyłoby tyle, że te rankingi są guzik warte. Jak można pisać w ten sposób?!

A swoją drogą gratulacje dla I LO! Trzymają fason, choć spadek co rok o 1 pozycję trochę smuci.
    • Gość: fan Piątkowskiego I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki rankingu ... IP: *.mnc.pl 10.01.13, 16:36
      Liceum dosyć wysoko w rankingu - to zły znak. Ino patrzeć, jak pan Piątkowski postawi w stan likwidacji, albo przeniesie lub połączy...
      • Gość: olo Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: *.251.rev.vline.pl 10.01.13, 16:48
        Łódźcy Rodzice nie mają na korepetycje, to liceum w rankingu spadło.
        • Gość: Absolwent Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 18:45
          Dokładnie! Liceum stoi korepetycjami. Warto prześledzić algorytm na podstawie którego są obliczane punkty w rankingu. Z pewnością nie znajdziecie informacji o tym, że I LO miało najlepsze wyniki matur w Łodzi, lub 8 w Polsce. O nie Kochani.... :) na 500 uczniów jest 15 olimpijczyków w roku, a maturę pow. 70% pisze nie więcej niż 20 osób :)
          • Gość: M Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: 95.175.14.* 10.01.13, 19:52
            Na stronie rp.pl są rankingi wg różnych kryteriów, w szczególności jest rozbicie na maturę, olimpiady i maturę i olimpiady razem. We wszystkich kategoriach I LO jest w czołówce. Wystarczy poszukać, a nie wyładowywać frustrację w internecie.
          • Gość: Santa Kloss Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: 195.150.22.* 10.01.13, 20:37
            Zgadzam się z absolwentem. Szkoły stoją korepetycjami i samodzielną pracą uczniów a ich sukcesy przypisują sobie. Chodziłem do "renomowanego" gimnazjum a teraz uczęszczam do "renomowanego" liceum (w pierwszej trójce najlepszych liceów w mieście). Chwalą się wysokimi wynikami, a sami mają problem z realizacją podstawy programowej (już pominę, że szkoły "renomowane" powinny wprowadzać wiadomości poszerzone). Może jestem dziwny, ale w moim mniemaniu zaczynanie podręcznika do biologii (gimn. Kl. 3) w styczniu tuż przed egzaminem nie jest normalne ...
          • Gość: Absolwentka I LO Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.13, 21:23
            To chyba masz złe informacje, bo mało kto ma poniżej 70% z matury. I niekoniecznie to zasługa korepetycji.
    • Gość: Lodziak Kwestia kryteriów. W/g innych PLO PŁ jest górą IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.13, 21:40
      Do PLO PŁ trudniej się dostać - OK, to świadczy o jakiejś, niekoniecznie zasłużonej, popularności, ale też zapewnia dopływ najlepszego narybku - co dalej na pewno rzutuje na poziom szkoły.
      PLO PŁ miało też lepsze wyniki na maturze - znowu nie jest to jedyne kryterium.

Jedynka ma "100 lat" dłuższe doświadczenie - to również jest argument. Tego typu organizacje budują swojego ducha latami, to rzutuje na sposób działania nauczycieli, na uczniów, na całą szkołę. Choć zapewne tego Perspektywy nie brały pod uwagę.

Olimpiady - słyszałem od wielu absolwentów, że Jedynka ma (miała?) zwyczaj "produkowania" olimpijczyków, niczym NRD sportowców. Po prostu nie szło się wykręcić od startu w jakiejś olimpiadzie. Podobno było to męczące, głównie ze względów psychologicznych, ten przymus...

• Gość: Absolwent Re: Kwestia kryteriów. W/g innych PLO PŁ jest gór IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.13, 00:39
        Mnie tam nikt nie zmuszał do startu
        • Gość: wiem w jedynce jest problem ! IP: *.play-internet.pl 11.01.13, 09:13
          Jakby dziennikarz podrązył to by sie okazało, ze rodzice uczniów sa w kropce, bo nie wiedza jak sie pozbyc słabych nauczycieli, których tam pousadzało się sporo. Matematyka jest taka osoba z którą jest odwieczny problem, ale jest i taka ze jest ok. Podobnie z j. polskim. To jest prawdziwa loteria, do jakiej klasy zostanie przydzielony jaki nauczyciel.
          Problem lezy w tym, ze sa nauczyciele, którym sie nie chce, a traca na tym wybitne dzieci, których jest multum.Problem jest równiez i w tym, ze rodzice sie boja naciskać, zeby to sie nie odbiło na ich dzieciach . I tak to idzie.
          Jedynka traci przez tych nauczycieli.
    • Gość: szymon Re: I LO ósmym liceum w Polsce. Są wyniki ranking IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 22:01
      proponuję wybierać liceum nie pod olimpiady, a pod atmosferę i poziom przedmiotów, którymi jest się zainteresowanym, olimpiady robi kilka procent wybitnych uczniów, reszta ludzi chce się dobrze przygotować do studiów

uważam, że nie warto przesadzać też z poziomem liceum, za moich czasów chodzenie do topowego liceum wiązało się czasem z gigantyczną ilością nauki, na prawdę można było mieć dość

jak ktoś ma budżet na korepetycje to ok, moim zdaniem idzie się do liceum, żeby tamtejsi nauczyciele czegoś nauczyli, a nie żeby nadrabiać korepetycjami, poza tym pracy własnej nic nie zastąpi

pamiętajcie, że liceum to nie tylko nauka, to poznawanie ludzi, sport, lektury własne, poszukiwanie i odkrywanie świata trochę na własną rękę, we wszystkim ważny jest umiar

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka