Dodaj do ulubionych

Podwyżki w studenckich stołówkach

IP: *.crowley.pl 01.10.04, 08:39
Ciągle wyjątkowo tanio! Na stołówkach uczelni warszawskich (UW, PW) zje się
dobrze, ale za 10 zł. Cena 3.50 była dość zadziwiająca...
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 01.10.04, 08:48
      1. Porównaj zarobki łodzian do zarobków warszawiaków i wtedy pomysl co piszesz!!
      2. W zezłym roku jak chodziłem na kursy informatyczne to chodziłem na obiady na
      stołówkę i miałem obiad za 3,50. A teraz?? Co z tego, że bedą większe stypendia
      socjalne, skoro one i tak mi nie przysługują. A nie bedzie mnie stać na 7zł na
      obiad:(
      • graz.ka Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 01.10.04, 08:56
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2316375.html
      • hubar Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 01.10.04, 11:10
        Widzisz, Teufelku. System był chory, bo Państwo dotowało obiadki w
        stołówkach... w których jedli także tacy jak ty niestudenci. Teraz, jak ktoś
        jest naprawdę potrzebujący, to uzyska stypendium socjalne (których jest teraz
        więcej).
        Wreszcie będzie normalna konkurencja.
        • teufel Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 02.10.04, 21:08
          Pierd*lisz głupoty, jeśli masz od 351zł do 569zł netto na osobę w domu to
          dostajesz 20zł(dwadzieścia zł) stypendium. Jeśli Ci to wystarczy na miesiąc na
          obiady to gratuluję. Ale zapewne nie, wiec sie odpier*ol, bo profesorowie tez
          jedli na stołówce!!
          • hubar Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 04.10.04, 13:04
            teufel napisał:
            > Pierd*lisz głupoty,
            ##
            Jeśli już to ciebie! No ale w sumie to to samo.

>jeśli masz od 351zł do 569zł netto na osobę w domu to
            >dostajesz 20zł(dwadzieścia zł) stypendium. Jeśli Ci to wystarczy na miesiąc na
            >obiady to gratuluję.
            To co, tylko ze stypendium trzeba finansować sobie jedzenie?

> Ale zapewne nie, wiec sie odpier*ol, bo profesorowie tez jedli na stołówce!!
            ##
            A czy to, że i profesorowie jadali, w jakikolwiek sposób obala moje
            twierdzenie, że w stołówkach jadali niestudenci?

P.S. Radzę Ci gówniarzu, zmienić słownictwo jakim się do mnie zwracasz.
            Za krótki jesteś!
          • ixtlilto Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 04.10.04, 18:23
            teufel napisał:

>Pierd*lisz głupoty, jeśli masz od 351zł do 569zł netto na osobę w domu to
            >dostajesz 20zł(dwadzieścia zł) stypendium.
            Hmm.. nie wiem skąd masz takie informacje (chętnie poznam żródło!). Oficjalna
            strona UŁ podaje, że stypendia socjalne wynoszą od 250 zł do 350 zł
            ( www.uni.lodz.pl/portal/newsy.php?id=81 )
            Podobnie jest na PŁ ( www.p.lodz.pl/pol/studenci/docs/komunikat.doc )

>[...]bo profesorowie tez jedli na stołówce!!
            Nie wiem jak na stołówce UŁ, ale na PŁ były 3 stawki: dla studentów, dla
            wykładowców i dla osób spoza. Oczywiście studenci mieli najtaniej, ale jak już
            to sam napisałeś- nie tylko studenci korzstali z tej preferencyjnej ceny.

I jeszcze jedno, może brak dotacji do stołówek sprawi, że zmienią one swoje
            menu i zaczną dbać o jego różnorodność. Na PŁ ma ponoć być piec do pizzy, a
            wiele stołówek zastanawia się nad serwowaniem wieczorem kawy, herbaty i innych.
            • teufel Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 04.10.04, 19:30
              Tak podał Pan zajmujacy się stypendiami na moim wydziale na inauguracji - 2
              paźdźiernika br.
              • teufel Jeszcze jedno: 04.10.04, 19:38
                IXIK: na stronie są PROPOZYCJE stawek stypendiów:)
                • ixtlilto Re: Jeszcze jedno: 04.10.04, 23:10
                  Nawet jeśli to tylko propozycja to i tak 10-krotnie wyższa od tego co napisałeś
            • teufel Stawka 04.10.04, 19:31
              była jedna w zeszłym roku na UŁ.
              • ixtlilto Re: Stawka 04.10.04, 23:12
                teufel napisał:

> była jedna w zeszłym roku na UŁ.
                Taaaaaaaaaaak? Jesteś przekonany?
                No to czytaj:

"W roku akademickim 2003/2004 stypendia socjalne przyznawane są w następującej
                wysokości:

przychód do 180 zł - stypendium w wysokości 200 zł
                przychód od 181 - 250 zł - stypendium w wysokości 170 zł
                przychód powyżej 250 zł - stypendium w wysokości 150 zł "

www.uni.lodz.pl/portal/studenckie.php?akcja=pokaz&show=stypendia#styp2
                Ja tu widze 3 stawki...
                • teufel Re: Stawka 05.10.04, 07:08
                  ixtlilto napisała:

>Nie wiem jak na stołówce UŁ, ale na PŁ były 3 stawki: dla studentów, dla
                  >wykładowców i dla osób spoza. Oczywiście studenci mieli najtaniej, ale jak już
                  >to sam napisałeś- nie tylko studenci korzstali z tej preferencyjnej ceny.

Pytałaś ile było stawek na obiad, wiec pisze, że była jedna 3,50zł!! Więc
                  proszę nie pisać mi, że nie potrafię czytać, bo sama nie wiesz co wczesńiej
                  napisałaś:(
                  • ixtlilto Re: Stawka 05.10.04, 08:59
                    teufel napisał:

> Pytałaś ile było stawek na obiad,
                    A akapit wyżej o stawkach stypendium od 250 zł do 350 zł...

Na przyszłość proponuję używać "odpowiedz cytując" i nie będzie takich
                    problemów.
                    • teufel Re: Stawka 05.10.04, 13:47
                      ixtlilto napisała:

> teufel napisał:
                      >
                      > > Pytałaś ile było stawek na obiad,
                      > A akapit wyżej o stawkach stypendium od 250 zł do 350 zł...

Ale my mówiliśmy tam o ilości stawek a nie o wielkośi:)
      • Gość: K.E.Rg4das Re: Podwyżki w studenckich stołówkach IP: *.crowley.pl 01.10.04, 11:11
        -nie wszyscy w Warszawie pracują w firmach, a płace "państwowe" są chyba
        porównywalne?

-mowa o cenach dla studentów, a ci chyba na pierwszych latach nie pracują? Na
        pewno są tacy, którzy nie pracują, i tu, i tu, może z tych samych miejscowości.

-czy system dopłat jest szczelny? Często jadam na wielu stołówkach uczelnianych
        i zdarza mi się zapłacić 5 zł za pełny obiad.
    • ab84 Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 01.10.04, 09:03
      duzo... szkoda, bo naprawde stolowka byla doskonalym miejscem by zjesc NORMALNY
      posilek... teraz bedzie trzeba zrezygnowac, bo 7 zl za obiad to na studencka
      kieszen spory wydatek...
      • Gość: Cintos Re: Podwyżki w studenckich stołówkach IP: *.p.lodz.pl 01.10.04, 09:59
        Co z tego, ż e stypendia socjalne są wyższe i jest ich więcej, skoro i tak
        dostaje je garstka, Polibuda obcięła stypendia motywacyjne. Teraz gdy ktoś ma
        średnią 4,45 może nie dostać stypendium....
        • ixtlilto Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 04.10.04, 23:14
          Gość portalu: Cintos napisał(a):

>[...]Polibuda obcięła stypendia motywacyjne. Teraz gdy ktoś ma
          > średnią 4,45 może nie dostać stypendium....
          Na OiZ stypendia motywacyjne są dopiero od średniej 4,8...
          • Gość: bnew Re: Podwyżki w studenckich stołówkach IP: 217.153.8.* 05.10.04, 09:08
            I bardzo dobrze bo 90% studentów z OiZetu brało stypendia "naukowe", na tym
            wydziale średnią 4,0 miało się jak się nic nie robiło (wiem bo przez dwa lata
            miaszkałem w akademiku z chłopakami z OiZetu)
      • Gość: przemo Re: Podwyżki w studenckich stołówkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:18
        fakt, tym bardziej, jezeli cale stypendium socjalne wyda na opłatę na wściekle wywindowane ceny akademika
    • Gość: tomeq Re: Ciągle wyjątkowo tanio! IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.10.04, 18:32
      Tak, tylko ze w Warszawie student dostaje dwa razy wyższe stypendium !!
    • Gość: Klicha Re: Podwyżki w studenckich stołówkach IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.10.04, 22:19
      O rany! To mnie oszukiwali. Ja zawsze jadlem na PL za 4zl. Skad ta cena 3,50zl?
      Cieli mnie dzien w dzien na 50gr. A teraz dzieki zmniejszonym racjom
      zywnosciowym przynajmniej bedzie mniej nadwagi i zachorowan na problemy z
      krazeniem. Trzeba bedzie studentowi poswiecic pieniadze na piwko. A jesli ktos
      woli piwko zamiast jedzenia, to tez niech tak bedzie. Dieta i sport - sekret
      dlugowiecznosci.
      • ixtlilto Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 04.10.04, 23:16
        Gość portalu: Klicha napisał(a):

>O rany! To mnie oszukiwali. Ja zawsze jadlem na PL za 4zl. Skad ta cena 3,50zl?
        3,5 zł to cena obiadu w abonamencie.
    • hm` Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 02.10.04, 18:20
      Szkoda, skonczy sie stolowanie na eko-socu... A tak sie przyzwyczailem. Do Hubara: jak chciales na POW kupic sobie obiad za 3,5 zl musiales miec tzw "abonament", a mogles go wykupic tylko wtedy jesli byles studentem studiow dziennych(okazanie legitymacji)... Teraz sie zaczna przekrety dopiero...
      Poza tym, panstwo nie powinno dokladac do studentow, co do zasady, a studia powinny byc prywatne.
      pozdr. hm`
      • xk Re: Podwyżki w studenckich stołówkach 02.10.04, 21:11
        mylisz się
        państwo powinno dokładać do studentów tak długo, dopóki ja nie skończę studiów
        potem niech sobie robi, co chce

ironiczne pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka