Gość: mysza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 19:59 chce kupic i jezdzic poniewaz twierdzi sie ze to samo zdrowie , jezdzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mian Jasne !!!!! 15.06.02, 09:26 Uwielbiam jazdę rowerkiem . Coś wspaniałego , szczególnie po " ciężkim " dniu pracy przejechać sobie kilkadziesiąt kilometrów , chyba nie ma lepszego odpoczynku . W okolicach Łowicza śa super trasy do jeżdzenia . I to zarówno dla "szosowców" , płaski teren super sie jezdzi , jak i dla " crossowców" , miejsca po kopalnianych wyrobiskach. Dziś na pewno znów wyruszę , pogoda jest super , ani za gorąco ani za zimno ;- )) pzdr mian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Jasne !!!!! IP: *.man.polbox.pl 24.06.02, 12:33 mian napisał(a): > W okolicach Łowicza śa super trasy do jeżdzenia . I to zarówno > dla "szosowców" , płaski teren super sie jezdzi , jak i dla " crossowców" , > miejsca po kopalnianych wyrobiskach. > > pzdr > mian a najfajniejsze trasy - to ktore??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:23 Wiesz to zależy kto co lubi . Ja ostatnioo najcześciej sobie jezdzę na Zwirownię wioskami . Na wiekszosci wiosek jest teraz polozony asfalt , takze nie trzeba jezdzic trasą , Ruch nieduży , jest super. Niezła jest tez trasa z Łowicza na Guźnię a pózniej na Łyszkowice , cały czas prosto prawie płasko , no trochę przy Dąbkowicach "faluje " poźniej jak ktos ma wiecej siły pojechac z Łyszkowic do Bełchowa i poźniej przez Nieborów wracasz do Łowicza . Kilometrów jest trochę ale jka człowiek juz jest wyjezdzony to tą trasę " łyknie " . Krótsza trasa wiedzie przez Lasek Miejski jedziesz w stronę Uchania Łyszkowicą , poźniej jesli masz nieduzo sil skrecasz na Grudze i jedziesz do Jamna asfaltówką poxniej Kwiatek i w stronę Żwirowni , wracasz jka ci sie podoba . Jest tyle w okolicach Łowicza szos ladnych ze na pewno sobie wybierzesz odpowiednią . Super jest trasa na Kiernozię cały czas prosto , ruch stosunkowo niewielki , poźniej mozesz wrocic tą samą trasą lub inną , przez Złaków , czy przez Osmolin . Odnosnie "crossu" no cóz miejsce w sumie jedno , gdy jedziesz na Żwirownię od Kwiatka masz wyrobiska kopalniane po prawe i lewej stronie m, juz troche porosniete ale jest tam super . mozna sobie poszalec i przy okazji rower rozwalic ;-)))) . niezla jest tez trasa dookola Żwirowni , teraz poscinali tam drzewa , jak bedziesz jezdził miedzy nimi to uwazaj bo mozesz sie zbytnio rozpedzic i wpasc na ktores lub nie daj Boze ze skarpy do wody ;-))) niezle jest tez pokrossowac sobei po Lesie przy Zwirowni albo nawet po Lasku Miejskim na poczatek . pzdr i zycze milego rowerkowania mian ( moze sie spotkamy na trasie ) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:54 Jeszcze chcialem dodac , ze zdecydowanie nie polecam jazdy po głownych trasach tzn krajówkach albo nawet szczególnie uczeszczanych drogach wojewódzkich . Nie tyle mozna zostac zabitym ile po prostu mozna zostac zepchnietym przez podmuch duzego samochodu . Tiry jezdza bardoz szybko a podmuch takiego samochodu naprawde moze dac duzego przyspieszenia ,a jesli jeszcze pobocze jest neiciekawe mozna sobie krzywdę zrobić . Jest jeszcze inny aspekt , kiedys jechalem sobie trasą z Włocławka do Torunia i czułem sie jakbym jechał przez ... cmentarz . Tak , tak ,. co kilkadziesiat , czy kilkaset metrów stał krzyż tabliczka , Jesli ktos jezdzi taką trasą samochodem nie zauwaza czesto tego ale jesli jedzie sie wolno rowerkiem naprawdę sprawia to przygnębiające wrażenie .. pzdr mian zycze bezpiecznej jazdy Taką własnie przygodę z Tir-em mialem gdu jechałem trasą z Gostynina do Kowala . Ta jest wysokie pobocze . Przejechał Tir , podmyuch mnie popchnął i znalazlem sie w rowie ,bluzgając na czym swiat stoi . Kierowca Tira oczywiscie pojechal i tyle go widzialem .Na szczescie nic mie sie nie stało ale wrazenie pozostało . ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Jasne !!!!! IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:14 Gość portalu: mian napisał(a): > Jeszcze chcialem dodac , ze zdecydowanie nie polecam jazdy po głownych trasach > tzn krajówkach albo nawet szczególnie uczeszczanych drogach wojewódzkich . Nie > tyle mozna zostac zabitym ile po prostu mozna zostac zepchnietym przez podmuch > duzego samochodu . Tiry jezdza bardoz szybko a podmuch takiego samochodu > naprawde moze dac duzego przyspieszenia ,a jesli jeszcze pobocze jest > neiciekawe mozna sobie krzywdę zrobić . Jest jeszcze inny aspekt , kiedys > jechalem sobie trasą z Włocławka do Torunia i czułem sie jakbym jechał > przez ... cmentarz . Tak , tak ,. co kilkadziesiat , czy kilkaset metrów stał > krzyż tabliczka , Jesli ktos jezdzi taką trasą samochodem nie zauwaza czesto > tego ale jesli jedzie sie wolno rowerkiem naprawdę sprawia to przygnębiające > wrażenie .. > > pzdr > mian > zycze bezpiecznej jazdy > > Taką własnie przygodę z Tir-em mialem gdu jechałem trasą z Gostynina do > Kowala . Ta jest wysokie pobocze . Przejechał Tir , podmyuch mnie popchnął i > znalazlem sie w rowie ,bluzgając na czym swiat stoi . Kierowca Tira oczywiscie > pojechal i tyle go widzialem .Na szczescie nic mie sie nie stało ale wrazenie > pozostało . ;-) masz racje z tirami. droga z Zyrardowa do Sochaczewa jest tez sztandarowym tego przykladem. kiedy widze mlodego goscia, to pol biedy, najwyzej sie poturbuje i pobluzga:-) jezdza niestety rowniez osoby starsze. szczytem bylo, kiedy widzialem kobiete spokojnie pedalujaca po tej trasie skladakiem z koszykiem na kierownicy i dzieckiem w nim siedzacym... PS moim rowerem od jakiegos czasu jezdzi ktos "obcy". w piec minut mi go buchneli;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:24 Gość portalu: kuki napisał(a): > PS moim rowerem od jakiegos czasu jezdzi ktos "obcy". w piec minut mi go > buchneli;-) > pozdrawiam A niech mu się koło skręci . Wiem ze nei mozna złorzeczyc obcym ludziom ale czyz nie jest barbarzynstwem ulubiony pojazd skraść . Wrrrr tylko można warknąć . Wykrywalnosc niestety takich przestepstw jest mniej niz nikła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Jasne !!!!! IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:30 co gorsza, rownie szybko mozna rower stracic, a i w mig kupic od "obcego". ostatnio slyszalem cene wywolawcza na te wakacje: "kradziony goral zwykly" 150 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:36 Myślę ze takie własnie kupowanie napedza złodziejski " byznes" . Także o tym śłyszalem , a takze o mozliwosci okazyjnego kupna Telewizorów , magnetowidów , wież stereo , rowerów . Myślę że komu raz skradziono rower czy cokolwiek nie połaszczy sie na takie złodziejskie okazje . pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Re: Rower = zdrowie jak myslicie prawda. IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:33 Miał to być wątek zachęcający do jazdy na rowerku a zrobił się o niebezpieczeństwach czychającyh na rowerzystów . ;-))) Myszko kupuj rowerek i rowerkuj , toż to sama przyjemność . i zdrowie !! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Rower = zdrowie jak myslicie prawda. IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:42 Gość portalu: mian napisał(a): > Miał to być wątek zachęcający do jazdy na rowerku a zrobił się o > niebezpieczeństwach czychającyh na rowerzystów . ;-))) > > Myszko kupuj rowerek i rowerkuj , toż to sama przyjemność . i zdrowie !! ;-))) no coz, te dwa niestety ida w parze, raz pierwszy dogoni drugiego, raz drugi pierwszego. Mysza, mian ma racje, kupuj i jedz po zdrowie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś