hedna 15.05.13, 17:58 Mam mega katar. Rano przy wycieraniu nosa (tak z sercem ) przytkało mi się lewe ucho i trzyma do teraz.Co robić? Wkurzające to jest bardzo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: Przytkane ucho 15.05.13, 18:20 Nie znam sposobu na odetkanie, bo raz mi przytkało na 3 dni. Od tamtej pory wydmuchuję najpierw jedną, później drugą dziurkę, nigdy dwóch jednocześnie, i lekko. Odpowiedz Link
tetika Re: Przytkane ucho 15.05.13, 21:41 zatkaj nos i dmuchaj mocno az ci pyknie w uchu, powinno sie poprawic. Odpowiedz Link
majawrzosowa Re: Przytkane ucho 15.05.13, 22:06 słyszałam, że trzeba mocno wrzasnąć. najlepiej wysoko. długi, wysoki krzyk i ma pomóc. ale zaznaczam: ja tego nie sprawdzałam, tak mówiły dwie nieznające sie baby. może coś w tym jest. Odpowiedz Link
kjut Re: Przytkane ucho 15.05.13, 22:08 Tylko nie krzycz bez powodu, bo Cię do wariatkowa oddadzą. Lepiej sprowokuj jakąś konkretną kłótnię ze swoim mężczyzną - będziesz mogła się wykrzyczeć. I daj znać czy sposób działa Odpowiedz Link
hedna Re: Przytkane ucho 15.05.13, 22:28 Dobre tylko ja mieszkam w bloku i mam sąsiadów nie halo Odpowiedz Link
mamaivcia Re: Przytkane ucho 16.05.13, 08:01 ręce do góry i ziewnięcie - tak każą w samolocie wyrównać ciśnienie przy zatkanych uszach można też jeszcze zatkać nos i przełknąć ślinę lub ziewnąć - tego nie praktykowałam no i zapamiętać - wydmuchiwać każdą dziurkę osobno ostatnio synowi tak się zatkało, że niestety musieliśmy iść do laryngologa i robił mu płukanie wielką strzykawą. Odpowiedz Link
aqua48 Re: Przytkane ucho 16.05.13, 08:44 Zatyka się szczelnie nos (obie dziurki na raz) nabiera powietrza ustami i dmucha z całej siły. I tak dwadzieścia razy, rano i wieczorem. Po jakimś czasie ucho się odtyka. W ten sposób odetkałam sobie ucho po zapaleniu zatok zatkane na amen. Trwało to co prawda dwa tygodnie, ale pomogło. Teraz zawsze stosuję, po przy katarach często mi się przytyka. Sposób polecany przez laryngologa. Odpowiedz Link
aagnes Re: Przytkane ucho 16.05.13, 10:59 Dla mnie zatkane ucho jest nie do zniesienia, zatem ide do laryngologa, zapisana czy nie z histeria, ze jak mi nie odetka to zejde i w 5 minut mam sprawe zalatwiona. sa jakies tam psikacze do ucha i do nosa, ale mnie zadawala jedynie efekt natychmiastowy. Odpowiedz Link