ukalo 21.03.05, 17:11 Jak doniósł przed chwilą Teufel, Citek 1204 połamał pantograf na Piłsuskiego i jest spychany w kierunku Starego Widzewa. Ponato dziś na mieście sporo zatrzymań... chyba powyżej "przeciętnej" z ostatnich czasów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 17:25 przed chwilą kanałem RSS dotarła do mnie wiadomość (ale szpaaan...), że na Kilińskiego między Narutowicza i Pomorską jest awaria wodociągów. Tramwaje na północ jeżdżą objazdami. Wiosna przyszła, można chodzić pieszo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 17:26 a wsród zatrzymanych na Piłsudskiego tramwajów były dwie 13 Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 17:39 pawel-strzalka napisał: > a wsród zatrzymanych na Piłsudskiego tramwajów były dwie 13 O! Właśnie, o tym Teufel też wspominał. Ciekawe jaka jest historia ich bytności tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: 1204 połamał patyk IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.03.05, 20:55 pawel-strzalka napisał: > a wsród zatrzymanych na Piłsudskiego tramwajów były dwie 13 Tu mi się przypomina historia sprzed lat. Zamiast grzecznie do szkoły, pojechałem sobie do koleżanki... do Warszawy. Po drodze dotarła do mnie informacje, że tego dnia miał być strajk kolejarzy. I już oczami wyobraźni widziałem jak dzwonię wieczorem do domu: - Mamo, nie wrócę dziś na kolację, na noc też nie. Utknąłem... - Ale gdzie utknąłęś? - W Warszawie! Mama by długo pewnie nie rozumiała jak autobus linii F zawiózł mnie do Warszawy. Ktoś go uprowadził? :) (Na szczęście strajk wtedy odwołano i nikt się nie dowiedział o tej wyprawie). Ja zapytam tak samo: Jak 13-tka utknęła na Piłsudskiego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 19:20 > Ponato dziś na mieście sporo zatrzymań... chyba powyżej "przeciętnej" z > ostatnich czasów. Przed 12:00 stały tramwaje w obu kierunkach za Piotrkowskiej między "katedrami". Powód nieznany, prąd był. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 19:39 > Przed 12:00 stały tramwaje w obu kierunkach za Piotrkowskiej między "katedrami" ok. 16 też - podstacja... > Powód nieznany, prąd był. Skąd pewność, że był - chyba nie po tym że działały drzwi czy światła awaryjne? Przepraszam, jeśli to jest jasne dla Ciebie, ale to działa i bez napięcia w sieci, a chciałbym się po prostu upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 1204 połamał patyk 21.03.05, 22:39 Eno, ale ja na nikogo nie donosiłem;-) Spychała "9" - skład XXXX-1704. "13" na Piłsudskiego, to samo 1 - ale to wina KOLEJNEJ w ostatnim czasie awarii wodociągowej. OT ciekawostka: 10 na Radiostacje a 9 skrecała w Rydza z Piłsudskiego(od strony Centrum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataniel Re: 1204 połamał patyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 23:01 Setki pasażerów stłoczonych na przystankach autobusowych, samochody stojące w ogromnych korkach to efekt uszkodzenia sieci trakcyjnej i pantografu Cityrunnera. Do awarii doszło o godz. 15.46 tuż za skrzyżowaniem al. Piłsudskiego i Rydza -Śmigłego w stronę Widzewa. Żeby ją usunąć na blisko 40 minut zakład energetyczny odłączył prąd. Nie działały światła, stanęły wszystkie tramwaje przejeżdżające przez skrzyżowanie i samochody. Korki zaczęły tworzyć się błyskawicznie. W nich utknęły autobusy, pasażerowie czekali na przystankach co najmniej po pół godziny. Kilka minut przed godz. 17 ruszyły tramwaje w kierunku Retkini oraz Dąbrowy i ul. Narutowicza. Do ściągnięcia Cityrunnera z torowiska przyjechała "dziewiątka". Miała go pchać w kierunku pętli na Starym Widzewie. Nie udało się, tramwaj się zepsuł. Potem pomóc miała "ósemka", która jechała tyłem aż z pętli na Widzewie. Kiedy dojechała do cityrunnera, by go pociągnąć w stronę Widzewa, też się zepsuła. Komunikacji zastępczej nie było - autobusy z rezerwy obsługiwały w tym czasie ul. Kilińskiego, bo z powodu awarii wodociągowej tam też nie jeździły tramwaje. miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2613938.html Kiedy ktoś wreszcie zrobi porządek z tym syfem w MPK. Brak mi słów............................................................................ Pozdrawiam Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 1204 połamał patyk IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.05, 18:34 Łołoło. Ja tu widzę niezły burdel, siostry... Cie, cie. Dobrze, że wtedy nosa nie wytykałem z domu, oj dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 1204 dzisiaj był na trasie <n/t> 25.03.05, 19:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=22049251 Odpowiedz Link Zgłoś