ixtlilto 08.03.05, 23:08 Szkoda że świadomość społeczeńtwa w zakresie samorządności jest tak niskie :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www.koncert.end.pl www.koncert.end.pl IP: *.astral.lodz.pl 08.03.05, 23:08 www.koncert.end.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeg07 Re: www.koncert.end.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 10:41 www.koloakademickie.republika.pl/radaosiedla.html Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Rady osiedlowe w liczbach 08.03.05, 23:52 Niska świadomość to jedno, ale zniechęcenie polityką to drugie. Nie można powiedzieć, że radni osiedlowi to politycy takich jakich widzimy codziennie w tv, ale tak się to ludziom kojarzy. Poza tym znikome informacje o wyborach i o kandydatach również zrobily swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.03.05, 01:00 Tak wlasnie. Nie glosowalem, gdyz: - nie wiedzialem na kogo - nie wiedzialem po co - nie chcialo mi sie wychodzic z domu Co gorsza, podobne podejscie zaczynam miec do wyborow prezydenckich i tych tam drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.03.05, 11:17 Ludziom się nic nie chce - nawet dowiedzieć się czegoś o wyborach. To nie miasto poprawi infrastrukturę na osiedlach - ale właśnie od tego roku - RADY mogą szukać pieniędzy w Unii. A tej jest sporo trzeba tylko po nią sięgnąć i jak w cywilizowanych kraju móc dzięki niej za niedługi czas wyjść do kafejki przy ładnym placu zabaw po prostym chodniku, patrzeć jak po deszczu woda spływa do drożnej kanalizacji, mieć kasztanowce przy osiedlowej ulicy a nie nędzne resztki po zeżartych przez kaszanowcowiaczka drzewach - to mogą zrobić rady, tylko trzeba do nich wybrać normalnych, sprawnych ludzi którym się chce i krótrzy potrafią a nie stetryczałych dziadków, ktróym zależy na diecie 100 zł i świętym spokoju przy herbatce we własnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rady osiedlowe w liczbach 09.03.05, 11:34 o przepraszam. może i niektórym nie chciało się dowiedzieć czegoś więcej o wyborach,ale to była ta mniejsza grupa, która w ogóle wiedziałą o nich! Większość zupełnie sobie nie zdawała sprawy z nich, z resztą czemu się dziwić skoro w prasie pisano o tym od piątku, a "akcje przedwyborcze" zaczęły się również kilka dni przed. Skąd ludzie mieli wiedzieć, że coś takiego będzie? Nie każdy ma dostęp do internetu, nie każdy czyta codziennie gazety. Czemu TVP3, Radio Łódź (w ramach misji) nie informowały wcześniej i funckjach Rad, zadaniach, kompetencjach etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Do geografa IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 09.03.05, 22:06 Witam Cię, geograf. Wiem, że jesteś z Chojen, więc chcę Ci powiedzieć, że będę przez 4 lata miał przyjemność być członkiem Twojej Rady Osiedla:) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Do geografa 09.03.05, 22:17 miło mi, miło. Gdzie można dowiedzieć się o składzie osobowym (i partyjnym) Rady Osiedli? nie widzę na stronie UMŁu, a jestem ciekaw nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Do geografa 10.03.05, 01:35 Nie ma jeszcze oficjalnych wynikow wyborow. Na razie sa tylko wyniki glosowania, podzial mandatow zostanie dokonany po uplywie czasu, podczas ktorego mozna skladac protesty wyborcze (tydzien). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 10.03.05, 18:11 I po co wydawac pieniadze z podatków, jak i tak te rady nic na osiedlach dobrego nie robią. Po pierwsze obszar działania tych rad został wyznaczony bardzo dziwnie i nie sądze, żeby taki radny osiedlowy w równym stopniu interesował się całym terenem, jesli wogóle byłby zainteresowany terenem poza własnym domem. Zresztą co mogą zrobić takie 'stare pierniki' na osiedlach, bo widziałem liste, gdzie kilku kandydujących miało mocno podeszły wiek :(( I to ma być jakiś prężny samorząd, chyba bardziej jakaś kpina. A te darmowe przejazdy komunikacją, herbatki i kawki a takze paczki dla dzieci, to ciekawe dla kogo sa skierowane??? Chyba tylko dla rodzinki i znajowych !!!!! Także nie ma co pisać o niskiej świadomości samorządności społeczeństwa, bo te rady to czyste marnotrastwo pieniędzy i większość o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 10.03.05, 19:52 Wyzszy poziom swiadomosci przydalby sie. Moze wtedy nie pisalbys o darmowych przejazdach komunikacja, bo wiedzialbys, ze takowych nie ma a radni pracuja spolecznie (wbrew temu, co pisza niektory gazety - diety w wysokosci 120 zlotych miesiecznie przysluguja tylko czlonkom zarzadu osiedla, a nie radnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 11.03.05, 09:37 Społecznie !!!!! Buha ha ha ha ....., nieżle się uśmiałem. Społecznie to ja posadziłem kilka drzew obok bloku i nie patrzyłem aby ktoś mi za to zapłacił i wcale do tego nie muszą być powoływane te zbędne stanowiska. Także ciekaw jestem czy Ci radni zrobią coś dobrego w mojej okolicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 09:44 Spolecznie - to znaczy, ze radni NIE DOSTAJA zadnych pieniedzy, juz zrozumiales? A poza tym to tez uwazam, ze zadna demokracja nie jest potrzebna. Rozwiazac to panstwo, niech ludzie sami sie o siebie troszcza! Niech zyje anarchia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 11.03.05, 10:07 Tak, tak nie dostają pieniędzy, tylko ciekawe dlaczego te listy kandydatów były tak długie. Zapewne obrodziło w naszym mieście w ludzi kochających swoje miasto i chcących pracować na jego rzecz za friko ;-)) Co się tyczy ustrojów politycznych, to anarchie w naszym państwie mamy już teraz, jak nie wierzysz, to posłuchaj wiadomości w radiu lub TV. Afera za aferą i nikt za to nie jest pociągnięty do odpowiedzialności. Zastanawia mnie tylko kiedy jakaś 'sliska' sprawa wyniknie w tymi radami osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 10:14 Wiesz co. Ty naprawde jestes niewyjety. Tlumacze ci, ze radni osiedlowi nie dostaja zadnych pieniedzy za dzialnosc a ty swoje. Moze zapoznaj sie po prostu z przepisami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 11.03.05, 15:47 Jakimi przepisami ?? Jeśli nie dostają pieniedzy, to ciekawe dlaczego tak się pchają na te stanowiska. Pewnie dla orderów, nie ??? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 16:38 Tak z ciekawosci. Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 11.03.05, 17:13 Dla twojej ciekawości, to mama odstawiła mnie już od butelki z mlekiem i jakoś sięgam do klawiatury ;-)) A tak poważnie, to piszesz, że jakieś przepisy, zarządy, wyciągasz niuansy, a zasadniczą sprawą jest to, że Ci radni to niepotrzebny 'organ' samorządowy (stare pierdziele lub osiedlowe cwaniaki), który będzie pochłaniał pieniądze z podatków. Zrozumiałbym jakbyśmy mieli nadwyżki budżetowe, ale niestety żyjemy w POLSCE, gdzie na każdym kroku brakuje pieniędzy, także generowanie wydatków na mało efektywny samorząd nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 17:24 Uwazasz, ze o tym gdzie powinien byc plac zabaw na osiedlu i w ktorym miejscu nalezy wybudowac chodnik najlepiej zadecyduje radni miejscy? A moze jeszcze lepiej poslowie? Przeciez wlasnie o to chodzi, zeby decyzje dotyczace mieszkancow zapadaly na jak najnizszym szczeblu. I wlasnie po to sa rady osiedla. Powienienes sie cieszyc, ze radni osiedlowi to dzialacze spoleczni, ktorzy nie zarabiaja na tym. To ze wiekszosc radnych dotychczas stanowili emeryci wlasnie bierze sie z tego, ze normalnym ludziom szkoda jest czasu angazowac sie w dzialalnosc za ktora NIE MA pieniedzy, a ktora pochlania duzo czasu. Trzeba przeciez utrzymac swoje rodziny, dzieci chca jesc, a zona tez ma swoje wydatki. Wiesz, kobiety sa malo wyrozumialem, jesli czlowiek angazuje sie w dzialalnosc, ktora nie przynosi zadnego ZYSKU. A wlasnie taka dzialalnoscia jest bycie radnym osiedlowym. Jednak wlasnie w tych wyborach bylo sporo kandydatow, ktorzy nie byli emerytami. Mogles pojsc i wybrac mlodych (o ile masz prawo juz glosowac). W tych wyborach nie mozna mowic, ze i tak wygraja partie polityczne, a twoj glos jest niewazny. Tutaj wlasnie liczyl sie kazdy glos, a zwyciezyly nie partie polityczne, ale komitety osiedlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 11.03.05, 18:04 Uważam, że o decyzjach gdzie powinniem byc plac zabaw i który chodnik trzeba poprawić powinny decydowac wspólnoty mieszkaniowe, do których mógłby należeć teren przylegający do bloku naprzykład, a nie tak jak jest teraz, że blokiem interesuje się 'wspólnota' a terenem wokoło miasto, które nie chce przekazać tego terenu a nawet go odsprzedać 'wspólnocie'. Rezultat jest taki, że placu zabaw nie ma i nie bedzie długo, a chodniki są krzywe i nie odgarnięte ze śniegu. Taka sytuacja jest na osiedlach gdzie kiedyś bloki nalezały do miasta. Na osiedlach gdzie bloki i teren wokoło nalezy do spółdzielni sytuacja jest zupełnie inna, bo i bloki wyglądają ładnie i teren wokoło także (place zabaw i chodniki). Poszukaj sobie takich osiedli i się przekonasz. Także w tych dwóch przypadkach nie widze potrzeby dla jeszcze dodatkowej struktury 'samorządowej'. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 21:14 > Uważam, że o decyzjach gdzie powinniem byc plac zabaw i który chodnik trzeba > poprawić powinny decydowac wspólnoty mieszkaniowe Naleze do wspolnoty mieszkaniowej. Powiedz mi tylko, jakim prawem maja decydowac o tym wspolnoty mieszkaniowe? Prawem kaduka? Przeciez wspolnota mieszkaniowa to stowarzyszenie osob, ktore moze decydowac tylko o tym co do niej nalezy. Jesli droga nalezy do gmina, to jakim prawem ma decydowac o drodze wspolnota mieszkaniowa i ktora? Bo przy jednej drodze moze byc kilka wspolnot mieszkaniowych. Co wiecej - jedna wspolnota moze byc po jednej stronie ulicy, a druga po drugiej stronie. Wlasnie rady osiedli sa po to, zeby decydowac o terenach nalezacych do GMINY, a ktore sa dobrem publicznym. > Na osiedlach gdzie bloki i teren wokoło nalezy do spółdzielni sytuacja jest > zupełnie inna, bo i bloki wyglądają ładnie i teren wokoło także (place zabaw i > chodniki). > > Poszukaj sobie takich osiedli i się przekonasz. Niezly ROTFL. Mieszkalem przez kilkanascie lat na takim osiedlu i spoldzielnia zupelnie nie dba o tereny, ktorych jest wlascicielem. Poza tym na terenie spoldzielni sa rowniez tereny (ulice, chodniki, kanalizacja etc), ktore naleza do GMINY. I wlasnie do decydowania o tych terenach jest Rada Miejska oraz na nizszym szczeblu samorzadu terytorialnego - Rada Osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 12.03.05, 14:19 Zarządca działający w imieniu wspólnoty mieszkaniowej mógłby się zajmować właśnie takim sprawami jak place zabaw i chodniki, a także tzw 'zielenią' jeśli oczywiście miasto zgodziłoby się na przekazanie, wydzierżawienie bądź preferencyją sprzedaż gruntów okalających dany blok. Taki zarządca dostaje za to pienądze i musi się z nich rozliczać na corocznych zebraniach. Natomiast taki radny osiedlowy 'społecznik' nie wiele sobie zrobi z uwag mieszkańców, bo jedynym jego argumentem będzie "... miasto nie ma pieniędzy na to czy owamto..." Poza tym wątpie, aby radny osiedlowy miał jakąś możliwość wpływania na decyzje dotyczące remontów dróg czy kanalizacji !!!!! Ja też mieszkałem na osiedlu gdzie bloki i teren wokoło należy do spółdzielni i wygląda na to, że dbają tam o wszystko, nowy i duży plac zabaw odgrodzony ładnym żywopłotem, proste i równe chodniki wyłozone kostką, miejsca do parkowania samochodów wyłożone czymś w rodzju mat z tworzywa sztucznego po to aby trawa mogła rosnąc i żeby parking nie wyglądał jak następna goła powierznia betonowa lub asfaltowa. Tylko, że na tym osiedlu o to wszystko nie zabiegał jakiś radny osiedlowy, bo nikt tam o takiej osobie nie słyszał, ale mieszkańcy danego bloku przy którym te miejsca się znajdują. Prosta sprawa, są mieszkańcy którzy płacą zarządcy (we wspólnocie lub spółdzielni), a ten na corocznych zebraniach jest zobligowany do pewnych działań z których później jest rozliczany. Po co się ma wtrącać jeszcze jakiś 'społecznik', jeśli nie dla pieniędzy i profitów, to w jakim celu, hmm ??? Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 12.03.05, 19:35 > Zarządca działający w imieniu wspólnoty mieszkaniowej mógłby się zajmować > właśnie takim sprawami jak place zabaw i chodniki, a także tzw 'zielenią' jeśli oczywiście miasto zgodziłoby się na przekazanie, wydzierżawienie bądź > preferencyją sprzedaż gruntów okalających dany blok. A kto zaplaci zarzadcom za to? Myslisz, ze beda to robili za darmo? Za zarzadzanie nieruchomoscia wspolna tez biora kase. I nie odpowiedziales na moje watpliwosci dotyczace tego ktory z zarzadcow bedzie zajmowal sie ulica gminna. Jesli przy ulicy jest kilka wspolnot mieszkaniowych i kilku zarzadcow to jak bedziesz wybieral tego, ktory ma sie zajmowac cala ulica? Przeprowadzisz przetarg? A wiesz, ze to tez kosztuje? A moze kawalkami maja sie zajmowac rozni zarzadcy nieruchomosci? A jak rozwiazesz sprawe, jesli po jednej stronie ulicy jest inny zarzadca, a po drugiej inny? Jednym pasem bedzie zajmowal sie kto inny, a drugim kto inny? Wiesz ile z tego tytulu bedzie nieporozumien? Rady osiedlowe to o wiele prostsze i tansze rozwiazanie. > Poza tym wątpie, aby radny osiedlowy miał jakąś możliwość wpływania na decyzje > dotyczące remontów dróg czy kanalizacji !!!!! Przeczytaj przepisy. Bo na razie zamiast opierac sie na faktach to tworzysz teorie w oparciu o wlasne przekonania wyssane z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 14.03.05, 09:33 Wolę płacić za to aby ktoś coś robił na osiedlu, niż czekać na dobrą wolę radnego 'społecznika' na jakąś aktywnośc. Co się tyczy dróg na osiedlach, to wcale nie trzeba przetargów, ale wystarczyłoby, aby zarządcy okolicznych bloków uzgodnili konkretne stanowisto w danej kwesti i przestawili ją GMINIE. Poza tym, co się tak uparłeś na te drogi ??? Myślisz, że jak już będą Ci radni, to właśnie te drogi będą właśnie równe, bez liści i z odgarniętym śniegiem ??? Czy poprostu pracujesz jako 'drogowiec' ??? Mówisz też przeczytaj przepisy. Prawde mówiąć, to nie wiem gdzie je mogę przeczytać ??? Jest możliwość dostępu przez internet ??? Przyznam się, że nie interesowałem się tym tak bardzo, ale ta dyskusja spowodowała to, że mnie to 'zaciekawiło' Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 14.03.05, 12:16 www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=1&zapytanie=1,12 www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=1&zapytanie=1,05&poz=4&kat=Samorz%B1d&ms=11&rok=2004&id=3263 Odpowiedz Link Zgłoś
asenizacja Pan kandydat Andrzej Korasiewicz 14.03.05, 13:14 znowu wykorzystuje państwowy komputer Urzędu Miasta Łodzi do celów pozaurzędowych... Oj, nieładnie. Dobrze, że na razie nie ma okazji do poagitowania ani żadnego portalu do wycenienia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 14.03.05, 19:48 Teraz to ja rozumiem dlaczego tych list było nie tak mało, a i nazwiska na nich też całkiem sporo. Przy takich możliwościach jakie będą mieli Ci radni, to i można pracować bez wynagrodzenia. Szkoda, że się nie załapałem, bo kilka przetargów, kontrol i opini to też bym potrafił zrobić, oczywiście ZA FRIKO ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.03.05, 17:07 No dobra, tu miałem nabluźnić... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 15:07 e tam anarchia. niech chociaż będzie ktoś, kto wszystko to ogarnie jedną, silną ręką. Wódz, bo maluczcy sami nie umieją się sobą zająć. A nawet nie chcą;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:25 Rady osiedlowe nalezy zlikwidowac. Czym wlasciwie moze wykazac sie taka rada? Maly przyklad: W ub.roku w mojej okolicy byla awaria wodociagu. Wykopy, bajzel przez cale lato.Wreszcie zaczeli zasypywac wykopy. Chyba nie bylo nadzoru lub nadzor byl tak "fachowy" jak obecny rzad. Widac bylo jaki rezultat bedzie takiej roboty. Nie mogla tego nie zauwazyc rada osiedlowa. Zasypano.Rowno polozono nowy chodnik.Zadowolenie mieszkancow trwalo krotko.Juz jesienia po kazdym deszczu powstawalo sie tam male bajoro glebokie na 10cm.Ludzie skacza po wertepach w czasie zimowych roztopow aby ominac rozlewisko. Czyzby wyegzekwowanie naprawy w ramach reklamacji to za trudne dla rady osiedlowej? Poniewaz 99% Polakow zainteresowanych jest jedynie wnetrzem wlasnego mieszkania dlatego polskie otoczenie wyglada jak amerykanskie slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada Re: Rady osiedlowe w liczbach 11.03.05, 11:53 Myslenie godne zdesperowanego Polaka. Czy jesli zawiodl cie lekarz, to znaczy, ze trzeba, zlikwidowac wszystkich lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: 217.6.80.* 12.03.05, 17:12 niestety kazel prezentuje typowe myslenie (uogolniam) ludzi z blokowisk. Wszystko gowno jak co to zarzad (spoldzielnia) jest winna. Pelna anonimowosc, najwazniejsze, zeby pies sasiada nie narobil mi na wycieraczke. Jak trawnik jest zasrany to winna spoldzielnia, bo ja place podatki... Role rady osiedla i podejscie do niej zmienia sie diametralnie na osiedlach domkow jednorodzinnych. Po pierwsze, rady tam juz nie sa takie anonimowe, z grubsza wiadomo kto kandyduje, kto sie dostal i gdzie mieszka. Radni czuja tez wieksza odpowiedzialnosc przed sasiadami i wspolne sprawy bardziej ich jednocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.cbmm.lodz.pl 14.03.05, 09:41 Proszę bez uogólnień, bo do typowej osoby z blokowisk napewno się różnie. Wczytaj się może dokładniej w moje posty, bo nie pisze tam o zarządach jako winnych pewnych 'niedociągnięć', bo uważam, że jak zarządca jest dobrze oplacany, to potrafi zrobić dużo dobrego na osiedlach (kilka postów wyżej coś takiego opisałem). Uważam natomiast, że tworzenie kolejnych struktur samorządowych, które i tak nie są wynagradzane za swoją pracę jest zbedne i nie przyniesie nic dobrego. Pełna anonimowość, hahaha, teraz to ja się uśmiałem, bo jestem uczestnikiem zebrań corocznych 'wspólnoty' i biorę udział w dyskusji czynnie. Może z niezbyt dużym skutkiem, bo kto wysłucha pojedyńczego głosu, ale zawsze staram się coś pożytecznego do tych zebrań wnieść To jest działanie typowego mieszkańca z blokowisk ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:29 At 4am EST you'd roll over in your den if you have something to do with the maple leaf. H'we go: Yesterday a man(Paki) dropped 5 year old child from overpass bridge in a big maple leaf metro. A man (zipperhead)set himself on fire at Queer's Park this week. 17,000 passengers were left stranded Friday morning after the discount airline abruptly pulled the plug on operations overnight. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.toya.net.pl 14.03.05, 10:07 11% LPR 2 % PO Brawo pani Katarasińska, zatopi pani tę partie niczym Józek z Leszkiem SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
rafgeo Re: Rady osiedlowe w liczbach 14.03.05, 19:58 I tam. Im niższa frekwencja tym większe poparcie dla LPR. Ich elektorat w każdą aurę pójdzie do kościoła (a pogoda w te wybory była wyjątkowo parszywa) a po drodze wstąpi do komisji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.toya.net.pl 15.03.05, 14:00 Czyli jak będzie padać to LPR, a jak świeci słońce to SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z komuną Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:08 Demokracji trzeba się uczyć,nauka kosztuje.Za mało informacji w prasie,radiu itd...Media interesują się tylko sensacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphop Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.03.05, 17:47 A ja głosowałem na Unie Wolności bo sądzę że nam potszeba prawdziwych autorytetów ruwnież na osiedlach aby oni zadbali o nasze osiedla i zbudowali coś na osiedlu. ciesze się że oni osiongnęli dobry wynik u nas. Unio Wolności ja zawsze tobie kibicuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lembas Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.retsat1.com.pl 18.03.05, 18:22 Ot wyznanie lprowca... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja A tu macie konkretne zbiorcze wyniki wyborów! 19.03.05, 20:37 www.prawica.net/modules.php?name=partie&op=show&rid=431 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godson Re: Rady osiedlowe w liczbach IP: *.toya.net.pl 23.03.05, 11:35 Witam serdecznie, Uprzejmie informuje, że już mamy oficjalne wyniki wyborów do Rad Osiedlowych w Łodzi. Po pierwsze chciałbym podziękować wszystkim, którzy głosowali na mnie a także wszystkim, którzy brali udział w wyborze do rad Osiedlowych naszego osiedla. Jest mi tym bardziej miło dlatego, że ze 107 kandydatów, otrzymałem najwięcej głosów. Chcę tylko powiedzieć „Dziękuję” za zaufanie. Obiecuję, że zrobię wszystko co będzie w mojej mocy, aby nie zawieść twojego zaufania i, aby życie na naszym osiedlu było bezpieczne, godne i radosne. Jeszcze raz dziękuję i do usłyszenia. Godson Onyekwere www.godson.pl Odpowiedz Link Zgłoś