geograf 22.11.04, 22:25 Jak to się skończy? Plac Niebiańskiego Spokoju, czy czeka nas szerszy konflikt wewnętrzny? Czemu mam wrażenie,że to drugie? Juszczenko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał M. Re: Ukraina IP: 80.51.227.* 22.11.04, 23:17 - Mają porąbane w głowach. - Mają podejrzanych przyjaciół w Moskwie i Mińsku. - Mają z Polską granicę. - Mają broń jądrową. Sprawa jest dla nas poważniejsza niż w Pekinie przed laty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Ukraina IP: *.toya.net.pl 22.11.04, 23:20 Cóż, jest mi przykro. Uwielbiam Ukrainę, czuję się tam dobrze. Lubie rozmawiac z Ukraińcami. Miło jest patrzeć jak ten kraj się rozwija. Teraz to już właściwie mozna pisać w czasie przeszłym - jak się rozwijał... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek72 Re: Ukraina 22.11.04, 23:33 I ta frekfencja w kilku obwodach - 102 - 106%!!! Cos pięknego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Winds of change 22.11.04, 23:58 Ja jeszcze ciagle wierze w nową aksamitna rewolucje... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek72 Re: Winds of change 23.11.04, 00:19 Małe szanse, żeby rosjanie na to pozwolili. Jeszcze by sie ludziom w głowach od tej wolności poprzewracało i kogoś niewłaściwego wybrali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Ukraina 22.11.04, 23:49 będzie piekiełko, a dzisiaj w nocy na ulice wyjadą czołgi, potem z pomocą przyjdzie brać rosyjska, Polska zamknie wschodnią granicę, a NATO ustawi na Podkarpaciu swoje wojska aby strzec Europy, wyjątkowo ciepła zima sie w tym roku zapowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: Ukraina 22.11.04, 23:56 teraz jeszcze nic nie będzie - ludzie pokrzyczą parę dni a potem rozejdą się spokojnie do domów ale w perspektywie długofalowej (5-7 lat)wróżę niestety temu państwu rozpad na dwie Ukrainy - naszą Białą i rosyjską Czerwoną, co już zresztą kiedyś przerabialiśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 00:56 Proponuję (oczywiście s-f, a raczej p-f) podzielić Ukrainę na 2, zachód przyłączyć do Polski a Wschód do Rosji. Za 10 lat zobaczymy, kto postąpił słusznie :) A tak na poważnie... jak tym ludziom w Doniecku itp powypierano te mózgi, tożto Białoruś albo i gorzej. Młodzi, starzy, nie mają innych źródeł informacji? A satelita, a internet? Gdzie ich inteligencja (w obu tego słowa znaczeniach)? Myślałem, że tego typu indoktrynacja, przynajmniej w Europie, odeszła wraz z wiekiem XX. Jednak nie. 3majmy kciuki za Ukrainę. Wolną. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Ukraina 23.11.04, 00:59 Szczerze mówiąc w swojej n aiwności nie spodziewam sie wojskowej pacyfikacji, a tym bardziej podonych działań ze strony 'bratniej' Rosji. Przecież to byłaby kompromitacja Putina. Ale co będzie, sam nie wiem. Wiem, że czuję się nieswojo i kibicuję zwykłym Ukrańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
aard "Zwykły Ukrainiec" 23.11.04, 10:51 yarro napisał: > kibicuję zwykłym Ukrańcom. Blisko lub ponad połowa "zwykłych Ukraińców" głosowała na Януковыча... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: "Zwykły Ukrainiec" 23.11.04, 10:59 Zatem kibicuję tym którzy głosowali za Juszczenką :) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Ukraina 23.11.04, 15:50 Kompromitacja? Raczej zabezpieczenie interesów własnych i donieckich kacyków. Putin ma w głębokim poważaniu czy się "skompromituje", czy nie. Przecież od 13 lat nikt nie odważył się stanowczo sprzeciwić/skrytykować Rosję. Taki to mamy świat... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Ukraina 23.11.04, 13:30 Wiele wskazuje na to, ze krew ma sie polac: info.onet.pl/1013327,12,item.html Teraz tylko od zwyklych zolnierzy zalezec bedzie jak sie to skonczy. Przeciez juz teraz niektore jednostki wojska i milicji opowiedzialy sie po stronie opozycji. Mam nadzieje, ze odmowia wykonania rozkazow, ktore padna z pewnoscia. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 sokole jasnyj, brate me rodnyj 23.11.04, 14:02 A ja kufa nie chcę rewolucji na Ukrainie. Dlaczego? bo i nam się może po dupie oberwać.. a swoją drogą, czy YKPANHA ma jeszcze te rakietki z ładunkiem nuklearnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawn Re: sokole jasnyj, brate me rodnyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 19:13 Entuzjazm jest piękny. Tylko co naprawdę wiemy o programie Juszczenki? Podobno jest za UE, Zachodem itp. Jakoś przed wyborami nie słyszałem o takim wybitnym Bonapartowem Ukrainy. Z nieba go zesłali? Rosja w zyciu nie odpuści Ukrainy. Najwyzej odbierze sobie swoja połowę z Krymem i Donbasem. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Czym się różni Łódź... 23.11.04, 21:10 ... nie, nie ma jednej nóżki bardziej ;) A różni się. Dlaczego w Warszawie studenci protestuja? Dlaczego w Warszawie prezydent Miasta Kaczyński zabiera głos publicznie? Dlaczego w Krakowie studenci protestuja na rynku? A u nas? Czemu Kropiwnicki aka Bóg/Honor/Ojczyzna broniący Żydów, prezydent niemal 800-tys. miasta nie chce zabrać publicznie głosu w tej sprawie? Łódź nie solidaryzuje się z Ukraińcami?... No ja się w każdym razie oficjalnie solidaryzuję... :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos pomózmy Ukrainie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.04, 16:06 Zwracam się z prośbą o wsparcie akcji wysyłania petycji do ambasady ukraińskiej. To chyba jedna z niewielu rzeczy (oprócz demonstracji) jakie możemy dla Ukraińców zrobić by pomóc im w obecnej sytuacji. mail do ambasady: emb_pl@mfa.gov.ua petycja: Ambasada Republiki Ukrainy Zwracam się do władz Republiki Ukrainy z petycją o zaniechanie wszelkich prób fałszerstwa i manipulacji wynikami wyborczymi dokonywanych przez Centralną Komisję Wyborczą w Kijowie. Potępiam wszelkie działania mające na celu uniemożliwienie przeprowadzenia wolnych i demokratycznych wyborów oraz ustalenia ich prawdziwych wyników. Protestuję przeciwko łamaniu prawa względem milionów obywateli Ukrainy. Grozą napawają doniesienia o niedemokratycznym przebiegu głosowania w wielu obwodach Ukrainy, zwłaszcza w donieckim i ługańskim. Fałszerstwa dokonywane z premedytacją, takie jak między innymi: sztucznie zawyżona frekwencja w pewnych okręgach wyborczych, dodatkowe karty do głosowania, głosowanie w domach itp., dokonane w atmosferze zastraszenia obywateli nie mogą mieć miejsca w państwie prawa. Ukraińcy zasługują na uczciwe i rzetelne przeliczenie wyników wyborów. Udowodnili całemu światu, że są dojrzałym społeczeństwem obywatelskim. Ich wybór musi zostać uszanowany. Władza, która nie szanuje decyzji swojego narodu jest zbrodnicza. Protestuję jako obywatel najbliższego sąsiada Ukrainy, w imieniu przyjaźni i podziwu jaki mam dla znanych mi osobiście Ukraińców, oraz jako wolny człowiek, który nie godzi się na to, aby w jakimkolwiek kraju łamano podstawowe prawa człowieka, wśród których fundamentalnym jest prawo do wolnych, demokratycznych wyborów. Nie zgadzam się też z imperialną polityką Kremla, która w istotny sposób miesza się w wewnętrzne sprawy Ukrainy, powodując zamęt i pogłębiając społeczne podziały. Władzom Ukrainy trzeba wyraźnie przypomnieć, iż ich nadrzędnym obowiązkiem jest reprezentowanie interesów Narodu Ukraińskiego, a nie moskiewskich polityków. Z poważaniem (wasze dane) Paweł Sowa Poznań, Polska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip A ktora? :-) IP: *.p.lodz.pl 24.11.04, 22:17 My zawsze sadzilismy, ze powinni sie podzielic. Tylko kiedys wydawalo nam sie, ze na Zbruczu - teraz widzimy, ze az za Sumami. Dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś