Gość: kas IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.09.04, 22:48 CZy ktoś wie kiedy zostanie uruchomiona Ogrodowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agda Re: Drogi wokół Manufaktury IP: 212.244.249.* 01.10.04, 09:11 Rzeczywiście aż się prosi, żeby nowa ulica Karskiego biegła dalej, do Limanowskiego. Ale wtedy zostanie zlikwidowana moja ukochana łączka między Drewnowską a Lutomierską - gdzie ja będę spacerowała a mój syn jeżdził na rowerze?, psy z okolicznych bloków nie będą miały gdzie biegać.Zlikwidowane byłyby szpetne ogródki działkowe Modra (już wyobrażam sobie protesty działkowiczów!) ale miałabym ulicę prawie pod blokiem. W sumie, dla mnie osobiście taka zmiana nie byłaby korzystna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wik Re: Drogi wokół Manufaktury IP: *.w3cache.pl / *.pl 01.10.04, 10:54 Zastanawiam się jak na takie dictum zareaguje firma Apsys ? bowiem umowa jest umową, miasto ma swich fachowców, którzy mogli taką sytuację uwzględnić przed podpisaniem umowy, Apsys albo by się zgodził na większe koszty albo nie, a teraz kiedy liczy się każdy dzień do otwarcia stawia się ich pod ścianą, nie ładnie Panowie Władza Miejska. Jeśli uważacie, że należy przeprowadzić korektę układu komunikacyjnego wokół Manufaktury wydajcie na ten cel pieniądze z własnej kasy przynajmniej zachowacie twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Drogi wokół Manufaktury IP: *.toya.net.pl 01.10.04, 22:40 Sorki, ale nie rozumiem dlaczego Władze Miasta mają wydawać także moje pieniądze na zbudowanie dojazdu do prywatnego sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Drogi wokół Manufaktury 02.10.04, 03:19 Gość portalu: Wik napisał(a): > Zastanawiam się jak na takie dictum zareaguje firma Apsys ? bowiem umowa jest > umową, miasto ma swich fachowców, którzy mogli taką sytuację uwzględnić przed > podpisaniem umowy == Umowa była podpisywana pod naciskami, szarzy urzędowi fachowcy nie mieli nic (lub mieli mało) do gadania... Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Drogi wokół Manufaktury 02.10.04, 20:18 yarro napisał: > Gość portalu: Wik napisał(a): > >> bowiem umowa jest umową, miasto ma swich fachowców, którzy mogli taką >> sytuację uwzględnić przed podpisaniem umowy > == > Umowa była podpisywana pod naciskami, szarzy urzędowi fachowcy nie mieli nic > (lub mieli mało) do gadania... Taka prawda. Umowy tworzono w nurcie tworzenia milerowskiego czasu dla Łodzi. Więc i umowy miały doprowadzić do szybkich sukcesów (ze wsparciem budżetu) - wydawało się budżetu państwa, a dzis wiemy, że to będzie budżet lokalny. Millera juz nie ma - a kiepskie umowy są. I dlatego Apsys ma prawo podważać co powinien finansować, bo nie ma dokładnie zapisanych jego zobowiązań. Też uważam, ze popełniono bardzo dużo błędów w trakcie negocjacji w początkowej fazie i teraz są rózne spory co do kogo powinno należeć i jakie ddziałania powinny należeć bezdeskusyjnie do finansowania z kasy inwestora. Sa to skutki dążenia władz miasta sterowanych ze swego komitetu politycznego, do szybkich sukcesów za wszelką cenę. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klicha Re: Drogi wokół Manufaktury IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.10.04, 21:24 To jest mysl. Na pewno usprawnienie komunikacji w centrum jest wazne i potrzebne. Kompleks Poznanskiego wydziera z miasta kawal nieskomunikowanego obszaru. Gdyby ulica Gdanska pobiegla dalej na polnoc, to juz byloby luzniej. A tak, zostaje Zachodnia i Kilinskiego, bo Piotrkowska ma ograniczony ruch (i dobrze). Dluzsza ul. karskiego moglaby byc prawie przedluzeniem Gdanskiej, co moze przeniosloby potoki ruchu drogowego kierowanego czesciowo z ulicy Zachodniej. Jestem za tym, zeby w centrum zbudowac dodatkowy szlak polnoc- poludnie. Mieszkam co prawda na Widzewie, ale przebijanie sie przez miasto od Centralu do znajomych od na Balutach to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Drogi wokół Manufaktury IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.04, 23:24 Ta łączka jest CZYJAŚ. Ja nawet wiem czyja, ale nie powiem ;-) W każdym razie nie jest to nikt związany z łódzką władzą. I ten ktoś musiałby się zgodzić, żeby zamiast łączki jeździły ulicą autosmrody ;-) Nie grozi Ci to na razie. Kilka lat temu władza przeprowadziła zamach na tę działkę, sprawa była w sądzie, prezydent (nie Kropa) i jego ludzie się ośmieszyli. Nieprędko właściciel zgodzi się na sprzedaż. Twój syn może jeździć spokojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Ja sie tak zastanawiam? IP: *.p.lodz.pl 04.10.04, 14:03 jak geant stawial blaszaka kolo parku poniatowskiego to wyremontowal jedno skrzyzopwanie i z 300 metrow wlokniarzy i parkowa, Castorama i Praktiker wyremontowaly tylko skrzyzowanie i kawalek wroblewskiego, Le Clerk chyba nic nie wyremontowal nie liczac kawalka jednej jezdni na ibnflanckiej. Czemu zatem manufakturze kaze sie remontowac wiekszosc jezdni w centrum i psy na niej wiesza? Odrestaurowala jeden z najwazniejszych zabytkow lodzi, stworzyla kompleks ktory moze wreszcie stac sie jednym z magnesow przyciagajacych do miasta, wyremontowala i tak wiecej drog niz jakikolwiek blaszany hipermarket w lodzi a UML wiesza psy jak tylko moze... Nie ladnie panie prezydencie... Skrzyzowanie ogrodowej i zachodniej bylo waskim gardlem przed manufaktura, karskiego jest niezbedna od wielu lat i az dziw bierze ze sie za nia miasto nie zabiera skoro po malym uporzadkowaniu kilku fragmentow (trzeba wyburzytc jedna rudere i jedna stacje, wstawic 150 metrow jezdni przy kopernika, postawic 4 sygnalizacje swietlne na strzelcow kaniowskich, przebic zeligowskiego do ogrodowej i strzelcow do legionow) mamy karskiego az do drewnowskiej co znacznie ulatwi ruch w centrum. A tak sie siedzi gada gledzi a tu kasa unijna ucieka a jak nawet nie ucieka to sie ja przeznacza na modernizacje pomorskiej gdzies kolo CKD po ktorej i tak za duzo aut nie jezdzi.... Koluj pan kase na te remonty a nie gadahj farmazonow Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Ja sie tak zastanawiam? 05.10.04, 00:52 Gość portalu: mr x napisał(a): > jak geant stawial blaszaka kolo parku poniatowskiego to wyremontowal jedno > skrzyzopwanie i z 300 metrow wlokniarzy i parkowa, Castorama i Praktiker > wyremontowaly tylko skrzyzowanie i kawalek wroblewskiego, Le Clerk chyba nic > nie wyremontowal nie liczac kawalka jednej jezdni na ibnflanckiej. Kolejne przykłady to dziwna zamiana proporcji finansowania remontu Brzezińskiej dla M1 i najciekawszy - remont Strykowskiej dla Auchana. Ale to właśnie są FATALNE działania skorumpowanych i powiazanych z inwestorami władz miasta. W związku z lokalizacją Auchana uchwaloną dzieki dyscyplinie partyjnej - ciągle głośno o Pęczaku. Brzezińska czka sie Czekalskiemu. > Czemu zatem manufakturze kaze sie remontowac wiekszosc jezdni w centrum Bo tak należało ustalać od samego początku. I mimo różnych zasług Apsysa - jezdnie powinni oni modernizować a nie miasto. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.p.lodz.pl 05.10.04, 11:05 > Bo tak należało ustalać od samego początku. > I mimo różnych zasług Apsysa - jezdnie powinni oni modernizować a nie miasto. > OK. Tylko dlaczego np. dla Gilette dojazd do fabryki buduje miasto? Ja rozumiem ze firma produkcyjna powinna byc inaczej traktowana niz handlowa ale tu kaze sie zrobic praktycznie kazda droge ktora beda jezdzic klienci a to buduje sie droge do fabryki?! Inny przyklad, dlaczego na osiedlach domkow jednorodzinnych nie raz miasto buduje droge mimo ze uzywac beda ja tylko mieszkancy? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Ja sie tak zastanawiam? 05.10.04, 21:08 Gość portalu: mr x napisał(a): >> Bo tak należało ustalać od samego początku. >> I mimo różnych zasług Apsysa - jezdnie powinni oni modernizować a nie miasto >> > OK. Tylko dlaczego np. dla Gilette dojazd do fabryki buduje miasto? Bo tak ustalono od poczatku w ramach ulg dla inwestora. Buduje się drogi i daje ulgi - w ramach ścisle określonych warunków inwestorskich. Ale to wyznaczono na początku w ramach rachunku czy opłaca się ściągać Gillette do Łodzi. Gillette jeszcze rok temu miało zupełnie inne zamiary. O Polsce nie chcieli nawet rozmawiać. Jakas Turcja lub Indie. Zainwestowali w Łodzi. > Ja rozumiem ze firma produkcyjna powinna byc inaczej traktowana niz handlowa No właśnie. > ale tu kaze sie zrobic praktycznie kazda droge ktora beda jezdzic klienci a > to buduje sie droge do fabryki?! Bo kiedys tego zaniedbano gdy wystarczały "listy intencyjne" słuszne z linią polityczną, zamiast porządnych umów. Apsys nie ma śliśle określonych zobowiazań wobec miasta ale i sam nie dopilował ścisłego określenia zakresu współfinansowania ze strony UMŁ. Tak było wygodniej - szybko do przodu. I teraz ambaras, że miasto wymaga wiekszej inwestycji w otoczenie niz im sie wydawało. Jedno nalezy brac pod uwagę: Apsys wybuduje to centrum z pewnością bez straty dla siebie - więc mieszkańcy powinni byc zadowoleni, gdy ogranicza się wydatki z kasy miasta na inwestycje wspomagające to centrum handlowe. Naprawdę, interes Łodzi oni nie uwzględniają w swoich rachunkach finansowych. Te odremontowane mury ceglane - to nie robia dla mieszkańców Łodzi bo ich lubią (taka paplanina propagandowa), ale jest to dla nich ważny element marketingowy. Czysty biznes a nie sentymenty. Więc nie martwiłbym sie, że Magistrat wyciśnie co się da z inwestora. Działanie w interesie mieszkańców. A jak juz będzie wiadomo co sfinansował Apsys, a drogi będą wymagały modernizacji - to przecież w naturalny sposób będzie to finansowane z budżetu miasta. > Inny przyklad, dlaczego na osiedlach domkow jednorodzinnych > nie raz miasto buduje droge mimo ze uzywac beda ja tylko mieszkancy? Dziwny przykład do porównania z Apsysem. A swoją drogą, takie jest prawo o drogach publicznych na terenie miasta. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.p.lodz.pl 06.10.04, 13:50 > początku w ramach rachunku czy opłaca się ściągać Gillette do Łodzi. > Gillette jeszcze rok temu miało zupełnie inne zamiary. O Polsce nie chcieli > nawet rozmawiać. Jakas Turcja lub Indie. Szczerze mowiac bardziej sie ciesze z manufaktury niz Gilette. Jezeli maja przyjechac turysci do lodzi to raczej do atrakcji w manufakturze a nie do ogladania fabryki. Manufaktura to nie kolejny blaszak ale cos znacznie wiecej. > > Ja rozumiem ze firma produkcyjna powinna byc inaczej traktowana niz handl > owa > No właśnie. > A to dlaczego. Moim zdaniem wszystko zalezy jaka to jest firma handlowa. Kolejny hipermarket nie ale cos takiego jak manufaktura jak najbardziej za. > Apsys wybuduje to centrum z pewnością bez straty dla siebie - więc mieszkańcy > powinni byc zadowoleni, gdy ogranicza się wydatki z kasy miasta na inwestycje > wspomagające to centrum handlowe. Naprawdę, interes Łodzi oni nie uwzględniają > w swoich rachunkach finansowych. Takie sa prawa biznesu. A czy interes lodzi byl rozpatrywany przez Gilette czy Philipsa? Wazne ze kazda z tych trzech inwestycji posuwa lodz wyraznie do przodu i dziwi mnie ze jednej z tych firm wyraznie sie rzuca klody a reszcie pomaga? Powuinno sie pomagac wszystkim co wnosza atrakcyjne inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.prokom.pl 06.10.04, 14:33 A czym innym ma byc Manufaktura od hipermarketu? Bo wedlug mnie niczym. Tylko i wylacznie hipermarket. Jeden z wielu. Zadna to atrakcja ani cos co by wyslawialo Lodz. Czyms super ma byc to ze bedzie torche sciana z cegly stylizowanych na dawne budynki fabryczne? Bzdura. Nie bedzie to w zadnym stopniu przypominac dawnej zabudowy fabrycznej. Totalne odpustowe bezguscie. A ponadto Jak dla mnie np. proba wamawiania ze hipermarket jest sposobem na spedzanie woplnego czasu to graniczy z koniecznoscia wizyty u psychatry. Phillips czy Gilette to co innego. Daja miejsca pracy. Hipermarkety wyrzadzaja wiecej szkod niz daja korzysci. Sklep z drogim tandentym i przeterminowanym towarem na dodatek nie placacy podatkow. To popierac? To ze hipermarket ma uprzywilejowana pozycje? A gdzie rownosc podmiotow gospodarczych? Jak dlamnie to zle sie stalo ze taki potworek sie wlasnie buduje w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogvin Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.toya.net.pl 06.10.04, 15:29 STUDI, a ty jak zwykle knocisz bez sensu! Załóż ten swój biało-czerwony krawat i pikietuje pod UMŁ! Wg ciebie hipermarkety nie dają pracy? A personel w sklepach to co?? To że remontują rozłupany zabytek to wg ciebie nic? Lepper czeka, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.prokom.pl 06.10.04, 15:51 Wypraszam sobie nie jestem zwolennikiem Leppera, Giertycha ani nie naleze do Rydzykjugend.... Hipermarkety daja prace, taaa a ile innych sklepow sie zamyka. Bilans raczej jest ujemny niz dodtatni. Niestet efekt jest czesto zgubny, tam gdzie mieszkam dzieki dwom supermarketow zeby np. kupic zwykle normalne spodnie ktoro musze pojechac do Lodzi. Czemu bo tanie i dobre zninely wraz z malymi sklepami. A jak upadla konkurencja to jest sprzedawany w hipermatketach tylko drogi bubel rozlazacy sie w paclach i to za dwu - trzykrotnie wyzsza cene. Niestety dzieki nim kupienie czegokolwkiek staje sie powoli nie lada problemem. Wiele z asotymentow niegdys normalnie dostepnych w normalnych sklepach dzieki hieprmarketow jest obecnie nie do kupiena. No i jeszcze ten totalny chaos w hipermarkecie. Odnalezienie czegokolwiek jest zwiazane z bieganiem po calosci i przy okaji owszem patrzenia na rozne buble - bo moze sie ktos skusi.... Inny przyklad taki Media Markt - chamstwo sprzedawcy i drozyzna. Na szczescie sa jeszcze normalne sklepy oferujace normalny sprzet z mila facvhowa obsluga. Pelne przeciwienstwo Media Markt.... Keidys znajomy chcial kupic DVD Panasonica. Wszedzie kostowal 899 PLN W MEdia Martk owszem byl a za 1199 PLN. Rozmowa ze sprzedaweca czemu tak drogo, jesli sam producent zaleca nizsza cene - odpowedzial ze Panasonic nie bedzie dyktowl im waronkow, a jak sie nie podoba to prosze sobie isc gdzie indziej. Jeden telefon, zorganizowano przentacje, kupujacy dostal ten egzemplarz ktory testowal ( a nie inne egzemplarz w pudelku ...) - cena taka jak sugeroweana. Wszystko z usmiechem uprzejmoscia. A wspomne jeszcze o tym jak Media Markt zawozi l do domu tansze wersje sprzertu ktory ponoc sobie kupili klienci. No bo kto tam zaprzata sobie glowe sprawdzic czy to dokladnie ten sam typ co ogladali w sklepie.... Podam inny przyklad to to ze znika tani normalny bar gdzie cos mozna zjesc na rzecz plastikowego trujacego na dluzsza mete pseudozarcia McDonalds. A co do pracy, idz to pracy w hiperrkecie. Przekonasz sie jak jest fajnie. Remontuja zabytek? Raczej go zburzyli i postawili cos nowego z zachowaniem co najwyzej fasady. Nie ma ot zandego zwiazku z zabytkami. Jaki to zabytek jesli w sroku nowoczeanosc pelna geba? Jak dla mnie zmiana funkcjonalnosci budynku to juz niestety utrata oryginalnosci. Wiec juz zabytkiem nie jest. Fabryka, firma uslugowa ktora cos produkuje to to nalezy popierac. Ktos kto tylko robi drenaz keiszeni na dodatek wpychajacy niepelnowartosciowy towar nie jest podmiotem zaslugujacym na ulatwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Nie da się czytać 06.10.04, 17:26 tego bełkotu - bo inaczej się tego nazwać nie da :(((( W centrach handlowych masz najzwyklejsze sklepy jak gdzie indziej - co Ci w nich nie odpowiada? Chcesz tanich cen - jedź do Rzgowa albo na giełdę. Źle się nie mają łódzkie bazary czy Rzgów bo ludzi tam jeździ cała masa - no więc Ty też możesz. A co do żarcia. Masz fobie jakieś osobiste i nie przelewaj ich na cały świat. Nie jem w Macu z tych samych powodów co Ty. Ale co Ci przeszkadza żarcie w Shpinxie (jest w wielu centrach) a przede wszystkim dobre i zdrowe jedzonko np w Asia-Town albo na dole w Galerii w takiej fajnej polskiej knajpce??? topjes Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Ja sie tak zastanawiam? 07.10.04, 00:49 Gość portalu: Bogvin napisał(a): > Wg ciebie hipermarkety nie dają pracy? A personel w sklepach to co?? Kilka lat temu tak mówiono - dzis juz sie nikt nie wygłupia. Ktos tu mówi o firmowych sklepach - poczekajmy na otwarcie i może się okazać, że pozamykali inne lokalizacje przenosząc się do Manufaktury - więc nie tworzą nowej jakości, tylko przegrupowują się do atrakcyjnej lokalizacji. Więc powstanie wieeeeeelka galeria widokowa, gdzie łodzianie będa mogli ogladac do woli wystawy firmowych sklepów i kupowac w markecie promocyjne artykuły. Natomiast oferta spędzenia wolnego czasu będzie zdecydowanie ciekawa. Szkoda tylko ze dla walki marketingowej tak deprecjonuje się kulture lokując Muzeum o aspiracjach narodowego tuz przy kasach marketowych tłumacząc, ze mozna tak jednym ciągiem: masło, kiełbasa, ziemniaki i Strzemiński. Czekam tylko na reklamę, że za zakupy powyżej 100 zł będa kupony rabatowe do Muzeum. Z pewnością byłaby to światowa innowacja przyciągajaca turystów do tego megacentrum 7 generacji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:46 Gość portalu: STUDI napisał(a): > A czym innym ma byc Manufaktura od hipermarketu? > Bo wedlug mnie niczym. Tylko i wylacznie hipermarket. > Jeden z wielu. > Zadna to atrakcja ani cos co by wyslawialo Lodz. > > Czyms super ma byc to ze bedzie torche sciana z cegly stylizowanych na dawne bu > dynki fabryczne? Bzdura. Nie bedzie to w zadnym stopniu przypominac dawnej zabu > dowy fabrycznej. Totalne odpustowe bezguscie. > > > A ponadto Jak dla mnie np. proba wamawiania ze hipermarket jest sposobem na spe > dzanie woplnego czasu to graniczy z koniecznoscia wizyty u psychatry. > > > Phillips czy Gilette to co innego. Daja miejsca pracy. Hipermarkety wyrzadzaja > wiecej szkod niz daja korzysci. Sklep z drogim tandentym i przeterminowanym tow > arem na dodatek nie placacy podatkow. To popierac? To ze hipermarket ma uprzywi > lejowana pozycje? A gdzie rownosc podmiotow gospodarczych? > > Jak dlamnie to zle sie stalo ze taki potworek sie wlasnie buduje w Lodzi. Podpisuję się pod tym, co napisałeś, obiema rękami. Następny tandetny hipermarket. Cała reszta mających tam powstać obiektów, to tylko mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ja sie tak zastanawiam? 06.10.04, 17:21 > A czym innym ma byc Manufaktura od hipermarketu? > Bo wedlug mnie niczym. Auć... > Hipermarkety wyrzadzaja > wiecej szkod niz daja korzysci. Ojojoj... > na dodatek nie placacy podatkow. Kolega jest zwyczajnie nawiedzony niestety. Dlaczego Manufaktura miała by nie płacić podatków????????????????????????????????? To jest najbardziej żenująca i przyziemna retoryka LPR... topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.p.lodz.pl 06.10.04, 17:59 > Bo wedlug mnie niczym. Tylko i wylacznie hipermarket. > Jeden z wielu. Akurat Hipermarket to bedzie jakies 6 - 8 tysiecy metrow powierzchni. Manufaktura nie liczac hotelu ma miec 150 tysiecy. Wiec se wez kalkulator i przelicz jaka czesc manufaktury to hipermarket jak bedziesz pomykal tramwajem z pabianic do lodzi i sie bedziesz nudzic Bzdura. Nie bedzie to w zadnym stopniu przypominac dawnej zabu > dowy fabrycznej. Totalne odpustowe bezguscie. > Obys sie mylil ale na razie sam nie wiem czy to cois co powstanie bedzie ladne czy troche tylko lepsze niz Galeria Lodzka A ponadto Jak dla mnie np. proba wamawiania ze hipermarket jest sposobem na spe > dzanie woplnego czasu to graniczy z koniecznoscia wizyty u psychatry. > Skoro pojscie do Muzeum sztuki czy techniki, pojscie do kina, czy do restauracji albo skorzystanie z innych atrakcji manufaktury nie jest dla ciebie sposobem na wypoczynek to juz twoj problem. Ale nie boj, zawsze mozesz wsiasc w tramwaj i spedzic czas tak jak lubisz najbardziej! :) > Phillips czy Gilette to co innego. Daja miejsca pracy. Hipermarkety wyrzadzaja > wiecej szkod niz daja korzysci. Sklep z drogim tandentym i przeterminowanym tow > arem na dodatek nie placacy podatkow. To popierac? Popatrz sobie jakiem beda tam sklepy a potem pitol bzdury.... Jak dlamnie to zle sie stalo ze taki potworek sie wlasnie buduje w Lodzi. > Wolalbys popierac lodzka przedsiebiorczosc czyli balucki rynek... Na szczescie jestes w mniejszosci do ktorej nalezy tez kropaszenko. Moze byscie tak na bialorus sie wybrali?! Tam takich potworkow nie bedzie jeszcze bardzo dlugo a my odpoczniemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:09 Gość portalu: mr x napisał(a): > Skoro pojscie do Muzeum sztuki czy techniki, pojscie do kina, czy do > restauracji albo skorzystanie z innych atrakcji manufaktury nie jest dla ciebie > > sposobem na wypoczynek to juz twoj problem. Wrócimy do tego, jak powstaną te wszystkie atrakcje, o których piszesz (jeśli w ogóle powstaną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:46 Tak samo pogadamy o hiermarkecie o ile powstanie. Bo skoro umowy (w tym z ministerstwem w kwestii muzeum sztuki) się nie liczą to rozbabrany plac budowy marketu też nie. Tania demagogia rodem z LPR... MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip lenin IP: *.p.lodz.pl 07.10.04, 00:37 Lenin, taki gosciu ze Wschodu, podobno jest autorem slow o kapitaliscie, co to sprzeda sznur, na ktorym sie go powiesi. Choc paralela dosc swobodna, nam sie ona dziwnie kojarzy z afera z super-hiper i ich percepcja przez tutejsza ludnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 12:50 A mało mamy przypadków różnych umów, które nie są dotrzymywane? Ja tylko piszę, żeby poczekać z osądami do finału i bardzo chciałbym, żebym to ja się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Ja sie tak zastanawiam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:07 OK poczekajmy do finału. Ale zatem poczekajmy do finału także ze stwierdzeniami, że Manu to kolejny hipermarket. Pozdrawiam, MK Odpowiedz Link Zgłoś