Dodaj do ulubionych

Kontrole rtv

10.08.04, 21:01
A jakie będą konsekwencje, jeśli nie wpuszczę "kontrolera" do mieszkania?

->mv
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Kontrole rtv IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 10.08.04, 21:14
      Zadne, moga ci skoczyc.
    • barracuda7110 Re: Kontrole rtv 10.08.04, 21:27
      Przyjdzie jeszcze raz... i tak do skutku.
    • ab84 Re: Kontrole rtv 10.08.04, 21:54
      podobno moga przyjsc z mundurowymi :P ale komu by sie chcialo tyle zachodu
      robic :P
      • Gość: Jypli Re: Kontrole rtv IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.08.04, 02:15
        Podobno jednak niemogą. A ja od niedawna listonosza przyjmuję na wycieraczce. Niestety takie czasy :)
      • Gość: jacekph Re: Kontrole rtv IP: *.p.lodz.pl 11.08.04, 09:07
        Mogą z mundurowymi, ale ... Mundurowi muszą mieć nakaz prokuratora do wejścia i
        przeszukania mieszkania. Czyli też nic nie mogą. :)
    • Gość: Radiokomorkoamator Re: Kontrole rtv IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 22:25
      Ciekawa jest interpretacja, że za radio w komórce nie obowiązuje abonament RTV.
      Niby dlaczego nie? Na jakiej podstawie prawnej? Radioodbiornik to
      radiodbiornik. Nie ma znaczenia czy jest on w telefonie, na karcie komputerowej
      czy w formie prymitywnego gadżetu dodawanego do kolorowego tygodnika. Bądźmy
      konsekwentni! Najlepiej, jednakże w ogóle zlikwidować ten anachroniczny podatek
      od radia - jak podymne w dawnych czasach. W dzisiejszych czasach radio służy
      wielu celom i odbiór publicznego (tzn. finansowanego rzekomo przez wszystkich)
      radia jest ostatnią rzeczą, na którą większość słuchaczy/widzów (odp. skreślić)
      się decyduje. Wówczas się okaże, że odpadną koszty bzdurnych i nieskutecznych
      kontroli i chocholi taniec wokół tzw. misji telewizji publicznej się skończy.
      Same osczędności. Pozwalam sobie na te uwagi mimo, że zawsze płaciłem i płacę
      regularnie abonament RTV. W tym wszystkim jest też istotna dodatkowa motywacja.
      Raz mój bank nie zapłacił abonamentu RTV i wywiązała się afera. Poczta Polska,
      jako rewolucyjny strażnik poboru abonamentu, wystosował do mnie wezwanie i
      upomnienie, zagroził paragrafami i zsyłką na Sybir w razie nie uregulowania
      zaległego 1-miesięcznego abonamentu, który nzostał nb. przeoczony nie przeze
      mnie a mój bank (zlecenie stałe). W tym samym czasie zrobiłem ankietę wśród
      znajmych z pytaniem kto płaci abonament RTV. Większość płaci wyłącznie opłatę
      operatorowi sieci kablowej i jest zdania, że abonamentu płacić nie musi. Kilku
      nie płaciła i nie płaci abonamentu z przyczyn ideologicznych. I co? I nic!
      Nikt ich nie ściga! A nie daj Boże zarejestruj się raz na poczcie i umarł w
      butach - będa Cię ścigać do upadłego.
    • Gość: ION Może ktoś wreszcie powie komu ja płacę i za co. IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 11.08.04, 06:16
      PP tylko jest zbieraczem. W książecze opłat nie mam adresata. Co ja kupuje i od
      kogo. Czyżby nowy urząd skarbowy. Tam też nic nie wiadomo. Bynajmniej urzędnicy
      tych instytucji nic nie wiedzą.
    • Gość: mat28 Re: Kontrole rtv IP: *.profiline.com.pl 11.08.04, 08:44
      Olejcie to! Nie wiadomo komu płacimy, nie wiadomo za co płacimy, nie wiadomo,
      kto tak naprawdę ma płacić a kto nie (problem radia w komórce czy w komputerze).
      Zaczęli chodzić po mieszkaniach i liczą na to, że trafią na naiwnych.
    • Gość: MIC Niech zakodują TV publiczną IP: 213.17.181.* 11.08.04, 10:00
      Kto będzie chciał oglądać tę propagandę kupi sobie dekoder i będzie płacić. Ja
      nie jestem zainteresowany.
      • Gość: kawa Akcyza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:42
        Można postulować zniesienie opłat abonamentowych i wprowadzic akcyzę w handlu
        telewizorami i odbiornikami radiowymi,jesli już tak boimy sie kontroli, na
        które zgadzamy się gdzie indziej, np, w ruchu drogowym.Niezależnie od tego, kto
        jest włascicielem, emisja programów kosztuje i kasę trzeba zdobyć. Byłoby może
        słuszne, gdyby płacący za "kablówkę" miał zaliczony również omawiany
        abonament.Jeszcze słuszniejsze byłoby hasło "Kablówka za darmo". Czemu nie?
        Niech Państwo finansuje to z naszych podatków!Podobnie inne opłaty. Ta idea już
        ma pewną nazwę.
        • pamusz Re: Akcyza 14.08.04, 17:51
          Akcyza byłaby jednrazową opłatą raz na kilka lat, wiec musiałaby być spora,
          korzystniejszy jest jednak abonament. Kontrola w domkach jednorodzinnych jest
          prosta - zainstalowana antena i wizyty w domach nie sa potrzebne ,w blokach -
          gorzej.Opłata za kabłowkę powinna zwalniać z innych opłat, choć pewnie operator
          sieci podniósłby opłatę miesięczną, gdyby cżęśś dochodu miał wpłacać do
          państwowej kasy. Myśle jednak,że dla uczciwych odbiorców kontrole nie powinny
          być problemem.
    • paudys Re: Kontrole rtv 11.08.04, 11:27
      Jeśli nie będzie reklam, dobre filmy będą o normalnej porze a nie w środku nocy
      to bardzo chętnie zapłacę. Natomiast opłata za samo posiadanie odbiornika to
      jakiś absurd.
    • Gość: micin Re: Kontrole rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:49
      Mogą mi skoczyć. Nie oglądam tego chłamu, a haraczu za posiadanie telewizora
      płacić nie mam zamiaru. Zresztą moja mamusia sumiennie opłaca abonament, a
      mieszkamy w tym samym budynku, więc tym bardziej mogą mi skoczyć. O!
    • Gość: zefi Re: Kontrole rtv IP: *.bremultibank.com.pl 11.08.04, 13:08
      A w jaki sposóba mam udowodnić kontrolerowi, że opłacam RTV? Nie chodzę z
      książeczką na pocztę, ale mam stałe zlecenie w banku. Mam pokazywac wyciąg
      bankowy? To by była chyba przesada!
    • Gość: Robik Re: Kontrole rtv IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.08.04, 09:38
      "...lub nie płacą abonamentu, grożą kary." Powiedzmy.... zgodnie z przepisami
      kary grożą TYLKO za posiadanie niezarejstrowanego odbiornika ;-) Czyli
      rejestrujemy ...i nie płacimy.Odnośnie wcześniejszych postów,nawet jak przyjdą
      z mundurowymi (teoretycznie) i tak wpuszczamy TYLKO policję. Poczta nie ma
      żadnego prawa nachodzić obywateli w domach.A policja nie ma prawa kontrolować
      odbiorników RTV. Żyjemy przecież w państwie "prawa".
      Pozdrawiam.
    • Gość: Pomysłodawca!! Re: Kontrole rtv IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.08.04, 13:03
      Wniosek nasowa sie nastepujacy:
      Sprzedajemy sprzet audiowizualny a za kase kupujemy wiekszy monitor,
      wymieniamy karte dzwiekowa i graficzna i wypinamy tylek!
      POCALUJTA W DUPE WOJTA! - Oczywiscie powolujemy sie na rade experta, ktory
      wypowiadal sie na lamach Gazety :-D

Dla podniesienia adrenaliny kontrolerowi - kupujemy atrapy TV i radio :-D
      Kiedy zdenerwowany kontroler po odpowiedzi, ze nie mamy zadnych odbiornikow RTV
      rzuci sie na nas i zacznie szarpac, walimy go w leb bejsbolem w obronie wlasnej!
      • camelot Re: Kontrole rtv 15.08.04, 15:59
        A u mnie urzedniczka na poczcie na zadane przez kogoś pytanie czy jak się ma
        cyfrę i płaci się za nią to też należy płacic abonament odpowiedziała że
        NIE!!!!!!
    • aric Re: Kontrole rtv 17.08.04, 10:48
      To wszysko jest naprawdę czadowe.:)
      No więc tak, masz magnetowid, nie płacisz, masz karte tv nie płacisz. Masz
      telewizor, który nie odbiera telewizji nie płacisz. Masz telewozor, który
      potencjalnie może odbierac TV płacisz. No więc tak. Kupuje sobie nowy TV
      wypasiony za ileś tam tysiecy, kupuje magnetowid. Zapraszam pana mechanika
      zdolnego, którego proszę o wyjęcie modułu odpowiedzialnego za odbiór TV, ale
      tak aby kanały AV działały, może wystarczy zdemontować gniazdko antenowe w
      telewizorze.:) Więc mam telewizor, do którego nie można podłaczyc anteny, więc
      niesprawny z punktu widzenia pana kontrolera. Mam magnetowid, który sam w sobie
      jest TV bez ekranu. Podłaczam magnetowid pod AV telewizora i zgodnie z prawem
      moge sobie ogladac telewizje publiczną za darmo.:)

Czy dobrze rozumuję??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka