marmiwal Re: 1797 20.08.04, 06:38 86. Nie dziala gadaczka (bo po co?). Lata blacha nad 2mi drzwiami.Zaraz się urwie. Czy w zajezdni nie ma nawet jednej śrubki, żeby przykręcić? Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 1788 20.08.04, 06:38 69. Ktoś sobie wziął głośniki od gadaczki. A może już demontują? Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2484 20.08.04, 06:41 69. Dziura do hamowania butem w przegubie.Koło pośrodku pojazdu baaardzo skrzypi. Pierwsze podwójne siedzenie za przegubem - wyrwany kawałek tego czegoś okrągłego co jest przykręcone do podłogi, a właściwie do błotnika (to nie tak się nazywa).Przy odrobinie szczęścia (?) można sobie kuku małe zrobić w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2085 20.08.04, 06:42 69. Walą szyby. Kilka podłużnych pęknięć przegubu pod spodem.Niedługo będzie można hamować rękami i nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki RADA IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.08.04, 09:17 Przeprowadź się do Warszawy, tam mają dużo więcej i dużo gorsze autobusy. Będziesz mógł założyć własne podforum, które codziennie będziesz wypełniał numerkami niesprawnych autobusów. Numerek za numerkiem na tym forum staje się poprostu nudny. Jeśli jednego dnia zaliczyłeś 5 niesprawnych autobusów, to albo urodziłeś się w piątek 13-tego albo coś chcesz komuś, a jeszcze pewniej sobie udowodnić. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: RADA 23.08.04, 07:01 Gość portalu: luki napisał(a): > Numerek za numerkiem na tym forum staje się > poprostu nudny. Jeśli jednego dnia zaliczyłeś 5 niesprawnych autobusów, to albo > > urodziłeś się w piątek 13-tego albo coś chcesz komuś, a jeszcze pewniej sobie > udowodnić. ;/ 1. Albo dużo jeżdżę liniami, które najczęściej wymieniam. 2. Czy ja kogoś zmuszam do czytania tego wątku? Nie podoba się? Nie czytaj!A że wpisywanie numerków jest nudne...Cóż, jazda zgraciałymi trupami jest bardzo ciekawa... 3. Nic chcę niczego udowadniać, tylko sprawdzić ile pojazdów z 777 w MPK jest mniej lub bardziej niesprawnych. Narazie ponad 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: RADA 23.08.04, 08:03 Luki, ale wytłumacz mi w czym wątek o zdezolowanych i brudnych pojazdach jest gorszy od wątku o złym malowaniu zakładowym, i kto popełnił kiedyś ten drugi? Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: RADA IP: *.prokom.pl 23.08.04, 14:00 Przepraszam to znaczy ze w Lodzi nie wolno mowic o rozpadajacych sie tramajech i autobusach? Jakis odgorny zakaz? Moze ty lubisz totury w zdezelowanym taborze, mozy ty lubisz jechac posrod brudu i syfu. Ale na pewno nie wiekszosc miezkancow Lodzi. Wiesz jak fajnie sa olbewani pasazerowie jadacy niedawno remontowanym waognem brudna woda wylewajaca niczym z wiadra z mechanizmow otwierania dzrwi. Nadal uwazasz ze sa dobrze utrzymane lodkzie wagony? Ja przez ponad 2 tygodnie naliczylem tylko dwa ktorymi jechalem - i to tylko pod warunkiem ze cieknaca woda przez zamkniete okna i brud nie dyskwalifikuja wagonu. Poczekajmy do zimy, powroci temat lodowek - czyli kazdego ostanio wyrmenotwanego wagonu w ktorym nie dzila w ogole (raczej w ogole nie ma) ogrzewania. A jak pada snieg to sPora jego ilosc zalega w wagonie sypiac sie przez zamkniete drzwi. Naprawde lodzkie MPK sie bardzo stara... Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2295 23.08.04, 07:03 Coś wali w okolicach przegubu.Jakby dwie metalowe rury o siebie. Brak linki bezpieczeństwa na przeciw 3cich drzwi. Walą szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2882 23.08.04, 07:04 Zamknięcie/otwarcie niektórych okien wymaga bicepsu Pudziana. Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2993 23.08.04, 07:06 Szyby biją rekordy głośności. Na postoju drgawki odchudzająco/pobudzające połączone z masażami części ciała dotykających do elementów pojazdu... Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2559 23.08.04, 07:07 Słabiutko słychać gadaczkę. A debila,który nakleił na CAŁEJ powierzchni pojazdu reklamę chińskich zupek powinno się zesłać na Sybir. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: 2065 23.08.04, 08:05 marmiwal napisał: > Walą szyby. To akurat mógłbys sobie odpuścić, albo od razu wpisać wszystkie ikarusy (może z nielicznymi wyjątkami) Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2065 24.08.04, 07:09 ukalo napisał: > marmiwal napisał: > > > Walą szyby. > > To akurat mógłbys sobie odpuścić, albo od razu wpisać wszystkie ikarusy (może z > nielicznymi wyjątkami) No niby mógłbym, ale jakoś k**wa, nie mogę.!@#$%^%&*(*&^%$ Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: 2074 23.08.04, 07:09 Walą szyby. Dziurka w przegubie na pewno niedługo będzie duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI 3322 ... lubisz rozne dziwne dzwieki... IP: *.prokom.pl 23.08.04, 13:51 Zgrzyty, piski wszystko co tylko sobie mozna wyobrazic jesli hcopdzi o blache i stal, rozdzierana, udzerzana itd. Jak ktos nie lubi to musi sobie kupic stopper do uszu. Na dluzsza jazde po prostu nie da sie tym zlomem jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 3322 PS IP: *.prokom.pl 23.08.04, 13:54 Podczas rozpedzania sie i hamowania potwornie szarpie. Rozrusznik niesprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI 3905 - ..... IP: *.prokom.pl 23.08.04, 13:53 Napier*******e drzwi, meczace wibracje podczas jazdyna nowiutkim i rowniutkim torowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal 2988 24.08.04, 07:11 Walą szyby. Cholerka, chyba rzeczywiście wpiszę wszystkie ikarusy,ale co tam. Będziemy mieli pełen obraz jakości usług mojej ulubionej łódzkiej "firmy". Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal 2078. Prędkościomierz. 24.08.04, 07:15 69. Usiadłem sobie na pierwszym siedzeniu. Patrzę na prędkościomierz a tam ponad 80km/h. Serce zabiło szybciej, adrenalina podskoczyła... Autobus oczywiście jechał nie więcej niż 50 km/godzinę. Kierowca się spieszył, bo przyjechał na Maratońska/Obywatelska kierunek Rokicińska 4 minuty spóźniony (kawa na krańcówce, pogaduszki z kolegą z 76, a może robił kupkę?) i pewnie prędkościomierz telepatycznie wyczuł intencje kierowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI 1826 - ramy nie stwierdzono (calej) IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:22 Inaczej mowic wagon ma popekana rame nosna. Pudlo wagonu przechyla si ena boki podczas jazdy. Jako standard napier******ce drzwi. No i potworny syf w wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: 1826 - ramy nie stwierdzono (calej) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 15:28 > Inaczej mowic wagon ma popekana rame nosna. Wytłumacz mi co to jest "rama nośna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 1826 - ramy nie stwierdzono (calej) IP: *.prokom.pl 24.08.04, 15:49 No OK - to co masz w slupkach. Podtrztymuje dach i laczyc ma go w miare sztywno z ostojnica. Czyz nie jest founkcja ramy nosnej? No bo nie chodzi mi o blachy. Podczas jazdy sciany wagonu wyginaly sie na bok, a podloga dosc znacznie sie deformowala. Owszem nie az tak bardzo jak w przegubach MTK (19, 12 ....). Ale to byl chyba najmiej sztywne pudlo 805N jakim ostanio jechalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: 1826 - ramy nie stwierdzono (calej) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.08.04, 15:55 > No OK - to co masz w slupkach. Podtrztymuje dach i laczyc ma go w miare sztywn > o z ostojnica. Czyz nie jest founkcja ramy nosnej? To się kochany nazywa belka grzbietowa. Do belki grzbietowej przyspawane są dwie poprzecznice i tyle. Osiemsetpiątka nie pełnej ostoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 1826 - ramy nie stwierdzono (calej) IP: *.prokom.pl 24.08.04, 16:05 Moment - belka grzbietowa to jak nazwa sugeruje powinna byc gdzies na gorze. A ja mowie o elementach ramy ukrytych w slupkach pomiedzy okanmi. Nie wiem ale domyslalbym sie ze belka grzbietowa i dwie porzecznice to elementy konstukcyjne dachu (na ktorych montuje reszte blach, pokryw, podstawe odbieraka itd...). No bo slowo grzbiet ma swoje znaczenie. Jak popatrzymy na 805N pozbiawiony blach, top widzimy szkielet ktory jest rama, na gorze podrzymujacy dach. Kazdy slupe oddzielajacy okna w wagonie ma w sroku element kostrukcji nieco przypominajacej kratownice (nie do konca kratownice budfuje sie z trojkatow ze wzgledu na sztywnosc - tylko jeden trojkat da sie zrobic z trzech elementow o okreslonej dlugosci, czworokatow majacych jednokowe boki moze juz byc nieskonczenie wiele....) Nazwalem to rama nosna (w sumie musi dzwigac dach) choc zapewne projektant przewidzial inna nazwe tej czesci konstrukcji wagonu. Nie chce palnac gafy wiec nie bede zgadywal czy sa to rury czy tez zwykle "profile" jak np. ceownik, dwuteownik itd. Na tyle resztkom 805N nie przygladalem sie. Chodiz o to ze lsupki sa przerdzewiele lub popekane (zazwyczaj pekaja na spawach tak zawsze pojawia sie korozja w pierwszej kolejnosci), wiec sciany wagonu nie sa wystarczajaco sztywne. Boki przechylaja sie na boki. Ewentualna konsekwencja moze byc przenoszenie naprezene na podloge. Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal 2093 25.08.04, 07:11 Zepsuty 3ci kasownik.Ale ludzie mlaskali i sapali! Odpowiedz Link Zgłoś