Dodaj do ulubionych

pyt do eksperta

03.09.08, 14:31
Wiatm mam pytanie do eksperta, chcemy otworzyć "kawiarnie", ale nie taką zwykła jakich na pęczki przyjazną dzieciom i rodzicom. Chciałybyśmy pozyskać na ten cel pieniądze z UE, ale nie bardzo orientujemy się jak to zrobić. Pod które działanie można to podciągnąć. Pracujemy w gastronomi, mamy dzieci i wiemy że takiego lokalu nie ma w naszym mieście a zapotrzebowanie jest. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • aniatko Re: pyt do eksperta 26.09.08, 12:30
      Napisz do mnie na priva. Spróbuję Ci pomóc.
    • sirhoratiohornblower Re: pyt do eksperta 30.09.08, 10:05
      Witaj, pomysł wydaje się ciekawy, pieniądze są oczywiście do pozyskania, jeżeli nie prowadziliście firmy od 01.05.2004 to dla was jest działanie 6.2 w ramach PO IG. Za działanie zgodnie z dokumentami programowymi odpowidzilalne są samorządy wojewódzkie (Urzędy Marszałkowskie), dlatego nie ma wytycznych dotyczących całego kraju, pojawiają się natomiast wytyczne dla poszczególnych województw, np zachodniopomorskei, lubuskie, kujawsko-pomorskie (jestem w WLKP, więc śledzę co sie dzieje w sąsiedztwie). Dokumenty znajdziesz na stronach Urzędów Marszałkowskich lub Wojewódzkich Urzędów Pracy, w zależności kto pełni rolę Instytucji Wdrażającej w województwie.
      Niestety to nie są dokumenty skierowane do odbiorców bezpośrednich (kiedyś beneficjentów ostatecznych) tylko do organzizatowrów poszczególnych konkursów (np inkubatory przedsiębiorczości, agencje rozwoju). Wiem że na razie nie ma konkursów w zadnym województwie dla Was, czyli dla osób myślących o własnej firmie. Pewnie pojawią sie na przełomie roku.

--
      Wojciech Gilewski - ekspert Inventree.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka