Dodaj do ulubionych

RADY OSIEDLA

IP: *.pl 03.03.05, 08:22
Rady Osiedla są jednostkami pomocniczymi Rady Miejskiej w Łodzi i pełnią
funkcję opiniująco-doradczą. Do kompetencji tych Rad należy również
opiniowanie układu komunikacyjnego. Remonty ulic, chodników, budowa ścieżek
rowerowych, korekty w przebiegach linii autobusowych oraz tramwajowych,
lokalizacja przystanków itp. itd.

Mam pytanie: Czy któryś z piszących to forumowiczów startuje do którejś z Rad
Osiedla? Sądzę że warto byłoby poznać te osoby. Piszecie często o sprawach
istotnych dla komunikacji w Łodzi. Wiele z nich dotyczy ew. korekt tras,
lokalizacji przystanków itp. Zasiadając w takiej Radzie byłoby łatwiejsze ich
urzeczywistnienie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jypli Widzew-Wschód IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.03.05, 09:57
      Startuję z "Osiedlowej Listy Mieszkańców".

Lista nr 9
      Pozycja nr 6

:)
      • Gość: krzysztofbla RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.pl 03.03.05, 11:32
        Lista nr 13
        Pozycja nr 5
        • Gość: Paweł Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: 217.153.198.* 03.03.05, 13:21
          to
          mój okreg tj mam tam meldunek. mialem w ogóle nie jechać aczkolwiek jak
          napiszesz co proponujesz to zapewne pojadę i być możę zagłosuje.
          • Gość: krzysztofbla Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.pl 03.03.05, 15:11
            Nie wiem czy mogę na forum prowadzić kampanię wyborczą.
            Napiszę jedynie że należę do KMST i martwi mnie skrzyżowanie linii tramwajowej
            z jezdnią przy tzw. "bocianach". Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi zwłaszcza że
            temat ten był poruszany na tym forum kilka razy.
            • Gość: Paweł Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: 217.153.198.* 03.03.05, 15:43
              Jak tylko nie będziesz chciał likwidować 12 na Stoki ;-) i utrzymać tam Citki
              to mogę oddać na Ciebie głos, a zawsze dysponuje zawsze dwoma. Napisz jeszcze
              jak lista się nazywa
              • Gość: Paweł Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: 217.153.198.* 25.03.05, 13:50
                no własnie! juz Citki nie jezdżą ;-)
            • Gość: Paweł Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: 217.153.198.* 03.03.05, 15:50
              poza tym nie Ty poruszyłeś ten wątek, a skoro już istnieje to chyba m. in.
              dlatego, ażeby każdy z zainteresowanych napisał co ewentualnie chciałby aby
              zostało wykonane. Ze względu na to, że problemy tych osiedli są mi dość
              dalekie, moje prawdziwe osiedle to Stoki tu niestety nie będe mógł głosować, to
              nie znając nikogo innego zagłosuje na Ciebie.
              • Gość: krzysztofbla nie tylko do Pawła (RO19 Karolew-Retkinia Wsch.) IP: *.pl 04.03.05, 11:11
                > poza tym nie Ty poruszyłeś ten wątek, a skoro już istnieje to chyba m. in.
                > dlatego, ażeby każdy z zainteresowanych napisał co ewentualnie chciałby aby
                > zostało wykonane...

Zgadza się, ale ja nie pisałem że wątek ten poruszyłem, lecz tyle że temat ten
                mnie nurtuje. Jeżeli chodzi co zrobiłem nie zasiadając w RO - m.in. z mojej
                incjatywy (po blisko rocznych przepychankach listownych głównie z WDiT UMŁ)
                zmieniono przebieg linii autobusowej nr 69 na N.Sadach, dzięki czemu podróż na
                moje osiedle skróciła się o pare minut. Przy obowiązującej taryfie czasowej ma
                to odbicie w opłacie za przejazd. Pisałem o tym na forum oraz na ulotkach
                (które są dostępne na ww. osiedlu od 2-ch dni).

Ze względu na to, że problemy tych osiedli są mi dość
                > dalekie, moje prawdziwe osiedle to Stoki tu niestety nie będe mógł głosować,
                to
                > nie znając nikogo innego zagłosuje na Ciebie.

Z góry dziękuję za Twój głos. Mam nadzieję że nie będziesz jedyny.
            • Gość: luki Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 01:03
              Jak rozumiem startujesz do Rady Osiedla na Retkini?
              • Gość: krzysztofbla Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.pl 04.03.05, 11:37
                > Jak rozumiem startujesz do Rady Osiedla na Retkini?

Trudno powiedzieć czy do RO na Retkini, ponieważ dziwnym trafem radni
                poprzedniej kadencji Rady Miejskiej (a obecnej nie zmienili) Retkinia została
                podzielona na 2 części. Wschodnią połączono z karolewem, a zachodnią ze
                Smulskiem.
                *RO19 Karolew-Retkinia Wsch. - ma siedzibę na Karolewie
                *RO20 Retkinia Zach.-Smulsko. - ma siedzibę na Retkini
                Graniczną ulicą jest al.Armii Krajowej.

Jest to bezsensowny podział.
                1. Sprawy mieszkańców domków jednorodzinnych na Smulsku są zupełnie inne niż
                blokowiska na Retkini.
                2. Komunikacja - jeden wspólny układ komunikacyjny. Decyzje podejmowane przez
                jedną radę muszą być konsultowane przed drugą - paranoja. Dlatego nie dziwmy
                się że komunikacja w całym mieście funkcjonuje, jak funkcjonuje, jeżeli takich
                przypadków jest więcej!!!
                Często ręce opadają...
                • Gość: luki Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 17:18
                  Rozumiem. No cóż, zobaczymy jak to będzie. Chcę nawiązać współpracę z retkińską
                  Radą Osiedla w sprawie organizacji imprezy z okazji 50-rocznicy uruchomienia
                  linii tramwajowej na Retkini. Niestety, obecna rada skupiona jest wyłącznie na
                  wyborach. :(
                  • Gość: krzysztofbla Re: RO19 Karolew-Retkinia Wschód IP: *.pl 24.03.05, 15:44
                    krzysztofbla@vp.pl
      • Gość: Karvia Re: Widzew-Wschód IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 14:59
        Gość portalu: Jypli napisał(a):

> Startuję z "Osiedlowej Listy Mieszkańców".
        >
        > Lista nr 9
        > Pozycja nr 6
        >
        > :)

A co sadzisz o linii 82 przez Widzewską, zamiast przez Niciarnina? W zamian
        przez Niciarniana 75A (tylko w szczycie)
    • asenizacja Jeden pan z Urzędu Miasta kandyduje na Żubardziu 03.03.05, 11:29
      Tyle, że on nie pisze o sprawach istotnych dla komunikacji w Łodzi. On się
      zajmuje maccarthyzmem.
      • asenizacja Poprawka 03.03.05, 16:48
        Pan się przeprowadził i teraz urzęduje na Radogoszczu.
        • boards_of_canada Re: Poprawka 25.03.05, 19:24
          Chodzi ci o tego urzednika:
          lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/461651.html
          www.radiolodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=851&Itemid=1?

zostal radnym dostajac najwiecej glosow na liscie, z ktorej startowal:
          www.uml.lodz.pl/doc/bip/wyniki_balutyradogoszcz.doc
          a ty czym sie mozesz wykazac anonimie?
    • Gość: Paweł Re: RADY OSIEDLA IP: 217.153.198.* 03.03.05, 13:32
      Na Stokach, Sikakawie i Podgórzu lista nr 4 pozycja nr 5. Znam dobrze tą osobę
      i serdecznie polecam mieszkańcom tego rejonu Łodzi.
      • camelot Re: RADY OSIEDLA 03.03.05, 15:06
        Lista numer 1 Osiedlowa Lista Mieszkańców osiedle nr 28 Rokcie - Odrzańska
        pozycja numer 3
    • Gość: bb Re: RADY OSIEDLA IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 04.03.05, 14:08
      Tylko ja ze swojej strony juz podejmowalem takie proby ale konczylo sie
      fiaskiem mimo, ze mialem pod projektem 400 podpisow z osiedla. Zawsze znalazla
      sie jakas jedna osoba ktorej to nie pasowalo i zrywala posiedzenia.
      • Gość: magik Re: RADY OSIEDLA IP: *.pl 04.03.05, 14:58
        Dlatego kolego trzeba wybrać kompetentnych radnych, a nie marionetki. Znam
        jedną RO w której jeden z radnych ani razu się nie pojawił, ba nie był pewnie
        zapsysiężony.
        Takich ludzi niestety wybierają mieszkańcy osiedla.
        • Gość: Bart Re: RADY OSIEDLA IP: 217.153.156.* 04.03.05, 15:34
          nie dorośliśmy do demkracji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka