Dodaj do ulubionych

Wycinka drzew na Chojnach

IP: *.plusgsm.pl 27.12.04, 21:07
!!!!!!!!!!!!
Zieleń po co to komu! wyciąć, wybetonować, nie trzeba będzie sprzątać liści
wszystko będzie widać ... Proponuje wyciąć też drzewa w parku Sienkiewicza,
tam też jest dużo aktów wandalizmu, latwiej będzie strzec...
Obserwuj wątek
    • Gość: geograf Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.toya.net.pl 27.12.04, 21:33
      Kur...
      nie zdążyłem zrobić zdjęć.
      Tyle się zbierałem i...i już nie zbiorę się:(
      • Gość: belyall Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.toya.net.pl 27.12.04, 22:28
        > nie zdążyłem zrobić zdjęć

Spoko, zrób sobie zdjęcia klonów gdzie indziej i wmontuj w Photoshopie ;-)))
    • Gość: jaela Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:20
      Mieszkam na Janowie w blokach TBS, które słyną z pięknego położenia wśród zieleni.
      Jakież było moje zdziwienie, gdy któregoś dnia przyjechała silna ekipa panów z
      Zieleni Miejskiej i zaczęła wycinać rosnące drzewa i krzewy (również kwitnące).
      Od tego czasu upłynął miesiąc. Gałęzi nie ma kto wywieźć, a puste przestrzenie po
      drzewach usiane są śmieciami i fruwającymi torbami plastikowymi. Zniszczono oazę
      dla ptaków, które upodobały sobie ten rejon i w lecie umilały mieszkańcom
      odpoczynek. Myślę, że takich miejsc w Łodzi, gdzie bezmyślnie wycina się zieleń
      jest więcej. Można tylko pogratulować gospodarzowi terenu- WTBS i pracownikom
      służb miejskich radosnej twórczości. Oby im się szaro żyło.
      • Gość: janowiec Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:22
        W którym mniej więcej miejscu sąsiad zamieszkuje ?
        • Gość: jaela Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:07
          Do sąsiada JANOWCA.
          Mieszkam między ulicami Jagienki a Billewiczówny. Śmietnik jakich mało, a
          gospodarza brak.
          Tylko drzew i krzaków już nie ma.
      • al_ Re: Wycinka drzew na Chojnach 28.12.04, 10:04
        Popieram. Tak samo potraktowali te piękne żarnowce koło was... W życiu nie
        widziałem tak wielkich i pięknych... :/. Ale nie, brzydkie były a tam akurat
        musiała iść jakaś rura...
    • Gość: belyall Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.toya.net.pl 27.12.04, 22:30
      Bo Uć to takie miasto, w którym o nic się nie dba, a zieleń to prawdziwa kula u
      nogi.
      Dworzec Chojny w tym momencie podzielił los Kaliskiego, gdzie też wycięto piękne
      kasztanowce i zalano betonem cały teren, teraz jest 'piknie'.....
    • el-042 Re: Wycinka drzew na Chojnach 28.12.04, 15:59
      I tak się nie da uchronić opuszczonego dworca PKP Łódź Chojny przed
      wandalizmem, skoro nawet pies z kulawą nogą tamtędy nie chodzi. Drzewa
      przynajmniej by zasłoniły graffiti. Poza tym takim samym aktem wandalizmu jest
      wycinka starodrzewów. Inna sprawa to infrastruktura. U nas wsztstko się robi
      źle. Trzeba było przesunąć tory, albo przesadzić drzewka. Ale to dla Polaka
      zbyt duże koszty i za ciężka robota. Łatwiej przysłać chłopców z piłą. Poza tym
      al.Piłsudskiego i Mickiewicza też są przystosowane i zaprojektowane dla drzew,
      ale instalacje są pociągnięte tak nieumiejętnie, że nie ma tam już na nie
      miejsca, a ostatnio zaczęto wycinać to, co udało się kiedys szczesliwie
      zasadzić, tj. drzewka na poludniowo-zachodnim rogu skrzyzowania Mickiewicza i
      Kosciuszki...

--
      Odpłyń Łodzią
      • belyall Re: Wycinka drzew na Chojnach 28.12.04, 16:29
        > ostatnio zaczęto wycinać to, co udało się kiedys szczesliwie
        > zasadzić, tj. drzewka na poludniowo-zachodnim rogu skrzyzowania Mickiewicza i
        > Kosciuszki...

No z tym to była słynna akcja trucia drzew przez prawdopodobnie właściciela
        narożnej kamienicy, który koniecznie chce tam parking...
        Sam widziałem dziury odwiertów i skutki wlewania w nie kwasu.
      • pies_z_kulawa_noga Re: Wycinka drzew na Chojnach 07.02.05, 21:01
        a nieprawda, bo chodzę :)
    • Gość: jas a ja bym kazal wyciac wszyskie drzewa przed UML IP: *.uniorg.de / 193.188.196.* 28.12.04, 16:35
      oraz umyc okna, zeby bylo lepiej widac czym sie urzedasy (p. Cholewinska, p.
      Kropiwnicki) zajmuja w godzinach pracy.
    • Gość: Wkurzony Re: Wycinka drzew na Chojnach IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 29.12.04, 18:56
      No to ciekawa sugestia ...
      ciekawe co te drzewa zaslanialy i kogo tak zaslanialy?
      i jakie moga byc akty wandalizmu? pod oslona drzew roty kradli?
      chyba w urzedach jak zawsze niektorzy maja w glowach poprzewracane ..
      deblizm sie rozwija widze
      eh
    • xk Re: Wycinka drzew na Chojnach 29.12.04, 19:25
      A ja zawsze po cichu marzyłem, że na Chojny powróci jeszcze świetność....ech,
      teraz nie pozostało już nic jak tylko zaorać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka