Gość: Łodzian IP: 2.4.STABLE* / 10.120.48.* 11.06.02, 16:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Ulubiona dobranocka? 11.06.02, 16:32 Dexter!! (choc nie zawsze bywał on akurat w odpowiednich godzinach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: Ulubiona dobranocka? 11.06.02, 17:53 taki watek juz chyba byl... odpowiadam: "Krecik", "Sąsiedzi" i "Miś Uszatek" ...to były czasy... :))))) pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Ulubiona dobranocka? 11.06.02, 18:38 Zdecydowanie Krecik i Reksio. dobraaaaaaaaanoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.06.02, 18:56 Zaaaajec! Nu pugadie! :))) Wilk i zając rulez! To były bajki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.06.02, 21:10 Czeskie bajki dal mnie to byl horror. Wyobrazcie sobie 5 cio i siedmiolatka (to kuzyn) polewajacych sie ze smiechu nad kunsztem kreski i wyszukanymi dialogami. To byly bajki dla gluchych albo slepych :))) A do klasyki oczywiscie nalezy Wilk i zajac oraz taka starsza, niedzielna myszka miki no i krecik. Acha! bylbym zapomnial o starym moralizatorze -uszatku :) to byly bajki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 09:12 A Krecik to niby co? Nie czeski??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.06.02, 16:21 krecik mial styl taki dla siebie charakterystyczny. No i tylko piszczal :)))) a tamte bajki to byl jakis koszmar senny rysownika. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ulubiona dobranocka? 11.06.02, 21:18 Bolek i Lolek, Krecik i niezapomniane przeze mnie Smurfy pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.06.02, 22:46 Krecik, Mis Uszatek, Zaczarowany Olowek, Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka_gd Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 00:54 Kiedys byla taka bajka o delfinku...chyba "maly delfin Um" ale nie pamietam dokladnie tytulu. A zaraz po delfinie Baltazar Gabka i cala plejada animacji polskich, na ktore moj syn wychowany na fox kids nie chce spojrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 09:25 A pamiętacie Przygody Baltazara Gąbki - "KARRRRRRRRAAAAAMMMMMBA" ;-)... Poza tym lubiłam Żwirka i Muchomorka ;-) ; Misia Koralgola ;-) ; Miś Uszatek ; Pszczółka Maja - czyli same bajeczki dla grzecznych dziewczynek - oczywiście z morałem, uszlachetniające duszyczkę ... (oprócz może tej Karramby ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 09:28 Wilk i zając, Bolek i Lolek, Pszczółka Maja no i Baltazar Gąbka Karrramba ;-) W tej kolejności. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.vline.pl 12.06.02, 15:45 Lisa ! !! Z Aquagen i Anna "NeunLive " Debrah z "Earth"i kill ku itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Ulubiona dobranocka? IP: 217.153.10.* 12.06.02, 10:13 Ja pamietam jeszcze takie: - Zwirek i Muchomorek - Wodnik Szuwarek - Motyl Emanuel - Runcajs - Barbapapa - Sasiedzi (my best) - Piaskowy Dziadek PS. Koralgola nie lubilem. Ewidentnie bylo widac, ze woda jest zrobiona z folii. Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 10:31 Sąsiedzi byli niesamowici- można było płakać ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.06.02, 11:44 Albo z tego samego powodu wykrztusić płuca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 16:26 Bolek i Lolek,Reksio,Przygody Baltazara Gąbki. A z Czeskich bajek nie będę orginalny : Sąsiedzi(ciekawy jestem czy jeszcze kiedyś puszczą tą bajkę w telewizji bo z chęcią bym ją obejrzał). Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 19:15 Skoro tak Wam się podobają Sąsiedzi to może niedługo coś się nowego pojawi na KaFeL TV... hihi cierpliwości pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 13.06.02, 11:26 To jedyna TV, która tak szybko reaguje na postulaty widzów. Niech inne stacje się uczą! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Ulubiona dobranocka? 03.02.03, 11:10 A pamiętacie jeszcze taką czeską bajke jak : Przygody Rozbójnika Rumcajsa. Coś w podobie naszego Janosika. Ps.Ostatnio przeglądając dodatek do piątkowej wyborczej natrafiłem na stronę "Sąsiadów" : www.patmat.cz (kurcze nie umiem jeszcze umieszczać linków). Ps.2.Jeśli znacie jakieś inne strony niekonieczne "Sąsiadów" napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.06.02, 16:32 Taaaaaa.... Czechy rulez :)))) a byla jeszcze taka bajka o zeglarzu ktoy hodowal lub mial na imie Rabarbar. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: Ulubiona dobranocka? IP: 217.96.37.* 12.06.02, 10:35 Żwirek i Muchomorek :DDD Ale to niebezpieczny wątek. Nic tak nie zdradza wieku jak ulubiona dobranocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.pai.net.pl / *.isasecret.com 12.06.02, 11:51 Czy nadal ogladacie bajki? Wiem że sporo dorosłych osób jeszcze je oglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.retsat1.com.pl 12.06.02, 12:04 Zdecydowanie Sąsiedzi oraz Krecik. Lubię te bajki oglądać nawet dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 12:07 A gdzie można obejrzeć Sąsiadów i Krecika???? Bo ja bym chętnie się pośmiała :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.pai.net.pl / *.isasecret.com 12.06.02, 12:10 Niestety dzisiejsze dzieci to pokolenie pokemonów i pałer rendżers, a telewizja (nie kazda) puszcza to co się reklamuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka_gd Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 12:51 Lodzianin, ja ogladam bajeczki ale tylko te grzeczne hihi;-))) Natomiast moj syn od dzis ma szlaban, TV rozprogramowany, po tym jak mi powiedzial ze jego najlepsze bajki to power rangers, ed, edd i eddy oraz dzidzimon (echh nawet tego napisac nie umiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuś Re: Ulubiona dobranocka? IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 12.06.02, 16:19 Sąsiedzi, bo mieli niesamowite sposoby na różne "renowacje". Przebijają zdecydowanie Misia Uszatka, do którego też mam na swój sposób sntyment.. A pamietacie Pieska w kratkę? Odpowiedz Link Zgłoś
balonus Re: Ulubiona dobranocka? 13.06.02, 11:24 Krecik czasami jest pokazywany na TV Polonia. A Sąsiadów oglądałem nie tak dawno na kasecie video. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Ulubiona dobranocka? 12.06.02, 16:35 Hmmm..., Krecik, Rumcajs, Makowa Panienka (Czechia rulez), Baltazar Gąbka, Pomysłowy Dobromir, Uszatek, Wilk i zając (ale ile razy można było oglądać te same 3 odcinki na krzyż?!), Sąsiedzi, Daszeńka, czyli żywot szczeniaka, Wróbel Ćwirek i Struś Pędziwiatr :) A pamiętacie, że poniedziałek był dniem bajki radzieckiej? Z tego względu ja robiłem sobie wtenczas wolne od dobranocki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Ulubiona dobranocka? IP: 217.153.10.* 12.06.02, 16:47 Makowa Panienka nie byla chyba bajka niezalezna, ale integralnym bohaterem w tej pt. "Motyl Emanuel". Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ulubiona dobranocka? 13.06.02, 10:52 ja nie napiszę ulubionej dobranocki: bo te które pamiętam to już wyszły spod ręki Disney'a; ale moją ulubioną kreskówką był i jest Tom & Jerry! A z tego co napisaliście to chyba najbardziej pamiętam "Sąsiadów", Uszatek nie należał do moich idoli; Krecik był OK; a Wilk i Zając...? hmmmm... :/ pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ulubiona dobranocka? 13.06.02, 13:01 A to mnie akurat nie dziwi! Po prostu lubisz bajki w którym mniejsze dokucza większemu... hmmm jakie to zwierzątka? hihi pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Ulubiona dobranocka? 03.02.03, 11:23 A za chwilkę można bedzie obejrzeć "Akademie Pana Kleksa". Wiem,że nie jest to bajka animowana ale i tak warto zobaczyć ponownie. Pamiętam jak miałem z 5 lat byłem w kinie "Iwanowo",(szkoda że już nie istnieje),właśnie na tym filmie było super. Chyba się skuszę. O własnie się zaczyna,to ja uciekam przed telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mauda A na Hallmarku... IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.02.03, 11:29 N-ty raz widziałem bajke o przedziwnych przygodach żabki, która w finale spiewa z ropuchami :-) Ktoś ma pomysł czemu ciagle to samo puszczają? Odpowiedz Link Zgłoś