Gość: bols Re: Cios poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 00:42 ten czlowiek...Andrzej M. robil to o czym teraz jest tyle szumu (i dobrze , ze jest) kilkanascie lat temu rowniez! Zbierzcie do kupy wszystkich BYLYCH zawodnikow karate klubu Shobuken(wtedy Shotokan Klub Lodz) i historie beda sypac sie z rekawow. Napiszecie, ze nikt wczesniej o tym nie informowal - bzdura, byly rozne, inne sprawy wnoszone do kuratorium lodzkiego przez rodzicow odnosnie zachowania pana M. I co - i nic, dopiero teraz wyszlo, dopiero teraz jak przyplatala sie polityka w to wszystko. Szkoda gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrocznia Re: Cios poniżej pasa IP: 217.149.244.* 03.02.05, 07:55 Mnie osobiście nie interesują wasze problemy polityczne, dla mnie istotą sprawy jest wyjaśnienie postępków pana Andrzeja.M.i tak jak pisze mój poprzednik mam nadzieje ze właściwe organy rozwiążą jezyki ludziom, którzy tak panicznie boja sie o tym głosno mówic a tak wiele mieliby do powiedzenia. Historia bezkarnego trenera ciagnie sie od lat wiec było by dobrze pogrzebać w historii, która odkryje mnóstwo kart.i przestańcie w tą sprawe mieszać swoją politykę bo powinien być to odrębny temat. Robia to ci dla których ta polityka jest po to by przyćmić sprawe pedofilskim wybykom.!!!!!!!!! Na koniec pragne napisac zwolennikom pana przez małe m ze jesteśćie slepymi kłosami a na marginesie nie wierze żeby znając pana m nie wiedziec o jego sprawkach,wiec co ? uwazacie ze to takie nic???!!!a moze macie sami cos na sumieniu!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroczka Re: Cios poniżej pasa IP: 212.14.58.* 03.02.05, 10:21 to przerażające że do swoich plugawych rozgrywek politycznych ludzie potrafią wykorzystywać najbardziej bezbronne istoty,jakimi są dzieci. Rozumiem że można się nie lunić,mieć odmienne poglądy i sprzeczne cele, ale na miłość boską jak można posługiwać się dziećmi w tak haniebny sposób. Pozostaję nam mnieć nadzieję że prokuratura wyjaśni dogłębnie sprawę zaniechań popelnionych przez pana Maruchę a przede wszystkim przez chorych z nienawiści rodziców. Poza tym bardzo nieładnie nasyłać na PZK wszelkie możliwe kontrole. Panie MArucha i koledzy-jak możecie nazywać się karatekami kiedy łamiecie wszelkie prawa moralneo ( o które walczy karate) i niszycie całą strukturę tego sportu w Polsce? Może jednak bardziej odpowiednią dla WAS dyscypliną są walki uliczne?? Proponuję wam się nad tym poważnie zastanowić, bo to co wyprawiacie do tej pory nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesław grochowina Re: Cios poniżej pasa IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.05, 13:29 Krótko do przeczytanych opinii 1.Sprawę Andrzeja M. zbada prokuratura (skoro została powiadomiona) i Komisja Dyscyplinarna Związku. 2.Okręgowych związków może powstać w danym woj. dowolna ilość (dpopuszcza to prawo o stowarzyszeniach)i skupiać różne , czasem zantagonizowane środowiska, które mogą prowadzić dowolną działalność (nierzadko całkowicie różną od polityki PZK) Biorąc to pod uwagę PZK tworzy własne regulaminowe organy które nie tylko będą realizować politykę demokratycznie wybranych władz Związku ale będą reprezentatywne dla wojewódzkich władz sportowych. Stąd nie tylko okręg Łódzki jest nie przyjety do PZK ale i parę innych ubiegajacych się o to. Wdrażnie reformy organizacyjnej PZK stanowi zagrożenie dla wszelakich interesów już istniejących (statutowych) okręgów dlatego od kilku m-cy następuje bicie na oślep (z wykorzystaniem sprawy Andrzeja M. włącznie) do politycznych rozgrywek. 3.Przykładów anarchii w 25-letniej historii PZK było tak wiele (Świerczyński, Murat, Kwieciński, Piotrkowicz , Sworek itd.),że kolejne, podobne działania niezadowolonych, wpisujące się w ten sam nurt destrukcji Związku zaprzepaszczają wiele szans stworzenia jego silniejszej pozycji w gronie innych związków sportowych(czyt. pieniędzy). Kontroli nasyłanych przez w/w było równie wiele jak ich wystąpień -nie wykazały one żadnych uchybień formalno - prawnych i "buntownicy" odeszli z PZK tworząc własne związki działające (lub nie) z różnym skutkiem. 4. Wiedza , doświadczanie i przytaczane zasługi dzisiejszych kontestatorów kierowana jest,niestety, w niewłaściwym kierunku. Personalizują ataki (prezes, trenerzy kadry ,przew. komisji sędziowskiej, członkowie zarządu) nie skupiając się na merytorycznych działaniach mających poprawić jakość pracy Związku .Odrzucają nie tylko propozycje włączenie się w tą działalność ale i wdrażane reformy. Co gorsze manipulują nieświadomymi ich swoistej gry klubami by realizować swe partykularne interesy .A fakty są takie,że od kilku lat jest ciągła progresja w wynikach sportowych , związek otrzymuje ministerialne wyróżnienia , włączana jest do współzawodnictwa sportowego kolejna kat. wiekowa (młodzik), z którego to dobrodziejstwa są wymierne korzyści finansowe dla "punktujących" . Postęp byłby dużo większy gdyby nie deprecjonowanie wszelkich działań Komisji Shotokan. W ten sposób traci całe środowisko i postronni odbierają nas jak oszołomów, a ministerialni urzędnicy mają pretekst by finansowo marginalizować PZK . Reasumując - kierujmy energię na kreatywną działalność a nie destrukcję a wszyscy na tym zyskamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Ruta Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:31 Gratuluję Koledze wspaniałej wypowiedzi ! Moim zdaniem to najlepsza wypowiedź na forum. Podzielam ją zdecydowanie.Nie nam sądzić o winie lub niewinności jednego z instruktorów. Do tego są powołane odpowiednie organa. Jednakże próba wykorzystywania domniemanego czynu dla celów "politycznych" to już lekka przesada i brak kultury... Jako instruktor karate i członek PZK otrzymałem w ostatnich dniach kilka anonimów od osoby podpisującej się jako "kibic-fanatyk". Jestem zażenowany nie tylko brakiem odwagi do podpisania się pod rozsyłanym listem, ale ogólnie poziomem prezentowanego dyskursu. Nie jestem poplecznikiem Prezesa Antoniaka (nie zgadzam się z niektórymi jego decyzjami) ani też nie jestem jego przeciwnikiem. Widzę błędy obu stron zarówno Prezesa jak i tzw. opozycji (o tym mogłem się naocznie przekonać podczas zjazdu). Jestem z wykształcenia socjologiem specjalizującym się w socjologii organizacji - zwolennikiem silnego zcentralizowania związku i pionowego podporządkowania struktury (co wcale nie wyklucza demokracji). Niestety wiele z decyzji Zarządu PZK odbieram jako przejaw zbyt liberalnego podejścia do tego zagadnienia. Krytykuję te decyzje, wypowiadam się o nich negatywnie (także w rozmowach z Prezesem) bo takie są cywilizowane formy prowadzenia dyskusji (na argumenty nie zaś na inwektywy). Rozsyłanie anonimów to już inna bajka. Nie życzę sobie otrzymywania takich maili! Przypominają mi się czasy donosicielstwa i metodyka pracy służb specjalnych. Jestem tym faktem oburzony! Krytyka - tak ! Dyskusja - tak, ale nie w taki sposób i nie takimi metodami jakie proponuje tzw. opozycja !!! Jako osoba niejako z zewnątrz PZK (do niedawna byłem Prezesem Polskiej Federacji Karate Tradycyjnego a wcześniej od 1990 roku działałem w karate tradycyjnym aż do powstania PZKT)ze smutkiem muszę stwierdzić (proszę tutaj Kolegów, aby się nie obrazili i nie odbierali tego personalnie), że całe środowisko w PZK jest do pewnego stopnia chore... i jest to choroba "shogunatu" z jednej strony zaś "ślepej nienawiści" z drugiej. W obie opcje łatwo jest popaść i obie są równie niebezpieczne dlatego budzą we mnie jednakowy sprzeciw ! Na zjeździe wypowiadałem się w tym zakresie publicznie. Nie będę się powtarzać. Dość powiedzieć, że nadszedł czas na zmiany, ale nie tam gdzie ich szukacie Koledzy, lecz na zmiany wewnątrz siebie, na zmiany naszej mentalności. Zamiast niszczyć zacznijmy budować, zamiast dzielić zacznijmy łączyć. Jeżeli chcemy zmienić rzeczywistość polskiego karate zacznijmy od siebie a kto jest bez winy (bez zaniedbań) w tym zakresie niech pierwszy rzuci w obecny zarząd PZK kamieniem... Ja sie nie odważę ! Pozdrawiam Zbigniew Ruta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek placek Re: Cios poniżej pasa IP: 194.106.210.* 04.02.05, 08:27 Panie Zbyszku a czy to nie pana na zbity pysk wywalił pan Włodek?????a tu pan opowiada o pięknych ideach.A teraz ma pan nowych kolegów ,jak długo Pan tu zasiedzi potem znów na inny kwiatek sie wskoczy .A co z pańskimi byłymi kolegami po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Ruta Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:26 Drogi Wacku Placku, nie "kwiatek" mnie wywalił tylko sam odszedłem. Było to wynikiem braku mojej zgody na przekształcenie Polskiej Federacji Karate Tradycyjnego w Polski Związek Karate Tradycyjnego, co nastąpiło w 1996/1997 roku. Dość powiedzieć, że o przekształceniu zadecydowały 3 (słownie- trzy) kluby statutowe bo tylko tyle ich było w PFKT na ogólna liczbę blisko 100 podmiotów. Aktualnie w PZKT jest ok. 60-70 klubów z tego połowa to dotychczasowe filie klubów zarejestrowane jako osobne byty prawne (wystarczy przeanalizować kto w nich prowadzi zajęcia). Bywa, że jeden instruktor prowadzi 3 kluby ! Czyli na dzień dzisiejszy jest to orgznizacja mała, żyjąca w zamknięciu swoim życiem. Utraciła ogromny potęcjał. Z blisko 100 klubów została realnie ok. 1/3 Czyli nie tylko ja odszedłem. Nie odszedłem dla celów koninkturalnych, ale ze względu na brak możliwości zmiany fatalnej polityki personalnej (wewnętrznej) Prezesa Kwiecińskiego. Mógłbym wymieniać tu mnóstwo nazwisk (skupię się na najbardziej znanych): E. Daniszewski 2 Dan, M.Wierzbińska 2 Dan, P.Ludwiczak 2 Dan, T.Gryko 3 Dan, M.Grzelak 3 Dan, M.Ramus 5 Dan, M.Pawłowski 4 Dan, R.Wykrętowicz 2 Dan, J.Borowski 3 Dan - każdy z nich był znanym i szanowanym instruktorem, wielu z nich było medalistami MP i ME, niektórzy z nich zdawali na swoje stopnie przed samym H.Nishiyamą (np M.Ramus czy M.Grzelak). Ktoś kto pozwala na odejście takich osób ze związku jest niespełna rozumu. Z drugiej strony trzeba mieć wiele odwagi cywilnej aby powiedzieć STOP !!! Nie chcę już z Wami współpracować - odchodzę ! Czy uważasz drogi Wacku-Placku, że takie odejście jest czymś złym i nagannym ?! Ja uważam wręcz przeciwnie. Lepiej odejść honorowo niż wzajemnie się opluwać. Szkoda tylko, że druga strona tego nie rozumie. Co do moich kolegów to się nie zmienili. Współpracuje ze mną wiele klubów i osób, które robiło to już wczesniej za czasów przynależności do PFKT (wystarczy spojrzeć na listę członków Podkomisji Karate Tradycyjnego Shotokan PZK). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musashi Re: Cios poniżej pasa IP: 193.91.24.* 04.02.05, 22:03 Mistrzu wyluzuj ludzie tak długo nie żyją pora popełnić chyba przysłowiowe sepuku. Dinozaury już dawno wymarły. Nas interesuje to co dzieje się obecnie a nie to co było 25 lat temu. Z tym najlepiej zgłoś się do IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Ruta Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:47 Drogi Wacku Placku, omal bym nie zapomniał. Jednym z pierwszych filarów karate tradycyjnego w Polsce, który odszedł od Kwiecińskiego był JANUSZ HARAST. Pamiętasz ?! Czy w tym przypadku zapomniałeś ?! Było to dawno, miał wtedy 3 Dan i na koncie tytuł Wicewmistrza Europy w kumite drużynowym (Łódź 1992). Pamiętam doskonale bo wtedy był świetnym zawodnikiem i znakomitym instruktorem. Niestety to było bardzo dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek PZPR Re: Cios poniżej pasa IP: 194.106.210.* 04.02.05, 08:21 czy to nie jedzie tutaj tekstami z czasów początków solidarnosci,pionowe struktury,nawoływanie ,zastraszanie ,jak ktoś sie nie nadaje i go wykopali szuka spełnienia gdzie indziej-komuno wróć!!!!będzie gorzej.a hasła pomozecie ?????????no jeżeli Kwiecińskiego porównuje sie do anarchii !!!!!!to ten pan co to napisał kim jest ?????kto to jest Murat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 03:01 Co do opinii przeczytanej w partalu: 1. Sprawą pedofila zajmie się prokuratua 2. Prawdą jest, że walne wybory PZK są strukturą demokratyczną. Prawdą jest, że zarząd został wybrany demokratycznie w czerwcu ubiegłego roku, lecz: TO CO SIĘ DZIEJE W PZK NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z DEMOKRACJĄ. Może ktoś mi to wyjaśni!!! Odnosze wrażenie, że prezydium PZK śmieje się z nas! (patrz niepokornych) Jak to się dzieje??? Dlaczego tak jest??? Co robiliśmy przez tyle lat. Co robiliśmy wtedy gdy na zawody rangi mistrzostw Swiata , Europy jechali jacyś przypadkowi ludzie! A niestety tak było! No chyba , że pan golema był powołany przez pana M.P. Czy karatecy to głąby w kimonach? Jak uważa pan W.A. Patrząc na te pare lat to ręce opadają: 1. Powoływanie do kadry narodowej to była i jest bolączka tego związku... podkreślam naszego związku! O kadrze decydował i aprobowałją nie trener, lecz prezes PZK pan W.A.! notabene często podający się za trenera (chyba tylko dla nagród) 2. Prezes pan W.A. jest kiepskim prezesem. Mam oczywiście cały czas nadzieję, że nieprawdą jest w tym przypadku powiedzenie : "jaki pan taki kram". Choć chyba ręki nie dam sobie uciąć, patrząc na tych wszystkich popleczników. Jakim kto jest to widać po owocach! A OWOCÓW NIE MA, NIE MA, NIE MA!!! Jaka jest jego praca (pomine tu omawiane malwersacje, bo te też zweryfikuje NIK) Otóż: - z roku na rok jest coraz mniej zawodników i zawodniczek i klubów startujących na zawodach rangi mistrzostw polski. - z roku na rok obserwuje się coraz gorsze sędziowanie, dziś rok temu wręcz tragiczne!!! Mi nie chce się z tego powodu więcej jechać na takie zawody gdzie za każdym razem widze ludzi których nie znam, ani jako byłych zawodników ani jako sędziów! Chyba związek sobie takich nie wypracował! - nie ma budowania tzw. kultury sportowej wokół karate. Wszystkie decyzje podejmowane są prezydialnie! - nie ma budowania podstaw teoretycznych w kierunku teprii sportu dot. treningu karate (jest to cały czas dyscyplina bardzo słaba w Polsce... po tylu latach istnienia!!!) - związek nie wypracował należytej bazy, zaplecza sportowego; przez tyle lat! ( dojo północ i dojo południe - ręce opadają, bardziej absurdalnej uchwały w życiu nie słyszałem) - kluby nie mają tak właściwie nic z tego, że są członkami PZK. Choć uczestnictwo w rywalizacji sportowej związku to już coś!!!! ręce opadają za jakie pieniądze i z jakimi sędziami. Pieniądze wpłacane na konto szoguna nie wracają na dół. To nie idzie w parze z istotą zrzeszenia!! Czy nikt tego nie widzi! No chyba, że wyłącze tu kluby, których trenerzy są trenerami marodowymi. Oni sobie krzywdy nie zrobią - wszystko umiera i kto wie czy nie umarłoby jeśliby nie kluby, trenerzy, którzy cały czas pracują. Przypomina mi się tu folwark Orwela. A TERAZ ODNOŚNIE REFORM!! to dla rebe Wiesia Po pierwsze uważam, że normalna reforma związku z tymi ludzmi, którzy są od lat są nie możliwe. Po drugie: pan W.G. reformuje ten związek jak minister finansów. Ta reforma związku rozpoczęta od spraw finansowych to jest usankcjonowane złodziejstwo. Niestety przykro o tym mówić, ale te pieniądze, które mnam zabierzecie za kary regulaminowe, licencje (tysięcy rodzajów - podajcie to do księgi guinessa) wrócą jak domniemam do regulaminowych OZK. Ale nas tam nie ma. I będą tylko ci cacy! Jest pan wyjątkowo wyrafinowany. Jak nie przez drzwi to oknem , a najlepiej przez garaż tam jest większa brama! Nie chce dawać rad, ale może lepiej reformę zacząć od zjednoczenia środowiska!!!! Może znalazłby się autorytet> Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie że jest to niemożliwe bo takowego nie ma . Bo przez lata w Polsce tego nie wypracowano. Dlaczego odp. bo pan drewniak na to nie pozwolił. Wszystkich dobrych mistrzów zgnojono (proszę mi wybaczyć za to słowo). I bynajmniej nie jest to murat. Reforme panie Wiesławie zaczyna się od zdobycia poparcia klubów a nie prezydium (to jest chore), i nie tylko dojenie i dojenie... Pozdrawiam. W szczególności niepokornych!!! Nie traćcie ducha Głowa do góry niech ręce wam nie opadają . na wieśka nigdy więcej nie stawiajcie nie jest tego wart. Panie Henryku :) już w Warszawie miałem Panu podziękować publicznie za włącze4nie karate do systemu współzawodnictwa! Sory robie to teraz Dzięki. Nie jest pan dla mnie jakimś tam krawcem! A zamiast pana drewniaka wystarczy każdy inny, który poświęci dla karate choćby dwa weekendy w roku, ale uczciwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GO-GO Zachodnia Re: Cios poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 03.02.05, 17:29 Jak to możliwe aby prezes łódzkiego OZK p.H Marucha , zezwolił na prowadzenie zajęć karate z młodymi adeptami p. J Harastowi, skoro człowiek ten posiada wyrok sądowy za nielegalne posiadanie broni.Poco była mu potrzebna broń ? Chyba tylko do tego aby chronić swój Nocny Klub wraz z Agencją Towarzyską . Który był jego własnoscią przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez instruktor Re: Cios poniżej pasa IP: *.nettelinwestycje.pl / 195.136.109.* 04.02.05, 02:32 To niezwykle smutne i niekorezystne, że taki motyw wykorzystuje się do walki politycznej w związku. Że PZK daleko dom ideału, to wiadomo nie od dziś. Ale nie tymi metodami. każdyy, kto robił coś dla karate wie jak trudno przebić się do mediów z jakimś rzeczywistym osiagnięciem, z jakimś turniejem. Np. redakcja sportowa GW mówi wprost, że nie jest zainteresowana karate. Że interesuje ich głownie piłka nożna. A jeden z nas zamiast tworzyć pozytywny obraz karate wywleka jakiegoś pedofila-pedała, żeby załatwiać swoje sprawy z kolegami. To jest dobry temat dla mediów. O tym chetnie napisze Gazeta czy powie RMF. Media mają, mówiąc prosto, w dupie nasza codzienną pracę, działalnośc wychowawczą czy sukcesy sportowe w takiej niszowej, wg nich, dyscyplinie jak karate. Więc wypromujemy się przez pedofila-pedała. To ponoć choroba elit. Pewnie przyjdzie do naszych sekcji paru ważnych gości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Cios poniżej pasa IP: 194.106.210.* 04.02.05, 08:14 dajcie pożywkę dziennikarzom mają z was kasę .Jakie to smutne do pracy lepiej się weźcie sportowcy,prezesi .Szkoda tego poprostu czytać..............a papiez co na to ten schorowany człowiek ,pomyślcie o nim czasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Cios poniżej pasa IP: 193.91.24.* 04.02.05, 21:59 To naprawdę przykre, koledzy nie dajmy się zwariować jakiemuś nawiedzonemu facetowi z miasta Łodzi bo zrobi z nas wszystkich pedofili. Człowieku opamietaj się bo niszczysz tą chorą ambicją polityczną nas wszystkich. Czy z takim problemem trzeba lecieć odrazu do radia. Człowieku jakim ty jesteś Prezesem OZK, że nie potrafisz zrobić porządku na własnym podwórku. Wstyd i totalny brak kompetencji. Zostaw karate i porządnych ludzi w spokoju.Gdyby to miało miejsce w moim klubie czy też OZK to dawno taki gość już by nie istniał. Do pracy z dziećmi i młodziężą trzeba ludzi weryfikować a naganne zachowania bezwzględnie karać. Zatajanie takich informacji i czekanie na lepsze czasy to czysta obłuda panie Prezesie i wstrętna polityka. Panu zależy na tym związku jak na zeszłorocznym śniegu. Pozdrawiam wszystkich normalnych instruktorów i działaczy, którzy rozumieją co to pokora i odpowiedzialność za losy całej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKW Re: Cios poniżej pasa IP: *.ml.pan.wroc.pl 04.02.05, 14:05 Czytam, czytam i oczom nie mogę uwierzyć! 3/4 wypowiedzi to zadawnione (albo i nie) animozje! Trenuje od bardzo dawna, mam 2DAN. Znam część ludzi tu piszących. Sytuacja w polskim Karate od dawien dawna budzi mój niepokój. Ale ta sprawa chyba nie powinna wywoływać dyskusji o podziałach, o wywalaniach "na zbity pysk" i o personaliach. Padło tu tyle nazwisk. Ważniejsze chyba jest to, że zostało popełnione przestępstwo (albo próba jego popełnienia)i jakoś nikt nie wyciąga z tego wniosków. Raczej interesowało by mnie co zostało zrobione przez "wyższy szczebel" aby wyjaśnić taki incydent (a może jest to sytuacja "normalna"!). A jeśli jest tylko ... cisza to kto za nią odpowiada. Co zrobiło (lub ma zamiar zrobić) PZK? A co na to rodzice innych trenujących dzieci? Nikt z Was się nie boi?! Dlaczego nic w tej sprawie nie robicie! Dlaczego instruktorzy upijający się i zachowujący w w/w opisany sposób mogą mieć zajęcia z dziećmi!? Dlaczego OZK i PZK pozwala na taką sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyokushin Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:48 Panowie czytając wasze wypowiedzi smiac mi się chce co wy macie za problemy. Juz oddawna wiedzą wszysyc ,że PZK rządzi komisja Kyokushin , której przeciez nie ma. Żaden taki twór nie istnieja tak samo jak Polska Organizacja Kyokushin Karate do której trafiaja milony z egzaminów. Dzie sie,że w shotokan jest tak wielu postawionych osobistości , które nie mogą ucznić aby był wreście porządek w PZK. Ostatnio shihan Drewniak marzy o tym aby zostać trenerem kadry narodwej WKF,- Ludzie zróbcie cos z tym bo płakac się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy debile Re: Cios poniżej pasa IP: 194.150.250.* 05.02.05, 00:59 alllllle emocje,kupa debili z drobnymi wyjatkami,mam ubaw po pachy. ej kajtki zabawni jestescie,super ze jest tak wesoło piszcie jeszcze to moze jakiś kabarat łyknie temat,wtedy karate stanie sie cyrkowymi akrobacjami. nie wiem czy wiecie ale ubaw maja juz wszyscy z pokrewnych dyscyplin. PROFESIONALIŚCI HE HE HE mrowisko kąsajacych mrówek aby łyknać zylka. jej jak miło popatrzec z baku na wasz amok hi he ha bajka:) pozdrawiam zdrowych działaczy.kur.... ale mam ochote naflugaźć ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INFORMATYK Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:11 Drodzy Koledzy, "Cios poniżej pasa" to najcelniejszy tytuł dla tego cyrku. Właśnie otrzymaliście jeden z rozsyłanych po Polsce, poniżających Zarząd PZK anonimów pisanych przez jak twierdzi Henryk Marucha: "setki zbulwersowanych działaczy Shotokan/WKF". Pod anonimami często podpisuje się tajemniczy "Kibic-fanatyk", który tutaj odgraża się, że kiedyś okaże się Prezesowi Antoniakowi imieniem i nazwiskiem ( w domyśle w Prokuraturze lub Sądzie). Teraz proszę kliknąć Plik potem Właściwości: jest Pan Wacaw (pisownia orginalna) Antoniak.doc. oraz Podsumowanie i co widzimy? W rubryce Autor : Janusz Harast a w rubryce Firma: South Hell. Ale jaja. South Hell (południowe piekło) - jest prawdopodobnie nazwą domu publicznego, którego wieloletnim właścicielem do plajty był Wiceprezes Okręgowego Związku Karate Janusz Harast, prawa ręka Prezesa OZK H.Maruchy. Są siebie godni. To miłe towarzystwo łączy szukanie ratunku/utrzymania po plajtach szemranych interesów poprzez prowadzenia klubów karate. Tylko czy my musimy przyjmować wszystkich nieudaczników do PZK ? Prezes Kwieciński jak czytałem wyzej pogonił wczesniej obu z PZK Tradycyjnego. Pocieszające jest iż domniemany "pedofil" A. M. z Łodzi radzi sobie z atakami Henryka Maruchy, ponieważ wcale nie boi się jego oskarżeń, zdecydowanie twierdzi, że jest niewinny i poszkodowany wojną w Shotokan. Dzisiaj doskonale wystąpił przed ekipą TVN, która specjalnie wybrała się do niego na zawody. Nareszcie wynajął dobrego adwokata i dzięki przyjaciołom czuje, że nie jest sam w zwarciu z nieudacznikami karate, którzy dodatkowo chcą mu zabrać wszystkich zawodników do swojego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pojar Re: Cios poniżej pasa IP: *.toya.net.pl 05.02.05, 03:17 buahaha a raczej powinno się płakac jak sioe słucha takich debili .No ta ;nie polska; stacja napewno jest bardzo obiektywna i uczciwa a tffuuu .No tak wybroni się i znowu stoi przed 12 lat niszczenia życ małym dzieciom.Przyjaciele ,jacy wogule przyjaciele ,chyba jego pupile i pomagierzy którym serdecznie wspólczuje.Po łodzi juz chodzi mroczna fama i napewno odezwą się poszkodowani ,a pewno jest ich wielu. Trenując w tym klubie u inego trenera z zarazem wspaniałego człowieka nasłuchałem sie tylu obrzydliwych histori że moge dac sobie rece poucinac ze jest to 100% prawda. A wogule panie janusz chyba pan wie że pan m spał pijany z dwójką malych chłopców i się przyznał a to juz jest zboczone i napewno nie na poziomie trenera.Ludzie kogo wy wogule bronicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonus Re: Cios poniżej pasa IP: 193.91.24.* 05.02.05, 09:18 Jeżeli ten człowiek jest pedofilem to niech to wyjaśni prokurator. Ale czy nam wszystkim całe to zamieszanie jest potrzebne. Czy Pan Prezes OZK w Łodzi jest ślepy i niewidzi, że szkodzi całej organizacji. Może przy okazji uda mu się rzucić na kolana PZK ale ON JUŻ JEST SPALONY BO NIKT ZDROWY NA UMYŚLE NIE BĘDZIE GŁOSOWAŁ NA TAKIEGO MALUTKIEGO CZŁOWIECZKA, KTÓRY NIE POTRAFI ROZWIAZYWAĆ LOKALNYCH PROBLEMÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:31 Słuchajcie nawiedzeni ludzie z shotokanu takim zachowaniem zaszkodziliście największemu stylowi kyokushin. Już dawno shihan powinien wywalić was z PZK i wysłac waas na bezludną wsye abyście się zagrżli dając wam worek kasy. Panie Grochowina -pana karate to tylko kasa kasa itd.To własnie przez WKF karate schodzi na psy i zaczyna skupiąc psychopatów i pedofili , gdyż widzą w tym inters a nie sztuke walki. Bo jakoś wszysycy zapomnacie,że karate to sztuka walki , a sport to tylko dodatek.Kasa was w głowach przewróciła ,a medale oczy przysłoniły. Chcieliście zrobic konkurencje Wackowi wyszukując jakiegos profesorka z wielkopolski ale gośc poczół smród i uciekł ,a buntownicy znowu zaczeli wazelinować panu Andrzejowi i Wackowi. Wam potrzeba twardej reki jaka jest w KK i weryfikacja tych waszych pasków. Niebawem opanujemy OZK i bedziędzieci tanczyc jak wam zagramu tak było za komuny i tak będzie ,a swoja droga na liście SB nie ma naszego szefostwa ? Ps. Dla pedofili to powinny byc ośrodki zamknięte z kastracja włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.02.05, 17:14 Drogi Gościu PZK.Co do Wiesia G. i Prezesa to absolutna racja.Ale jako KK dobrze wiesz,że Pan W.A. na czele PZK to figurant, tak naprawdę związkiem trzęsie Wasz shihan.Pora więc aby i on zobaczył,że człowiek na którego stawiał albo wymknął mu się z ręki, albo prowadzi jakąś swoją "gierkę".Gdyby na czele Shotokanu stał prawdziwy manager, oddany sportowi a nie uosobienie wszechwładnej komery nie byłoby tego bałaganu.Pozdrawiam - moim zdaniem to samo życie zweryfikowało Pana Prezesa i teczek tu nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyga Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:28 A ja wszystkim oldbojom chciałem przypominieć jak kwiczał Drewniak po walce z Kwiecińskim. Na sławetnym pierwszym kursie trenerskim w Karkowie drewniany Andrzej zmłócił Wacusia A. i zdominował go do końca życia. Z marszu to samo chciał zrobić z Kwiecińskim. Trafiła kosa na kamień. Ten drugi nie był w ciemię bity. Złamał drewnianą szczękę, którą drutowano w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałuciarz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:07 I o czym to świadczy "stary wygo" ? Wyłącznie o braku kontroli Kwiecińskiego. Takie z niego mistrz jak z koziej d... trąbka. Czekamy tu w Łodzi kiedy jemy się do tyłka dobiorą. A nie wiecie, że Prezesa pewnego Toruńskiego klubu karate tradycyjnego to kilka lat temu na granicy przyłapali z walizką pełną narkotyków ?! Siedział w Disburgu w Niemczech. Miał dostać 10 lat... Teraz naucza dzieci w tzw. akademickiem klubie.... ale jaja ! Tępić pedofilów i tępić handlarzy prochami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 03:12 a tak tak i wybił mu zęba. Na dodatek jak drewniany biegł po sali to dzwonił... nie obciętymi paznokciami. Prawdziwy twardziel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:45 Janusz, ty nie jesteś Stary wyga jak napisałeś w opinii z dnia 5.02.05 ale Stary mieszacz. Mówmy jak karany z karanym. Po latach na bramce dobrze wiesz, ze 50-60 kg kurczak jak Kwieciński nie byłby w stanie nic zrobić 80-90 kg bykowi typu Drewniak. Jak wiesz Drewniak był i jest jednym z najsilniejszych i najodporniejszych facetów w pełnokontaktowym Kyokushin a kiedyś także vicemistrzem Polski Judo w średniej. Faktycznie na Kursie trenerskim przesadził i za mocno tłukł Kwiecińskiego i ten mając śmierć w oczach sfaulował go w twarz. Skończyło się dla Drewniaka na 2-3 szwach w jamie ustnej a ponieważ prowadzący Antoniak uznał, że to była generalnie wina Drewniaka obaj uścisnęli sobie dłoń i do dziś są przyjaciółmi. Starcie widziało kilkanaście osób, więc nie ściemniaj o złamaniu szczęki i nie wbijaj klina między nich. Dość namieszałeś Włodkowi. Pozdrawiam wszystkich karateka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent towarzyski Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:34 Prawdą jest, że prowadziłem agencję towarzyską w mieście Łodzi. Zgadzam się z tym donosem ale uczyniłem to z wyższych pobudek, czyli z litości dla Wacka prezesa. Wszystkim wiadomo, że Antoś jest niepośledniej urody toteż żadna agentka towarzyska nie chciała mu zrobić dobrze. W związku z powyższym założyłem agencję dla ludzi szczególnie urodziwych. Tam prezes miał dobrze i darmo. Po tym incydencie padła zła sława na moją agencje. I splajtowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cios poniżej pasa IP: *.astral.lodz.pl 01.04.05, 16:59 Święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 04.04.05, 23:11 Czy te słowa są święte? Nie ALE PRAWDZIWE, jeżeli kontrola PKS nie powiadomi organów ścigania o stwierdzonym przestępstwie ( a powinna to uczynić z urzędu, z mocy prawa - bo konta sa nielegalne ), to pozostaje tylko tzw. DONOS OBYWATELSKI. Chyba,że jakiś prokurator zagląda na Forum i sam skorzysta z tej wiedzy.Jeszcze poczekam, bo głowy i serca Polaków zaprztątnięte śą czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shotokan2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 05.04.05, 23:08 ..."karki" z Lecha i Pogoni , Cracowi dali przyklad szanowania najwiekszych zagorzalych przeciwnikow....musiala smierc Naszego Papieza mocno wstrasnac..NARODEM! moze to i w karate zaistnieje...oby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 06.04.05, 13:37 Przy okazji ostatnich MP KK we Wrocławiu - przerwanych przez śmierć Jana Pawła II - w gościnnych progach hotelu "Wieniawa" odbyło się spotkanie klubów KK - a właściwie sąd kapturowy - prowadzone przez shihana A.D. Zapadły personalne decyzje kogo "zneutralizować" , a kogo "wyciąć" podczas nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PZK. "Wyroki" wydano nie tylko wobec ludzi ze środowiska KK. Gratuluję postawy shihanie - jeszcze Pan jątrzy, czy walczy Pan o tzw. "zachowek" po upadłym Zarządzie PZK ( bo,że upadnie, to wiadomo ).W kontekście wydarzeń ostatnich dni i tego co koncentruje myśli i serca Polaków - zarówno tych wierzących jak i tych nie wierzących - postawa Pana nie wymaga komentarza.Dałeś shihanie świadectwo swojej moralności i etyki postępowania. A może patronat Wieniawy ( tego "rozrywkowego" generała ) zamącił nieco Panu w głowie. A swoją drogą, dziwie się, że na tak ważne i tajne obrady wybraliście hotel, który nigdy nie zapewniał dyskrecji i swojego rodzaju intymności.Niech środowisko wie, jak - od lat - przygotowuje się w PZK Walne Zgromadzenia. Ma Pan apetyt na Związek ( de facto to Pazn nim kierował, a W.A. był figurantem )? Mogę tylko w tej sytuacji zacytować słowa z "Trylogii" : "kończ Waść, wstydu oszczędź!". Bo mimo, że nie jestem z KK - ale wielu darzę sympatią i mam oddanych przyjaciół - mnie osobiście wstyd za Pana. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 15.04.05, 23:14 Trochę się czuję jakbym ostatnie dni na Forum redagował sam dla siebie.Hej, prześmiewcy wyklinający buntowników, czy wiecie, że to jednak MY mieliśmy rację.Warszawskie wróbelki już o tym ćwierkają.Pytanie tylko kto i za kogo powinien się wstydzić, za te 20 lat. Do tematu wrócę niebawem.Pozdrawiam tych, co mają jeszcze chęć i cierpliwość zaglądać na Forum i śledzić rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słasysz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:09 Słyszałem, że Zarząd PZK został postawiony pod ścianą......... 1. Został zobowiązany do przeprowadzenia w możliwie najkrótszym terminie Nadzwyczajnego Walnego Zebrania, 2. Upadła wizja Grochowiny tworzenia tzw. regulaminowych okręgów PZK, 3. PKS stwierdziła nielegalność działania tzw. komisji Shotokan i Kyokushin oraz brak rozliczenia finansowego tych tworów........ 4. Przedstawiciele PKS stwierdzili krótko - prokuratura....... Czy to prawda...., co dalej......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszędobylski Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:37 Prawda. Cała prawda zostanie przedstawiona jeszcze w tym tygodniu w postaci raportu pokontrolnego oraz zaleceń Polskiej Konfederacji Sportu dla PZK. Nie wiadomo tylko jaki będzie termin Nadzwyczajnego Walnego Zjazdu Delegatów. Z całą pewnością era Wacława dobiegła końca. Nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.04.05, 20:58 Informacje prawdziwe.Jest tylko jedno ale: kto zawiadomi prokuraturę o przestępstwie i dlaczego nie zawieszono w trybie natychmiastowym dotychczasowego Zarządu PZK? Przecież dalej będą knuć i mataczyć dla "dobra" sportu i jeżeli przyszłe WZ ma być przez Nich przygotowywane,to szkoda słow.I jeszcze jedno, jak czują się "koledzy" którzy przez minione lata piastowali funkcje w Komisji Rewizyjnej PZK - sankcjonowali bezprawie i przestępstwo.Powinniście "fachowcy" mieć portki pełne strachu, bo o was też upomni się prokurator.Słowa te dotyczą również tych, co "kręcili kasę" na kursach sędziowskich.Przekrętasy na czele z dwoma shihanami, czy odważycie się spojrzeć w oczy tym, których przez lata oszukiwaliście ( czytaj okradaliście ).Tu nie ma tłumaczenia, że stan wyższej konieczności ( np. dobro sportu ), nieznajomość prawa ( a nieznajomość prawa szkodzi ), wykluczona jest tzw. niska szkodliwość społeczna czynu. Działaliście w sposób ciągły latami w warunkach recydywy. Jeżeli PKS nie zgłosi tego organom ścigania, zareaguję po obywatelsku i złoże doniesienie o przestępstwie - i to nie tylko w sprawie ale i personalnie.Zwolenników zmian pozdrawiam, grono wytrwałych cenię i dziękuję, natomiast wyrazy współczucia kieruję w stronę tych "kolegów" , którzy ulegli naciskom i w ostatniej chwili zmienili zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD isþolka Re: Cios poniżej pasa IP: 195.116.185.* 11.02.05, 10:16 Andrzejku wieczny Shogunie co stało się z Twoimi wasalami Dyduchem i Pietrasem dlaczego Cie zostawili???? mój kochany Zwiazek -masz rację Twój Jedyny. obcinasz paznokcie czy nadal masz brudne nogi .tak mówia o Tobie podopieczni podobno szukasz poparcia u nich teraz. ile klubów Ci zabrali bo mieli cię dość i Twoich kantów. Ile lat jeszcze chcesz być u władzy mało ci jeszcze!!!!!! wróc do YMKI i do swoich struktur w których są wszyscy Twoi podwładni z PZK zarzad i komisja rewizyjna (nie dziw ze jest wszystko okej w PZK) Wacek a co z Twoia firmą ochraniarską która sciagała haracze na Wybrzezu . Tomek czy to nie Ciebie postrzelili gangstrzerzy z Warszawy u swojego szefa na bramce.Głośno o Tobie w nadmorskich dyskotekach gdzie pojawiasz sie i znikasz.robiać rekonesans u nieposłusznych. Kwiecinski odszedł zabierajać niewiernych dlatego wacek ma poparcie . Robert tez był z nami nie piszcie o nim jest lepszy niż wy wszyscy razem. wacek z małej bo to mały człowiek i powinien juz dawno abdykować. A córka pana B dlaczego jest u kolegi w Zwiazku moze dlatego kontrole nic nie wykazują . dobrze pilnujecie swojego stada . nie dopuszczacie Oyama karate do siebie bo by was dawno wywalili.a Goyu ryu i inne style. Dlaczego zostawili cie panie Wacku koledzy wspólnicy -okradałes ich ??? a co z synem tz. "młodym szczeńskim wilkiem" auta juz nie kroi??panie G czy warto z takimi ludzimi współpracować lepiej wycofać sie i mieć swiety spokój. Bo oni pana w koncu sprzedadzą za marnych parę złotych. proszę mi wierzyć. A shogun w koncu moze sie podpiszesz w anonimach -nie jestes Fidelem Castro na Kubie. zwrócisz te pieniadze za egzaminy które bierzesz do swojej prywatnej kasy nie jestes Bogiem. Wacek ile bierzesz za dwa dni zgrupowań???? 2500 zł czy rozliczasz je z fiskusem. Mirek a Ty ile bierzesz za kursy sedziowskie w kraju jaka Twoja stawka ????? 2000zł rozliczasz je czy chowasz do kasy na gorsze dni. Jestescie wszyscy po jednych pieniadzach tchórze bez twarzy. Wąt z tego zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Cios poniżej pasa IP: 212.14.58.* 11.02.05, 15:02 Panowie-o ile można pokusić się na rozmowę na wszym poziomie-o tyle to co staracie się przekazać publiczności jest obłudą, zakłamaniem i dawno już przestało mieć jakikolwiek związek z karate.Zajmijcie się swoim życiem-zdala od karate,sportu bądź jakichkolwiek zasad( widzę nie sprawi wam to trudności) i dajcie spokojnie pracować ludziom,którzy potrafią coś zrobić-i na prawdę tego chcą. Uważam że gdyby ktoś robił coś tylko dla pieniędzy ( a w Polsce pieniądze w sporcie innym niż noga i skoki narciarskie to mżonka) to nigdy nie powstałby PZK i cała struktura karate, jak i nikt społecznie nie walczyłby o to przez 20 lat. Proszę więc zanim rzucicie w kogoś kamieniem to dobrze się jemu (i sobie) przyjżyjcie-tu akurat nie trzeba być super inteligentem-wystarczy być człowiekiem. Życzę Wam i sobie żeby w końcu w Polsce zaczęło się doceniać człowieka za to co robi a nie za to co się o nim mówi, lub jak w przypadku pana Maruchy-co sam o sobie mówi. Życzę powodzenia wszystkim tym którzy potrafią zachować zdrowy rozsadek i czyste ręcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karate fan Re: Cios poniżej pasa IP: *.tomaszow.mm.pl 11.02.05, 16:11 Pragnę nadmienic tylko że społecznie w tym związku jeszcze nikt nic nie zrobił.Więcej-prezesowanie musi dość lukratywnym zajęciem skoro niestrudzenie prezesuje się Związkowi przez 20 lat.A może to samozachwyt? Pozdrawiam zwolenników normalności,przeciwników obłudy,spisków i manipulacji. ps. na Słowacji się udało i "normalni" wzięli sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karate fan Re: Cios poniżej pasa IP: *.tomaszow.mm.pl 11.02.05, 16:25 Nie jestem karateką,ale kilka lat działałem w pewnym klubie karate zrzeszonym w PZK.Klub mały więc i biedny,ale na górze nikt tego nie dostrzegał.Pieniądze szły zawsze w jedną stronę.Czasem jak na tak mały klub spore.Podobno teraz jest jeszcze gorzej, ale przecież ktos musi na tym zarobić. Pozdrawiam chłopaków z Klubu (J.S.,T.M.,T.B.i reszte)a także ekipe shotokanu (P.W.,J.S.,R.R. i ich zawodników). Stańcie po dobrej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHOTOKAN2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 12.02.05, 13:35 jak moze przewodniczyc przez tyle lat ( 20..??) ten sam czlowiek????co lepszych nie ma??nie bedzie postepu z kims ktory ma te same wizje co z przed 20 lat!! opamietajmy sie!! te dyskusje na forum , to najleosza droga do normalnosci w NASZYM Związku! trzymajmy sie RAZEM I dzialajmy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 12.02.05, 22:27 Shoto.2 - całkowita racja.Może teraz większość z nas przejrzy na oczy.Kiedyś Rumunia miała swoje "słońce Karpat", a PZK ma "swoich n iezastąpionych shihanów".Ukraina dała sobnie radę z Kuczmą, wywaliliśmy totalitaryzm, to tych reliktów prywaty i starego systemu nie ruszymy? Trzeba tylko uderzać celnie! Ale pamiętajcie argumenty i fakty.Szczera prawda az do bólu.Niech się "chłopcy" nie zasłaniają chęcią wprowadzenia nas na Olimpiadę.Przy starym układzie to ONI by pojechali a nam z ukrycia pokazywaliby jak zawsze "gest Kozakiewicza".Może wreszcie jeden Związek Sportowy dokona istotnych zmian, w innych się nie udaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Cios poniżej pasa IP: *.visp.energis.pl 12.02.05, 22:37 Droga władzo PZK Shotokan, może tak by spotkać się ze srodowiskiem karate i wyjasnic sobie wszystkie sprawy a nie prac brudy na forum,czy stać Was na to czy znowu uciekniecie przed głosem ludu jak było w Poznaniu'2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shotokan2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 13.02.05, 08:18 do Obserwatora"..Nie wiem czy jest sens rozmawiac z tymi "Wladzami"! Czlonkow Zarzadu takich jak P.G, D.U nie mozna traktowac jako Nasza Wladze..to uklad z Prezesem i oni jego reprezentuja i swoją pyche a nie NAS! jesli zostala rozpoczeta ta "sprawa" to skonczmy ja do konca!i uzdrawiajmy to z normalna Naszą ..przez Nas wybrana wladze! a nie przez K.K! samurajskiej niedzieli zycze!os!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:24 Kolego Dariuszu Jasiakiewicz dlaczego na tym Forum używasz adresu „Andrzej D” zamiast swojego „Dariusz J” lub „Turek”, czyżby jeszcze działały na ciebie opary spirytusu, który zgarnęli z mieszkania wraz z tobą, twoi koledzy z Komendy Wojewódzkiej ? Naiwnie i niepotrzebnie usiłujesz skłócić Kyokushin z Shotokan podszywając się pod adresy „Kyokushin”, „Andrzej D”, „kolega Andrzeja”, Pomorze i kilka wcześniejszych. Plamisz mundur. Nie wysilaj się z podszywaniem pod dziesiątki ludzi, bo i tak każdy rozpoznaje cię po błędach oraz po nienawiści, która wylewa się z twoich opinii. Poza tym, w ilość złośliwości i tak nie dorównasz koledze Januszowi Harastowi, który w ponad 50 swoich opiniach na Forum i kilku anonimach wzywa do walki bez reguł z Zarządem PZK. Kolega Janusz ma motywację: jeżeli zniszczy PZK to prawdopodobnie jego przyjaciel Henryk kupi mu nową agencję a jeżeli przegra to pewnie wyśle go na ulicę. Kolego Dariuszu, ty od dawna wydeptujesz ulice, więc jaka jest twoja motywacja do wypisywania głupot: zawiść, zemsta, choroba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osu Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:32 PZk kontroli się nie boi bo już wszytko ok 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 26.02.05, 16:34 Oj, osu.Jeżeli wszystko w tym PZK jest OK, to czego prezesi nerwowo działają, panie w komisjach podenerwowane i ....kontrola trwa.Tylko ratuje ich jedno,że dzieje się to bez rozgłosu.Dlatego nawet milczenie na forum.Osu chciałeś coś napisać,zbulwersować,dołożyć do pieca i .....NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miyamoto Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:39 Zapraszam do prywatnej Organizacji Antoniaka i Drewniaka..:"PZK" czyli "Porozumienie Z Kyokushin" !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:21 Dziwna ta kontrola w PZK. Trwa już dwa tygodnie i według urzędników z Polskiej Konfederacji Sportu, może jeszcze potrwać drugie tyle. Prezesowi Antoniakowi na razie nie udało się udokumentować wydatków z kont shotokan i kyokushin. Wpływy na te konta były niebagatelne i nielegalne, bo poza strukturami finansowymi Polskiego Związku Karate. Zarząd już dostał polecenie zaprzestania używania tych kont, a PKS zwrócił się do banków o ich zablokowanie i wykaz wszystkich operacji za okres ostatnich czterech lat. Jeżeli rewizorzy z PKS-u okażą się skrupulatni i zapomną o rodzicielskiej więzi swojego kolegi z sekretarką kontrolowanego Związku, to lada dzień możemy usłyszeć wielkie BUUUM!!! Długo na to czekaliśmy i wygląda na to, że się opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.03.05, 00:12 Obserwatorze i pozostali Koledzy! Oglądaliście popisy wiedzy fachowej naszego prezesa i komentatorskie Tomka G. na Eurosporcie.Blamaż!!!!!!! I jeszcze dyrdymały,że na start Polaków nie było pieniążków.To kto i gdzie je przekręcił? A właściwie to jaki jest skład kadry narodowej?Panowie trenerzy ( wysokie dany, utytułowani znawcy sportu ) - do odpowiedzi!Kogo ogłupiacie.A może nie było komu jechać? Przecież na Walnym Zgromadzeniu, to z Waszych ust ( selekcjonerzy ) padło stwierdzenie,że wyniki na imprezach robią ci zawodnicy,którzy jeżdżą za własne pieniądze.A tym razem nikt nie chciał pojechać za swoje? A może lepiej nie jeździć za granicę, bo przecież Pan W.A. niektóre imprezy zagraniczne i udział Polaków uważa za prywatne kontakty klubów (sic!).I pomyśleć, że z mandatu "większości środowiska" tacy ludzie kierują naszą dyscypliną sportu, kreują jej wizerunek - tak w kraju jak i za granicą.Podwójnie musimy się wstydzić i pora powiedzieć NIE! Pozdrawiam i Sojuszników i potencjalnych Przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do informatyka Re: Cios poniżej pasa IP: 194.106.210.* 07.02.05, 19:05 Ty jesteś chyba wróżką ale niestety żle poinformowaną!!!!Ta agencja to "PZK" na cześć prezesa i związku , a ja nie mogłem nic wysłać bo siedzę w "paczce" za nielegalne posiadanie dubeltówki gajowego Maruchy.A biednego a m wszyscy w Łodzi pocieszja,uspakajają że napewno nie kładł się na dzieci ,nie obmacywał po pijanemu (na trzeżwo też) nie zamykał się z nimi w pokojach i w ogóle jest niewinny ,nigdy na obozach nie biegal na na golasa i nie dobierał sie do chłopców.Te "nieznośne", pokrzywdzone dzieci i ich rodzice ciągle donoszą na biednego andrzejka.Ty lepiej posłuchaj tych dzieci a nie zajmujesz sie intrygami i pomówieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.02.05, 17:00 Tu nie chodzi o wiedzę,kto,kiedy i co wiedział.Dlaczego ludzie odpowiedzialnie na czele z Prezesem A. nie reagowali.Przypadek molestowanie to czubek góry lodowej.Jest jeszcze wóda,marnotrawienie środków finansowych,kompromitowanie kadry narodowej ( od lat ).I co mamy siedzieć cicho.Trzeba ten gnój uprzątnąć.Ale odrzućmy od tego politykę.To nie jest gra o stołki - jak pisze Prezes.To Pan Panie A. 20 lat temu przykleił się do fotela butapremem!Ludzie opamiętajcie się to nie polityka,to próba przywrócenia normalności, a do tego trzeba odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: Cios poniżej pasa IP: 194.106.210.* 09.02.05, 09:51 ze wam sie jeszcze chce wogóle to czytać .myslę że powinniscie wszyscy poprostu wziąć sie do pracy zeby było lepiej.Już Wielkie Guru proponował wam rozejm.Opluwajcie sie dalej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej D Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:04 hehehehe kyokushin rządzi PZK i basta jak shotokańca nie pasuje to wypadówa do PZKT- jest was tyle odmian co cór korytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechwiedzący Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:21 Wszechwiedzącym ekspertem d/s sportów budo jawi się pan doktor Mietek Bigoszewski (koleś Wacka Antoniaka) pracownik Polskiej Konfederacji Sportu (wypluty niegdyś przez środowisko judo). O nim mówią prezesowie PZK, że siedzi im w kieszeni. Czyż należy doszukać się związków z panią Bigoszewską (córką rzeczonego), która w sekretariacie PZK wprowadza czystość w dokumentacji i finansach. W czyjej zatem kieszeni ona siedzi? Skoro przyszła na miejsce wieloletniej znanej z uczciwości i nieprzekupności wcześniejszej księgowej? Niniejszym informuję, że Polska Konfederacja Sportu właśnie prowadzi kontrolę merytoryczną w Polskim Związku Karate. Czy tatuś Bigoszewski ma tyle odwagi aby skarcić pracodawców swojej córci? Może uda się wyjaśnić czemu zabrakło w roku olimpijskim pieniędzy na najważniejszą imprezę czyli mistrzostwa świata WKF w Meksyku. Z całego świata zabrakło tylko Polski i Albanii. Śmiech!!! A meże jednak do Meksyku pojechali na wycieczkę prezesi. Warto to sprawdzić panie Bigoszewski. Na co poszła kasa, która była w budżecie przeznaczona na tę imprezę. Może szmal rozszedł się na noworoczną libację w COSie w Wałczu. A było ostro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Rurty [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 01:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Andrzeja Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:04 komisja KK działa na zasadach sekty - jak fikasz to dostajesz w czape. Prosze sobie wyobrazić ,że kadra KK, organizatorzy imprez i wyjazdów na ME i MŚ nie dostają żadnej kasy więc kto ją bierze ? Na dodoatek wszysc7 dobrze wiedzą w KK ,że MŚ to prywatna organizacja jak i ME , gdyż nie ma porejstrowanych organizacji ,a całę IKO to przedsiębiorstwo zarejstrowane w Nowym Yorku. Czy włądze tego nie widzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly kolega 3 Re: Cios poniżej pasa IP: *.mm.com.pl 09.02.05, 12:50 byli koledzy .oczerniacie innych bo wasze brudne sprawy chcecie zatuszować.Wacław musi odejsc kazdy to wie nawet debil.z wasza pomocą czy nie .Do Tomka ,Janusza ,Piotra byliscie kolegami kiedys dawno temu ......podobno.Kazdy ma coś co chciałby powiedzieć ale czy warto.Heniek nigdy nie chciał być prezesem PZK .Janusz nie pisze tych anonimów o które go posądza Wacław.Boicie sie poprostu prawdy (ludzie po drugiej stronie barykady) o kasie której nie ma .Oni chcą normalnosci nie utożsamiajcie ich jako wrogów PZk lub waszych osobistych.Zawsze komuś coś nie bedzie sie podobać wiemy o tym doskonale .Tak jest w polityce.I nie piszcie o Muratach czy innych tam palantach.Bo ublizacie sobie . wasz były kolega Tomka ,Janusza,Piotra zrozumcie ze zły jest Wielki Szef który was skłócił . Nie chodzi o Łódź czy Wrocław chodzi o normalność której nie ma od lat i wiecie o tym doskonale .Przeciwnicy Normalnosci najlepiej siedzieć jak mysz pod miotłą i godzić sie na to wszystko .A na ME pojedzie nie wasz zawodnik tylko Wybrany ,Wasal lub Niemowa. ViVat niemowy ,dupolizy i tchórze bo takimi sie otaczamy w tym świecie . Ale jest kilku którzy się w koncu odezwali .Ubliżajcie im dalej -sobie ubliżacie . Heniek nie chce być Prezesem-Wacek uświadom to sobie w końcu i nigdy nie chciał Twojego stołka-ale Ty tego nierozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:13 Z coraz większym niesmakiem czytam teksty na tym forum. Znalazłem tylko kilka głosów rozsądnych, reszta to wypowiedzi niespełnionych, obłudnie mówiących o chęci naprawy PZK instruktorów i głosy ludzi dających się im nabierać. Ludzie opamiętajcie się. PZK to najmocniejsza i najbardziej stabilna organizacja sztuk walki w Polsce… a kto wie czynie w którymś z krajów europejskich jest jakaś jej równa. Jest tak dzięki temu tak opluwanemu przez was zarządowi i setkom instruktorów. Dotychczas w trudnych sytuacjach zawsze przeważał głos ludzi, którzy rozumieli znaczenie jedności i że problemy można rozwiązywać w osobistej dyskusji a nie za pomocą anonimów czy nawet podpisanych treści rozsyłanych do prasy czy w sieci a nie do właściwych organów. To że twój zawodnik nie wygrał to znaczy że powinieneś go lepiej wyszkolić, a nie pisać, że byli źli sędziowie ! To że twój kolega nie został prezesem czy członkiem zarządu to znaczy, że reprezentanci świata karate na walnym zjeździe uznali, że się na to miejsce nie nadaje i to wszystko. Oczywiście dla prasy jest to świetna pożywka trzeba tylko liczyć na mądrość dziennikarzy, że nie dadzą się podpuszczać i zauważą jaki jest cel tego wszystkiego. Na tym traci całe środowisko karate WKF, Shotokan, Kyokushin – wszyscy którym zależy na SZTUCE WALKI I JEJ IDEACH. Tylko nie autorzy tej zadymy, bo oni nie mają nic do stracenie tak jak nie mają już nic do przekazania w karate. Pozdrawiam. Autorom paszkwili życzę aby sobie przypomnieli jakie idee przyświecały In w pierwszych latach treningu… a może nigdy nie rozumieli o co chodzi w sztukach walki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shotokan2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.provider.pl 08.02.05, 12:27 zalezy nam wszystkim na silnym PZK a w szczegolnosci silnym Shotokanie!bo ten to styl jest i bedzie glownym reprezent. Polski w WKF, swiatowej najpotezniejszej federacji karate!! piszesz o niespelnionych ludziach i anonimach...anonimy sie skoncza jak bedzie normalnosc w Nowym Zwiazku!!nowych, zdrowych strukturach..bedzie jawnosc wypowiedzi, problemow itp a nie jak jest teraz ..udupianie wszystkich ktorzy mysla i widzą inaczej!!Piszesz o b. silnym Zwiazku...ponoc najsilniejszym w Europie..??chyba nosa z Polski nigdy nie wytknoles i ktos Ciebie tumani..:)) smieszne..porownywac polski Zwiazek do np.francuskiego, niemieckiego itp!!! Jawne, demokratyczne Wybory???..pierwsza rzecz ktora zostala przez kyokushin przeglosowana to..jawne glosowanie!!!demokratycznie bylo...??demokratycznie to wlasnie niejawne..tzw. tajne!!a tak kluby i osoby baly sie restrykcji!!!!ktore są zawsze wyciagane.!Wielu wspanialych sie o tym przekonalo....DEMOKRACJA...tak zwana jest juz od 20 lat w tym "Związku" i ciągle nieomylny i najlepszy ten sam "Prezes" czyli postep w karate ..zajeb...przepraszam..chyba sie wkurzylem... ide pocwiczyc na makiwarze to sie odreaguje..Panie Marucha!! oby tak dalej tylko ludzie ktorzy cale zycie spedzili przy karate maja prawo i obowiazek pokierowac mlodymi i zdolnymi.Jesli Pan tez ma takie " chwile" to zapraszam ...na makiware.:)) ossss! Odpowiedz Link Zgłoś
budo1 Re: Cios poniżej pasa 08.02.05, 13:56 och Ty "karateko"...Super silny Zwiazek nie usuwa najbardziej zasluzonych zawodnikow , trenerow w cien , jesli maja inne pomysly i zdanie!! czy w ogole ktos wie co teraz porabiaja tacy wieloletni zloci medalisci mistrzostw swiata, Europy, Polski??( shotokan)??Co porabia W. Nogalski??zamiast swoja wiedze przekazywac najlepszym..ponoc Taiboks teraz cwiczy...czy ktos mu ze" Zwiazku " podziekowal za lata rozslawiania tego Zwiazku?? co porabia najbardziej medalogenny zawodnik i trener w kumite P. Babicz??szkoli najlepszych a smietanę spija pijaczyna i najwiekszy cwaniak tego Zwiazku!Co porabia i jak podziekowano za lata rozslawiania tego Zwiazku inny przez lata nie pokonany w Polsce , trener landow niemieckich ...inny wilokrotny medalista mistrzostw swiata, Europy, Polski -pan M. Kielbasa?? jak sie obeszlo innych super zawodnikow??i w przyszlosci super trenerow?? Oni byli najbardziej znani i cenieni za..granicą..ale nigdy w Polsce..i taki Zwiazek mamy szanowac???zreszta w ten sposob ten Zwiazek sobie sam wystawil laurke!! tylko klakierzy maja szanse nas reprezeztowac! proponuje specjalne forum ..by nigdy w przyszlosci nikt nie mogl bez echa decydowac w 1 osobowym gronie za nasze karate!! dosc tej prywaty!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich i walcie rowno z mostu..bo tego Nasz " zarzad " nie potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:17 Po kilku dniach pyskówki na tej stronie, coraz mniej mają do powiedzenia orendownicy antoniakowskiej sitwy i zastraszeni klakierzy. Radzę wszystkim: zbierajcie kwity i dowody wszelkich wpłat dokonanych nie na konto PZK, tylko na Komisje Kyokushin i Shotokan. Jeżeli sprawy dobrze się potoczą, to prokuratura poprosi nas o okazanie tych dokumentów. Zrobię to z czystym sumieniem. Jestem więcej niż pewien, że szefostwo antoniakostwo i drewniakostwo w żaden sposób nie wytłumaczy gdzie się podzia kasa, która nigdy nie trafiła na konto Związku, tylko klubów ze Szczecina i Krakowa. To będzie lepsze jajo niż oscylator Bagsika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostry miecz Re: Cios poniżej pasa IP: *.daminet.pl 08.02.05, 15:21 Witajcie karatecy !!! Po przeczytaniu bardzo wielu wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że bardzo dużo złego zrobiła ekipa , która przykleiła sią na wieczność i nieomylność w PZK.Pamiętajmy że do władzy dostali się ludzie głodni finansów: Grąbal zabiera kasą kadrowiczom na takxi i wódę i trochę na życie, Ciesileski zabrał kasę kadrowiczom i żył sobie na Mistrzostwach Europy jak król, młody Jaworski też sie tego nauczył robi jakieś kursy sciaga kasę i jej nie rozlicza, mało tego to podrobił podpisy za sędziów i też im zabrał kasę; w grochowina też liczy na ciche wsparcie Wacusia wchodzi mu w odbyt równo - a tak naprawdę chce załatwić swoje problemy lokalne, bo przecież ze swoimi najtrudniej się dogadać . Wacek - ten to ma potrzeby finansowe. Jego życie to fiasko finansowe, dlatego nie ma umiaru w dojeniu klubów. Tak naprawdę, on tylko chce się trochę dorobić na tych "baranach" w białych kimonkach. Wielki bizmesmen w krótkich nogach i majtkach.a jego klakierzy czekają jak coś z pańskiego stołu spadnie i biorą jak mogą.!!!! Tak naprawdę Antoniak i Drewniak przekształcili PZK w "priwate". Uwiązali przez lata ludzi różnymi sposobami. Drewniak złapał chłoptasi na DAN -y i papiery instruktorsie/ zasadnicze wykształcenia/ a Antoniak na klakierstwo. Całą tą kasę w komisjach i Związku, NIKT nie kontroluje od bardzo wielu lat. Dzięki temu ,że tyle lat siedzą na stołkach wyrobili sobie metody na jej ściąganie i "zabezpieczanie" Pamiętajmy, że wszyscy tak samo jak i oni, nie pracujemy w prywatnyej firmie "ANDZREJ & WACEK", tylko w stowarzyszeniach kultury fizycznej a PZK jet związkiem naszych stowarzyszeń. A więć wszystko musi być czytelne , jasne ,przejżyste i do wglądu dla każdego- o tym chyba na zawsze zapomniała tzw. Komisja Rewizyjna PZK, śliniąc się na Walnym Zjeździe, gdy jedna osoba zapytała o brak rozliczenia kasy z komisji stylowych. Myślę że mamy do czynienia z WIELOLETNIĄ KORUPCJĄ i MATACTWEM DECYZYJNYM. Tylko Prokuratura i NIK są w stanie sprawdzić co kolwiek. A przy ich pomocy możemy rozliczyć tych ludzi i uzdrowić Związek. Pozdrawiam karateków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:11 Wszystkim równie dociekliwym jak ja polecam lekturę internetową (na stronie www.ymca.pl/wladze.php). Tam wyczytacie co łączy familie kilku naszych znajomych z Polskiego Związku Karate. We władzach katolickiej organizacji YMCA Polska zasiadają: Adam Goncerz - prezes Rady Krajowej, Dyrektor Generalny (w PZK wiceprezes d/s organizacyjno finansowych) Andrzej Drewniak - wice dyrektor d.s ekonomicznych, skarbnik (w PZK wiceprezes d.s sportowych Maciej Sokołowski - wice dyrektor d.s finansowych i zarządzania majątkiem YMCA Polska (w PZK przewodniczący Komisji Rewizyjnej) To jeszcze nie koniec. W Szczecinie prezesem lokalnej YMCA jest... Grzegorz Antoniak!!! To chyba jakiś zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Cios poniżej pasa IP: *.netwalker.pl 08.02.05, 17:36 Czy to nie DZIWNE , że 80% wypowiedzi POCHODZI Z TEGO SAMEGO ADRESU IP, z którego pochodzi wypowiedz p. MARUCHY ???????? Nie znam się na karate, ale cała spraw mi smierdzi walką o KASĘ, którą p. Marucha tak wielce zasłużony zawodnik, trener, działacz i bisnesssmam ( jak o sobie pisał) widzi w zasięgu ręku !!!! Z tego co słyszałem karate ma szanse wejść na olimpiadę , nie za rok i nie za dwa, ale stołek tego , który położy na tym łapę kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny kolega Heńka Re: Cios poniżej pasa IP: 193.16.255.* 08.02.05, 20:05 Heniu, czytałem Twoje wypowiedzi na Forum, czy możliwe że nikt nie pamięta jak było? Przedstawiasz się jako pierwsza "gwiazda" polskiego karate. To bzdura. Wiesz, że wygrywałeś techniką nosa, rzucałeś się nosem na pięść przeciwnika, on przegrywał przez hansoku, a Ty z rozbitą głową wygrywałeś. Byłeś przydupasem prezesa, to sędziowie dawali Ci wygrać. Ale za granicą prezes nie miał wpływów, to tam nic nie zdobyłeś. Jak koledzy z SB dali Ci szansę zrobienia biznesu, to Klub zostawiłeś w podzięce Antoniakowi i pojechałeś ze Szczecina do Łodzi. Teraz kreujesz się na super sportowca, młodym możesz kitować ale nie nam. Heniu prowadzisz OZK i dajesz prowadzić zajęcia z Kadrą (OZK) największemu menelowi w Łodzi, nie dajesz szans Maćkowi, który ma wyniki sportowe, a lansujesz pijaka i typa, który od lat na bramkach lał ludzi w tym policjantów. Nie wiesz, że Januszowi Babicz załatwił kwit instruktorski, mimo że wiadomo Janusz nie ma średniej szkoły. To kryjesz a innych opluwasz. O innych sprawach nie chcę mówić, ale wiesz,że nie tylko te sprawy są bulwersujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apropos Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:05 Dawny Kolego Heńka! Dokładnie pamiętam jak pan Marucha rzucał się nosem na pięść. Wyglądało to tak; 1983 rok, największy turniej w Polsce, poznańska "Arena", 14 państw europejskich, walki w kumite drużynowym oraz indywidualne w open. Faktycznie wszystkie walki pan Marucha kończył przed czasem ponieważ zdobywał komplet punktów (w drużynie i indywidualnie). A jak jesteś dobrze poinformowany, za dyskwalifikację przeciwnika wygrać można tylko raz. Jak to się stało, że pan Marucha wszedł do półfinału jako jedyny Polak, a w finale spotkał się z Sarawolaćem (Jugosławia). Wcześniej chyba z 10 razy musiał się rzucać nosem na pięści przeciwników żeby do tego finału dotrzeć. Jeśli nie pamiętasz, to przypomnę ci, że wspomnianą przez ciebie kontuzję nosa pan Marucha odniósł w półfinałowej walce z Henrykiem Kąkolem z Wybrzeża, który zadał cios po komendzie yame przy stanie 4:0 dla Maruchy. Przykro było mi słuchać podobnych plotek z twoich ust, zwłaszcza że wygłaszałeś je za plecami pana Henryka. Nigdy nie byłeś w stanie stanąć na przeciw, na macie i poza nią. Podobno to ty Dawny Kolego Heńka dokonałeś pogromu Diabła i Jaśka D.L. w Szczecinie. Gó.. prawda - wiem kto to zrobił, i nie jest z tego dumny, działał w obronie własnej i zaatakowanej osoby. Apropos SB, to przypomnij sobie skąd brał się w tamtych czasach kapitał Dyzmów. Chyba nie ze stręczycielstwa. Po następnym twoim bluźnierstwie i plugawieniu środowiska starych mistrzów odtajnię trochę więcej detali. Mam teraz sporo czasu siedząc w miejscu czasowego odosobnienia. I pamiętajcie; sprawa Arka nie jest zakończona. Jeszcze dużo odszczekacie. (z przymknięciem Oczka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 08:30 Nazywanie klakierami wszystkich ludzi karate którzy aktualnie działają w PZK, to zasłona z braku argumentów do obrony swojego stanowiska. Zwłaszcza gdy te argumenty po prostu nie istnieją. Gadki o odsuwaniu instruktorów i medalistów ze związku nic nie kosztują. Tylko pytam czyżby to byli kolesie autora? Jeśli mamy taką demokrację to dlaczego zawodnicy nie mieliby zmieniać stylu ? Nie wiem „budo1”czy się nie pogubiłeś w tym wszystkim co z taką pasją piszecie bo w jednym miejscu jest że zawodnicy są przygotowywani źle, a za chwilę, o świetnej pracy p. Babicza tyle że w cieniu. Z tym szkoleniem to chyba nie jest tak najgorzej skoro zawodnicy z PZK sięgają systematycznie po trofea z coraz wyższej półki. Rolą związku nie jest zakładanie odpowiednika ZBOiD-u tylko skuteczne szkolenie i działanie na rzecz rozwoju karate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziarz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:30 Dość arogancji władzy !!! W.A. i A.D. muszą odejść !!! Apel do Kyokushin z całej Polski, pomóżmy im w szlachetnej walce o Związek dla ludzi a nie odwrotnie........ Brawo !!! Łódź, Wrocław, Bydgoszcz, Poznań, Szczecin, Legnica, Warszawa........ Spokojnie i konkretnie do celu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostry miecz Re: Cios poniżej pasa IP: *.daminet.pl 09.02.05, 11:22 Witajcie wojownicy!!! Wiecie zasięgnąłem wiedzy historyka. To nie samowite co mi powiedział. PANOWI W KATRATE COFNELIŚMY SIE DO CZASÓW FEUDALNYCH !!! Gdzie byli panowie - feudałowie i chłopi pańszczyźniani. Zobaczcie wypisz wymaluj Drewniak i Antoniak. I te baranki w białych kimonach , które strumieniami i bez świadomości wysyłają kasę do Krakowa i Szczecina. A tych co sie sprzeciwiają nazywano buntownikami . Nic dodać nic ująć. Zobaczcie że ich medoda to dawaj, dawaj i dawaj. A jak nie, to nie damy ci DANA, albo zabierzemy ci uprawniewnia instruktorskie, albo cię zawiesimy jak tego chłopaka z Legnicy. Mądry gość - nie dał się feudałom. Ponoć dwa razy przyjeżdzali do Prezydenta. żeby nie dawał mu srodków na działalność. Zobaczcie do czego są zdolni feudałowie PZK jak się im przestanie płacić kasę. Przypomnijcie sobie wszystkie Walne Zjazdy i tą parodię - Feudał DREWNIAK podnosił mandat i barany też podnosiły, feudał DREWNIAK opuszczał mandat - barany w białych kimonach opuszczałay. Popatrzcie na feudała ANTONIAKA wpadł na durny pomysł ,który sprawdza sie na tych baranach w białych kimonach, żeby rozbić silne grupy w Shotokan potworzył niby małe organizacyjnki, które niczemu nie służą i do niczego nie prowadzą - jedynie do ciemnej uliczki. Póżniej wpadł na jeszcze durniejszy pomysł - bo tylko takie ma w zanadrzu- stworzenia wokół siebie skorupy tzw. okręgów regulaminowych PZK. Panowie - to jest szczyt idiotymu. Tworzyć coś czego nie ma i być nie może. Ale dobrze sie stało ,że dobrał sobie pedała Marczakowsiego i całe jego bzdurne myślenie szklag trafił. Cała jego klika, to nowi dorobkiewicze na grzbietach Klubów, zawodnkikach kadry, sędziach, trenerach. Są to ludzie , którzy chcą być podobni do księcia feudała ANTONIAKA i też nie zgrabinie i po cichu wysuwają łapki po kasę środowiskową. Jestem zdania że wszystkie te Zarządy i Komisje Rewizyjne, klakierzy, no i oczywiści feudałowie ROBIĄ WSZYSTO , ŻEBY NIC NIE ROBIĆ i ŻEBY ZA NIC NIE ODPOWOADAĆ. Zastanówmy się , kto weżmie odpowiedzialność przed Prokuratorem i NIK-iem - DREWNIAK CZY ANTONIAK, czy też będą zawlali winę na nieudolne Zarządy, czy nieudolne Komisje Rewizyjne ?? A może na środowisko i tych baranach w białych kimonach?? , którzy patrzą i wierzą im bezgranicznie. Myślę,że regres w karate zaczął sie w czasach, kiedy została złamana zasada stowarzyrzenia o rozliczaniu finansowym. I panowie Drewniak i Antoniak zaczęli kontrolować i kierować strumienie kasy do siebie. Pamiętajmy że owych stowarzyszeniech a przed wszystkim w związkach, kasa musi być czytela, jasna, przejrzysta i do sprawdzenie na każde rządanie. Powstają pytania: Co przez tyle lat robili ludzie w Zarządach,że dopuścili do sprywatyzowania PZK?, co robiły tzw. Komisje Rewizyjne wyznaczone do kontroli tych feudałów? Czy my jesteśmy tak nie udolni i nie znamy prawa o stowarzyszeniach??? Czy wolimy być tak jak chłopi feudalini do roboty i płacenia, czy też jak barany w białych kimonach?? - jest to stwierdzenie feudałów , którzy jako pierwsi kończyli kursy trenerskie w Krakowie . Zobaczcie jak przez tyle lat, Drewniak z Antoniakiem potworzyli w okół siebie kliki, do osłony tych niekontrolowanych strumieni pieniędzy. I zawsze się znależli głupcy, którzy zawierzali feudałom a później odchodzili. Z relacji tych ,które zostały umieszczone na forum jasno wynika,że już bardzo wiele osób nie może się pogodzić z zamianą systemuw PZK - demokratyczny na feudalny. Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących wojowników i karateków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorze Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:02 Panowie Pan Drewniak stworzył swoją strone PZK i napisał list i jak zawsze nie podpisał-tak samo robi w komunikatach które rosyła do ludzi .Oczernia innych a sam ich nie podpisuje.Wyzywa nas shotokan i się naśmiewa .Nie raz od kolegów z KK słyszałem jak ten pan mówił o nas barany.Przeciez PZK rządzi KK i to jest jasne. Ale słyszałem ,że KK nie ma żadnych struktur a wszytko to prywatna począwszy od ME i MŚ- w kk to sa barany bo nikt tam nie dostaje diety sędziowskiej ani dotacji do zawodów!!!. Za 2 kyu płacą ponad 200 zł ( wszytkie koszty do krakowa) składają się na jego gazete Budo karate jak zdaja nza 1 dan po 1000 zł bo inaczej nie zdadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:57 Niniejszym informuję wszystkich, że dzisiaj rozpoczęła się kontrola merytoryczna i finansowa w Polskim Związku Karate. Prowadzi ją komisja z Polskiej Konfederacji Sportu. Wygląda to na początek pogrzebu ludzi którzy przez lata okradali nasz Związek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:09 Niniejszym informuję wszystkich karateków, że obszerny materiał o trenerze Andrzeju M. pomawianym o pedofilię ukarze się na antenie TVP 3 dzisiaj lub jutro o godzinie 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej D Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:06 Kontrolowac sobie moga wszytko doskonale zakręciliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.02.05, 21:33 mam nadzieję,że Twoje inicjały to albo zbieżność albo celowe zagranie żeby skłócić KK z Shoto.Palnij się kolego w dekielek, to nie my mamy żreć się między sobą, tylko trzeba przerwać rządzący Związkiem układ.Chyba,że ten układ jest Ci wygodny, albo jesteś małym trybikiem w tej prywatnej machinie.Skoro PKS kontroluje Związek poczekajmy na wynik.Teraz się opluwamy, piszemy paszkwile, poczekajmy i okaże się kto miał rację: komu trzeba będzie kupić Ace albo Cif żeby łapki wybielić, komu paczuszki z cebulą i czajem przygotowywać, a kto poprostu będzie musiał odszczekać rzucone pomówienia.A do odszczekania też odwzagi trzeba. Niektórzy prześmiewcy celowo manipulują opiniami na forum i robią sobie z tego jaja, a sytuacja na tyle dojrzała, że mówimy"my TYM PANOM już dziękujemy" (chodzi o szefa PZK i jego popleczników). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunia Re: Cios poniżej pasa IP: 212.14.58.* 11.02.05, 09:56 Nie dowiary co ludzie potrafią zrobić dla pozycji społecznej-przecież to wcale nie chodzzi o biedne dzieci, ani o niedobrego pana trenera.Wyraźnie widać że gra toczy się o stołki, a nie o prawdę. Osobiście uważam że ludzie którzy są zdolni pomawiać innych o tak plugawe czyny -sami powinni stanąć przed sądem i odpowiedzieć za swoje czynny. Nie mieści mi się w głowie że dzisiaj tak prosto jest zniszczyć innego człowieka. I nie ważne jakie pobudki kierują ludźmi-nawet wroga nie można bezpodstawnie oskarżać, i choćby nawet można było udowodnić niewinność tego trenera to kto będzie w stanie przywrócić mu dobre imię i szacunek. Drodzy Panowie i Panie-trochę rozwagi proszę i chociaż odrobinę wraźliwości na innych i odpowiedzialności za swoje słowa. Bez tego niedługo cała Polsak pozagryza się nawzajem-nie tego chyba uczyli nas rodzice- nieprawdaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziarz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:07 Niech żyje wolny Kyokushin............. PZK bez W.A.D. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:22 chłopaki do roboty!!! Zycie bez D.A. piękniejsze jeszcze jest. Wolność dla wszystkich!!!. Zacznijcie w to wierzyć. Kiokushin da rade! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pantofelek Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:24 No i po co tyle krzyku... Tą nieprzujemną sprawe wyjaśnia prokuratura i mam nadzieję że wyjaśni ją do końca. Ja jestem człowiekiem, który kłamstwa nie znosi. Nie lubię też jak ludzie nie potrafią przyznać się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE SCIEMNIAJCIE Re: Cios poniżej pasa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 11:59 ALE SCIEMNIACIE, jak mówią moi studenci. Tylko do takiego wniosku można dojść czytając na Forum „opinie ludu Shotokan” jak sadzę słono opłacone przez biznesmena Maruchę. Bez trudu można zauważyć, że opinie pisze jakaś 3-4 osobowa „spółdzielnia” półanalfabetów, ponieważ roją się w nich te same błędy gramatyczne, stylistyczne, interpunkcyjne a przede wszystkim logiczne. A co najbardziej charakterystyczne: wyróżnia je brak kultury i poszanowania władz. Także niewybredny styl i sięganie do argumentów odwołujących się do najniższych instynktów jak zawiść, nienawiść i nie umotywowana żądza zemsty na ludziach, którym teoretycznie powinni być wdzięczni za zbudowanie i prowadzenie przez ponad 20 lat jednego z największych w Polsce związków sportowych, budzi moje przerażenie. Nie wiedzieć czemu autorzy tych opinii, uważają czytelników za głupszych od siebie. Tak jak grupa złych muzyków ilością decybeli stara się zagłuszyć fałszowanie linii melodycznej, podobnie „spółdzielnia” ilością niekulturalnych i momentami żenujących opinii stara się nadrobić brak rzeczowych argumentów. Mimo potoku słów i inwektyw, każdego myślącego czytelnika Forum uderza całkowity brak dowodów: kto, komu, kiedy i ile ukradł ? jakie konkretne paragrafy KK, KC, KA, Statutu PZK, Zarządzeń i Regulaminów zostały złamane, kiedy i przez kogo ? Co konkretnie Zarząd PZK zniszczył a co zbudował. Najbardziej razi dysonans: dlaczego ten sam Polski Związek Karate, który od dziesięciu lat cieszy się wysoką opinią władz sportowych za profesjonalizm imprez, ilość klubów i medali zdobytych na MŚ i ME, nagle od momentu klęski wyborczej konkurenta do fotela Prezesa PZK, pomawiany jest przez jego klakierów o całkowitą klęskę organizacyjną, szkoleniową i moralną PZK. Czy konkurent finansowałby tą akcję gdyby został wybrany ? Nic dziwnego, ze żadne poważne czasopismo portowe nie dało się wplątać w tą awanturę jak widać nawet z daleka, szytą grubymi nićmi. Z poważaniem. Nauczyciel akademicki z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.02.05, 14:17 Od paragrafów jest prokuratura, NIK, policja.Dlaczego chcesz aby tu je upubliczniać, skoro PKS objęła PZK kontrolą.Poczekaj na efekty.Nie zarzucaj nam klakierstwa.Albo nie znasz problemu,albo Twoja wiedza jest powierzchowna lub to co serwujesz na forum to kamuflaż.Dziwi mnie,że nauczyciel akademicki domaga się upublicznienia zarzutów w trakcie toczącego się postępowania.To zaprzecza logice.Temat ma zostać wyjaśniony z człą powagą, ale nie na sasadzie znanych już nam komisji śledczych.Cierpliwości i rozwagi tak w słowach i czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponoc analfabeta:) Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 13.02.05, 15:47 ...nie sciemniamy, czekamy na prokurature. Szczerze...to idę juz wybrac porządnego szampana .Cala Polska ( shotokan) wypiją ze mną na ta okolicznosc! oss! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaikan Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:50 Co ty piszesz w KK nie ma żadnych legalnych ME i MS bo nie istnieja żadne struktury ,a wszytko to jest prywtane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.02.05, 19:27 Ściemę to chyba robi wrocławski nauczyciel akademicki.Gratuluję.Karate znasz chyba tylko z filmów,opowiadań i relacji towarzyskich.Powinieneś wiedzieć,że Wrocław karate stoi - i KK i Shotokan.A Ty dopatrujesz się powiązań finansowych i walki o stołki.Fe, brzydko Panie "profesorze".Odwiedź wrocławskie kluby karate,popytaj o szczegóły dotrzyj do ludzi.Te informacje na forum trzeba traktować wybiórczo i wiesz dobrze,że część z nich jest sterowana.Chcesz prawdy,to wysil się trochę.A dlaczego ubliżasz ludziom (półanalfabeci?).Czy Twoja wiedza Cię do tego upoważnia, czy masz takie wysokie IQ.Teoretyk czy praktyk jesteś jeżeli chodzi o nasz sport? Czym różnią się Twoje zarzuty wobec części z nas od tych jakie padają na forum? Mimo różnicy poglądów - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARATE Re: Cios poniżej pasa IP: *.lodz.mm.pl 13.02.05, 17:23 Witam. Podaję link do strony na której są aktualne wyniki Mistrzostw Europy w Karate WKF. www.elok.org/greece2005/html/results.html Chciałbym nadmienić iż organizacja WKF /World Karate Organisation/ jest obecnie największą organizacją na świecie, skupiającą 167 federacji państwowych. Niestety reprezentacja Polski zdobyła w całej historii startów w imprezach typu Mistzostwa Świata i Europy Karate WKF bodajże trzy medale. Jeżeli karate wejdzie do Olimpiady to właśnie Karate WKF będzie na niej. Niestety Polski w WKF prawie nie ma. PZK chwali się niestety sukcesami z 5 ligi karate. Trener karate WKF /ale powalcze o WKF w Polsce/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaikna Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:52 Nie zesraj się z tym WKF-em będzie to samo co z judo i TKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karate shotokan Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 13.02.05, 19:05 kaikan..ale poziom reprezentujesz...zazdroscisz WKF??przeciez Wy tam to pokazy rozbijania moglibyscie tylko pokazac:))powiedzmy sobie szczerze...i nie wchodz w sprawy WKF bo to dla WAS ..GALAKTYKA!! ..tak mi sie tylko wydaje..:)mimo to pozdrawiam KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budo1 Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 13.02.05, 19:36 Witam i pozdrawiam Zarząd PZK!!!! super wyniki z M.E juniorow!!! ciekaw jestem jak sie bedzie teraz pan " Prezes " chwalil!!!????? wspolczuje jemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaikan Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:10 No wiesz w KK to jest prawdziwa walka - na macie sotaje najlepszy a słaby pada po silnym uderzeniu ,a w WKF-ie nie wolno uderzać a sędziowie kantują to nie karate i ludzie się z nas smieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kajkana:) Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 13.02.05, 20:35 jesli uwazasz ze w karate WKF nie uderzaja to zapraszam na treningi karate WKF do np.Piotrka Babicza z Wroclawia, lub do Trenera WKF z Lodzi, Gdanska itp, a wasze karate jest super dla "frontowcow " w Iraku i bramkarzy ..zgadzam sie ...ale nie z tymi zasadami do WKF....wytlumacz przepis walk w KK..cios noga w glowe z kontaktem jest..OK..?? a reka nie..??o co tu chodzi??:))ktos nie znal praw fizyki czy co??:))ale ok..kazdy robi to co lubi.. 2/kiedys mialem spotkanie z jednym z najl. instruktorow w Polsce Kravmagi..nabijal sie z 20 min..z Shotokanu itp ..do momentu kiedy na stol wylozylem 1oozl...??mowie wyloz i ty ..wychodzimy za rOg i kto przyjdzie pierwszy ten bieze 2 stowki na imprezke dla swojej "laski"..i co??? scienial, wykrecil sie sianem przy swoich 2 kumplach z kravmagi..fuuuuuj..przeciez to shotokan i WKF to na dotykanie...:))) mialem z tego ubaw ..zresztą do tej pory mam:)) pozdrawiam twardieli z KK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.02.05, 21:39 OK.Ale czytam i oczom nie wierzę.Sprawa poważna, bo dotyczy naszego być albo nie być.A Koledzy tymczasem toczą spory dot.wzajemnych animozji, udowadniają sobie wyższość stylów, albo kto komu i jak dołożył.A to nie tędy droga.Problem, a właściwie choroba drążąca nasz Związek rozmydla się.Tak powinniśmy czekać na wyniki kontroli, ale może ktoś jeszcze spośród Was ( i KK, Shoto. i pozostałych ) wyrazi swój pogląd, a może ma inną ocenę sytuacji, dysponuje innymi faktami.Dyskutujmy, ale w sposób rzeczowy, myślmy o całym Związku, a nie sprowadzajmy dyskusji jedynie do własnego podwórka.Ciekawe ilu spośród Was było na walnym. Tam dyskusja była szczątkowa.Czy więc anonimowość w sieci daje swobodę wypowiedzi.Jeżeli TAK, to korzystajcie z TEGO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:38 Apel do Klubów Kyokushin. Wesprzyjcie starania Shotokanu w walce o wolność........Często KK szermuje pięknymi hasłami, a jak to się ma do rzeczywistości. Po prostu na Walnym macie wiekszość......Shotokan nie chce i nie może wtrącać się do Kyokushin, czyż (nie mylić z sędzią z Częstochowy) nie mógłby na to samo liczyć z Waszej strony.......Jak to się ma po prostu do zwykłej sprawiedliwosci, do zasad których nauczacie w swoim Dojo.....Dajcie nam wybrać swoich przedstawicieli do Zarządu i działać po swojemu w Komisji Karate Shotokan.................. i tu jest pies pogrzebany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apel Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:58 I jeszcze jedno cytuję słowa Andrzeja Drewniaka z oficjalnej strony PZK : Dla karateków najważniejszy jest honor, uczciwość i poszanowanie wartości. Czyż to nie trąci po prostu hipokryzją.......... Gdzie wasz honor koledzy no gdzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
budo1 Re: Cios poniżej pasa 14.02.05, 08:00 Harast chce tego samego co wiekszosc!!czyli normalnosci i nie prywaty i braku profesjonalizmu od lat!..w tym skladzie.. nie pojechali najlepsi!! byli lepsi!!( M.E ) i tak jest od lat..bo jesli byl by zawodnik np. od Harasta i bylby najlepszy ..to i tak by nie pojechal..bo to karateka od trenera ktory mysli ..inaczej.I takich jest mnóstwo sytuacji. min. to jest głowny " wirus" w tej "organizacji" Jaki wynik z M.E, taka profesjonalnosc Naszego "nieomylnego Prezesa" i jego nieudaczniaków. Zabierz czlowieku ręce od tego i idz do rekraacji!!Tam jest Twoje miejsce! zreszta na temat sportu wyczynowego jednoznacznie sie wypowiadasz ( gazeta PZK- Budo)jakie masz zdanie na temat WKF, zawodów i tren.z dziecmi...efekty Twojej pracy to min. wczorajsze M.E ( cadeci i juniorzy).A przeciez Ci sportowcy Tobie splendor przynosili i przynoszą. Tu nie chodzi o Nasze karate! tu chodzi o Twoje EGO i taki jest z Toba problem..Panie "Prezesie"!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasady Re: Cios poniżej pasa IP: 212.14.58.* 14.02.05, 08:21 przestańcie walczyć ze sobą-zacznijcie walczyć o sport!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.02.05, 11:20 Trzeba mieć tupet,żeby przed końcem kontroli obdzwaniać swoich zauszników i twierdzić,że ona nic nie znajdzie.Trąbić na zwycięstwo!I nie ważne,że może NIK u drzwi albo organy ścigania, czy też może taczki.Gratuluję dobrego samopoczucia Panie Prezesie. Grunt to trzymać rękę na pulsie i do końca iść w zaparte!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimono Re: Cios poniżej pasa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.02.05, 10:33 Koledzy z Shotokan, trzeba Was przeprosić za nawiedzonego Kaikan, zignorujcie jego konfabulacje, to najgłupszy w Polsce policjant. Na szczęście odszedł z Kyokushin do jakiegoś Kaikan. Zobaczcie jak niemrawo stawia literki. Podpisujący się jako Kaikan/Kyokushin/Andrzej D/Prawdziarz/Apel/ był wielokrotnie ostrzegany, za podszywanie się pod różne osoby, za prowokacje i pisanie kretynizmów na różnych forum. Wielokrotnie został złapany dosłownie za rękę (IP komputera) a on mówił, że to nie jego ręka (ktoś się włamał do jego PC)! Jeżeli tacy dziecinni kłamcy są w policji, a przestępcy mają o wiele więcej honoru od policjanta, to jak tu mówić o praworządnosci. Wybaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżka Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:02 do kimona: Popieram wypowiedzi Kaikana, Kyokushina, Andrzeja D., Prawdziarza i Apela mimo niezbyt dobrej składni i ostrego tonu oddają sedno. Straszenie numerem IP komputera świadczy o panicznym strachu osobnika piszącego takie słowa.....Trochę kultury Panie Andrzeju a może Wacku...... do Reformatorów: Polecam lekturę listy Wildsteina szczególnie A. D. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypropagandzista Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:43 Gdyby nie gebelsowska propaganda stosowana od tygodnia na tej stronie przez męskie trio Harast & Babicz & Rusek w postaci wielokrotnie powtarzanych kłamstw w wielu ich postach: WSZYSCY WIEMY, PREZES W. ANTONIAK I ZARZĄD PZK SĄ WINNI, TRZEBA ICH NATYCHMIAST USUNĄĆ, NAWET WBREW PRAWU – ta witryna GW mogłaby spełnić swoje społeczne zadanie wymiany poglądów, a tak stała się orężem propagandy w starym stylu. Problem w tym, że po pierwsze NIE WSZYSCY, po drugie NIE WIEMY CZEGO JEST WINIEN PREZES W. ANTONIAK and &, ponieważ z kilkudziesięciu mniej czy bardziej złośliwych postów nic nie wynika, brak jest konkretnych zarzutów, które można by potwierdzić. Podobno koronny zarzut o pedofilię już runął. Po trzecie NIE MOŻNA DLA KAPRYSU USUNAC demokratycznie wybranych władz PZK, które nadal cieszą się zaufaniem. Po czwarte propagandziści ŁAMANIE PRAWA mają we krwi, co można wyczytać z postów ich własnych kolegów. Ja osobiście w wieloletniej kadencji prezesa W. Antoniaka i Zarządu PZK widzę o wiele więcej pozytywnych dokonań niż złych i żadna akcja propagandowa nie zmieni mojego zdania. A dotychczasowe ataki na osobę Prezesa PZK tylko potwierdziły jego mądrość i klasę. Czytając dziwne posty i anonimy, pod którymi propagandziści boją się podpisać, aby nie narazić się na oskarżenie o pomówienie, widzę ogromną przepaść moralną i intelektualną na korzyść atakowanych. W Zarządzie PZK wszyscy posiadają wyższe wykształcenie i są ludźmi sukcesu a propagandziści ledwo ukończyli średnie szkoły i są nieudacznikami, którzy wypadli ze służb mundurowych & agencji towarzyskiej. Gdyby przez nasze zaniechanie obrony wybranych władz, propagandziści weszli do Zarządu PZK, byłaby to klęska moralna całego środowiska karate. Według mnie, shihan W. Antoniak jest człowiekiem opacznościowym dla PZK, spokojny, doświadczony, wieloletni dyrektor polsko-niemieckiej spółki zatrudniającej kilkuset pracowników w Szczecinie i w Krakowie – od 22 lat tłumi nieporozumienia. Na pewno inny prezes, szczególnie ze środowiska Kyokushin nie byłby tak pobłażliwy dla niepoprawnych rewolucjonistów jak P. Babicz, J. Rusek i J. Harast, którzy od lat atakują Go bez pardonu, bo śmiał zamiast nich powołać na trenera kadry narodowej człowieka z wyższym wykształceniem i niezłą pięścią. Śledząc inne polskie związki sportowe a szczególnie te olimpijskie, zauważyłem sporą ilość usuniętych trenerów, działaczy i klubów. Dlaczego prezes W. Antoniak and & przez ostatnie 18 lat nikogo nie usunęli z PZK – uważam to za prawdziwe zaniedbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega antypropo Re: Cios poniżej pasa IP: *.daminet.pl 14.02.05, 14:31 DO ANTYPROPAGANDZISTY -Szanowny Kolego!!! Zeby kogoś usunąć z PZK , to musi być konkretny powód i zachowana procedura a nie różnica zdań. Postawienie tych panów pod pręgierz Władcy nieomylnego, było dowodem że mieli rację. Pamiętajmy, że ścieranie się przeciwieństw jest zawsze motorem napędu a nie jak Pan sugeruje swoistej, przyrośniętwej do krzesła - stagnacji. Jeżeli pan pisze o wielkiej firmie polsko - nimieckiej pana Preseza , to niech Pan doda, ze zakończła się kolejną WIELKĄ KLAPĄ. Ponadto Panowie Antoniak & Drewniak zostali w końcu zweryfikowani przez srodowisko w stopniu mało imponującym. Ponadto jeżeli Pan uważa że wybory były demokratyczne to jest Pan w błędzie. Największą parodią było podnoszenie mandatów przez Kyokushin, w rytm podnoszenia ręki Pana Drewniaka. Jak pan wie, jest to stały fragment gry ustalany przez nieomylnych Władców . Jeżeli Panu się podoba stagnacja organizacyjna i finansowa Związku, to chyba jest Pan "starym dziadkiem na emeryturze". A jeżeli widzi Pan same poytywne aspekty działania, Panów Antoniaka & Drewniaka - to chyba jest Pan przekupiony i uwielbia klakierowanie. Albo też Pan działa razem z nimi w chrześcijańskim YMCA. Żenada!!! Nie ma prywatnego PZK Antoniak & Drweniak - trzeba z tym skończyć. Zarzuty stawiane Panu Antoniakowi , były stawiane od lat. Albo pokrętnie odpowiadał albo nabierał wody w usta. W Poznaniu, jak miało dojść do rozmów na temat finansów Komisji , to natychmiast się skończyło zebranie. Ciekawe nie!!! Proszę Pana wybielać ich nie ma co. Panowie wystarczająco się nachapali kasy, mało teo przez lata nie rozliczyli sie niej przed klubami i Zjazdami. Jest to przesłanka do popełninia przez nich przestępstw. Od wyjaśniania tych spraw są odpowiednie organy Jak Ministerstow , Prokuratura, NIK. Jeżeli są czyści to przeżyją , a jeżeli nie to pójdą siedzieć a znim Przewodniczący Komisji Rewizyjnej. Bo Pan prawdopodobnie sobie nie zdaje sprawy , jak małym klubom jest cięzkio w terenie, a okradać ich z pieniędzy , na dodatek przez swoich to żenujące / Ile kosztują dyplomiki na kyu w hurcie doktorku, co??? /. Skoro w stowarzyszeniach, wszysto ma być jasne , przejrzyste , czytelne i do wglądu dla każdego, to tym bardziej w Zarządzie PZK albo tzw. Komisjach. RYBA SMIERDZI DO GŁOWY A NIE OD OGONA !!!!!Pozdrawiam Pana anty ,anty, antypro - pagandzistę......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.02.05, 21:47 Aż mnie korci zaprosić Antypropagandzistę na tatami.Ale kolego Ty ani w mojej wadze nie jesteś,ani umiejętności nie posiadasz.Jeżeli w pisaniu i obrażaniu ludzi jesteś tak samo sprawny jak na tatami, to lepiej zamilcz i nie wychodź do walki.Już nie masz się czego czepiać tylko mundurowych.A co może Ty im nadawałeś stopnie. Obawiam się,że nawet "peta" na pagonie nie miałeś.Po co jątrzysz.Prawda boli, a kultury brak.A co do wykształcenia - poszukaj braków u siebie, ja np. skończyłem 2 fakultety, a we władzach PZK nie jestem.Znam to "towarzystwo wzajemnej adoracji" od lat i jak dotychczas nie dałem się zmanipulować jak większość - do której Ciebie zaliczam.Co do OPATRZNOŚCI to może już niebawem zbawi PZK od tandemu "prywaciarzy" i komercjonalistów.Apeluję o rozsądek i powagę, a nie takie bla, bla. A jeżeli to nie Twoja wina, to może musisz zmienić dealera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.02.05, 21:50 Jeszcze jedno Antypropagandzisto.Cóż to stałeś się obrońcą moralności jak Ojciec Dyrektor ze znanego radia.Ileż umiejętności w jednym,skromnym człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK bez W.A.D. Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:21 Wypowiedzi tych osób boją się Andrzejek i Wacek. Straszą IP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK bez W.A.D. Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:22 Zapomniałem wkleić........... do kimona: Popieram wypowiedzi Kaikana, Kyokushina, Andrzeja D., Prawdziarza i Apela mimo niezbyt dobrej składni i ostrego tonu oddają sedno. Straszenie numerem IP komputera świadczy o panicznym strachu osobnika piszącego takie słowa.....Trochę kultury Panie Andrzeju a może Wacku...... do Reformatorów: Polecam lekturę listy Wildsteina szczególnie A. D. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.02.05, 23:30 Panie PZK bez WAD, po co komu teczki.Mamy się podjarać jak większość społeczeństwa.A swoją drogą w IPN-nie są jeszcze kilometry do opracowania.Ta opublikowana lista to pikuś w porównaniu z tym co tam leży i czeka.Więc po co te strachy i próba dystansowania się od wirtualnych agentów,których Pan przywołuje na łono PZK.Innych argumentów kolego nie masz.Wstyd.Szukasz prawdy o sporcie,a starasz się mącić.A może to prowokacja?! Hej, a jaki Ty masz ten numer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.02.05, 23:51 PZK bez WAD: I to jest właśnie koloryt polskiego piekiełka, albo bagienka - jak wolisz.Obrzucić się błotem, poszczuć ludzi na siebie,zainsynuować.....Jak demokracja to demokracja, hulaj dusza....Od dłuższego czasu obserwuję,że stronom kończą się argumenty i zaczyna się obrzucanie błotem.A miała być merytoryczna dyskusja i wnioski z pożytkiem dla wszystkich.A tymczasem niektóre wypowiedzi przypominają pospiesznie mazane napisy na ścianach w szkolnych ubikacjach albo szaletach miejskich.Cóż za kultura,znajomość rzeczy.I każdy jest sędzią i katem zarazem.I dziwić się,że podobne szopki mamy w Sejmie.Większość z uczestników tej dyskusji zrobiłaby kariery polityczne....Ludzie marnujecie się w sporcie! (oczywiście żartowałem).Co do listy, której lekturę sugerujesz to pamiętaj, nie jednemu psu na imię Burek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Cios poniżej pasa IP: *.netwalker.pl 15.02.05, 00:09 to niesamowite jak wiele świństw można robić , jak wiele obelg można rzucać, jak można czuć się bezkarnym w necie - panowie z "opozycji PZK" Wybraliście sposób godny smarkaczy, bawiacych się w piaskownicy, rzucacie obelgi i kalumnie, bo czujecie się bezkarni ! Nie wierzę w ani w waszą bezstroność , ani w wasze dobre intencje. Gadka którą odstawiaćie nic was nie kosztuje. Jasne, walczycie o swoje pięć minut, które chcecie zamienić w dobrą passę ( perspektywa olimpiady i fruktów, z niej płynących jest nie lada kąskiem, nieważne straty, byle do celu po trupach, a ci co "prowadzą PZK" stoja wam na drodze. Cel uświęca środki, więc przecie do przodu tak, że pęd własny dech wam zapiera. Nie będę do was apelował o rozsądek, bo ten dawno się zagubił... Byle do celu, jak wygłodniałe psy. I ujadacie najgłośniej jak umiecie, licząc, że jazgotem tym zakrzyczycie innych. Ale sądzę , że burza przez was wywołana wkrótce ucichnie, ufam tylko w opatrzność , by dobre imię karate, na które pracowały setki ludzi( mistrzów dzielących się swoją wiedzą, zawodników reprezentujących Polskę na arenach międzynarodowych, wychowawców dzieci i młodzieży, a także tych wszystkich, którzy kararte uczynili swoim sposobem na życie ) nie ucierpiało w oczach społeczeństwa i władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan karate Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:54 Czytając po pierwsze artykół , po drugie wypowiedzi tych szlachetnych, tak wielce pokrzywdzonych działaczy , zastanawiają mnie motywy ich działań. Dlaczego p. Marucha pół roku milczy w tak bulwersującej sprawie ? Czyżby to miął być koronny argument w walce o stołek ? Nie sadzę by los dzieci trenujących miał dla niego jakiekolwiek znaczenie. No może takie by trafiły do jego kolegów, u których zostawią składkę. Poza pomówieniami nie widzę żadnych konkretnych argumentów, cała sprawa toczy się w myśl zasady - byle namącić, czym więcej szumu , tym lepiej, tylko dla kogo lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaikan Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:07 Widze,że telefony się grzeją z prośbą o popracie !!! , po co to robicie jak jesteście tacy czyści?. Panie V-ce czasy komuny mineły i straszenie IP może pan uprawiać nadal wśród tych na których to działa. Przez wiele lat uczyliście nas jak postępować , więc szkoła nie idzie w las. Prawda obroni się sama , więc nie trzeba jej pomagać.A demokracja ma to do siebie ,że każdy ma prawo wyrazić to co myśli i czuje. Może to zamieszanie przeminie ale następne będzie nie uniknione.Bo Wy się nie zmienicie ,a młode wilki wykarmione na waszych piersiach i tak będą robić swoje . Sport to biznes ,a gdzie kasta tam walka o koryto. Od samego początku było wiadomo,że cała ta sprawa upadnie szybciej niz się ruszyła ale jedno pokazała,że nie macie czystego sumienia dzwoniąc po ludziach i prosząc o teksty poparcia w waszej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Cios poniżej pasa IP: *.netwalker.pl 15.02.05, 11:38 Trolu z Turka nikt mnie nie prosił o pomoc. Piszę co myślę i widzę jedno: chorobliwa nienawiść i uzależnienie od internetu, wraz z poczuciem bezkarności zaślepiła cię i wpedziła w świat UROJEŃ. Poświęciłem trochę czasu by przyjrzeć się Twoim poczynaniem w sieci, jesteś przypadkiem klinicznym. Twoim celem życiowym jest mącić. Twoją pasją jest wrzeszczeć najgłośniej, tak by być w centrum zainteresowania. LUDZIE NIE KARMCIE TEGO TROLA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczowy Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:47 i co tam z kontrolą..........? Wiecie coś.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 15.02.05, 14:01 Dobrze poinformowane źródła - zbliżone do kręgów decyzyjno-kontrolnych - donoszą,że PKS nie jest zainteresowana szczegółową kontrolą.Przecież w PZK jest wszystko cacy i co tam kontrolować?1 Pewno! Jeszcze można się przemęczyć czynnościami kontrolnymi, nadwyrężyć układy towarzyskie, popsuć koneksje. Specom z PKS-u gratuluję rzeczowego i "obiektywnego" podejścia do sprawy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 15.02.05, 14:47 Mam prośbę do Wszystkich dobrze zorientowanych.Dajcie mi jakieś namiary na tych najlepszych trenerów i działaczy, którym zawdzięczamy bezsporny sukces na ostatnich ME Juniorów ( 11-13 luty ), chciałbym przesłać gratulacje i kwiaty.A może wówczas uzyskam informację ile chociażby punktów zdobyli nasi ( bo z medalami bryndza ).Znowu dobór kadry był trafny.Oby tak dalej sternicy PZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:07 PZK jest legalną działającą w RP organizacją. Co jakiś czas był kontrolowany przez stosowne organy. Wnioski pokontrolne nigdy nie były negatywne. Walne zebrania odbywały się zgodnie z wymogami prawa. Na ostatnim, była większość z piszących na tym forum. Takie są fakty. To, że ktoś jest niezadowolony to nie upoważnia go do zachowań widocznych na forum. Trzeba było na WZ bardziej usilnie przekonywać do swoich racji, legalnie przejąć władzę i wprowadzać swoją „normalność”. To zjawisko które zostało rozpętane wokół PZK (pomówienia, obelgi, bezpodstawne donosy do mediów do władz) po prostu śmierdzi. Jak piszecie że prezes ukradł to napiszcie co, ile, kiedy i komu ! Bo inaczej to tylko oczernianie. Okazuje się, że kontrola ponownie nie wykazuje żadnych rażących uchybień, nie mówiąc już o sugerowanych na tym forum przestępstwach. Więc rozpaczliwie „kibic2” teraz atakuje ludzi przeprowadzających kontrolę. PRZEGIĘCIE ! Uważam, że opluwanie w mediach prezesów OZK nie jest metodą na wprowadzenie „normalności”. Jeśli piszecie, że wasz zawodnik nie pojechał na ME choć jest lepszy od członków kadry to napiszcie też o kogo to chodzi i jakie konkretnie miał wyniki. Nie wiem czy doczekam się na tym forum jakichś konkretów, a nie tylko plotek. Czy autorzy tych ataków na PZK kiedykolwiek próbowali konkretnie i rzeczowo rozmawiać z shihan Antoniakiem ? Bo jeśli zaczynali dyskusję na takim poziomie jak teksty na forum to … musiała się skończyć na niczym. Trudno sobie wyobrazić, że ktoś działający takimi metodami i nie dysponujący niczym poza rozżaleniem miałby mieć wpływ na kreowanie karate w skali kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry człowiek Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:53 Szanowny karateko! Chcesz konkretów, już je podaję: Kontrola z Polskiej Konfederacji Sportu już się dopatrzyła poważnego uchybienia w postaci przyjmowania wpłat przez Komisje Shotokan i Kyokushin. Te wpływy nigdy nie trafiały na konto Polskiego Związku Karate i do tego już się przyznali panowie prezes i wiceprezes. Żeby nie można tego procederu nazwać przestępstwem (kradzieżą, malwersacją), zarząd PZK musi przedstawić dowody na to, że pieniądze z kont obu Komisji (a właściwie klubów sportowych ze Szczecina i Krakowa) przeznaczył na działalność Związku. Będzie to bardzo trudne, ponieważ takie rozliczenie nie zostało przedstawione w tabelce będącej sprawozdaniem finansowym za ostatnie cztery lata. Te tabelki wszyscy dostaliśmy na Walnym Zebraniu w czerwcu ubiegłego roku i mimo, że budziły nasze wątpliwości - Sokołowski -przewodniczący Komisji Rewizyjnej zapewniał, iż zarząd skrupulatnie rozliczył się ze wszystkich dotacji. Z dotacji państwowych z całą pewnocią tak. Ale nie z kasy która omijała konto PZK. Zapewniam cię drogi karateko, że to są KONKRETY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 16.02.05, 19:56 Szanowny karateko! To nie przegięcie.A faktycznie niektórzy panowie z PKS nie są zainteresowani rzetelną kontrolą. To, że się odbywa, to chwała wytrwałym.Ale znam osobiście takich, którzy twierdzą,że w PZK jest O.K. Jeżeli coś śmierdzi, to muszę powiedzieć,że od lat ten zapaszek unosi się nad polityką finansową Związku.Co do WZ to wiesz, że od lat są "ustawiane" pod aktualną "górę".Najwyższy czas przerwać ten układ.Na WZ byłem i widziałem te łapki podnoszonę na komendę.Nie jestem upoważniony, aby przytaczać pełną argumentację (zarzuty) jakie wysunięto pod adresem PZK i Komisji Shotokan. Skierowane zostały one wraz z uzasadnieniem do instancji kontrolnych.A skoro te nie odrzuciły wniosku, a nadały jemu bieg, to znaczy,że "coś" w tym jest.W moich słowach nie ma rozpaczy i nie jest to rozpaczliwy atak, moja wiedza w temacie nieco przerasta pozostałych respondentów, którzy bazują głownie na danych zaczerpniętych z lektury forum.Szczerze pozdrawiam i sugeruję Karateko, zanim mnie ocenisz zerknij w moje wcześniejsze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 16.02.05, 20:10 Przepraszam,że to znowu ja, Szanowny Karateko. Ale o ile byłeś na ostatnim WZ, to powinieneś pamiętać, że jeden z delegatów stawiał wniosek o odrzucenie sprawozdania Komisji Rewizyjnej i nie udzielanie absolutorium za minioną kadencję Zarządowi. Wtedy chodziło o finanse. Nikt z uprawnionych tego nie wytłumaczył. A jaka była reakcja sali i fakt, że ten wniosek "przepadł".Chyba też głosowałeś za jego odrzuceniem? A pamiętasz może materiały jakie otrzymał każdy delegat - w tym Biuletyn PZK.Jest tam coś o finansach? Czy tak rozlicza się na walnym przyzwoicie prosperująca firma, dyzponująca naprawdę dużą kasą, którą my jej przysparzamy.Trochę obiektywizmu.Pozdrawiam wszystkich, bez względu po której stronie barykady stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walka Re: Cios poniżej pasa IP: 212.14.58.* 15.02.05, 14:55 opamiętajcie się-czytając forum mam wrażenie że to prywatna stronka dyskusyjna przeciwników PZK- czy przypadakiem nie łatwiej przedstawić konkretne argumenty przeciwko obezcnym władzom związku i oczywiście własne (rozsądne) propozycje zmian. Może w końcu skonczycie opluwać swoich przeciwników i weżmiecie się za pożyteczną robotę bo jątrzenie jeszcze nikomu chwały nie przyniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry człowiek Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:50 Kontrola w PZK potrwa co najmniej do czwartku. PKS już wie o lewych kontach Komisji Shotokan i Kyokushin. Prezesi nie bardzo potrafią wytłumaczyć jakim sposobem kasa z tych kont nigdy nie zasiliła Polskiego Związku Karate. Jeżeli okaże się, że wyparowała w nieznane, to PKS wprowadzi zarząd komisaryczny. To będzie najlepsze rozwiązanie przed Walnym Zgromadzeniem zwołanym w trybie nadzwyczajnym. Jest dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reżyser Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:12 Tak sobie myślę......Jeżeli pieniądze z Komisji Shotokan i Kyokushin nigdy nie zasiliły PZK, a Prezesi mają problem aby wykazać na co poszły.....Co bym zrobił na ich miejscu aby ratować skórę....... Na ich miejscu zadzwoniłbym do paru zaprzyjaźnionych Klubów i przekazał im wirtualną dotację, którą one witualnie wykorzystałyby np. na oganizację imprez........ Wystarczy 10 stowarzyszeń po 5 000 zł. na wirtualne turnieje i już udowodnione na co poszło np. 50 000 zł Komisji S i KK w 2004 roku. Zwróćcie uwagę czy w waszym środowisku nikt nie potrzebuje nagle rachunków na wysokie kwoty.......... To oczywiście tylko hipotetyczny scenariusz ale kto wie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shihan Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 07.03.05, 23:01 ..Zegar tyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:30 Co za zegrar i co ma wytykać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:17 Fundacje, stowarzyszenia, związki stowarzyszeń itp. tworzą majątek finansowy w określonym celu. Majątkiem tym z woli członków założycieli zarządzają określone Zarządy lub osoby. Do ich nadzoru wyznaczają Komisje Rewizyjne w ustalonych składach. Majątek ten jest jawny dla członków tych stowarzyszeń, fundacji i innych organów. W przypadku gdy dochodzi do zatajenia majątku, przez osoby wyznaczone do jego dysponowania z woli członków, każdy na drodze statutowej może dochodzić jego ujawnienia. Kiedy ten sposób nie jest respektowany przez osoby zajmujące się majątkiem, możemy mieć doczynienia z przywłaszczeniem lub zagarnięciem części lub całości majątku, lub malwersacją finansową, lub np. obracaniem tymi finansami na giełdach, pożyczkach itp. Oczywiście wszystko dzieje się bez wiedzy i zgody członków tychże organizacji. Do wyjaśnienia takiej sytuacji są określone organy państwowe jak prokuratura, sądy lub nawet NIK, do których mogą się zwracać osoby, lub stowarzyszenia, będące pokrzywdzonymi. Jeżli okaże się, że doszło do popełnienia przestępstwa w gospodarce finansowej tych organizacji i zostanie udowodniona wina, osoby odpowiedzialne za ich popełnienie będą musiały zostać ukarane. Natomiast ich członkowie będą mogli się zwrócić w drodze powództwa cywilnego lub innej, o zwrot przekazanych środków finansowych lub niesłusznie naliczanych opła itp., zgodnie z dokumentami finansowymi potwierdzającymi wpłaty. I tak w bardzo dużym skrócie można się odnieść do problemu lub problemów zaistniałych w Waszym związku. Organy państwowe wyznaczone do tego celu są w najwyższym stopniu zobligowane do zabadania lub wyjaśnienia sytuacji będących szkodami w majątkach. Dziękuję za uwagę. PRAWNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Cios poniżej pasa IP: *.visp.energis.pl 18.02.05, 23:27 Co się dzieje, czyzby odcięli kogos od żródełka, kasa za egzaminy ma spływać do Warszawy??? Czyźby konta szczecińskie i krakowskie były nielegalne, a przeciez wszystko niby było OK, puk, puk, k..a a może ktoś tam na górze wyjaści o co chodzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 19.02.05, 18:05 No i co szanowni prześmiewcy.Chyba KTOŚ został"trafiony na punkt".Ale jeszcze troszkę poczekajmy.Opinia Prawnika - słuszna, można by jeszcze tylko dołożyć paragraf za nakłanianie klubów do niewłaściwego rozporządzania finansami i wykorzystywanie do tego celu pozycji zwierzchniej (służbowej) coś jak sprawstwo kierownicze, powiązane z opłatami za licencje, obowiązkowe ubezpieczenia w jednej firmie, itp. Prawdopodobnie, skutkiem tego może być NOWE WALNE ZGROMADZENIE - CZAS PRZEWIETRZYĆ ZWIĄZEK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 19.02.05, 18:15 Panowie z PZK! Do tej pory byliście aktywni an forum, może udzielicie Zdziwionemu, mnie i innym odpowiedzi. A jak nie na forum ( bo to dla Was obciach,że złapano Was za rękę) to może na stronach PZK ( i tej powszechnie znanej i tej doraźnie utworzonej w miarę rozwoju sytuacji ).Co mowę Wam odjęło? Chyba nie chcecie aby wywoływać do odpowiedzi po nazwisku albo nickiem? A może szanowne Kierownictwo PZK (to ścisłe) coś powie, skoro pałało takim oburzeniem na początku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 jr. Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 19.02.05, 18:47 Trochę zaskoczył mnie mój "stary" tym wystąpieniem na forum.Co on nie wie,że odcięcie ryjka od korytka to zabieg krwawy i bolesny.Po czymś takim to się nawet kwiknąc nie chce. Dla dociekliwych nie dziwcie się,że moje IP jest takie jak kibica 2, ale jestem jego synem i komp. mamy jeden.Na co czekają moi rówieśnicy w tym sporcie - tygrysy, do roboty bo ze starości powypadają Wam kły. Pozdrawiam lewicę,prawicę i centrum polskiego karate,ekstremistów też - nawet jeżeli ochrzcicie ich "talibami" tego sportu.A przekrętasom mówię NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:04 Poważne sprawy trzeba załatwiać w sposób poważny, a wiec kibic2 nie oczekuj, że wypowiedzi na tym forum cokolwiek zmienią. Jak już pisałem o kierunkach rozwoju karate w Polsce trzeba rozmawiać bezpośredni, a nie słać donosy czy wykrzykiwać jak np. „kibic2 jr”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 19.02.05, 22:16 Karateko.Forum to nie płaszczyzna do merytorycznej dyskusji o perspektywach i programie rozwoju karate.Wiem,że "buntownicy" jak określasz walczących o reformy,mają plan dot. Shotokanu, a oprócz planu mają wizję.To jest przygotowany i przedyskutowany dokument, który zaproponują środowisku i władzom PKS, MENiS.A o donosach lepiej nic nie mów.Co do mojego syna, to w środowisku jest on wiekowym średniakiem, ale ma rację, część Tygrysów bezzębna się zrobiła i tylko pluje.Sam sobie Karateko odpowiadasz: poważne sprawy w poważny sposób załatwiamy poprzez instancje kontrolne i zgodnie z prawem.A nie przez czyjeś widzimisię i wydumane jednoosobowe decyzje.Nie chcemy być dalej traktowani jak g.....rze przez Panów, którzy rzekomo wszystkie rozumy pojedli i wszystko wiedzą najlepiej. Skoro starasz się nas strofować, to może jako dobrze zorientowany (?) odpowiesz jak to jest z tymi kontami bankowymi i gdzie jest kasa? A jak chcesz naprawiać karate, to na przyszłym Walnym Zgromadzeniu pokaż swoje stanowisko, może program, może grono ludzi,które się tym zajmie. Oprócz bla, bla w wirtulandii konkretów potrzeba.Więc przygotuj się.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezyser Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:52 Co na to powiedzą Panie z Komisji Shotokan, które cały czas występują na tym forum pod różnymi ksywkami, a to Pantofelek itp. Może się odezwą.......... No i może dużurny satyryk PZK coś wysmaży ! No dalej reformatorze z Kalisza jak tam na szczycie u stołu Pańskiego - są okruchy........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były zawodnik Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 17:15 To niewiarygodne, że istnieją jeszcze ludzie, którzy wierzą w uczciwość PZK. Jeśli chcemy rozwoju, to bez zmiany władzy się nie obejdzie. Który z tych rzeciwiście dobrych zawodników będzie chciał współpracować ze starym składem? Jedno co PZK i trenerzy kadry umieją robić najlepiej, to zabierać motywację, niszczyć pasję i miłość do tego sportu. Kto z nich z czystym sumieniem powie gdzie się podziali ci, którzy zdobywali tyle medali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budo1 Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:58 Szkoda gadac z tymi poplecznikami skorumpowanego PZK!!! wychodzi sidlo z worka!!! Ciekaw jestem teraz ..tlumaczen i paranoi Szefostwa... Jeszcze raz mowie ..kto chroni i nobiluje pijakow i pedofili w Zwiaku..??Panie Prezesie.... Burdel na kółkach !!! w tym PZK. Nie robcie sobie i nam wstydu!! na emeryture ..zapraszam i to szybkim krokiem . Jeszcze raz gratuluje startu nw M. E!! :))) kompromitacja i tyleeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.02.05, 17:42 Panie budo 1, cięty w słowach jesteś, ale masz zdecydowaną rację.Ci potencjalni emeryci nie mają teraz głowy do honorowego odejścia.Przeżywająciężkie chwile związane z kontrolą.Poczekajmy na wyniki.Tu nie ma o co i do kogo apelować.Pazerność zjadła mądrość i rozwagę.Chórek "moralistów" bliskich kierownictwu związku też milczy, czy to nie dziwne? Skończyły się argumenty?! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 22:07 Może ktos przybliży wyniki kontroli - bo plotki mnie nie interesują. Co do Walnego to nic się nie zmieni zdyscyplinowana grupa klubów KK , która jest w większości ma juz odpowiednie polecenia.A jeszcze dodam,że jeżeli nie będzie tajnego głosowania do Zarządu to nic sie nie zmieni.Gdyz napewno będzie jawne i każdemu spojrzy się na ręce w jakiej chwili ida w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 21.04.05, 12:22 Walne, ale w/g nowej formuły.Do tej pory duet z PZK wielokrotnie łamał statut.Przed walnym PKS zajmie się tym, żeby nie było wiernopoddańczych łapek KK w głosowaniu - tylko wybory tajne.Zresztą ta inicjatywa zależy od NAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:23 Nie ma żadnych metod aby na to wpłynąc tylko zmiana statutu gdzie obligatoryjnie będzie zapisane ,że wybory do władz sa tylko tajne bez możliwości głosowanie tajne czy jawne. A juz po kontroli jak wiesz coś to pisz itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegarmistrz Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:57 Ten zegar wybija ostatnią godzinę szacownego Wacława i jego kliki. Po kontroli PKSu do akcji wkracza prokurator. Szkoda, że dopiero po 21 latach regularnego cyrku zaczęło się odszczurzanie naszego Związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.03.05, 00:03 Shihanie i Zegarmistrzu: owszem zegar tyka, ale co najważniejsze niektórym bije dzwon.Na nic zdadzą się próby zastraszania klubów,że będzie niebawem Zarząd i niektórych niepokornych wyrzuci się z PZK.Już kierownictwo rozesłało takie wici.Upór i złośliwość do końca.Ale jak was zamkną, to w pudle sobie nie poćwiczycie.A zamkną za malwersacje finansowe.Za zastraszanie i mobbing też jest paragraf.Pozdrawiam, ja już zbieram cebulę i ciepłe ciuchy dla tych, których osadzą.Mimo,że ich nie toleruję za działalność, to wspomogę w czasie odsiadki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:55 Nie rozumiem niektórzy piszą,że kontrola PKS nic nie wykryła inni ,że po tej kontroli powiadomiono prokuraturę moze jakies szczegówły dot. wykrycia nieprawidłowości ?, o jakim zastarszaniu jest mowa itd. ? bo szeregowi członkowie PZK nic a nic nie wiedzą. Więz prośba do kolegów , którzy lepiej znają temat o podzielenie się informacjami: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shotokan2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.chello.pl 09.03.05, 22:28 coz...jesli nie ma innej drogi , nalezy usiąsc i powiedziec sobie kilka słow w oczy i działac, inaczej szkoda Nas wszystkich.Przeciez Nam wszystkim zalezy na silnym karate w Polsce, a ME sie zblizają .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:58 Panowie ale jakieś konkrety protokół z kontroli itd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:54 Drogi gościu! Protokół z kontroli może powstać dopiero po jej zakończeniu. Póki co trwają analizy prawne i księgowe. Szkoda, że w Polskiej Konfederacji Sportu nie ma lepszych fachmanów od kwestii merytorycznych. Nie brakuje za to prawników nie mających pojęcia o sporcie. Wyniki pokontrolne będą dostępne prawdopodobnie po dokładnym rozliczeniu wpływów na konta komisji krakowskiej i szczecińskiej. Potem każdy klub ma prawo wglądu w protokół w PKSie, a konkretnie w Biurze Organizacji Sportu. Nie ma co liczyć, że nasze kochaniutkie władze PZK pochwalą się czymś na swojej stronie internetowej. Obiecuję, że jako pierwszy przedstawię te wyniki na tym portalu dyskusyjnym Gazety Wyborczej. Zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:37 To, że Wacek odgraża się wydaleniem niepokornych klubów z szeregów Polskiego Związku Karate, to jeszcze małe piwo. Panowie tworzący jego zarząd i inni funkcyjni już dali koncert na cztery fajery popierając podejrzewanego o pedofilię Andrzeja M. Ten facet w ubiegłym tygodniu zrobił w Łodzi turniej, który Wacek wpisał do oficjalnego kalendarza imprez a na dodatek sam przyjechał jako najwyższy notabl, żeby podtrzymać na duchu swojego wiernego klakiera- lubieżnika. Turniej miał być międzynarodowy, ale przyjechały tylko dwa kluby spoza granic... miasta Łodzi. (Ale blamaż!) Na te zawody zostali przez PZK powołani najlepsi sędziowie. W najbliższą sobotą w Łodzi odbędzie turniej organizowany przez klub Harasuto (ten sam, który czekał pół roku w kolejce na przyznanie członkostwa w PZK, a potem musiał zapłacić 1500 zł wpisowego, ponieważ Wacek uznał, że Janusza Harasta stać na taki "drobny wydatek".) Oto jaką informację organizatorzy tych zawodów dostali od M. Jaworskiego, który dzieli i rządzi światkiem sędziów: "Informuję, że mimo zainteresowania ze strony Zespołu Sędziowskiego p/kom. WKF PZK pracami podczas zawodów w Łodzi w dniu 12.03.05 z powodu zależnego od organizatora, decyzją wynikającą z zasad pracy PZK, sędziowie PZK nie mogą wziąć udziału w tych zawodach i pracy z nimi związanej". Oto przykład jak się popiera klakierów-pedofili a gnoi się niepokornych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !..........! Re: Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:46 To co dzieje sie z polskim karate widzi chyba kazdy zdrowy psychicznie czlowiek , od 20 lat ogladamy na stolkach te same wredne mordy , ktore nie robia nic dla rozwoju karate (no teraz podobno w lipcu czy sierpniu ma byc decyzja w sprawie olimpiady) na walnych zgromadzeniach prezes na niewygodne pytania poprostu nie odpowiada ! jakie osiagniecia ma nasza kadra ? Prezes jak na razie dzielnie broni swego klakiera z Lodzi ale ludzie powoli zaczynaja kumac co sie dzieje , na namaszczonych przez zwiazek zawodach bylo kilka klubow , natomiast na swietnej imprezie organizowanej przez klub Harasuto nascie/dziesiat , w tym goscie z zagranicy no ale sedziowie pzk nie mieli czasu... Jestem strasznie ciekaw na co pzk wydaje ieniadze jesli turnieje , zgrupowania kadry , szkolenia i wszystko inne jest organizowane za PRYWATNE PIENIADZE wiec NA CO PZK WYDAJE KASE ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: Cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.03.05, 20:58 Kolego! Generalnie zgadzam się z Tobą, ale szanuj przeciwników.Ja ich nie znoszę, ale żeby zaraz tak "grubym" słowem ich traktować.To,że przyszedł ich czas, to wszyscy wiemy, że nie zrobili nic dobrego - też.Cierpliwości, już niebawem będzie jasne co stało się z pieniążkami na przestrzeni lat, a do niektórych "zaprzyjaźnionych" z władzami Związku dotrze, że PZK to nie prywatne rancho dwóch panów.Jestem jednym z tych, którzy nie pozwolą aby PKS "scieniowała" kontrolę i skwitowała ewentualnie,że ten cały bałagan to nieprawidłowości merytoryczne. Czekam i przestępcom pobłażać nie będę, ale daleki jestem od tego, co potocznie chamstwem nazwać można. Zresztą, o ile wiesz,oni są tak odporni i "nieprzemakalni", że po nich to spływa jak po kaczce. Bez sensu jest denerwowanie się.Spokojem, kulturą i konsekwencją w postępowaniu zdziałamy więcej - ONI SIĘ TEGO BOJĄ, A ZWYKŁE PIENIACTWO NIE JEST IM OBCE - TO ICH METODY DZIAŁANIA - WIĘC NIE KORZYSTAJMY Z NICH. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tradycyjny Cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:55 Ludzie! Jak długo można to tolerować. Studiuję strony internetowe polskiego karate i oczom nie wierzę. Znowu to samo co przed laty. Szlachetny Antoniak i za jego plecami niewinny Andrzej Drewniak wciąż od bez mała 30 lat. Odwieczna prawda o tym, że Wacław podżega do przestępstw i wysługuje się innymi znana jest wszystkim. Słynny był jego konflikt z Kazimierzem Krukowskim - faktycznym twórcą potęgi szczecińskiego karate. Na początku lat 80-tych do Włoch pojechały dwa kluby z wybrzeża: antoniakowska Wyższa Szkoła Morska oraz Akademicki Klub Karate (wrogowie Wacława, z nimi podobnie jak z Krukowskim nie chciał się dzielić kasą, dokładnie zostało to opisane w artykule prasowym "Karate po polsku"). Dziwnym trafem,grupa zawodników AKK (między innymi A. Szałajko, M. Leśniewski) uczestniczyła w kilku morderczych treningach zakończonych rzezią. Nastąpiło to bez osobistego udziału Antoniaka i Ciesielskiego, ale Wacek jest odpowiedzialny za sfałaszowanie informacji na skutek której doszło do skatowania zawodników AKK. Podobnymi metodami, aczkolwiek już odważniej bo własnymi rękoma i z pomocą własnych zawodników, porządki zaprowadzał wiceprezes PZK Andrzej Drewniak. Po jego pobiciach zmarł Olek Płyszewski z Elbląskiego Klubu Karate. Niestety do wypadków śmiertelnych dochodziło zbyt często w słynnej szkole pana Drewniaka. Czy to był początek zaprzedania ubecji? Znane są również słynne tłumienia strajków radomskich robotników przez bojówki Andrzeja Drewniaka. (Nie mylić z Leszkiem Drewniakiem pod którego pan wiceprezes często się podszywał). Z wielkim rozmachem opowiadał w szatni po treningach, jak to spadały z głów robotnicze kaski po jego ciosach. Te barwne opowieści miały mu służyć do tworzenia mitów o jego wielkich wyczynach i naukach pobieranych w Japonii u mistrza Oyamy. A w kraju kwitnącej wiśni, tak na prawdę to już na pierwszym treningu dostał łupnia i uciekł tchórzliwym krokiem (podobnie jak po porażce z Kwiecińskim) pod opiekuńcze skrzydła polskich misjonarzy, gdzie leczył rany przez długi czas. Od długiej bezczynności i bezruchu podobno dostał odleżyn na mózgu. Lista wrogów pana Drewniaka jest tak samo długa jak lista myślących ludzi w polskim karate. Obaj panowie prezesi podpisali w 1980 roku cichy pakt przed obaleniem światłego Janusza Świerczyńskiego, który jako człowiek wielkiej kultury nie poszedł na ustępstwa Drewniakowi oczekującemu od niego kolejnych hymnów o najlepszym i jedynym słusznym drewnianym karate, które onegdaj masowo zaczęło zalewać łamy polskiej prasy. Niech się pan zastanowi panie Andrzeju jakie jest miejsce twojego kyokushin- wooden w Europie i na świecie. Dlaczego twoje zdelegalizowane w Japonii struktury nic nie obchodzą świata. Fałszywie przedstawiany przez ciebie obraz w polskich mediach też by nas nie obchodził, gdyby nie to, że przez drzwi uchylane przez etatowego pracownika UKFiSu a teraz Polskiej Konfederacji Sportu - Mieczysława Bigoszewskiego - wpełzają do urzędów gady (prezes żmija, wiceprezes grzechotnik) zatruwając jadem umysły ludzi na poważnych stanowiskach państwowych i nie dopuszcza się w ten sposób do sportowej rywalizacji pozostałego kyokushin karate reprezentowanego przez nieposłusznych panów. Bigoszewski odpowiedzialny za bezpieczeństwo widowni zarówno w halach jak i na stadionach trwoni budżetowe pieniądze - nas podatników - promując Drewniaka jako sekretarza generalnego PKOL-u rozdającego wszem i wobec fałszywe wizytówki z logotypami Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Ludzie opamiętajcie się! Najwyższy czas na zmiany! Może by tak dla oczyszczenia środowiska wreszcie poddać lustracji osoby zajmujące tak poważne stanowiska. My - ludzie ze środowiska karate tradycyjnego - potrafiliśmy się zjednoczyć, obrać demokratyczną drogę rozwoju. Nie ma u nas równych i równiejszych, a niekwestionowane sukcesy sportowe odnosimy tak systematycznie jak organizacyjne. Do was karatecy spod znaku shotokan WKF kierujemy przesłanie; Zdejmijcie wreszcie różowe okulary. Olimpizm przyniesie wam tylko ciężką pracę a o wyniki będzie bardzo ciężko, bo WKF (który zrzesza ponad 170 krajów) stawia za sobą duże wymogi. Będziecie czekać na Małysza w karate całe lata, jeżeli wogóle się doczekacie. Do was należy wybór, czy startować w tak wielkiej konkurencji z szansą na pojedyncze medale, albowiem zawodnicy ze 170 państw też chcą medali. A może lepiej organizować co tydzień groteskowe mistrzostwa Europy w kyokushin z udziałem 4 zaprzyjaźninych klubów z zagranicy oraz 20 zawodnikami z Polski i trzepać grad nic nie wartych medali jak to robią mistrzowie do tej pory. Kiedy zaczynaliśmy trenować karate z Włodkiem Kwiecińskim nawet nam się nie śniło, że dojdziemy do takiej potęgi organizacyjnej. Wszystkie nasze wyjazdy zagraniczne owocowały późniejszymi kontaktami szkoleniowymi, bo Włodek jest człowiekiem myślącym i niekwestionowanym liderem oraz jedynym kandydatem na prezesa przyszłego zjednoczonego polskiego karate. Zawsze w swoich działaniach promował swych zawodników pokazując im jasno drogę rozwoju, gdyż miał jasne wizje w przeciwnieństwie do Antoniaka, który jedyną aktywność wykazywał w skłócaniu środowiska. Słynny był jego wyjazd z Waldkiem Nogalskim do Japonii, gdzie po powrocie zamiast nowości szkoleniowych przywiózł walizki pełne szyderczych dowcipów o Nogalskim, jako wyjątkowo prymitywnym i tępym człowieku. A przecież tylko dzięki wynikom sportowym Waldka - w tamtym czasie najlepszego polskiego zawodnika - prezes mógł wozić po świecie swoje cztery litery. Do dziś gdziekolwiek zjawi się Antoniak doskonale opowiada dowcipy, opluwając wszystkich nieobecnych nie będących mu na rękę. Teraz na tapecie ma podobno środowisko wrocławskie. W jego stronę groźby połamania rąk i nóg kieruje zawsze do usług w tym zakresie Andrzej Drewniak. Czas najwyższy aby przypatrzyć się komu powierzane jest szkolenie w pionie naszej policji. Coraz większa ilość funkcjonariuszy angażowana jest przez pana Andrzeja Drewniaka do jego prywatnych rozgrywek (czytaj; śledzenie, podsłuchiwanie, inwigilacja a wreszcie może dojść do prób zatrzymań skoro zacieranie śladów w procesach śledczych wychodzi im doskonale). Dzisiaj, kiedy śledzę strony internetowe polskiego karate, zamiast merytorycznych wskazówek, spotykam jedynie paszkwile oraz podżeganie kypkushinu przeciwko shotokanowi. Przypominają mi się stare czasy z początków lat 70-tych i widzę, że socjotechniczne przygotowanie pana Drewniaka do pracy w departamencie inwigilacji i zwalczania Kościoła Katolickiego służą mu nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:15 Niniejszym informuję, że w dniu dzisiejszym Prokuratura Rejonowa Łódź Polesie oficjalnie postawiła trenerowi Andrzejowi M. zarzut molestowania seksualnego zawodników. Jednocześnie prokurator wystąpił o aresztowanie trenera na trzy miesiące. Informację taką podało radio RMF FM. Więcej na ten temat można przeczytać w internecie na stronie info.onet.pl Na stronie internetowej Polskiego Związku Karate w dziale AKTUALNOŚCI dowiadujemy się, że prezes Wacław Antoniak zlecił Andrzejowi M. organizację Międzywojewódzkich Mistrzostw Młodzików w dniu 12.06. Gratuluję panie Wacku! To dla ciebie kompromitacja. A wszystkim, którzy na tym forum bronili pedofila i atakowali człowieka, który złożył doniesienie - mówię ; Wstydźcie się! Sprawiedliwości stało się zadość. Tak samo będzie w Polskim Związku Karate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To Ja Re: cios poniżej pasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:30 Spokojnie od wszęcie postępowania w Prokuraturze do winy to jeszcze daleka droga aby mistrza uznać winnym. Wszytko zalezy od materiałów dowodowych w sprawie.A zeznania poszkodowanych moga okazac sie pomówieniami.Tak więc by bym ostrożny z wypowiedziami. Cjhociaz musze się zgodzic z tym,że Polski Związek Karate nie powinien zlecać żadnych zawodów do czasu wyjaśnienia sprawy. Co do Losów Polskiego Związku Karate to byłbym spokojny gdyż pomimo wszytko uniesione rączki KK jako większości zadecyduja o wszytkim .A tam juz od dawno o to się zabiega aby tak było.Podczas głosowania jawnego łatwo zobaczyc kto głosuje wbre wcześniejszym ustaleniu szatbu krętaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebe Re: cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 16:29 No i pan trener już siedzi w areszcie... Ciekawe, czy nadal będziemy czytać na forum płacz instruktorów karate, jak to zrobiono z nich pedofili. Trzeba się było oczyścić samemu, jak był na to czas. Teraz jest już za późno, a Andrzej M. siedzi w areszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:19 Czytam od samego poczatku wasze wypowiedzi, wszedzie przejawia się tylko sprawa układów i pieniędzy ale nikt z was nie pomyślał o dzieciach które uczęszczały na zajęcia do trenera A.M. Możecie mi wierzyć że one przeżyły to strasznie, były w szoku. Mój syn ocenia teraz każdego nauczyciela czy się dziwnie nie zachowuje. Pomyślcie też o nich a nie tylko kto za kim stoi i ile na dzieciaciak zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.05.05, 22:57 Szanowna Mama ma całkowitą rację.Ale od lat panowała w środowisku zmowa milczenia.Sterowali Związkiem i klubami W.A. i A.D. To oni wpadli na szatański pomysł skłócenia środowiska ( shotokan,kk ) - wszak skłóconymi łatwiej się manipuluje.I w ten sposób stworzyli realne przesłanki dla swoich popleczników i pupilków do łamania prawa, wypaczania zasad sportu i zachowań nie mających nic wspólnego z moralnością.Czuli się bezkarni i pewni siebie.Tolerowano pijaństwo, malwersacje finansowe ( haracz z klubów szedł na apanaże kierownictwa ), pedofilię.A zwracane uwagi traktowali z góry i powierzchownie, niby prowadzili jakieś własne postępowaniea wyjaśniające, ale tak aby z czasem sprawa przyschła. I co najdziwniejsze wielu z nas taka sytuacja była wygodna.Zatracone zostało poczucie odpowiedzialności za młodych ludzi, których powierzają nam rodzice.A teraz shihan A.W. mocno musi główkować na kogo spuścić odium odpowiedzialności.Jego to nie obchodzi - ważn iejszy jest wyjazd na Teneryfę za nasze pieniądze.Może ktoś pójdzie po rozum do głowy i zabierze mu paszport, zawiesi w obowiązkach, a najlepiej osadzi w areszcie. Tylko nie w jednej celi z M. - bo zrobią sobie "krzywdę". A skoro troszczy sie Pani o dzieci i wizerunek naszej dyscypliny, to może była Pani na jakiś zawodach.Może widziała Pani jak zachowują się niektórzy sędziowie, jak są obiektywni, itd.,itp.Czy takie zachowania też nie deprawują młodych ludzi. A jak mają się zachować trenerzy w klubach, co powiedzieć i dzieciom i rodzicom gdy chodzi o dofinansowanie imprez przez PZK. Co, powiedzieć że sprzeniewierzono nasze pieniądze, że byliśmy bierni,że nas i Was (rodziców) oszukiwano przez lata na warunkach recydywy.Poraża mnie wypowiedź Tradycyjnego.Szanowny kolego, chciałbym Ci uścisnąć dłoń i może razem byśmy wystawili "rachunek" duetowi shihanów, którzy miast kierować organizacją zrobili z niej prywatny folwark. Od lat pachniało to paragrafem. I jak już deklarowałem; zbieram cebulę na paczki do "puszki" dla prezesów.Ale nie tylko dla nich, bo w zarzuty "łapią się" kolejni członkowie Zarządu oraz pełne składy kolejnych Komisji Rewizyjnych.A może dotychczasowi mądrale z kręgów zbliżonych do ścisłego "dotychczasowego" kierownictwa PZK odpowiedzą Rodzicom ( w tym Mamie ): Wiesiu, Mariuszu, Tomaszku - stać Was na odwagę? A może któryś z shihanów? Kończąc wyrażę przekonanie, że niektórzy z rodziców orientowali sie w pewnych sytuacjach, które odbiegały od normy ( nie tylko moralnej ale i prawnej ).Może teraz na Forum dadzą głos.Może razem powiemy: MY TYM PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.05.05, 13:09 Oss, Koledzy i Przeciwnicy.Shotokanowcy byli pewni,że od dłuższego czasu "SĄ ROBIENI W KONIA" przez Zarząd PZK ( właściwsze określenie: grupę trzymającą władzę w polskim karate ), Koledzy z KK nie bardzo chcieli w to wierzyć. A więc wszyscy zainteresowani "dajcie nura" na stronę: www. karateinfo.pl i znajdziecie 3 interesujące dokumenty ( w tym protokół PKS z kontroli PZK ) - niektórzy chcieli faktów, więc proszę oto one..... Pytanie tylko: jakim prawem duet W.A. i A.D. z "przybocznymi" tak "gospodarował" kasą Związku i co na to Prokuratura. Po lekturze zachęcam do wymiany poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 sytuacja w PZK IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.05.05, 23:27 Nie tak dawno pisałem żeby nie puszczać pana Prezesa na Teneryfę. I stało się, ten niezwykle kompetentny człowiek znający karate od podszewki, "upupił" naszych zawodników zgłaszając ich nie to tych kategorii wagowych.Jeden przepadł... Komentować nie trzeba, okazuje się, że nie tylko MEDIA MARKT NIE DLA IDIOTÓW. To taki news na temat szkodnictwa W.A. Komu gratulować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 14.05.05, 21:21 C.d. newsa z mojej poprzedniej wypowiedzi pt."Kanaryjska wyprawa Prezesa Wacława". Skład polskiej ekipy na ME Seniorów WKF był następujący: Pan Prezes PZK - kierownik ekipy, Rafał Urbaniak - trener kumite i zawodnicy: Agnieszka Wolna (kata ind.), Witold Wojciechowski, Paweł Pinis i Michał Głowacki (kumite). Na Teneryfie mrozów nie ma więc szkła okularów nie zaparowały żeby pomylić się w zgłoszeniu jeżeli chodzi o kategorie wagowe ( błąd dot. Pawła i Witka). Paweł się "uratował" i wystartował ( wagę uzupełnił wodą ), ale Witkowi ta sztuka się nie udała. A może niedoskonałości w komunikacji językowej przeszkodziły?! Fakt,że Paweł znalazł się w 8-ce najlepszych nie usprawiedliwia błedu kierownictwa naszej ekipy.A Witek miał wycieczkę, ale nie o to chyba mu chodziło.A może i kierownik ekipy i trener pierwszy raz zetknęli się z tymi zawodnikami? A może ktoś zgubił ściągę albo nie był świadom tego co podaje w zgłoszeniu. Pawłowi gratuluję z całego serca, za Pana Prezesa i Trenera wstydzę się ( nie poraz pierwszy ). Czy naprawdę nie widzicie Panowie co robicie, kompromitujecie Związek, kluby, środowisko.Te ME to kolejny niezwykły sukces Pana Prezesa.Może władze polskiego sportu powiedzą wreszcie dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:12 Szanowny kibicu 2! Cała Polska od soboty śmieje się z prezesa Wacława. Dziennikarze próbują go złapać telefonicznie ale ich starania spełzają na niczym. Ma wyłączoną komórkę ze strachu i wstydu. Polska Agencja Prasowa nie może zrobić materiału na temat setek tysięcy któe wyparowały z PZK, bo nie mają wypowiedzi Wacława. Ukrywa się przed mediami równie skutecznie co Drewniak i Goncerz, którzy wypłacili sobie z konta komisji kyokushin największy szmal. Czekamy na drugą część raportu pokontrolnego z Polskiej Konfederacji Sportu. Raport jest gotów ale od miesiąca Wacek nie ma czasu żeby go podpisać. To są normalne jaja. Naszym Związkiem włada zwykły tchórz i cymbał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: cios poniżej pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:09 Jedynym argumentem, który tłumaczy fakt zgłoszenia Wojciechowskiego w niewłaściwej wadze jest chęć wybielenia się prezesa Antoniaka, któremu zarzucano popieranie pedofilii. Jak wiemy trenerem Witka jest Andrzej M., któremu postawiono zarzuty o molestowaniu i gwałtach na zawodnikach klubu Shobuken Łódź. Szkoleniowiec został aresztowany na trzy miesiące, a jego najzdolniejszy uczeń pojechał walczyć o europejskie laury. Antoniak niby pomylił wagi ale nie mamy pewności czy nie zrobił tego celowo. Teraz nikt nie będzie mu zarzucał, że popiera pedofila i jego wychowanków. Wręcz przeciwnie, pokazał, że gnoi wszystkich którzy mają cokolwiek wspólnego z niesławnym Andrzejem M. Tylko co mu zawinił chłopak, który ciężko trenował przez cały rok z myślą o najważniejszych zawodach w Hiszpanii, do której wcale nie jechał w celach turystyczno-krajoznawczych. Jest jeszcze jedna rewelacja dotycząca naszego prezesunia. Ostatnio wpadł na pomysł jak wypłacić sobie większy szmal z kasy PZK. Zwolnił Daniela Lenarda i sam siebie mianował sekretarzem generalnym Związku. Facet opanuj się bo przeginasz pałę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: cios poniżej pasa IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.05.05, 11:15 Przypomnę tylko adres, na którym znajdziedzie dokumenty pokontrolne PKS : www. karateinfo.pl Życzę wnikliwej lektury wszystkim dotychczasowym oponentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:36 Ktoś wpadł na pomysł żeby na stronie www.karateinfo.pl zrobić sondę na temat wyczynów Wacka Antoniaka na Teneryfie. Aż miło poczytać co ludzie myślą o wodzu PZK. Polecam tę lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.05.05, 21:28 Właśnie Karateinfo staje się stroną prawdziwych informacji z naszego środowiska.I tych dobrych i tych złych. Jest to forum do wymiany poglądów.I co najlepsze można pisać - a czy ktoś może sprawdzał czy można cokolwiek zamieścić, bądź wyrazić opinię na nowej stronie PZK - założonej doraźnie dla potrzeb walki z "buntownikami".A na dodatek ciekawostka - wejdźcie na stronę PZK, kliknijcie na komisję shotokan i tam w nowej szacie, tuż za emblematem tygrysa zobaczycie fizys Prezesunia. Oj, trzeba mieć tupet, żeby tak się pchać na afisz kiedy do celi zapraszają... Pozdrawiam Wszystkich. Na wiodące pytanie odpowiadam: chodzi o odstrzał sanitarny.Czy ktoś zna dobrego myśliwego? Trzeba "odstrzelić" szkodnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:10 Kiedy ten zjad reform PZK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 16:36 W świetle ustaleń kontroli PKS oraz materiałów archiwalnych Zarząd PZK utracił mandat do wykonywania swoich funkcji.Stwierdzone działania naruszające prawo, statut i ogólnie przyjęte normy eliminują Panów W.A. i A.D oraz ich popleczników. A chodzi tu o normalność i oczyszczenie środowiska. Może pora przekazać dokumenty do wiadomości p.Irenie Szewińskiej - szefowej PKOL? A może Pan Premier powinien zadzwonić do kogoś i przywołać do porządku, tak jak to zrobił dzisiaj z szefem PZPN? Strukturom quasimafijnym w sporcie wydajmy walkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:03 Pomażyć możecie jak dotychczas widzę,że pomimo wszytkich negatywnych uwag pokontrolnych nie ida za tym inne działania i cos mi się zdaj,że tak juz pozostanie.Gdyz widac wyrażnie,że PKS idzie na zwłoke liczać na to ,że wszytko rozpłynie się po kościach dzieki układkom itd !. Moi koledzy robia duż błąd,że snuja juz plany olimpijskie dając wyrażnie do zrozumienia ludzią z KK ,że nie ma dla nich miejsca w PZK.A że klubów KK jest dwa razy więcej więć w swojej obronie zrobia wszytko co każe im Prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 26.05.05, 21:39 Wspólczuję Ci - PZK-owcu, takiego myślenia.Na czym polega ta siła KK.Czy na tym,że przez lata byli mamieni i zniewoleni przez prezesa A.D. i szli za nim bezwolnie, jak przysłowiowe "barany na rzeź"? Czy dalej pozwolą się okradać? Trzeba powiedzieć, że wspaniałego nauczyciela mieli. Ale może przejrzą na oczy i sami oczyszczą środowisko, może nie będą czekali, aż ktoś to za nich zrobi. Część klubów ( co prawda nie KK ) podjęła kroki prawne i będzie nas z dnia na dzień więcej. I co najważniejsze, wystąpiliśmy na drogę PRAWNĄ i postępujemy zgodnie z literą prawa.Czas Prezesuniów minął i niech to do Ciebie PZK-owcu dotrze. Tego bałaganu nie pozwolimy "zamieść pod dywan". A pamiętaj, że są jeszcze media! Nie wierzysz. To sam sobie odpowiedz na pytanie dlaczego obydwaj panowie zapadli się "pod ziemię" i nie chcą się wypowiadać, mimo, że media szukają z nimi kontaktu. Oni już nie mają co powiedzieć. Tyle bzdur, kłamstw i pomówień, których się dopuścili - zostało obnażone. Nie stać ich na to żeby stanąć twarzą w twarz ze środowiskiem, z problemami...... Najlepiej niech popełnią sepuku ( chociaż, nie są ludźmi honoru ). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzecznik prasowy Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:38 Serdecznie współczuję PZKowcowi. Człowieku, za reformami w PZK jest już kilkadziesiąt klubów KK. Oni mają dość matactw swojego guru A.D. To będą kolejne rozsądne głosy na Walnym Nadzwyczajnym Zjeździe. I warto, abyś sobie uświadomił, że żaden zdrowo myślący Shotokan nie pragnie złego dla Kyokushinów. Wręcz przeciwnie chcemy, żeby po oczyszczeniu Związku ze szczurów, każdy styl miał otwartą drogę do sukcesów na arenach międzynarodowych i aby dla żadnego kadrowicza nie zabrakło pieniędzy na szkolenie, wyjazdy i stypendia. To jest normalność do której dążymy. Pozdrawiam Kibica 2! Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem Polskiej Agencji Prasowej. Powiedział, że mając wyniki kontroli PKS, przez dwa tygodnie próbował się skontaktować z panem Wacławem (w pewnych kręgach uważanym jeszcze za dożywotniego prezesa). Kiedy wreszcie dziennikarzowi udała się ta sztuka, pan Wacław wyznał, że... nie ma nic do powiedzenia na temat kontroli, bo o niej nie słyszał. Śmiechu warte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:42 Oj widze,że panowie sa z tych nawidzonych i nadal marzą.Panowie Prezesi się nie ukrywają wręcz przeciwnie uczestniczą w życiu sportowym RP i ostatnio balowali na imprezie PKOL więc media miały ich na widelcu i co zrobiły ? nic!. Nie wiem skąd masz informacjie dotycząca kilkudziesięciu klubów KK mających dośc rządów AD-widac,że fantazji ci nie brakuje. Na demokrację nie ma prawa i liczy się głosowanie a tu blado wyglądacie bedąc w zdecydowanej mniejszości i dlatego AD was się nie boi. Zamiast zakładac kluby i wprowadzać do PZK to tylko w gebie jesteście madrzy i w deklu was sie przerwróciło o marzenia olimpijskich i zyskach z tego płynących ale to juz nie karate lecz koniec sztuki walki.A zresztą sami widziecie,że mają was w d..ie i nawet nie robia walnego zjazdu pomimu zaleceń PKS. Jakby jakiś nawiedzony pomyślał to by próbował tworzyć kolalicje w KK w ramch PZK a nie straszyć nas ,że nie ma miejsca dla nas w PZK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 27.05.05, 22:44 Dzięki Rzeczniku. Skoro p. Wacław nie ma nic do powiedzenia mediom, to może pora "zaprosić" go do publicznej debaty, bo na tatami go nie wyzwę - nie w mojej wadze to po pierwsze, a po drugie dla mnie byłby to dyshonor walczyć z takim człowiekiem. Niech stanie oko w oko z NAMI ( tymi renegatami i odszczepieńcami ) i powie coś ROZSĄDNEGO ( może jeszcze go stać na racjonalne myślenie i artykułowanie swoich myśli ). Jeżeli "nie podniesie rękawicy", to może INTERWENCJA albo Radio FM - podejmowali już teamt w innym aspekcie, to może pójdą dalej.Chciałbym też wiedzieć, czy prawdą jest, iż Pan Prezes przymierza się do ewent. kandydowania do Sejmu RP w nadchodzących wyborach? Jeżeli tak, to potencjalni wyborcy, strzeżcie się. Swoją drogą w Sejmie też jest kasa, a ponadto immunitet - to może nęcić W.A. Rzeczniku, Tobie, sobie i naszemu środowisku życzę TYLKO DOBRYCH INFORMACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 15:20 Jesteś typowym pieniaczem tylko mącisz straszysz itd ,a za tym nie ida żadne działania .Maoło tego za twymi słowami nie ida żadne działania, przestańcie sie podniecać i albo cos robicie albo nie.pamiętajcie ,że w calej tej wielkiej walce liczy się demokracja ,a w demokaracji rację ma większość ,a kto jest większością Kluby Kyokuszin ,które murem stoją za shihan Andrzejem , więc marzenia szybko uciekną.Pozdrawiam regenatów i życzę im zejścia na ziemię oraz wejścia na upragniona olimpiadę w 5 pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 29.05.05, 21:39 Gratuluję doboru słów i celności odpowiedzi. Co jeszcze do Ciebie PZK-owcu nie doszło, że używając nomenklatury prawniczej Twój shihan to przestępca pospolity i matacz. Chciałbyś wiedzieć co się dzieje, to spytaj sięwłaściwych prokuratur - nie mnie komentować zgłoszenia o przestępstwie i wdrożone postępowania.Postępujemy zgodnie z prawem i obowiązującymi procedurami.Jeżeli demokracją nazywasz ten przekręt na ostatnim Walnym Zgromadzeniu ( bo zebranie było ustawione ) to gratuluję Ci samopoczucia. Ten drugi shihan też jest przestępcą ( dodaję tak dla równowagi, abyś nie myślał, że to, co się dzieje jest zamachem na kluby KK ). Skądinąd wiem, że taką opinię w swoim środowisku lansuje Prezes A.D. - że chodzi o "wycięcie" klubów KK. Największa bzdura jaką można było wymyślić! A jeszcze mam pytanie: doprawdy jest WAM obojętne jak przez bez mała 20 lat spożytkowano m.in. WASZE pieniądze? Co z tego mieliście? Dlaczego obydwaj Prezesi nie zajmą stanowiska wobec kontroli PZK, skoro wszystko jest O.K. i mają czyste ręce? A może zaglądniesz na www. karateinfo.pl - ogólnie dostępna wiedza i możliwość wypowiedzenia się. Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:01 Kibicu wyluzuje czy prezesem będzie AD czy nie to nie wazne gdyz to my kluby PZK będziemy rozgrywac kary korzytając z przywileju jakim jeste demkracji czyli poprostu mamy większośc więce Prezesem zostanie i tak nasz człowiek z KK nie mówiąc o zarządzie czy komisji rewizyjne. Jeżeli ludzie dobrowolnie dają kasę i nie intsrują się co się z nią dziej to chyba jest jasne ,że godzą się z tym co się dziej. A na koniec żebys się obudził z tej wielkiej afery to zobacz na aferę w PZN już wstrzymują dotacje i podejmują kroki prawne ,a w przypadku pZK nic się nie dziej nawet media milcza co oznacza,że nie ma żadnej afery i daj spokój shihan . PS. Cos to wasze forum ma małe zaintersowanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 01.06.05, 13:07 Szanowny PZK-owcu. Gratuluję samopoczucia i pewności siebie. Skoro twierdzisz, że m.in. i Ty akceptujesz przekręty finansowe i Twoje środowisko się na to godzi, to wniosek jest jeden - albo boisz się tej związkowej mafii, albo sam nie masz czystych rączek? Co do afer, to przypomnij sobie PZPS, PZN i aktualnie PZPN - te zjawiska zaistniały w mediach i dlatego niektórym już się obrywa. My natomiast podjęliśmy temat zgodnie z procedurami, sytuacja jest znana nie tylko w PKS ale i PKOL. Zobaczymy co będzie dalej, ale robiony na szybko bilans za okres 20 lat "panowania" zgranego duetu Prezesów zamyka się kwotą rzędu 1 mln złotych strat na niekorzyść Związku. I co koledzy z KK jest Wam obojętne, gdzie idą nasze pieniądze? Mnie i pozostałym - nie.A skoro powołujesz się na demokrację, to jaka demokracja dopuszcza przestępczość, mataczenie i najzwyklejsze szkodnictwo? To też jest Tobie i kolegom obojętne? Nie chcę komentować jak zbudowano większość KK i na jakich wzorcach. Ale wstydzę się za Prezesów i za Was. A wyobraź sobie, że kiedyś A.D. był moim nauczycielem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:52 Kolego dobrze wiesz,że juz jest po waszym buncie , znowu przegraliście walczać między sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 03.06.05, 12:18 Szanowny PZK-owcu. Nie chcę Cię wyprowadzać z błędu. Jeżeli jesteś tym samym PZK-owcem, który buszuje na karateinfo - to prosze dokładniej czytaj wszystko.To nie był bunt! A jak określisz działalność Prezesów: słuszna i zaangażowana, czy prywata i złodziejstwo. Gratuluję samopoczucia. Może zaprezentujesz jakieś konkretne argumenty? Wolałbym rozmawiać o konkretach a nie takie bla bla. To nic nie daje. Apelowałem na Forum o merytoryczną dyskusję, a do poziomu "bulwarowego" sprowokować sie nie dam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:45 Jednym słowem brakło Ci argumentów bo wasza rebelia chyli sie ku upadkowi co zreszta było do przewidzenia. Zal was zrzera ,że medai sie nie zintersowały waszą afrą ,a PKS i MENiS was dosłownie zlało wąskim sikiem. Teraz jesteście w potrzasku tym bardziej ,że walne napewno bedzie po wkacjach a to czas na wyprostowanie wielu spraw w PZK i zrobienia odpowiedniego lobbingu. No cóż znowu wam się nie udało i napewno nie uda bez poparcia KK , które sa wierne Wiceprezesowi jak żołnierze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 04.06.05, 12:36 Za dużo chcesz wiedzieć PZK-owcu.Negujesz nasze działania, to spytaj Wacława i Andrzeja o "najszczerszą prawdę". O działaniach NIK,Prokuratur, nowych wątkach w PKSport. i PKOL - nie wypowiadam się, bo są w toku.Poczekamy na efekty. Najłatwiej kontestować na odległość i szydzić z innych. A jak wygramy, to co "przyznasz się do nas"? Pozdrawiam. P.S. O terminie Walnego nie "Prezesunie" będą decydować i nie w/g ich "ordynacji wyborczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:36 Spokojnie nic nie neguje ale ciekawi mnie,że obecny klima na afert w mediach skutecznie omija PZK,a tym samym daje to do myslenia ? Nie mówie,że wszytstko w PZK było ok! ale tak jak wy się nie robi aby coś zmienić!. Nawet nie potraficie zbudować mocnej koalicji rewolucyjnej!. KK szykuja nowe władze wg ich zasad w myśl zasad demokracji,że to większośc ustala rządy!. A co z luzusami wacusia z shotokanu ? ,a jest ich od groma prawie w każdym województwie ,,,,,,,,,............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 04.06.05, 23:17 Kolego PZK. Lizusy z shotokanu już się same wyeliminowały swoją postawą, co do pozostałych "farbowanych lisów" - "odstrzał sanitarny" - ale na to potrzeba czasu i skrzętnie rozliczymy i dopilnujemy. Dwójka Andrzej i Wacek - w lewo zwrot i odmaszerować - najlepiej do pudła ( to rola prokuratury ) - MY TYM PANOM DZIĘKUJEMY. Co do przyszłego Walnego Zgromadzenia, kto chce niech sobie knuje po kątach i dzieli stołki - nie będzie ono w/g "starej" ordynacji. Jak demokracja, to demokracja. Nikt nie chce i nie będzie walczył z KK. Jeden silny Związek, scalone środowisko = silne karate.Pozdrawiam. A w mediach .....oj, już niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 09:36 Hm bez względu jak będzie ordynacja wyboracza to o tym kto wygra zadecydują delegaći z tymch z KK jest dużo więcej od shotokanu.Piszac o silnym związku masz na myśli wszytkie odmiany i style karate ? w tym połączenie PZKT z PZK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.06.05, 11:24 Widze,że tylko my sobie dyskutujemy.Pozdrawiam Kolegę PZK. Odczytałeś moje intencje słusznie. W jednym, uporządkowanym, silnym (personalnie) Związku widzę nadzieję.Może czas odrzucić animozje, zejść na ziemię, zrobić coś dobrego. co po nas zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:10 Wąpliwe aby szefowie z przerotem ambicji odrzucili swoje ambicje przwódcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 06.06.05, 23:33 Wszystko od nas zależy, jak przygotujemy WZ, czy przywrócimy normalność w środowisku, czy zaufamy sobie i przesłaniu, które de facto niesie karate, a większość z nas o nim zapomniała. Nam nie potrzeba "szefów", potrzebujemy rozumnych ludzi, którzy nie zrobią z tego biznesu. Tu nie ma miejsca dla "domorosłych" guru i "podwórkowych" shihanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:43 Kolego forowane przez was WKF to topiero gó.. które śmierdzi kasą! To wtedy zaczniecie się tępić w imię karate olimpijskiego zobaczysz !.W głowach juz się przewraca niektórym za te śmieszne ceny od punktu na sprtkiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 08.06.05, 15:26 Nie zgadzam się z Twoją opinią.Jeżeli pozostaną tacy ludzie jak dotychczasowy skład Zarządu PZK ( a głównie prezesi ), to komera w pełnym wydaniu będzie kwitła i wykorzystają każdą okazję - WKF też! Chcemy uporządkować sprawy i zacząc pracować z normalnymi ludźmi. Chcemy wiedzy i umiejętności tych, którzy byli dotychczas dyskryminowani i celowo skłoceni. Przecinając prezesowskie manipulacje, odrzucając pomówienia i wzajemne animozje możemy wiele.... Każdy głos w tej dyskusji się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:08 Dobrze wiesz,że tak nie będzie bo olimpiada juz niektórym odbiła,a jak pójdzie za tym kasa to dopiero sie zacznie walka między klubami shotokanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.06.05, 21:09 Przed laty daliśmy sie frajersko podzielić i skłócić.Shotokan nie chce uzurpować sobie prawa do decydowania o wszystkim, nie cierpimy na manię wielkości - takie opinie kreowano o nas na użytek własnych interesów.Teraz wiemy kto i dlaczego to robił.Chcemy położyć temu kres.Wejście na Olimpiadę, to sprawa otwarta.Ale bez względu na to, czy karate wejdzie czy nie - uporządkować swoje podwórko trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:10 Wątpliwe zyczenia do spełnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.06.05, 20:44 Drogi Gościu PZK! Negować wszystko jest bardzo łatwo, poprzestawać na kontestacji - też. Ale może wreszcie czas spróbować coś zrobić! Jest taka szansa i dlaczego nie mamy z niej skorzystać ( TY - też )? Czekanie z założonymi rękami, aż ktoś inny coś zrobi, to w/g mnie asekuranctwo. Ale wtedy też można skrytykować, że nie tak, że powinno być innaczej.... Jeżeli możesz pomóc - to chociażby radą, koncepcją - każda sugestia jest dobra i nie odrzucamy jej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:20 Drogi Kibicu chyba cała rebelia ucichła , coraz cześcisj słyszy się opinie,że PKS i MENiS pozostanie na stanowisku wyciszenia sprawy, gdyż nie widzi poważnych naruszeń regulaminowow statutowych. Po samej kontroli widać jak oszukano kontrolerów zaniżając wartości pozyskanych funduszy ze składekza egzaminy gdyż samych trenujących w KK jest około 15 000 wg infor Krakowa więc policz sobie x 20 złotych dla shihan to daje 300 000 zł w założeniach ,że egzamin jest raz w roku ale jak wiesz sa stopnie dziecięce ,gdzie zdaje sie nawet 3 razy a dorośli zdają do dwóch razy więc można domniewywać,że ta kwota jest zdecydowanie duża ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.06.05, 22:16 Witam Cię PZK-owcu.Nic nie ucichło. A wiem,że bywasz na karateinfo.pl to poczytaj sobie ostatnie posty. A może znasz już ostatnie, oficjalne wystąpienie rzecznika PZK ( patrz ofic.strona PZK )? Może skomentujesz wypociny kol. Szczawińskiego? Dla mnie opublikowanie tego oświadczenia zwalnia nas z oczekiwania na termin określony w dokumentach pokontrolnych przez PKSport. tj. 30.06. Zarząd PZX zajął stanowisko i twierdzi, że wyniki kontroli są "cacy", a reszta to kłamstwo. No to zobaczymy co na to powie NIK! Pozdrawiam.Oświadczenia rzecznika skomentuję na karateinfo. pl niebawem i szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 10:39 Kibic bicie piany nic nie da pan Szczawiński ( Katowice)jest opłacany przez pana Andrzeja i nie ma nic wspólnego z karate poza tym,że za pieniądze ludzi daje do Przeglądu Sportowego materiały KK .Kiedyś pracował dla Kwiecińskiego. On tego nie pisał, a powiedz mi czemu nie ma żadnych info na stronie dotyczącej KK ? tylko ciągle piszą na shotokanie? To powinno dac Ci do myślenia,że to środowisko mało co wie o waszej rebeli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: to ja powiem tak: o co tu chodzi?? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 20.06.05, 22:50 Masz absolutną rację! Andrzej D. nadal odcina KK od wiedzy i jeszcze sam ubarwia informacje swoimi komentarzami, jakoby tylko anonimy, same kłamstwa, pomówienia urzędów publicznych itp. A on i p.Wacek są cacy. Ale pełna informacja do KK poszła, tylko jak się to przełoży czy będą myśleć, czy też dalej będą ślepo lojalni. Tego nikt za nich nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator www.karateinfo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:10 Szanowny Kibicu 2. Znam Twoje wypowiedzi z www.karateinfo.pl i wiem, że jesteś doskonale obeznany w temacie. Dziwi mnie tylko fakt, że na forum G.W. piszesz Wacek przed duże W. To przecież nienależny honor. Ponadto, do 30.06 został już tylko tydzień i wszystko w PZK stanie się jasne. Jeśli farsy nie przerwie Polska Konfederacja Sportu, to najdalej za dwa tygodnie biuro Związku opieczętuje prokurator. Wiesz, że powiadomienia o dokonaniu przestępstwa trafiły również do NIK-u i Skarbówki. To są zbyt poważne zarzuty, żeby poprzestać na zaleceniach pokontrolnych do czego dążą panowie Sobolewski i Bigoszewski, którzy w latch 80-tych dzielnie tuszowali matactwa drewnianych wacków. Teraz w ściganiu winnych wyręczą ich organa ścigania. O przyszłość prezesów w miejscu długotrwałego odosobnienia jestem całkowicie spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:47 Panowie podziwiam was za wasz upór i wiare ,że wszytko będzie ok! Zbiliża sie termin wyznaczony przez PKS i co ? nic ! Mało tego słyszy sie głosy ,że PKS cos kombinuje na rzecz obecnych Prezesów -jezeli PKS nie powiadamia Prokuratury o dwóch lewych kontach z których rocznie znika około 200 000 tysięcy złotych z egzaminów to o czym mi piszemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 22.06.05, 13:23 Wiemy o tym i nie pozwolimy, aby sprawę "schowano pod dywan".PKSport. nie powiadomił organów ścigania, ale my - tak. Poczekajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 21:18 TYlko złóżcie zawiadomienie jako okręgi bo inczaej nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 28.06.05, 22:00 I tak to czynimy.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:41 Jak idzie to wszystko słyszałem,że w Policji już działa grupa AD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 30.06.05, 21:37 Nie demonizuj możliwości AD.Co w prokuraturze i NIKU też ma "swojaków".On naprawdę jest "za krótki" żeby teraz uwalić to co się zaczęło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 15:14 A kiedy wreście uchuchomicie media ? W moim kręgu mówi się,że juz jest po wszystkim ,gdyż wczoraj minął wyznaczony termin dla PZK, który wyznaczył PKS. Kiedy walne itd ?. Przeciez na stronach KK PZK nie ma żadnych informacji tylko shotokan sie pieni i jezli mając mniejszość w PZK i to zdecydowaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: www.karateinfo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:11 Kolego PZK! Już poczyniliśmy starania, żeby od sprawy odsunąć ewentualnych kolesiów A.D. Zgodnie z literą prawa postępowanie wyjaśniające lub śledztwo może prowadzić wyłącznie osoba postronna, całkowicie nie powiązana z ludźmi podejrzanymi, czy zamieszanymi w sprawę. Trzymamy rękę na pulsie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:01 heheheh pomażyć mozna kolega kolegi zawsze jest kolega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 06.07.05, 12:40 Oj, Panie PZK ale kontestator z Pana! Tylko marudzisz, układy, nie tykalni, nie dacie rady, itp.Chyba takie słowa bardziej wypadałoby pisać pod moim nickiem. Zajrzyj na karateinfo. pl - uzupełnij wiedzę i włącz się do dyskusji. A co do różnych plotek krążących na temat możliwości i układów prezesów, to stanowczo zaprzeczam jakoby funkcjonariusz prowadzący postepowanie w tej sprawie był związany z karate i u "kogoś" ćwiczył.Może oni by tak chcieli, ale nic z tego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:14 Karateinfo to dlamnie grupa nawiedzonych ,którzy pod nickami tylko stękaja i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 03.08.05, 21:16 Gość PZK chyba nie bardzo wierzy w to co pisze.Jeżeli my na forum stękamy w/g Ciebie, to wiedz, że Twoi koledzy z Zarządu stękają w prokuraturze i na policji. Co nie wiesz?! Może też sposobem łapkowym głosowałeś "za" lipnymi uchwałami, które stanowiły przykrywkę do nadużyć.Życzę dobrego samopoczucia i więcej obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZK Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:30 No wiesz nie mi się wstydzić za całe środowisko shotokan , które zawsze jest skłócone co bez litości wykorzytuja koledzy z kyokuszin.Najpier trzeba zacząć od siebie potem zminiac innych. Tak jak pan Andrzej wycyckał nas z profesorem Nowakiem to super trik- wystarczyło postaszyc obowiązkami i po sprawie. tak bynajmniej opowiada się w jego gronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 2 Re: www.karateinfo.pl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.08.05, 13:07 Te waśnie i konflikty w Shotokanie, to wersja stworzona przez Prezesów dla użytku ogółu. Faktem jest, że niektórzy koledzy w obawie pzred utratą swojej pozycji ( w Związku ) stali się klakierami Wielkiej Trójki ( Antoniak, Drewniak, Goncerz ). A KK do tej pory silny ilościowo, uległy Andrzejowi D. próbował robić co się jemu rzewnie podoba. Nas wszystkich od lat wycyckano.Pora powiedzieć basta i pożegnać się z tymi "idolami".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: www.karateinfo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:00 A Jak to zrobicie czuje ,że to Drewniak was wycyka Odpowiedz Link Zgłoś