Dodaj do ulubionych

Rower = zdrowie jak myslicie prawda.

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 19:59
chce kupic i jezdzic poniewaz twierdzi sie ze to samo zdrowie , jezdzicie ?
Obserwuj wątek
    • mian Jasne !!!!! 15.06.02, 09:26
      Uwielbiam jazdę rowerkiem . Coś wspaniałego , szczególnie po " ciężkim " dniu
      pracy przejechać sobie kilkadziesiąt kilometrów , chyba nie ma lepszego
      odpoczynku .
      W okolicach Łowicza śa super trasy do jeżdzenia . I to zarówno
      dla "szosowców" , płaski teren super sie jezdzi , jak i dla " crossowców" ,
      miejsca po kopalnianych wyrobiskach.

Dziś na pewno znów wyruszę , pogoda jest super , ani za gorąco ani za zimno ;-
      ))

pzdr
      mian
      • Gość: adi Re: Jasne !!!!! IP: *.man.polbox.pl 24.06.02, 12:33
        mian napisał(a):

> W okolicach Łowicza śa super trasy do jeżdzenia . I to zarówno
        > dla "szosowców" , płaski teren super sie jezdzi , jak i dla " crossowców" ,
        > miejsca po kopalnianych wyrobiskach.
        >
        > pzdr
        > mian

a najfajniejsze trasy - to ktore???
        • Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:23
          Wiesz to zależy kto co lubi . Ja ostatnioo najcześciej sobie jezdzę na
          Zwirownię wioskami . Na wiekszosci wiosek jest teraz polozony asfalt , takze
          nie trzeba jezdzic trasą , Ruch nieduży , jest super. Niezła jest tez trasa z
          Łowicza na Guźnię a pózniej na Łyszkowice , cały czas prosto prawie płasko , no
          trochę przy Dąbkowicach "faluje " poźniej jak ktos ma wiecej siły pojechac z
          Łyszkowic do Bełchowa i poźniej przez Nieborów wracasz do Łowicza . Kilometrów
          jest trochę ale jka człowiek juz jest wyjezdzony to tą trasę " łyknie " .
          Krótsza trasa wiedzie przez Lasek Miejski jedziesz w stronę Uchania
          Łyszkowicą , poźniej jesli masz nieduzo sil skrecasz na Grudze i jedziesz do
          Jamna asfaltówką poxniej Kwiatek i w stronę Żwirowni , wracasz jka ci sie
          podoba . Jest tyle w okolicach Łowicza szos ladnych ze na pewno sobie
          wybierzesz odpowiednią . Super jest trasa na Kiernozię cały czas prosto , ruch
          stosunkowo niewielki , poźniej mozesz wrocic tą samą trasą lub inną , przez
          Złaków , czy przez Osmolin .
          Odnosnie "crossu" no cóz miejsce w sumie jedno , gdy jedziesz na Żwirownię od
          Kwiatka masz wyrobiska kopalniane po prawe i lewej stronie m, juz troche
          porosniete ale jest tam super . mozna sobie poszalec i przy okazji rower
          rozwalic ;-)))) . niezla jest tez trasa dookola Żwirowni , teraz poscinali tam
          drzewa , jak bedziesz jezdził miedzy nimi to uwazaj bo mozesz sie zbytnio
          rozpedzic i wpasc na ktores lub nie daj Boze ze skarpy do wody ;-)))
          niezle jest tez pokrossowac sobei po Lesie przy Zwirowni albo nawet po Lasku
          Miejskim na poczatek .

pzdr
          i zycze milego rowerkowania
          mian ( moze sie spotkamy na trasie ) ;-)
        • Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:54
          Jeszcze chcialem dodac , ze zdecydowanie nie polecam jazdy po głownych trasach
          tzn krajówkach albo nawet szczególnie uczeszczanych drogach wojewódzkich . Nie
          tyle mozna zostac zabitym ile po prostu mozna zostac zepchnietym przez podmuch
          duzego samochodu . Tiry jezdza bardoz szybko a podmuch takiego samochodu
          naprawde moze dac duzego przyspieszenia ,a jesli jeszcze pobocze jest
          neiciekawe mozna sobie krzywdę zrobić . Jest jeszcze inny aspekt , kiedys
          jechalem sobie trasą z Włocławka do Torunia i czułem sie jakbym jechał
          przez ... cmentarz . Tak , tak ,. co kilkadziesiat , czy kilkaset metrów stał
          krzyż tabliczka , Jesli ktos jezdzi taką trasą samochodem nie zauwaza czesto
          tego ale jesli jedzie sie wolno rowerkiem naprawdę sprawia to przygnębiające
          wrażenie ..

pzdr
          mian
          zycze bezpiecznej jazdy

Taką własnie przygodę z Tir-em mialem gdu jechałem trasą z Gostynina do
          Kowala . Ta jest wysokie pobocze . Przejechał Tir , podmyuch mnie popchnął i
          znalazlem sie w rowie ,bluzgając na czym swiat stoi . Kierowca Tira oczywiscie
          pojechal i tyle go widzialem .Na szczescie nic mie sie nie stało ale wrazenie
          pozostało . ;-)
          • Gość: kuki Re: Jasne !!!!! IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:14
            Gość portalu: mian napisał(a):

> Jeszcze chcialem dodac , ze zdecydowanie nie polecam jazdy po głownych trasach
            > tzn krajówkach albo nawet szczególnie uczeszczanych drogach wojewódzkich . Nie
            > tyle mozna zostac zabitym ile po prostu mozna zostac zepchnietym przez podmuch
            > duzego samochodu . Tiry jezdza bardoz szybko a podmuch takiego samochodu
            > naprawde moze dac duzego przyspieszenia ,a jesli jeszcze pobocze jest
            > neiciekawe mozna sobie krzywdę zrobić . Jest jeszcze inny aspekt , kiedys
            > jechalem sobie trasą z Włocławka do Torunia i czułem sie jakbym jechał
            > przez ... cmentarz . Tak , tak ,. co kilkadziesiat , czy kilkaset metrów stał
            > krzyż tabliczka , Jesli ktos jezdzi taką trasą samochodem nie zauwaza czesto
            > tego ale jesli jedzie sie wolno rowerkiem naprawdę sprawia to przygnębiające
            > wrażenie ..
            >
            > pzdr
            > mian
            > zycze bezpiecznej jazdy
            >
            > Taką własnie przygodę z Tir-em mialem gdu jechałem trasą z Gostynina do
            > Kowala . Ta jest wysokie pobocze . Przejechał Tir , podmyuch mnie popchnął i
            > znalazlem sie w rowie ,bluzgając na czym swiat stoi . Kierowca Tira oczywiscie
            > pojechal i tyle go widzialem .Na szczescie nic mie sie nie stało ale wrazenie
            > pozostało . ;-)

masz racje z tirami. droga z Zyrardowa do Sochaczewa jest tez sztandarowym tego
            przykladem. kiedy widze mlodego goscia, to pol biedy, najwyzej sie poturbuje i
            pobluzga:-) jezdza niestety rowniez osoby starsze. szczytem bylo, kiedy widzialem
            kobiete spokojnie pedalujaca po tej trasie skladakiem z koszykiem na kierownicy i
            dzieckiem w nim siedzacym...

PS moim rowerem od jakiegos czasu jezdzi ktos "obcy". w piec minut mi go
            buchneli;-)
            pozdrawiam
            • Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:24
              Gość portalu: kuki napisał(a):
              > PS moim rowerem od jakiegos czasu jezdzi ktos "obcy". w piec minut mi go
              > buchneli;-)
              > pozdrawiam

A niech mu się koło skręci . Wiem ze nei mozna złorzeczyc obcym ludziom ale czyz
              nie jest barbarzynstwem ulubiony pojazd skraść . Wrrrr tylko można warknąć .
              Wykrywalnosc niestety takich przestepstw jest mniej niz nikła .
              • Gość: kuki Re: Jasne !!!!! IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:30
                co gorsza, rownie szybko mozna rower stracic, a i w mig kupic od "obcego".
                ostatnio slyszalem cene wywolawcza na te wakacje: "kradziony goral zwykly" 150
                zlotych.
                • Gość: mian Re: Jasne !!!!! IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:36
                  Myślę ze takie własnie kupowanie napedza złodziejski " byznes" . Także o tym
                  śłyszalem , a takze o mozliwosci okazyjnego kupna Telewizorów , magnetowidów ,
                  wież stereo , rowerów . Myślę że komu raz skradziono rower czy cokolwiek nie
                  połaszczy sie na takie złodziejskie okazje .

pzdr
    • Gość: mian Re: Rower = zdrowie jak myslicie prawda. IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:33
      Miał to być wątek zachęcający do jazdy na rowerku a zrobił się o
      niebezpieczeństwach czychającyh na rowerzystów . ;-)))

Myszko kupuj rowerek i rowerkuj , toż to sama przyjemność . i zdrowie !! ;-)))
      • Gość: kuki Re: Rower = zdrowie jak myslicie prawda. IP: 212.160.155.* 24.06.02, 14:42
        Gość portalu: mian napisał(a):

> Miał to być wątek zachęcający do jazdy na rowerku a zrobił się o
        > niebezpieczeństwach czychającyh na rowerzystów . ;-)))
        >
        > Myszko kupuj rowerek i rowerkuj , toż to sama przyjemność . i zdrowie !! ;-)))

no coz, te dwa niestety ida w parze, raz pierwszy dogoni drugiego, raz drugi
        pierwszego.
        Mysza, mian ma racje, kupuj i jedz po zdrowie.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka