Dodaj do ulubionych

Napady na licealistów

IP: *.rev.o1.com 04.12.04, 06:03
Nie moge zrozumiec, ze policja nie zwraca uwagi na napady uczniow z liceum.
Calkowity brak discypliny,przeciez wystarczy wystarczy wyslac radiowoz w
czasie zakonczenia klas,czy naprawde Lodzi nie stac na obrone wlasnych dzieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: darspan Re: Napady na licealistów IP: *.abhsia.telus.net 04.12.04, 09:20
      szkoda slow...
      • Gość: kopiko Re: Napady na licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 09:59
        Ja rozumiem policję - dlaczego moja szkoła ma być lepsza?? Takie zdarzenie,
        często z większą częstotliwością, zdarzają sie w okolicach wszystkich szkół.
        A to, że do tej pory nie złapano tych znanych twarzy, to wina tych z góry. Co
        ta Rada Rodziców robi, że nie złożyła oficjalnego doniesienia o przestępstwach
        na komisariat??
        • Gość: Lodzianin Re: Napady na licealistów IP: *.pool.dslohio.net 05.12.04, 00:43
          Pochodze z Lodzi i od kilku miesiecy przybywam w USA. Ostanio jak jechalem kolo
          szkoly w godzinach,kiedy koncza sie zajecie dzieci to naliczylem 6 radiowozow w
          w okolicy szkoly. Dlatego tutaj jest to mozliwe a w Polsce nie.
    • Gość: blq Re: Napady na licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:25
      Jak trafią na te Judoczke z I LO, to im sie odechce napadów... btw, czy ktos mi
      wreszcie wytlumaczy, jakim cudem 14-latka uczeszcza do liceum?
      • Gość: macio Re: Napady na licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:33
        Wersja A: cos im sie jak zwykle pomylilo
        Wersja B: Dziewczyna poszla rok wczesniej do szkoly i dopiero skonczy 15 lat,
        powiedzmy 25 grudnia, i zeby to jeszcze lepiej wygladalo w gazecie, napisali,
        ze ma 14 latek.
        • Gość: polonus Re: Napady na licealistów IP: *.proxy.aol.com 04.12.04, 13:59
          Policja zrobi z nimi porzadek i bedzie spokoj a potem zacznie byc oskarzana
          przez rozne IPN-y i solidarnosci o dzialanie niezgodne z prawem a moze nawet
          ludobojstwo. Bedziecie ich potem obrzucac wyzwiskami SB-ekow, kapusiow,
          komuchow i latami ciagac po sadach jak tych ZOMO-wcow co nie pozwolili sie zabic
          stalowymi lomami gornikom z "Wujka". Idzcie teraz po pomoc do tych co was tak
          urzadzili.
          • Gość: blq Re: Napady na licealistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:16
            oj, cos tu kogos sumienie gryzie i zal wielki na lamy forum wylewa... taaak, nie
            da sie ukryc, powyjezdzalo do USA troszke UB-kow (jak hitlerowcow do Argentyny).
            Jeden tu od czasu do czasu zaglada, tez z "proxy.aol.com", niejaki Krzys52
            (ostatnio uzywajacy pseudonimu ":"), pragnacy "gowno' [krzyz] zdejmowac z gmachu
            sejmu. roznych takich frustratow macie tam pod dostatkiem.

juz jepiej siedzcie w tym swoim juesej i nie patrzcie na nas okiem mentora. bo
            to wstyd...
    • Gość: basia z kopra Re: Napady na licealistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:09
      Chodzę do tej szkoły i osobiście nie miałam pojęcia o tak dużej skali tych
      napadów. Uważam, że część z nich została skrowokowana przez samych uczniów,
      zwłaszcza tych z pierwszych klas. Po co idą przez miasto z mundurkiem na
      rękach?! Po co się afiszują z tym, do której szkoły chodzą?! Fakt, że to nie
      jest bezpieczna okolica, dlatego tym bardziej należy unikać tego typu zachowań
      i noszenia cennych rzeczy. A patrole policji to by się przydały swoją drogą. Na
      pewno nie zaszkodziłyby...
      • khuti Re: Napady na licealistów 05.12.04, 17:27
        Basiu, nie podoba mi sie twoj punkt widzenia. Nie mozna chodzenia w mundurku,
        czy z mundurkiem na reku nazywac "afiszowaniem sie do ktorej szkoly sie chodzi"
        (kiedy ja sie tam uczylem ladowalismy mundurki do plecakow, bo chodzenie w
        mundurku to byla niezla siara). Czy chcesz cale zycie uciekac przed trepem z
        bramy? Udawac ze chodzisz do innej szkoly i jestes kims innym niz jestes? Mysle
        ze problem powstaje bo: 1. okolica nie jest spokojna (i nigdy nie byla), 2.
        Uczniowie z Kopra nigdy nie mieli renomy kulturystow, stad stanowia latwy cel.
        Czy nie moglibyscie troche sie zorganizowac i wychodzic ze szkoly w wiekszych
        grupach? To na pewno utrudniloby zycie towarzystwu z bramy.

-------------------------
        khuti N 51°47', E 19°28'
        • krzyskup Re: Napady na licealistów 05.12.04, 18:15
          Przyznam, że ja też nie słyszałem aż o takiej ilości napadów.
          A wracając do postu khuti: niektórzy wychodzą całkiem sporymi grupkami. Jednak
          czasami ciężko jest przekonać nauczycieli, że można kończyć zajecia równo z
          dzwonkiem. Kiedy połowa klasy zostaje na lekcjach, a druga grupa jest zwolniona,
          to wyjście większą grupą jest po prostu niemożliwe.
          Poza tym, kiedy było ciepło, za często widywałem pierwszaków ubranych w mundurki
          w autobusach. Nie pomagały ostrzeżenia nauczycieli ani starszych kolegów. A
          uciekanie przed trepem z bramy jest jedyną możliwością, kiedy:
          a)nie jestem kulturystą
          b)nie mam pozwolenia na broń
          c)nie mam ochroniarza

pzdr,
          krzyskup (mundurek noszący w plecaku albo pod kurtką)
          • khuti Re: Napady na licealistów 05.12.04, 21:57
            > Kiedy połowa klasy zostaje na lekcjach, a druga grupa jest zwolniona, to
            wyjście większą grupą jest po prostu niemożliwe.

Zaraz, zaraz. Nie poruszajcie sie cala klasa, bo wtedy wlasnie pojawia sie psy
            i zapakuja was do nyski pod zarzutem organizowania nielegalnej demonstracji :o)
            Wydaje mi sie, ze wystarczy jakies 5 osob. W kupie cieplej :o)

Pozdr

-------------------------
            khuti N 51°47', E 19°28'
        • Gość: szyderca Re: Napady na licealistów IP: *.toya.net.pl 29.12.04, 01:13
          a dlaczego uczniowie Kopra nie maja renomy kulturystów? Qrcze panowie jak
          przechodzę obok waszej szkoły to nie mogę patrzeć na te zapadnięte klatki,
          rączki jak u pięciolatki i nóżki jak zapałki. Nie mówiąc już o garbach na
          pleckach... Zadbać o siebie! Nie zaszkodzi czasem oderwać się od kompa i troche
          się poruszać. Powodzenia:)
    • Gość: gość Re: Napady na licealistów IP: *.toya.net.pl 05.12.04, 10:00
      Dla policji nie realne jest patrolowanie ulic miasta.O ile wiem, policja jest
      od utrzymywania porządku prawnego. To co dla nich jest realne? Zobaczcie jak
      często policja siedzi sobie spokojnie,żeby nikomu nie przeszkadzać(w napadach),
      w radiowozie i za nasze pieniądze nic nie robi. Też chciałbym mieć taką fajną
      pracę.
      • Gość: dzezik Re: Napady na licealistów IP: *.p.lodz.pl 06.12.04, 12:01
        zalezy na jakiego policjanta sie trafi :) niektorzy z nich chca pomagac. A jak
        jest chec to i sposoby sie znajda.
    • Gość: Slon Re: Napady na licealistów IP: 217.97.129.* 06.12.04, 13:41
      Odpowiedź policjanta jest oburzająca, ale nie po raz pierwszy policja twierdzi,
      że jest od siedzenia za biurkiem, a nie od łapania przestępców.
      Dlaczego policja nie chce chronić uczniów ILO? Może zawiść, że się było mniej
      rozgarniętym w czasach licealnych?
      Dlaczego ILO wymaga większej ochrony niż przeciętna szkoła? Bo przestępczość
      wobec jej uczniów jest więcej niż przeciętna!

Może dyrektor ILO powinien poprosić o dodatkową ochronę, a następnie
      poinformować prezydenta miasta i wojewodę, oraz opinię publiczną, czy tej
      pomocy uczniom ILO udzielono.

Slon

Slon
    • avatary zamiast remontować pomnik Adama M 29.12.04, 13:00
      w obcym kraju i obcym miescie za nasze pieniądze, zaprowadźcie porządek na
      naszym podwórku...o ludzie o wielkopańskich gestach. za 200tysięcy można
      wyczesac skutecz
      nie sporo oprychów w newralgicznych punktach miasta...do roboty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka