Dodaj do ulubionych

Tlen przegiął... :-/

03.09.04, 17:22
Rozumiem reklamy wyskakujące podczas uruchamiania komunikatora. W końcu userzy
nie płacą za korzystanie z programu i musi się on utrzymywać z innych źródeł.
Ale dzisiejsza reklama to już przesada. Po uruchomieniu tlena wyskakuje okno
IE z jakąś cholerną stroną reklamującą (chyba)* usługi w plus gsm... :/

*za szybko wcisnąłem alt i f4 żeby przeczytać dokładnie.
Obserwuj wątek
    • michael00 Się przerzuciłem na mirandę i wtyczki do tego (bt) 03.09.04, 17:26
    • Gość: fleurette Re: Tlen przegiął... :-/ IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 03.09.04, 17:28
      fakt:/

ps. dobrze ze mni alt+f4 przypomniałes:)
      • barracuda7110 Re: Tlen przegiął... :-/ 03.09.04, 17:29
        Teraz szukam jakiegoś programu co by tego pop-upa zablokował. Jak coś znajdę to
        zapodam linka :).

Pozdrawiam.
        • Gość: b00g13 Re: Tlen przegiął... :-/ IP: 217.153.198.* 03.09.04, 18:08
          a wiesz... przy mozilli tak się nie dzieje....
          :D
          • barracuda7110 Re: Tlen przegiął... :-/ 03.09.04, 18:37
            Wiem, bo korzystam z Firefoxa :P ale IE pozostaje w systemie :/. Właśnie
            zainstalowałem firewalla (wcześniej mi się nie chciało) może przyblokuje...

Pozdrawiam.
            • Gość: b00g13 Re: Tlen przegiął... :-/ IP: 217.153.198.* 04.09.04, 15:20
              nie wiem jak to jest przy firefoksie (a miejscami jest różnie;)) ale mozillę
              można ustawić jako domyślną przeglądarkę tlenu i wtedy wyskakują tylko takie
              popupy jakie pozwolisz mozilli wyświetlać
      • barracuda7110 Re: Tlen przegiął... :-/ 03.09.04, 17:36
        Kilka narzędzi do blokowania pop-upów jest tutaj:
        download.chip.pl/index/download_index_1376.html
    • geograf Re: Tlen przegiął... :-/ 03.09.04, 17:31
      heh.
      powiem cos ciekawszego:
      ten rodzaj reklamy (internetowa telewizja) bedzie wystepowal coraz czesciej w internecie...
      aktualnie jest on przebojem wsrod reklamodawcow
      • ab84 Re: Tlen przegiął... :-/ 04.09.04, 11:03
        a jest to niesamowicie uciazliwe, strasznie nie lubie jak cos mi na CALY ekran
        wyskakuje :/ tak ze nawet paska ze startem nie widze, ech...
        • barracuda7110 Re: Tlen przegiął... :-/ 04.09.04, 11:26
          Chyba się zreflektowali, że userom się to nie spodobało, bo teraz żadne reklamy
          w tlenie mi nie wyskakują.
          • Gość: wielki bełt Re: Tlen przegiął... :-/ IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.09.04, 14:50
            ja uzywam Mozilli (czyli FireFox plus poczta itp), gdzie pop-upy i inne duperele
            mozna zablokowac w opcjach. wkurza mnie flesh, zwlaszcza w wyborczej wiec chyba
            wywale sobie do niego plugin. poza tym jezeli chodzi o komunikatory to mozna
            uzywac jakiegos jabbera (info na jabberpl.org) np. programu pandion
            (www.pandion.be) - bez reklam, darmowy i wszechstronny - tylko troche poczytac
            jak to wszystko dziala i jest ok
            • ab84 Re: Tlen przegiął... :-/ 04.09.04, 19:50
              jak dla mnie... zbyt skomplikowane, a szczegolnie teraz, gdy uzywam nieswojego
              kompa :/ za wgranie winampa juz bure dostalam ze zasmiecam kompa :P
              • barracuda7110 Re: Tlen przegiął... :-/ 04.09.04, 23:13
                To raczej surfując po necie za pomocą ie zaśmieca się kompa. Wystarczy, że
                odpalisz ad-aware to zobaczysz ile dziwnych rzeczy zbiera ta przeglądarka.
                • ab84 Re: Tlen przegiął... :-/ 04.09.04, 23:37
                  to ja nie bede odpalala, tymbardziej ze i tak nie wiem jak :P
                • Gość: blq ad-ware'owi niestety trzeba juz podziekowac. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:22
                  ad-aware jest juz, niestety, do dupy. prawdopodobnie za wiele ludzi juz o nich
                  wie, mieli za duza sile przebicia, wiec tworcy spyware'u kupili ich (raczej nie
                  jako firme, tylko poszczegolnych wlascicieli+programistow). teraz nowe wersje
                  ukazuja sie raz na ruski rok, a nawet jesli, to znajduja jakies pierdoly, a by
                  wywalic prawdziwy spyware trzeba uzyc innych programow.

spywareKilla, x-clean... troche tego jest.
                  • aniapakero Re: ad-ware'owi niestety trzeba juz podziekowac. 06.09.04, 22:46
                    Ja mam tylko Ad-ware...to zapodaj moze linki do innych programów tego typu...
                    • Gość: blq Re: ad-ware'owi niestety trzeba juz podziekowac. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:22
                      po prostu wejdz na

www.download.com
                      a potem w tym okienku wyszukiwarki wpisz "spyware"
                      programow do wyboru, do koloru...

tego polecam:
                      www.download.com/Spyware-Killa/3000-8022-10239587.html?tag=lst-0-18
                      • barracuda7110 Re: ad-ware'owi niestety trzeba juz podziekowac. 06.09.04, 23:40
                        Niedawno wyszedł ad-aware se. Może będzie dobry? Zresztą najlepiej zainstalować
                        sobie inną przeglądarkę i nie korzystać z IE. Mozilla czy opera nie zbierają smieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka