whipper 07.03.05, 15:10 witam nie jestem z Łodzi dlatego mam pytanie jak dotrzeć (autobus?, tramwaj?) z dworca kolejowego (Łódź Kaliska o ile dobrze się orientuję) na ulicę Stefanowskiego na Targi Łódzkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łażej Re: Targi - jak? IP: *.retsat1.com.pl 07.03.05, 15:53 Dojazd z Dworca Kaliskiego na teren targów łódzkich niestety nie jest najlepszy. Jako-taki bezpośredni dojazd zapewnia linia autobusowa nr 50. Po wyjściu głównym wyjściem z hali dworcowej musisz iść kawałek prosto i skręcić pod wiadukt po lewej stronie (pod wiaduktem będzie położony fragment szyn tramwajowych - pamiątka po niegdysiejszym tramwaju). Po przejściu pod wiaduktem zobaczysz nieco po lewo pętlę autobusową. Tam wsiądź w autobus linii 50 (rozkład jazdy www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp ,kup bilet dziesięciominutowy - normalny 1,50; ulgowy 75 gr) - bilet skasuj dopiero gdy aurobus ruszy coby dziesięć minut wystarczyło na przejazd. Aby dostać się na teren targów musisz wysiąść na czwartym przystanku (nie licząć pętli)przy ul. Radwańskiej. Następnie przejdź na drugą stronę dwujezdniowej ulicy i idź kawałek w tym samym kierunku, w którym wiózł Cię autobus. Po lewej stronie zobaczysz wielki gmach hali sportowej. Targi Łódzkie mieszczą się za nim. Pozdrawiam i miłego pobytu w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
whipper Re: Targi - jak? 07.03.05, 15:57 bossssko... :) tego mi było trzeba :) nawet w taką zamieć jak dziś trafię bez pudła :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś