Dodaj do ulubionych

ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarzy ?

29.01.05, 18:44
ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarzy ? dzieki z gory za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 29.01.05, 18:46
      Andrespol mi się kojarzy z Mileną, bo tam mieszka
      • pawel-strzalka Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 31.01.05, 09:29
        a jeszcze mi sie przypomniało, ze kiedyś w Andrespolu spadłem razem z rowerem z
        wielkiego krawężnika i do Justynowa musiałem dojechać z totalnie rozwaloną ręką
        i nogą :]
        • uerbe Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarzy 02.02.05, 19:06
          pawel-strzalka napisał:

> kiedyś w Andrespolu spadłem razem z rowerem z
          > wielkiego krawężnika ...

Nie widziałem w Andrespolu wielkich krawężników... ale ostatnio, gdy byłem tam
          nieco dłużej nie byłbym w stanie ich zobaczyć - rowerowałem do domu po
          całonocnym fetowaniu urodzin.
          • pawel-strzalka Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 02.02.05, 21:25
            w Andrespolu jest/był duzy krawężnik na tym największym skrzyzowaniu, pod
            sklepem spożywczym tudzież mięsnym w południowo-wschodnim narożniku :]
        • zbiga341 Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 03.02.05, 17:08
          Andrespol to zakład przemysłowy z bogata przszłościa.Produkował kafle piecowe-
          juz zabytek w polu widzenia archeologów- szkliwo kaflarskie/glazurę/ i szklo
          piankowe zwłaszcza izolacja termiczna na statkach a produkt uboczny to "pumeksy"
          W początkch lat 50 laboratorium tego zakłady stanowiło częsć Instytutu
          Krzemianów a szafem tego "zaczynu" był/o ile mnie pamiec niemyli/ dr
          Dobrowolski z Uniwersytetu Łódzkiego ,który określał sie jako fizyko
          chemik.Było milo w tym zespole - pracowałem w czasie wakacji jako laborant.Ford
          Canada dowoził i odwozil pracownikow z Łodzi. Często po pracy graliśmy na placu-
          posesji na przeciw zakładu w siatkówke.
          Kilkanaście lat później znów pracowałem w "ceramice" i mimo iż po Instytucie
          Krzemianów nie było śladu zakład utrzymywał pierwotny asortyment produkcji
          posiadał sympatyczny zespół ludzi i był zakładem patronackim dla branży w
          kraju. Zakład miał swój bum inwestycyjny niezbyt trafny co potwierdza
          dzisiejszy stan posesji.Andrespol sporo korzystal w owym czasie ; budowa
          bloków ,ośrodek zdrowia, doposażenie prężnie działojacej Ochotniczej Straż
          Pożarnejito i itd.Może niektore efekty zbyt rożowo oceniam ale wynika to
          uwczesnego młodego wieku i entuzjazmu działania.
          ZBIGA
    • Gość: mika Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:53
      Andrespol kojarzy mi się bardzo sympatycznie: z hurtowniami, z zajazdem Hades i
      domem weselnym Adriatico, ze sklepami dobrze zaopatrzonymi, z apteką ratującą z
      kłopotów. Blisko jest Kraszew z najlepszym na świecie białym serem.
    • Gość: g@mdan Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.01.05, 21:17
      ANDRESPOL - to wiocha o wielkomiejskiej nazwie.
      ŁÓDŹ - to miasto co ma nazwę jak wiocha.
      Takie mam skojarzenia.
      Jestem niewyspany :-o
      • Gość: marK Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:29
        Ela /z domu/W., Jacek A. z/dawno temu/ PBW. Jeśli tam jesteście - pozdrawiam !
        • Gość: Nina Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.lnet.pl 30.01.05, 09:33
          Kiedyś mieszkał i pracował tam znakomity kręgarz, postawił na nogi każdego z
          bolącym kręgosłupem.
    • Gość: z(i)lustrowany Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:13
      Kojarzy mi się dobrze, bo niedaleko jest Justynów,gdzie mam działkę. Jest to
      najpiękniejsze miejsce na Ziemi! Las, cisza, droga z błotem i dziurami i 2
      pijałki na granicy. Andrespol to granica pomiędzy dwoma światami. Jak o nim
      myślę to widzę sklep z rowerami, SZUBERTA, rozwaloną drogę, żółte busiki do
      Janówki, drugi sklep z rowerami, cukiernię ZEBRA, dom weselny adriatico.
      • Gość: a Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:55
        to chyba jakaś firma :D
      • michael00 Janówka, Janówka 31.01.05, 01:41
        Zdecydowanie bo kolonie w wieku zaawansowanym, urodziny, ciasto z lasu, Hektor
        atak, oszczęność na paliwie, a wreszcie któreś zeszłoroczne przedpołudnie w
        drodze do Koluszek ...

Ale miało o Andrespolu ... no tak, ale to przecież po drodze.
    • antyle25 Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 31.01.05, 00:59
      milo milo i pewnie komus kojarzy sie z miloscia :-)...prosze powiedzcie z czym
      jeszcze...
      • zamek Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 31.01.05, 01:03
        Mnie się Andrespol kojarzy z fajnymi terenami na jazdę rowerem :)
        • zamek Suplement 31.01.05, 01:04
          Aha, i z kocią kołyską na cztery suwy ;) Ale to dla wtajemniczonych.
    • ctrl_alt_delete To dzielnica BEDONIA 31.01.05, 01:31
      • Gość: 1 Re: To dzielnica BEDONIA IP: 194.106.210.* 02.02.05, 19:28
        Popieram :)
    • Gość: Mała Skojarzenia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:05
      Kojarzy mi się z domem weselnym Adriatico, bo w nim będę miała wesele, z
      Hadesem (bo kiedy byłam młodsza jeździliśmy tam na rodzinne obiady), z pobliską
      miejscowością, bo tam mieszka mój pierwszy chłopak. No i przez Andrespol
      jeździliśmy rowerami na paskudny basen z lodowatą wodą na Wiśniowej Górze. Ale
      wtedy to był dla mnie wodny raj :D
    • evonka Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz 02.02.05, 13:29
      Andrespol - miasto przy granicach Łodzi, niebawem stanie się dzielnicą miasta
      jeśli tylko dynamiczny rozwój znakomitego osiedla Janów bedzie postępował w tak
      wprost niesamowitym tempie jak dotychczas.... ;-)
      • uerbe Obawiam się... 02.02.05, 19:08
        ...że "dynamiczny rozwój" Łódzi może nie wytrzymać telepania się koleinami na
        drodze do Andrespola (o przejazdach kolejowych nie wspominając).
    • Gość: yukie Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 15:07
      Andrespol kojarzy mi sie z wakacjami z dziecinstwa. Babcia mieszkala w
      Justynowie i byly to czasy, kiedy jezdzilam do niej pociagiem (teraz pks, lub
      prywatny autobus to norma). Spedzajac u babci 2 miesiace wakacji, do Andrespola
      jezdzilam (prawie) co rano rowerkiem po zakupy. I wygladal zupelnie inaczej niz
      teraz (Dzien Babci byl jakos niedawno:)). Tak, tak, to najmilsze wspomnienia z
      dziecinstwa.
      • Gość: cycasty.15 Re: ANDRESPOL - co o nim wiesz, jak Ci sie kojarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:58
        Ech a widzisz. Ja tam jeżdżę na wakacje do cioci co roku (Justynów) i spędzam
        miesiąc leżąc na hamaku i leniuchując. Dobra dobra wydało się. Co z tego, że
        jestem młodzież.Też mam głos, bo demokracja jest! I jest taki plan dnia:
        -godz. 9 po zakupy
        -wycieczka rowerem
        -obiad
        -spanie hamakowanie
        -rower
        -kolacja
        -gwiazdy nocą
        -spanie
        Ech już niedługo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka