Dodaj do ulubionych

1202 na trasie ?!

IP: *.widzew.net / 10.60.59.* 27.05.02, 17:20
Przed chwilą widziałem 1202 w ruchu liniowym. Mam nadzieję że ktoś potwierdzi
moją wersję bo jeśli nie to zaczynam martwić się o siebie - halucynacje w tym
wieku i bez używania dopalaczy, niedobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ł.S. Re: 1202 na trasie ?! IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 27.05.02, 18:36
      Gość portalu: arkus napisał(a):

> Przed chwilą widziałem 1202 w ruchu liniowym. Mam nadzieję że ktoś potwierdzi
      > moją wersję bo jeśli nie to zaczynam martwić się o siebie - halucynacje w tym
      > wieku i bez używania dopalaczy, niedobrze.

Jest wiele sposobów, żeby przekonać Cię, że wszystko z Tobą w porządku. :)
      Oto jeden z nich: kliknij:

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje

Pozdrawiam,
      Ł.S.
    • unikorn Re: 1202 na trasie ?! - tak, tak... to prawda 27.05.02, 19:45
      Ja widziałem 1202 już kwadrans po 10 na Augustowie.
      Ale jeszcze wcześniej na stronie Ł.S. było info i foto - nieźle facet! :-)
      Rano to robiłeś, skanowałeś i wrzucałeś na stronę? (o której godzinie?!)

Podziwiam i pozdrawiam.
      • Gość: Ł.S. Re: 1202 na trasie ?! - tak, tak... to prawda IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 27.05.02, 20:06
        unikorn napisał(a):

> Ja widziałem 1202 już kwadrans po 10 na Augustowie.
        > Ale jeszcze wcześniej na stronie Ł.S. było info i foto - nieźle facet! :-)

Dzięki facet! :)

> Rano to robiłeś, skanowałeś i wrzucałeś na stronę? (o której godzinie?!)

Zdjęcie robiłem w czwartek, w czwartek skanowałem i również w czwartek wrzuciłem
        na stronę. 1202 jeździ już przecież piąty dzień.
        A co do samego zdjęcia to jest to pierwszy liniowy wjazd 1202 na pętlę
        Wyszyńskiego.

>
        > Podziwiam i pozdrawiam.

Również pozdrawiam,
        Łukasz Stefańczyk
        • unikorn Re: 1202 na trasie ?! - tak, tak... to prawda 27.05.02, 20:38
          Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Zdjęcie robiłem w czwartek, w czwartek skanowałem i również w czwartek
          > wrzuciłem na stronę. 1202 jeździ już przecież piąty dzień.

Hmm... Ja myślałem, że dopiero od dzisiaj. Coś mi się tak w gazecie przewinęło,
          że ma od 27.05 jeździć (a może mowa była o 1203?).
          Chociaż ostatnio to ja nie jestem "na bieżąco", więc mogłem się mylić. ;-)
    • Gość: Pietja Re: 1202 na trasie ?! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 19:56
      Eeeee tam. Ja już nim w niedziele jechałem. Ale nigdzie nie nasikałem :).
      • Gość: mch Re: 1202 na trasie ?! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.05.02, 20:07
        Gość portalu: Pietja napisał(a):

> Ale nigdzie nie nasikałem :).

I chyba nie planujesz tego robić? :)

• Gość: Piotrek Re: 1202 na trasie ?! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 20:00
          Jak zamontują kibelek. Powinni, bo jak ten szybki tramwaj zacznie się wlec i
          stać na każdych światłach to przez tyle czasu człowiekowi może się zachcieć. :)
      • Gość: SzK Re: 1202 na trasie ?! IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 04.06.02, 12:40
        Co za kulturalny młody człowiek... :)

Pozdrawiam !
    • dzekil 1202 na trasie. Ale czy zamiast 1201...? 28.05.02, 23:46
      1202 jeżdzi już jakiś czas. Nie raz go już widziałem. Ale w zamian chyba
      wycofali 1201 - pierwszego Citka już dawno nie było na trasie... Czy mam
      jedynie ogromnego pecha czy rzeczywiście 1201 obecnie nie jeździ? Może ktoś z
      Was wie co się z nim dzieje?
      • zamek Re: 1202 na trasie. Ale czy zamiast 1201...? 29.05.02, 02:46
        1201 jeździ. Zaobserwowałem go wczoraj ok. 12.45 na
        skrzyżowaniu Mickiewicza/Włókniarzy.
      • Gość: Ja Re: 1202 na trasie. Ale czy zamiast 1201...? Nie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 17:52
        dzekil napisał(a):

> 1202 jeżdzi już jakiś czas. Nie raz go już widziałem. Ale w zamian chyba
        > wycofali 1201 - pierwszego Citka już dawno nie było na trasie... Czy mam
        > jedynie ogromnego pecha czy rzeczywiście 1201 obecnie nie jeździ? Może ktoś z
        > Was wie co się z nim dzieje?

W piątek i poniedziałek nie jeździł, w sobotę i niedzielę - nie wiem, nie byłem w
        Łodzi, we wtorek jeździł na jedenastej brygadzie (1202 na 9tej) a dziś na odwrót.
        • Gość: MarcinK Re: 1202 na trasie. Ale czy zamiast 1201...? Nie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 00:21
          Witam
          Dzis jezdzily oba 1201-1202. Ladnie wygladalo jak zjezdzaly do zajezdni i na Narutowicza przy BULe
          jechaly w odstepie 2 minut przedzielone jednym zwyklym zestawem 2x805.

Pozdrawiam, MarcinK

PS Dzis byl tez moj pierwszy raz - upolowalem pierwszego Citka (1202) - niezle sie jechalo ;-)

MK
          • Gość: MarcinK errata IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 00:47
            Napisalem "dzisiaj", a to juz wczoraj, bo wlasnie zrobilo sie jutro. Krotko piszac zestaw
            obu Citkow widzialem 29-05.

MarcinK
          • Gość: Ł.S. Re: 1202 na trasie. Ale czy zamiast 1201...? Nie. IP: *.toya.net.pl 30.05.02, 15:53
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> PS Dzis byl tez moj pierwszy raz - upolowalem pierwszego Citka (1202) - niezle
            > sie jechalo ;-)

Lepiej się nacieszcie Citkami teraz, bo jak zaczną się remonty kolejnych odcinków
            trasy WZ to "10" zawieszą i Cityrunnery postoją sobie w zajezdni. Są do nich
            takie ograniczenia, że nawet na petlę Bratysławska nie można nimi wjeżdżać.

Pozdrawiam,
            Ł.S.
            • Gość: Ja Remonty, remonty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 17:31

> Lepiej się nacieszcie Citkami teraz, bo jak zaczną się remonty kolejnych odcink
              > ów
              > trasy WZ to "10" zawieszą i Cityrunnery postoją sobie w zajezdni. Są do nich
              > takie ograniczenia, że nawet na petlę Bratysławska nie można nimi wjeżdżać.
              Hę? Przecież w trakcie remontów zwykle zamykali jeden tor a nie od razu
              zawieszali całą linię?
              Trochę to bez sensu...
              > Pozdrawiam,
              Również
              • Gość: Bart Re: Remonty, remonty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 00:29
                Gość portalu: Ja napisał(a):

> Gość portalu: Ł.S. napisał(a):
                >
                > > Lepiej się nacieszcie Citkami teraz, bo jak zaczną się remonty kolejnych o
                > dcink
                > > ów
                > > trasy WZ to "10" zawieszą i Cityrunnery postoją sobie w zajezdni. Są do ni
                > ch
                > > takie ograniczenia, że nawet na petlę Bratysławska nie można nimi wjeżdżać
                > .
                > Hę? Przecież w trakcie remontów zwykle zamykali jeden tor a nie od razu
                > zawieszali całą linię?

Właśnie zwykle zawieszają linię "10" na czas remontu.

Pozdrawiam,
                Bartosz Stępień
                • Gość: Ja Re: Remonty, remonty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 17:35
                  Gość portalu: Bart napisał(a):

>
                  > Właśnie zwykle zawieszają linię "10" na czas remontu.
                  >
                  Nie, moment. 10 zawieszali tylko wtedy gdy zamykali całe torowisko i to w dodatku
                  na dalszych od Retkini odcinkach (na Piłsudskiego za Śmigłego - Rydza)
                  ewentualnie na dzien, dwa, gdy wstawiano zwrotnicę. Natomiast w przypadku robót
                  na jednym torze wszystko jeździło normalnie, najwyżej chwilę sobie postało
                  czekając na zwolnienie toru. W tym wypadku na pweno nie zamkną torowiska,
                  chociażby dlatego, że dzisiaj instalowali tam światła, a poza tym to nie jest
                  zbyt długi odcinek.
                  > Pozdrawiam,
                  Również

• Gość: yavorius To nie jest 1202!!! IP: 212.191.66.* 29.05.02, 11:05
      To znaczy jest, ale to jest 1201 z oderwaną jedynką i doklejoną dwójką :)))
      • Gość: mch Re: To nie jest 1202!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.05.02, 12:56
        A w okolicach przystanków trawa jest malowana na zielono. :)))
      • hubar Re: To nie jest 1202!!! 02.06.02, 18:49
        A może z jedynką jeździ na Wschód, a z dwójką za Zachód??

pozdrowy
    • Gość: łażej Re: 1202 na trasie ?! IP: *.retsat1.com.pl 29.05.02, 19:26
      Citki jeżdżą coraz szybciej :o) Na początku eksploatacji 1201 nie imponował on
      prędkością poruszania się. Ale dziś miejscami naprawdę przygrzewał niewąsko.
      Niemal przez całe wymienione tory na Piłsudskiego, ale też na jedynie
      wyprostowanym odcinku pomiędzy kalikim a Żeromskiego. I o to chodzi, i o to
      chodzi :o) Jeśli całe torowisko będzie wymienione a światła odpowienio
      wyregulowane to rzeczywiście będzie to szybki tramwaj.
      • Gość: mch Re: 1202 na trasie ?! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 30.05.02, 14:25
        Najszybciej jeździł na odcinku przy wiadukcie na Widzewie - 70km/h w małym
        palcu. :)
    • ixtlilto Re: 1202 na trasie ?! 30.05.02, 00:39
      potwierdzam- jeździ już...
      Nie wiem tylko o której godiznie jest gdzie, ale widuję i 1202 i 1201
    • hubar Re: 1202 na trasie ?! 02.06.02, 17:55
      Ja też jako zwykły kibic, potwierdzam. Siedząc w autku widziałem jak oba Citki
      się mijały...

pozdrowy
      • dzekil Czekając na kolejnego Citka... 02.06.02, 22:25
        Zatem teraz nie pozostaje nam nic innego jak wypatrywać 1203 ;). Może KMST ma
        jakies przecieki kiedy następne Citki wyjadą na tory...?
        A co do remontu: czy już wiadomo kiedy się zacznie? Na Bratysławskiej przy
        pętli zaczęli już przygotowania. Ostatnio widziałem robotników MPK kręcących
        się w tamtym rejonie.

Pozdrawiam!
        Jacek <><
        • geograf Re: Czekając na kolejnego Citka... 06.06.02, 20:17
          Generalnie rzecz biorac- jakie remonty i zwiazane z tym zamkniecia tras, ograniczenia częstotliwości sa w tym roku planowane poza Zgierska i trwajacym remontem Legionów??
          Ktoś wie? A może gdzieś jest to podane??
          • Gość: barnaba Remonty - Było: Czekając na kolejnego Citka... IP: 2.4.STABLE* / 10.120.17.* 07.06.02, 11:20
            <<Latem przewidziano jeszcze wymianę szyn o łącznej długości jednego kilometra.
            Nowe torowiska będą układane przy „Centralu”, na odcinku al. Mickiewicza od ul.
            Łąkowej do al. Włókniarzy oraz na ul. Wróblewskiego.>> - za Expressem

Ciekawe, że nie wspomniano o remoncie Zgierskiej...
            • dzekil Remont przy pętli na Bratysławskiej 07.06.02, 20:24
              Dziś na odcinku na Bratysławskiej od Wróblewskiego do pętli widziałem
              zainstalowaną sygnalizację kierującą ruchem po jednym torze. To znak, że
              wkrótce remont na tym odcinku się zacznie.

Pozdrawiam!
              Jacek <><
        • yarro_ Re: Czekając na kolejnego Citka... oraz REMONTY :) 06.06.02, 20:45
          A propos w/w remontu:

Czy nie dałoby się troche uporządkowac tam torów, złagodzić łuki?
          Przeciez to istny slalom, 805tki piszczą ja zarzynane, a Citek ledwie zipie.
          Poza tym przydałoby się pierwszeństwo dla tramwajów przy przejeździe przy
          bocianach.

Pozdrawiam i czekam na wieści ;)

Jarek <Y><
        • Gość: Ł.S. Re: Czekając na kolejnego Citka... IP: *.toya.net.pl 07.06.02, 02:20
          dzekil napisał(a):

> Zatem teraz nie pozostaje nam nic innego jak wypatrywać 1203 ;). Może KMST ma
          > jakies przecieki kiedy następne Citki wyjadą na tory...?

Oficjalny komunikat brzmi: 3 następne Citki do końca czerwca, ale nie uwierzę
          póki nie zobaczę. W ZRT zapowiedzieli pracownikom, że nie dostaną w wakacje
          urlopów, żeby nie spowalniać składania CR-ów. :)

Pozdrawiam,
          Ł.S.
          • Gość: mch Re: Czekając na kolejnego Citka... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 07.06.02, 13:41

> Oficjalny komunikat brzmi: 3 następne Citki do końca czerwca, ale nie uwierzę
            > póki nie zobaczę. W ZRT zapowiedzieli pracownikom, że nie dostaną w wakacje
            > urlopów, żeby nie spowalniać składania CR-ów. :)

Sadyści. Chyba pracownicy ZRT przestaną lubić Citki. :)

• Gość: geograf Re: Czekając na kolejnego Citka... IP: 212.191.130.* 07.06.02, 19:43
              a może polubią je aż tak bardzo, że przyspiesza prace nad nimi, przez co
              dostana urlop, ale niedługo po wakacjach??:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka