Dodaj do ulubionych

Szukam uczelni

IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.13, 14:04
Czy warto kontynuować naukę po studiach inżynierskich na kierunku informatyka? Od razu napiszę, że nie jestem dobry z matematyki, fizyki, angielskiego czy te przedmioty znajdują się na studiach magisterskich informatycznych? Nauka to jedno, a praca to drugie. Mógłbym wybrać kierunek grafiki komputerowej, jednak czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: ^^^^^^ Re: Szukam uczelni IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.13, 15:22
      Tak, znajdują się.

Lubisz informatykę? Jeśli tak, to konkretnie co - grafikę, programowanie, administrację systemami?
      • Gość: jaga Re: Szukam uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.13, 16:56
        Ukończyłem studia I stopnia specjalność grafika komputerowa. Mahać w Photoshopie, Corelu niby każdy potrafi, ale jeżeli już chodzi o algorytmy to odpada. Lubię programowanie, konkretnie w języku PHP. Napisałem nawet własną aplikację dla stron www. Nie lubię programować w C, Javie. Musiałbym uczyć się wszystkiego od początku. Nie lubię sieci, zbyt skomplikowane dla mnie. Za Linuxem też nie przepadam.

Jak wyglądają studia magisterskie na informatyce? Jest tam angielski, fizyka, matematyka? Chodzi mi raczej o prywatne uczelnie, bo Uniwersytet i Politechnika odpadają, nie poradzę sobie.
        • Gość: x Re: Szukam uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:43
          To jakieś żarty!!! Chcesz się uczyć na informatyce a nie lubisz matematyki i angielskiego????????HAHHAHHAHAHAHAHAHAHA-uśmiałam się. Zaraz się ktos odezwie, że idzie na medycynę ale na wykladach nie może być biologii-bo nie lubi...Prawda na państwowych uczelniach nie dasz rady-mam taką nadzieję...
          • Gość: jaga2 Re: Szukam uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.13, 21:18
            Państwowe uczelnie odpadają. Nie czuję się mocny w matematyce i fizyce, angielski ujdzie. Jak nie masz nic wartościowego do napisania po co marnujesz swój czas? Twoja następna odpowiedź również będzie bezwartościowa, więc sobie odpuść.

Ja się chcę dowiedzieć jaka niepaństwowa uczelnia na 2 stopnia, jakie przedmioty są i czy warto iść. Nie potrzebuję głupkowatych odpowiedzi.
            • Gość: x Re: Szukam uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 07:49
              Czy bezwartościowa?- to Twoje subiektywne odczucie...
              • Gość: jaga Re: Szukam uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 09:39
                Proszę o opowiedź.
    • Gość: jageczka Re: Szukam uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.13, 13:50
      Chodzi o studia 2 stopnia na informatyce, ale dzięki za odpowiedź ;)
    • Gość: bartek Re: Szukam uczelni IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 17:15
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info
      znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta,
      • Gość: Jagunia Re: Szukam uczelni IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.13, 18:52
        Dzięki za info.

Wolałbym jednak osobiście dowiedzieć się czegoś od osób, które już mają studia za sobą i mogą cokolwiek konkretniej powiedzieć o tej szkole.
    • Gość: as Re: Szukam uczelni IP: *.toya.net.pl 14.09.13, 16:05
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodziwww.lodzakademicka.info znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta oraz poradniki palnowania kariery w Łodzi itp.
      lubię to!
    • saczek1 Re: Szukam uczelni 14.11.13, 20:33
      Wybierz sobie coś co Cię interesuje żebyś nie musiał sięmęczyć, np przy pisaniu algorytmów w javie :) Swoja droga grafika komputerowa to fajny pomysł, tylko czy masz zdolności plastyczne ? Do tego typu rzeczy na pewno się przydają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka