Gość: aard IP: 195.117.14.* 21.03.02, 08:50 Właśnie, czy możecie mi polecić jakąś książkę traktującą przystępnie o OTS? Inteesuje mnie to od lat i jakoś nikt nie wie, ale na forum jeszcze nie pytałem... Pozdrowy, systemowo-ogólny aard Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaa Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 09:22 Jeśli o mnie chodzi o nie mam zielonego pojęcia co to jest ogólna teoria systemów i czym to się je. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 09:26 No właśnie, bo Aard to zawsze takich rzeczy poszukuje, ze ja za Chiny nie wiem, jak mu pomóc :-( Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
aard Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 09:27 tulka napisał(a): > No właśnie, bo Aard to zawsze takich rzeczy poszukuje, ze ja za Chiny nie wiem, > > jak mu pomóc :-( > Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach... Dzięki, Tulka. Ja też pozdrawiam, nietypowy aard Odpowiedz Link Zgłoś
aard Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 09:26 Ja niestety wiem o niej bardzo niewiele. Jedno z jej postawowych założeń brzmi: wszystko jest systemem. A dugie: każdy system składa się z mniejszych podsystemów i wchodzi w skład większego nadsystemu. Niestety, to prawie cała moja wiedza. Więc jak z tą książką? Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 10:25 Czy moze chodzi ci o tlumaczenie ksiazki Tanenbauma "Modern Operating Systems"? NINNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Ogólna teoria systemów IP: 195.117.14.* 21.03.02, 11:09 ninna napisał(a): > Czy moze chodzi ci o tlumaczenie ksiazki Tanenbauma "Modern Operating Systems"? Nie chodzi mi o żadną konkretną książkę. Ani NIE chodzi mi o systemy OPERACYJNE. Po prostu jest coś talkiego jak OTS i może ktoś zna o tym jakąś książkę... aard Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 11:47 Gość portalu: aard napisał(a): > > Po prostu jest coś talkiego jak OTS i może ktoś zna o tym jakąś książkę... > aard Hmmm jak już wspomniałem pojęcia zielonego o tym nie mam. Ale dla Ciebie, możemy się wziąć do roboty i STWORZYĆ jakąś teorię i może nawet książka z tego wyjdzie. ;-))) Jeśli chcesz, to nie ma sprawy - przynajmniej tak Ci możemy pomóc. ;-) Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Ogólna teoria systemów IP: 195.117.14.* 21.03.02, 13:53 > Hmmm jak już wspomniałem pojęcia zielonego o tym nie mam. Ale dla Ciebie, możem > y > się wziąć do roboty i STWORZYĆ jakąś teorię i może nawet książka z tego > wyjdzie. ;-))) Jestem za! Bierzmy się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Ogólna teoria systemów 21.03.02, 17:13 gdzieś to qrcze widziałem.. ale nie była to książka bepośrednio o OTS ale powołująca się na nią przy omawianiu czegoś innego.. jak sobie przypomnę to dam znać a narazie zobacz sobie aragorn.pb.bialystok.pl/~radev/syst/bertal.htm pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś