IP: *.unia-wolnosci.pl 11.01.05, 12:19
www.demoskop.com.pl/3_5_058.html
Obserwuj wątek
    • Gość: byłylogowany Re: UW 10% IP: *.radogoszcz.arise.pl 11.01.05, 12:40
      Nie wierzę, że już 10% ludzi w Polsce cierpi na demencję.
      • dziad_borowy Ja cierpię 11.01.05, 12:44
        na forum znajdzie sie pewnie jeszcze kilka osob cierpiacych:-)
        Dzierż!!!
        • Gość: byłylogowany Re: Ja cierpię IP: *.radogoszcz.arise.pl 11.01.05, 12:52
          Tobie wierzę, przecież jesteś Dziadem. A inni jeszcze nie wiedzą, co czynią:)
      • zamek Otóż i subtelność, smak i wyrafinowanie... 11.01.05, 14:01
        ...byłegologowanego w całej krasie. Czołobitność składam, chociażem dementor
        (znaczy demencją zdjęty).
        I idę się wyśmiać.
        • Gość: byłylogowany Re: Otóż i subtelność, smak i wyrafinowanie... IP: *.radogoszcz.arise.pl 11.01.05, 14:11
          Fakt, zręczne to to nie było:(
          A czy gdybym w poprzednim poście napisał np coś takiego:
          - Twój nick zdaje się tłumaczyć wszystko:),
          czy wtedy także uraziłbym Twoją nadwrażliwość?
      • aard A może jakoś rozwiniesz tę myśl? 11.01.05, 17:38
        Bo faktycznie parę jeszcze osób na tym forum (w tym na przykład ja) nie czując
        bynajmniej oznak demencji popiera UW. Więc gdzie tkwi haczyk?
        • astranageriel Sic sunt haczykes: 12.01.05, 07:53
          Aardzie, prawdopodobnie nie czułbyś demencji gdybys ją miał.
          A jeśli roboczo przyjąć że demencja to chorobowa niemożność
          orientowania się w rzeczywistości (m.in. politycznej), to, IMO,
          w Polsce procent ludzi z demencją jest bliższy 100% niż 10%.
        • Gość: byłylogowany Re: A może jakoś rozwiniesz tę myśl? IP: *.radogoszcz.arise.pl 12.01.05, 08:11
          Aardzie, najmocniej przepraszam, ale nie rozwinę mojego dość pochopnego wyrwania
          się do tablicy. Jest to spowodowane tym, że już w innym miejscu spadły na mnie
          plagi. Tym samym nie chciałbym, aby tu dopadły mnie inne przekleństwa. Podwijam
          kitę i ewakuuję się na bezpieczne pozycje:)
          • aard No szkoda, Byłylogowany, szkoda 13.01.05, 16:43
            Chętnie bym się dowiedział, czemu Unia Wolności miałaby być taka zła, że aż
            gorsza od innych (tak rozumiem Twoje słowa o demencji). Bo że w ogóle jest zła,
            to nie wątpię, tyle że - moim zdaniem - mimo wszystko najlepsza :/
            • astranageriel Aardzie 13.01.05, 18:18
              gdyby partia która "w ogóle jest zła" miała być najlepszą w zbiorze wszystkich
              partii, to by znaczyło że żeby zagłosować na najlepszą partię trzeba głosować
              na zło. to może 10% wyborców ma demencję a dalsze 90% to praktykujący katolicy
              (założywszy, dla uproszczenia, brak części wspólnej między zbiorami 10 i 90)?

chyba że "w ogóle zło" nie jest złem w kategoriach etycznych? no to jakich?
              • aard Zło jest złem w kategoriach etycznych 14.01.05, 18:35
                Natomiast wyznawanie katolicyzmu nie oznacza, że wyznawca automatycznie
                dokonuje dobrych etycznie wyborów.
                Tym bardziej, że w polskiej polityce jest to niemożliwe, bo (moim zdaneim,
                rzecz jasna) nie ma dobrych etycznie partii. Co nie przeszkadza mi wybierać
                utylitarnie najlepszej spośród tych etycznie złych.
                • astranageriel Wyznawanie katolicyzmu 14.01.05, 20:00
                  oznacza m.in. powstrzymywanie się od świadomego czynienia zła.
                  (Tzn. nie tylko wyznawcy katolicyzmu tak mają, ale trzymam się polskich
                  realiów.)

Nie pamiętam też, aby nauka RCC dopuszczała zasadę mniejszego zła? Na pewno
                  nie dopuszcza dążenia do dobra poprzez czynienie zła. Reguły "Bogu co boskie,
                  cesarzowi co cesarskie" nie stosuje się jeśli boskie i cesarskie sfery kłócą
                  się etycznie. Czyli, na mój rozum, jeśli katolik naprawdę uznaje wszystkie
                  partie za (mniej lub bardziej) złe, nie powinien głosować w ogole.
                  Ale może się mylę.
      • Gość: gmh 16%? IP: *.toya.net.pl 11.01.05, 18:47
        nie 10% tylko 16% (SLD + SDKPiL)
    • Gość: Werbel Re: UW 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:56
      Na szczęście w tym samym sondażu PO ma 25%, a PiS - 16%.
      Tak z zaciekawienia przejrzałem inne fora dużych miast. Też się tam ktoś z
      partii Marka Czekalskiego wpisał z tym samym tekstem... U nas w Łodzi to się to
      ugrupowanie ładnie zapisało...
      • neochuan Re: UW 10% 11.01.05, 15:13
        PO(25%)+PiS(16%)+UW(10%)=wychodzi, że 51%. czyli pakiet większościowy.
    • geograf Re: UW 10% 11.01.05, 16:20
      hmmm...
      LPR tylko 9 %?
      no ja nie wiem
      no ja nie wiem...
    • stefandetko Re: UW 10% 11.01.05, 16:31

Unia Wolności powinna zostać zdelegalizowana jako organizacja przestępcza: za
      grubą kreskę i Magdalenkę - za brak dekomunizacji, nędzę moralną i gospodarczą.
      StefanDetko
      nowamedia.w.interia.pl
      • geograf Re: UW 10% 11.01.05, 18:23
        no.
        za żydostwo też.
        i za bicie murzynów również.
        • Gość: ? Re: UW 10% IP: *.lublin.mm.pl 11.01.05, 20:17
          przed, czy po kolejnej zmianie nazwy ?
          Jeśli pod starym szyldem - to kicha! (pod nowym też)
    • Gość: Rekin Re: UW 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 06:01
      Ciekawe... Według dzisiejszych badań PBS partia Marka Cz. ma 4% poparcia i
      zimuje poza Sejmem.

...
      "Rzeczpospolita": Sześć miesięcy przed prawdopodobnymi wyborami, w sondażach
      króluje Platforma Obywatelska, za nią PiS i Samoobrona.
      Od kilku miesięcy notowania partii Donalda Tuska utrzymują się w granicach 25-28
      procent. Według sondażu "Rzeczpospolitej" w styczniu na PO chce głosować co
      czwarty Polak. na Prawo i Sprawiedliwość zagłosowałoby 14 procent. Takie samo
      poparcie ma Samoobrona.
      Czwarte miejsce z 12 procentami zajmuje Liga Polskich Rodzin. Najlepszy wynik od
      wielu miesięcy - 11 procent popracia - osiągnął Sojusz Lewicy Demokratycznej.
      Stawkę ugrupowań mających szansę wejść do parlamentu zamyka PSL z 6-procentowym
      poparciem.
      Poza Sejmem znajdują się Unia Pracy i SdPl oraz Unia Wolności. W styczniu
      otrzymały po 4 procent poparcia.
      Sondaż na zlecenie "Rzeczpospolitej" przeprowadziła 8 i 9 stycznia Pracownia
      Badań Społecznych na reprezentatywnej próbie dorosłych Polaków.
    • Gość: Michał M. Re: UW 10% IP: 83.16.166.* 13.01.05, 17:01
      A miałem nadzieję, że mUmia Wolności znalazła się wreszcie tam, gdzie jej
      miejsce - na śmietniku historii i że czeka tam na SLD (czyli PZPR) :(
    • Gość: poinformowany UW 10% razem z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:42
    • Gość: Ryba Re: UW 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:17
      Ja też jestem za Unią Wolności. Te 10 % to minimum które Unia ma zdobyć. Mam
      juz dość kretynów w Sejmie.
      • Gość: Rekin Re: UW 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:12
        Te 10% to maksimum, jakie UW zdobędzie wspólnie z PSL (3% dla UW i 7% dla PSL
        według CBOS).
        • Gość: ekolog Rekin zdechł :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:36
          • Gość: Rekin Re: Rekin zdechł :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:11
            To groźba, życzenie czy obawa?
            • Gość: Slon To tylko kpina z tymczasowj ksywki :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:29
              UW przepadło i już nie wróci!

Slon
    • Gość: anja UW 10% i 50% za malo IP: 217.149.244.* 14.01.05, 18:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka