Dodaj do ulubionych

Na kogo głosujemy

IP: *.toya.net.pl 24.03.05, 23:55
nia ma Kropy? uuu...będzie awantura.
a poza tym to BEZAPELACYJNIE Sapkowski.
Obserwuj wątek
    • histeryx dlaczego pocztą ? 25.03.05, 10:06
      w dobie netu nie widzę sensu w wycinaniu kuponu i słaniu go pocztą. trzeba
      walczyć o podpis elektroniczny i załatwianie formalnosci netem a nie wspierac
      na siłę polską pocztę. poprawcie sie w ciągu nastepnej piętnastolatki...
      Głos na : Bonisławski Ryszard, znawca Łodzi
    • Gość: ... Re: Na kogo głosujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:59
      Kpiną jest umieszczenie na liscie kilku nazwisk, a zwłaszcza Skrzydlewskiego
      (nawet autorom listy Łodź kojrzy sie z cmnetarzami i aferami).
      • Gość: młody Re: Na kogo głosujemy IP: 195.69.80.* 26.03.05, 12:00
        jest tu bo sponsoruje widzew...dla gw to wystraczający argument...

tak jak Boniek czy Tomaszewski...w wizerunek Łodzi oni się wkomponowali dawno
        temu a mimo to na najciekawszą osobowość ostatniego 15lecia są oni?

A CO ONI PRZE OSTATNIE 15 LAT ZROBILI DLA ŁODZI?!
      • Gość: Hh Nikt.Nikt nic dla Łodzi nie zrobił. IP: *.toya.net.pl 29.03.05, 15:34
        Więcej zrobili dobrego sportowcy niż premierzy czy posłowie wybierani przez
        nas.Więcej zrobili piłkarze grając w pucharach niż politycy.Tyle nam
        obiecywali,nie zrobili dla Łodzi,Łodzian NIC.
      • Gość: Łodzianin Re: Na kogo głosujemy IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.03.05, 21:56
        A gdzie twórca Camerimage, Marek Żydowicz?
      • Gość: Robert Sternik Re: Na kogo głosujemy IP: *.stevenet.mm.com.pl 02.04.05, 21:08
        Dosc trudno sposrod wielu wymienionych kandydatow wybrac te jedna
        najwazniejsza, chociaz na liscie nie brakuje postaci przypadkowych. W moim
        odczuciu, zdecydowanie wyroznia sie kandydatura s.p. ojca Stefana
        Miecznikowskiego. Postac wybitna - uosobienie dobroci, kultury, patriotyzmu -
        to on niestrudzony organizator podtrzymywal w nas nadzieje w najgorszych
        chwilach zwatpienia. Wielu z tych, ktorzy szczodrze korzystali z Jego wsparcia
        i pomocy po wygranej zapomieli o Jego naukach. Dla mnie jest to Postac, ktora
        Lodz powinna w sposob szczegolny wyroznic.
    • Gość: amrita Re: Na kogo głosujemy IP: 195.69.80.* 25.03.05, 13:14
      na Sapkowskiego, oczywiście
    • xk A gdzie jest Witold Kulesza? 25.03.05, 13:22
    • Gość: Aqq Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 25.03.05, 14:55
      Skąd oni wzięli tych ludzi... co oni tak naprawde dla Łodzi zrobili...
      Co przez te 15 lat Boniek uczynił (znalazł wybieg jak oszukac wierzycieli na 30
      baniek), tak sie składa że tez ktoś z Widzewa Skrzydlewski... (co najwyżej za
      "skórki" płacił komu trzeba). Tatiana, OSTR, Krawczyk, Ziober (i znalazło by sie
      jeszcze kilka osób) no sorry ale niesądze żeby Łódź coś tym ludziom
      zawdzięczała... Wydaje mi sie że niektóre osoby wybrali pod publiczkę...
      • Gość: Nes Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 25.03.05, 23:21
        Jesli chodzi o Ostrowskiego, to wystarczy to, ze jest lodzkim reprezentantem,
        jezeli chodzi o scene hip-hop, a zwlaszcza freestyle i produkcje.
        • Gość: młody Re: Na kogo głosujemy IP: 195.69.80.* 26.03.05, 12:01
          co do ostrego się zgodze...

ale co przez ostatnie 15 lat dla Łodzi zrobił Boniek, Ziober,Tomaszewski...nie
          mam pojęcia!
        • Gość: rozbrykany Re: Na kogo głosujemy IP: 212.191.130.* 01.04.05, 14:10
          czy to jest syn wokalistki zespołu Lombart?
          Małgosi Ostrowskiej?
    • Gość: Majka Re: Na kogo głosujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:56
      Władysław Ziółek, Abp Łódzki
      • Gość: mistrz a co Ziółek takiego znowu zrobił? IP: 195.69.80.* 26.03.05, 12:03
        a co ona dla Łodzi zrobił takiego?

więcej zrobili np. Janiak!

to że abp nie znaczy ze od razu jest wielkim łodzianinem!
    • huann na Piotra Pustelnika 25.03.05, 17:10
      za sprawienie, iż najwyższymi górami kojarzonymi z Łodzią nie już ani
      Wzniesienia Łódzkie, ani Rudzka Góra!
      • huann ps. bieżąca wyprawa P.Pustelnika - link: 25.03.05, 18:04
        www.klubzdobywcow.pl/jsp/index.jsp
    • szprota zdecydowanie Piotr Pustelnik 25.03.05, 17:45
      z całą sympatią dla twórczości Sapka, ale Łódź, to on ma dokładnie tam, gdzie i
      swoich czytelników.
    • hubar Re: Na kogo głosujemy 25.03.05, 17:47
      Brak Andrzeja Ośnieckiego prezesa ŁSSE???
      SKANDAL!!!!!!
    • Gość: Filopat Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 25.03.05, 18:29
      Na liście jest śp.Palka, a dlaczego nie ma śp.prof.DECA?.To był przecież
      łodzianin roku i bardzo dobrze zapisał się w pamięci łodzian.Chyba nie pękacie
      przed p.Zółkiem?
      • boards_of_canada Re: Na kogo głosujemy 25.03.05, 18:32
        Kropiwnicki tez byl łodzianinem roku i tez go nie ma.
        • szprota Boards, nie rozśmieszaj mnie 25.03.05, 19:03
          nie porównuj Kropiwnickiego do reszty kandydatów.
          • boards_of_canada Re: Boards, nie rozśmieszaj mnie 25.03.05, 20:02
            Rozumiem, ze Michal Wisniewski bardziej przysluzyl sie Lodzi wedlug ciebie?
            • hubar Re: Boards, nie rozśmieszaj mnie 25.03.05, 20:20
              Twoja wypowiedz w kontekście braku na liście śp profesora Deca, jest
              skandaliczna i żenująca.
              • boards_of_canada :( 25.03.05, 20:25
                Sam jestes zenujacy. Brak slow nawet.
                • asenizacja Fenomenalna argumentacja /nt 25.03.05, 22:21

• asenizacja Niech mnie ktoś oświeci... 25.03.05, 22:24
                  ...z jakich powodów pracownikowi Urzędu Miasta Łodzi jest, mówiąc najoględniej,
                  nie w smak kandydatura prof. Deca? Czy to ponownie jego prywatna opinia, tak jak
                  przesławny sondaż w sprawie ceny pewnego portalu internetowego?
                  No, Boards?
              • boards_of_canada I jeszcze wyjasninie 25.03.05, 20:28
                Rozumiem, ze brak na liscie Kropiwnickiego, bo jest urzedujacym prezydentem i
                niezrecznie byloby redakcji zglaszac jego kandydature.
                • asenizacja To może go zgłoś? 25.03.05, 22:12
                  Cio, mój drogi?
              • boards_of_canada ;) 25.03.05, 20:30
                A poza tym plebiscyt jest pod patronatem prezydenta Kropiwnickiego, wiec
                trudno, zeby sam sie znalazl na liscie ;)
                • szprota idź już spać, zanim się całkowicie zakochasz <ziew 25.03.05, 20:47

• Gość: mistrz Re: Boards, nie rozśmieszaj mnie IP: 195.69.80.* 26.03.05, 12:05
                bo skandaliczen i żenujące jest to że go nie ma na liście..

a są ludzie tacy jak wiśniewski...
                czy boniek, skrzydlewski, ziober...co oni dla łodzian przez ostatnie 15 lat
                zrobli...
                • fak.ow Re: Boards, nie rozśmieszaj mnie 13.04.05, 19:21
                  na mnie glosujcie
            • szprota źle rozumiesz 25.03.05, 20:37
              pogratulować umiejętności nadinterpretacji.
              • boards_of_canada Re: źle rozumiesz 25.03.05, 20:45
                To co mialo znaczyc "nie porownuj Kropiwnickiego do reszty kandydatow"? Bo sa
                tylko dwie mozliwosci. Albo uwazasz Krope za osobistosc tak wybitna, ze wymyka
                sie takim plebiscytom, albo wprost przeciwnie. Mam rozumiec, ze uwazasz, ze
                uwazasz, ze Kropa ma wieksze zaslugi dla Lodzi niz Michal Wisniewski, ktory
                jest jednym z kandydatow?
                • szprota a coś ty się na tego Wiśniewskiego uparł, doprawdy 25.03.05, 20:51
                  inna sprawa, że jeśli Łódź jest kojarzona pozytywnie, to już prędzej dzięki
                  Wisniewskiemu niz Kropiwnickiemu.
                  nie wyraziłam się precyzyjnie.
                  ale nie jestem w stanie porównać Kropiwnickiego do Pustelnika, Janiaka,
                  Sapkowskiego czy Bronisławskiego. właśnie w sensie wybitności tych osób.
                  • boards_of_canada .... 25.03.05, 22:01
                    Kazda z tych osob jest z innej kategorii. Ale jesli uwazasz, ze dzieki
                    Wisniewskiemu Łódź kojarzy sie pozytywnie to wlasciwie wyczerpalem zestaw pytan.
                    • szprota Re: .... 25.03.05, 22:19
                      wolę by Łódź kojarzyła się z Ich Troje, cokolwiek o ich muzyce myślę, niż z
                      człowiekiem, który sprawił, że nie ma Parady Wolności, Festiwalu Graffitti i
                      pajacuje na festiwalach.
                      • boards_of_canada Re: .... 25.03.05, 22:29
                        Bardzo ciekawa informacje posiadasz, szkoda ze nieprawdziwe. Festiwalu Graffiti
                        nie ma w Lodzi, powiadasz? No to ciekawe, jaki festiwal w Łodzi sie odbyl w
                        zeszlym roku, jesli nie graffiti wlasnie. Bylas? Bo ja bylem, kolo Dworca
                        Kaliskiego. Na domiar zlego (dla ciebie) festiwal odbyl sie pod patronatem
                        Kropiwnickiego. A jesli chodzi o parade techno to nie odbywa sie ona dlatego,
                        ze jej nikt nie organizuje, gdyz takie imprezy juz sie zwyczajnie przezyly (jak
                        wiekszosc tego typu zdarzen w kulturze masowej). A jesli chodzi o Ich Troje to
                        gratuluje gustu (sa gusta i gusciki).
                        • szprota kwiatuszku 25.03.05, 22:37
                          a nie jest przypadkiem tak, że został on od tego roku przeniesiony do
                          Bełchatowa, hę?
                          a jeśli chodzi o Paradę Wolności, to nikt jej nie organizuje dlatego, że władze
                          miasta postanowiły ją odwołać. nie ma jak zweryfikować, czy się przeżyły, czy
                          nie. na Berlińskiej Love Parade jakoś frekwencja nie maleje.
                          a jeśli chodzi o Ich Troje, to pogratulować czytania ze zrozumieniem.
                          inna sprawa, że o gustach się nie dyskutuje. słyszałeś tę maksymę?
                          • boards_of_canada Re: kwiatuszku 25.03.05, 22:43
                            Nie jest tak. W minionym roku festiwal wrocil do Łodzi i byl silnie wspierany
                            przez prezydenta miasta.
                            www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=4&zapytanie=4,01&poz=4&kat=Kultura&ms=8&rok=2004&id=2864

A jesli chodzi o parade techno to masz rownie slaba wiedze na ten temat. Parada
                            w Berlinie w zeszlym roku nie odbyla sie z uwagi na wycofanie sie wladz Berlina
                            z dofinanoswania imprezy oraz slabszej, niz w latach poprzednich frekwencji.
                            • szprota OK 25.03.05, 22:51
                              Mam słabą wiedzę tu, mam słabą wiedzę tam.
                              nie chce mi się sprawdzać, czy masz rację. wiem, że nie było parady wolności, bo
                              Kropiwnickiemu przeszkadzało, że młodziez się bawi, i że za jego sprawą
                              wyeksmitowano festiwal graffiti do Bełchatowa (a że wrócił, no cóż, koniunktura)
                              co za różnica?
                              moim zdaniem Kropiwnicki na Łodzianina roku się nie nadaje, twoim tak. twoje
                              słowo przeciw mojemu. ja swojego zdania nie zmienię, więc szkoda twojego czasu.
                              • boards_of_canada Re: OK 25.03.05, 22:59
                                Skarbie, alez on juz BYL łodzianinem roku i na dodatek wybrali go łodzianie ;)
                                • szprota cukiereczku 25.03.05, 23:05
                                  mój błąd, mówimy wszak o Łodzianinie 15-lecia.
                              • boards_of_canada Re: OK 25.03.05, 23:01
                                www.radiolodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=333&Itemid=85
                                rok przed Decem, hehe
                              • boards_of_canada skoro nie chce ci sie sprawdza 25.03.05, 23:05
                                prosze uprzejmie:
                                www.djworld.pl/nuke/html/modules.php?name=News&file=article&sid=134
                                • szprota dzięki 25.03.05, 23:23
                                  widzę, przygotowany na każdą okazję ;)
                                  • gray Re: dzięki 28.03.05, 10:43

minister propagandy musi być zawsze przygotowany! ;-)
                                    • orin Re: dzięki 30.03.05, 13:20
                                      > minister propagandy musi być zawsze przygotowany! ;-)

a może po prostu używa argumentów w dyskusji ...
                                      • gray Re: dzięki 30.03.05, 17:57

tzn. można albo być przygotowanym albo używać argumentów?
                        • asenizacja Jaka śliczna hipokryzja 25.03.05, 22:38
                          boards_of_canada napisał:

> A jesli chodzi o parade techno to nie odbywa sie ona dlatego,
                          > ze jej nikt nie organizuje, gdyz takie imprezy juz sie zwyczajnie przezyly
                          Ciekawe, czy napiszesz, że właśnie takiej argumentacji użył Twój boss, aby
                          zablokować ostatnią paradę, która miała być w Łodzi organizowana. A jeśli
                          napiszesz, to proszę, opublikuj też dowody. Byle przekonujące.
                    • asenizacja Poczytałem sobie, co organizatorzy prawią 25.03.05, 22:20
                      i okazało się, że nie ma ani słowa o kategoryzacji. Trzeba mieć zatem wyjątkowo
                      złą wolę (albo jeszcze gorsze okulary), aby przytaczać taką argumentację, jakiej
                      użyłeś, Andrzejku mój luby. Chodzi o wyłonienie 15 osób, które były (lub są)
                      najbardziej wpływowe na kształt Łodzi po 1989 r.
                      PS. Czy to przypadek, że dopóki siedziałes przy kompie, poparcie dla niejakiego
                      pirata drogowego Palki wzrastało w postępie geometrycznym?
                  • Gość: FANKMICHAŁAWISNIEW Re: a coś ty się na tego Wiśniewskiego uparł, dop IP: *.zwm.osi.pl 13.04.05, 19:27
                    DZINKUJE
                • Gość: mike20 Re: Nie jestem z Łodzi ale uważam... IP: 213.25.134.* 25.04.05, 10:05
                  Nie jestem z Łodzi ale uważam, że jeżeli chodzi o te miasto to właśnie dzięki
                  Wiśniewskiemu mam o nim dobre zdanie, często chwalił Łódź oraz zawsze
                  powtarzał, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, można się pobawić jak i
                  zwiedzić wiele ciekawych miejsc, żeby nie on to bym nigdy nie słyszał nawet o
                  jednej ulicy która jest w tym mieście a tak mam pewny obraz Łodzi przed sobą i
                  moim zdaniem takich jak ja jest wielu bo chyba, jeżeli się powtarza publiczne
                  dobre słowa o jakimś mieście to wielu z tych ludzi chociaż część z tego
                  zapamięta, reszty z kandydatów niestety nie znam dlatego zagłosuję na człowieka
                  który powiedział publicznie o Łodzi więcej pozytywnych słów niż inni.
    • Gość: Filopat Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 25.03.05, 21:29
      A może wybrać największego podróżnika z miasta Łodzi? Wtedy Kropiwnicki będzie
      najlepszy. Pardon, Panie Pustelnik, ale nasz prezydent więcej "zalicza"
      kontynentów niz Pan szczytów górskich.Jesteśmy dumni - także "z
      efektów".Wesołego Alleluja!!!!!!!
      • moherowy.beret Re: Na kogo głosujemy 25.03.05, 23:07
        Ale się nam ten Kropiwnicki napracował. Ciekawe ile odznak turystycznych już
        zdobył? :>

• asenizacja Dopisać do listy! 25.03.05, 22:30
      Oto ci, którym łodzianie zawdzięczają uelastycznienie czasu pracy, rozwój
      tężyzny fizycznej, utylizację odpadów metalowych oraz fenomen latających
      silników elektrycznych:
      1. Wąsowicz Krzysztof
      2. Giedryś Alina
      3. Korasiewicz Grażyna
      4. i cała reszta Rady Nadzorczej Miłościwie Nas (Coraz Rzadziej) Przewożącego
      MPK Sp. z o.o.
      • boards_of_canada Re: Dopisać do listy! 25.03.05, 22:35
        Zgodnie z kodeksem spolek handlowych za dzialalnosc biezaca spolki ponosi
        odpowiedzialnosc zarzad spolki. Dlatego wymienianie prezesa i czlonkow zarzadu
        wespol z czlonkami rady nadzorczej, ktorzy notabene pracuja SPOLECZNIE (czyli
        bez wynagrodzenia), jako odpowiedzialnych za stan taboru spolki jest nie na
        miejscu. Ale zeby to wiedziec trzeba miec glebsza wiedze o co cie nie posadzam.
        • asenizacja Oj, faktycznie 25.03.05, 22:43
          Pani Grażynka nie jest odpowiedzialna? To przeproś ją ode mnie, ale w tej
          sytuacji nie mogę jej nominować ;)
          • moherowy.beret Re: Oj, faktycznie 25.03.05, 22:54
            Pani Grażynka nie jest odpowiedzialna? No to kogo my tam mamy od Kropiwnickiego
            w zarządzie... A, bym zapomniał. Pawełek. Ten dla którego Cityrunnery są za
            szerokie na łódzkie tory (gdyż są o około 10 cm węższe od starych wagonów - sic!).
      • boards_of_canada Re: Dopisać do listy! 25.03.05, 22:40
        Zeby nie byc goloslownym proponuje zajrzyc do pliku:
        www.uml.lodz.pl/doc/bip/sphandlowe20040831.doc
        znajdziecie tam sklad wszystkich rad nadzorczych i zarzadow spolek, w ktorych
        miasto ma jakiekolwiek udzialy.

Jesli chodzi o MPK polecam fragment dotyczacy wynagradzania czlonkow rady
        nadzorczej:

"Przewodniczący-w wys. jednego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze
        przedsiębiorstw bez wypłat nagród z zysku w IV kw. roku poprzedzającego,
        ogłoszonego przez Prezesa GUS w MPZ-ca Przewod. - w wys. 0,9 jednego
        miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw bez wypłat nagród z zysku
        w IV kw. roku poprzedzającego, ogłoszonego przez Prezesa GUS w MPCzłonek Rady -
        w wys. 0,8 jednego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw bez
        wypłat nagród z zysku w IV kw. roku poprzedzającego, ogłoszonego przez Prezesa
        GUS w MPK Pani A. Giedryś i Pani G. Korasiewicz nie pobierają wynagrodzenia"
        • asenizacja Ależ się nożyce rozdzwoniły! No no... 25.03.05, 22:46
          A czy ja się Ciebie pytam, kto i ile zarabia w Radzie Nadzorczej MPK? Cóż, skoro
          masz potrzebę usprawiedliwiania, to proszę bardzo, ale, dalibóg, nie widzę
          konieczności...
        • moherowy.beret Re: Dopisać do listy! 25.03.05, 22:48
          No jeszcze by brakowało, żeby za MPK kasę pobierały. Wystarczy, że ze ZDiT-u
          ciągną zarobki. :P

Nawet Wąsowicz ma dość wpiździlania się ludzi Kropiwnickiego do wszystkiego. Ale
          spoko, po wyborach Kropa pójdzie do lamusa.

Pozdro od załogi MPK.

• Gość: ja NA OSTREGO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:29
      OSTRY GÓRĄ.... BELKA LASEM...
    • ludwikolczyk Re: Na kogo głosujemy 26.03.05, 07:28
      Sądzę, że na niniejszej liscie są ewidentne braki. Dlaczego nie znalazło się
      miejsce dla jednego z najwybitniejszych polskich reżyserów i teoretyków filmu
      jakim jest Grzegorz Królikiewicz? Pominięto wybitnych kompozytorów filmowych -
      Piotra Hertla i Piotra Marczewskiego. Dlaczego zapomniano o Zbigniewie
      Zamachowskim? A Michał Urbaniak? A wybitny animator kultury - Antoni Szram,
      twórca Muzeum Kinematografii? Czy już zupełnie zapomniano tak barwna i twórczą
      postać, jaka był bez wątpienia Tomek Gaduła-Zawratyński? Może jednak warto by
      było zweryfikować listę... Pozdrawiam :)
    • Gość: frjk Re: Na kogo głosujemy IP: *.retsat1.com.pl 26.03.05, 08:55
      rtvqw
    • Gość: Kto ich wybieral! Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 26.03.05, 10:44
      kto wybieral kandydatow?przeciez niektorzy z nich nawet w Lodzi nie bywaja a co
      dopiero cos dla niej zrobic!!!!
    • Gość: ant Grzegorz Palka (n/t) IP: 217.153.156.* 26.03.05, 11:17
    • Gość: mistrz czemu Palka?jest tyle osób co zrobiły więcej!! IP: 195.69.80.* 26.03.05, 11:57
      czemu głosujemy na polityka...w tym mieście żaden jeszcze nic dobrego nie
      zrobił?

wszystko z pietryną włącznie jest dziełem innych ludzi...np. Janiaka...onie
      kreują obraz Łodzi a nie jakiś tam Palka, Kropiewniecki czy Miller...

aż mi niedobrze!!
      • boards_of_canada Re: czemu Palka?jest tyle osób co zrobiły więcej! 26.03.05, 15:51
        To wlasnie Palka zadecydowal o przeksztalceniu Piotrkowskiej w deptak i
        odrestaurowaniu naszej reprezentacyjnej ulicy. Szkoda, ze tego nie wiesz.
        • Gość: mistrz Re: czemu Palka?jest tyle osób co zrobiły więcej! IP: 195.69.80.* 26.03.05, 18:28
          no fakt tego nie wiedziałem...

poza tym piotrkowska nie jest i nigdy nie była deptakiem...jak byś mógł
          zauważyć to nadal jeżdżą nią samochody...a ludzie chodzą bokami..

nie twierdze że to wina palki..

pisząc tamten post raczej miałem na myśli to że jest on tam tylko dlatego że
          był pierwszym prawicowym prezydentem w Łodzi...a dla mnie to żadna zasługa...bo
          polistycy to miasto w większości rujnują...solidarnia łącząc siły prawicy z
          lewicą..

wole aby ludzi tacy jak Janiak, Pustelni, O.S.T.R. i inni co temu miastu serce
          dali nie zabierając nic z niego zostali ikoną tego miasta!!
          • boards_of_canada Palka to najwybitniejszy ŁÓDZKI polityk 15 lat 26.03.05, 19:35
            Palka jest w tym gronie dlatego, ze byl pierwszym prezydentem Łodzi odrodzonego
            samorzadu w Polsce i tworca tego samorzadu. Palka byl wspolzalozycielem i
            pierwszym przewodniczacym Unii Metropolii Polskich (wplywowej organizacji
            samorzadowej skupiajacej najwieksze miasta w Polsce - m.in. Krakow, Warszawe,
            Gdansk, Poznan, Wroclaw, Lodz), tworca łódzkiego samorzadu. Pozostawil w 1994
            roku Łódz z nadwyzka budzetowa i mimo trudnych ogolnych warunkow ekonomicznych,
            niezaleznych od wladz miasta (upadek przemyslu lekkiego), z najnizszym
            wskaznikiem bezrobocia. To on przywrocil range ulicy Piotrkowskiej i rozpoczal
            odbudowe Lublinka. Czy mozna chciec wiecej?
            • Gość: mistrz Re: Palka to najwybitniejszy ŁÓDZKI polityk 15 la IP: 195.69.80.* 26.03.05, 23:18
              wiesz ale ja bym i tak nie chciał aby ikoną tego miasta został jakikolwiek
              polityk...

bo dla mnie co kolwiek jest dotknięte polityką to śmierdzi...

15lat demokracji mi to udowodniło...nie ma polityka nie uwikłanego...

więc myśle że jest ktoś kto przez te 15 lat więcej dla tego miasta zrobił i nie
              skalał sie politycznym układem...

a argumenty które tu przedswtaiłeś są znaczne i nie umniejszam ich
              znaczenia...no moża poza tym że był z prawicy bo to mi wisi...tym bardziej gdy
              polska prawica jest bardziej lewicowa niż lewica...
            • jasam Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! 27.03.05, 21:33
              Ale gdyby przezył to pewnie siedziałby w pierdlu za wypadek samochodowy i
              dozywotnie kalectwo niewinnej osoby.

SKREŚLONY - moralnie ze wszystkich list !!!!!
              Gazeto - minimum rozsądku - dość wybielania tego człowieka.

pozdr.
              • michael00 Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! 27.03.05, 21:37
                Ciii ... przecież tyle dobrego narobił :-/ ... jasamie, nie bluźnij! Ech ...
                Koniec świata pani Popiołkowa.
              • Gość: leslaw_m Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! IP: 81.219.126.* 27.03.05, 23:52
                jasam napisał:

> Ale gdyby przezył to pewnie siedziałby w pierdlu za wypadek samochodowy i
                > dozywotnie kalectwo niewinnej osoby.
                >
                > SKREŚLONY - moralnie ze wszystkich list !!!!!
                > Gazeto - minimum rozsądku - dość wybielania tego człowieka.
                >
                > pozdr.

bardzo lubie twoje(pana) rzeczowe wypowiedzi,bez ironii jakiejkolwiek
                odwrócmy jednak kota ogonem:
                czy mozna oczerniać człowieka,za to ze spowodował wypadek?

jasamie,czy nigdy nie przekroczyłes prędkosci?
                a gdybyś wypadek spowodował,to znaczy ,ze twoje osiągnięcia można skreślić?
                uznać cię na zawsze nic niewartym człowiekiem?

pan palka kierował dośc luksusowym autem,
                być może wiesz,ze predkosc 140 w takim aucie odczuwasz na w miarę równej drodze
                jak 90 w polonezie,natomiast prawa fizyki pozostają nieugięte.
                chodzi mi o to ,ze w takim przypadku łatwo się zapomniec,dodać deszcz i możesz
                oczernic człowieka,ze zabił kogoś.
                zyczę ci tylko bezwypadkowej jazdy i w ogóle szmych mądrych decyzji,
                tylko proszę oceniaj ludzi za całokształt,a nie za rzecz ,która mogła
                przytrafić się każdemu.
                niech spoczywa w spokoju
                • asenizacja Kolejna szmata na tym wątku... 28.03.05, 17:01
                  Proszę, jak łatwo znaleźć okoliczności łagodzące: "dość luksusowy samochód",
                  "zapomniał się", "trochę deszczu", "140 km/h jak 90 w polonezie" etc. etc. No
                  biedny pan Palka, niewiniątko klasy pierwszej. Wstrętny politykier, na którym do
                  dziś dnia zbija kapitał stado totumfackich z Korasiewiczem w roli koryfeusza.
                  Jeszcze niech się na ten wątek przywlecze niejaki bylelogowany i będziemy mieli
                  Wielką Trójcę Jedynie Sprawiedliwych Forum Łódź w składzie konstytucyjnym.
                  Załóżcie sobie sąd kapturowy i powieście wszystkich, którzy mają ciut inne
                  poglądy od was. Za to udowodnijcie, że najnowsze autko prezesa MPK, która to
                  spółka jest własnością Gminy Łódź, jest zardzewiałą taczką podarowaną przez
                  bogobojnego rolnika. Alleluja.
                  Aha, i poczytajcie sobie o panu Palce:
                  www.adamjarecki.pl/uml.htm
                  • Gość: antydebilizm Kolejny debil dorwal sie do kompa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.05, 18:55
                    Czy nie rozumiesz, ze Palka nie zyje? Ze zginal wraz ze swoim synem i osierocil
                    corke??? Myslisz, ze tego wlasnie chcial?? To byl WYPADEK matole.

I nalezy sie Palce szacunek oraz dobra pamiec. Tak samo jak znanemu rajdowcy,
                    ktory zginal z powodu brawury za kolkiem, bo nie zachowal nalezytej ostroznosci
                    na przejezdzie kolejowym. Jakos nie przypominam sobie, ze znalazl sie taki
                    debil, ktory by oskarzal tego kierowce o nieostroznosc na drodze. Jak sie
                    nazywal ten rajdowiec? Janusz Kulig? Łódz jak zwykle w czolowce debilizmu.
                    Skoro mieszka tutaj tylu debili, jak "asenizacja", to nic dziwnego, ze tyle sie
                    w tym miescie zlego dzieje.
                    • Gość: łodzianin Re: Kolejny debil dorwal sie do kompa IP: 195.69.80.* 28.03.05, 21:26
                      stary co ty w ogóle pierd...

facet kulig zginął po 1 przez nie swój błąd...nie on nie zamknął przejazdu...

a tamten grzał ile chciał...naciskając pedał brał pod uwage że może zginąć i
                      zginął...

i to że ktos nie żyje nie oznacza że nie wolno mówić o tym co źle w życiu
                      zrobił...inaczej dużo przestępców powinno pozostać przemilczanych...(nie mówię
                      że palka się do tej gr osób zalicza..)

wisi mi czy to był pala...czy kto kolwiek...ale jeżeli ktoś ginie w wypadku
                      sprokurowanym przez jazde z taką prędkością...to ginie przez swoją głupote...i
                      jeżli ginie ktoś jeszcze tzn że jest też zabójcą..proste!!bez względu czy to
                      ksiadz...działacz prawicy lewicy lekarz prawnik czy pospolity obywatel...

i to nie podlega wątpliwości
                  • Gość: antydebilizm Szacunek dla zmarlego to podstawa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.05, 18:56
                    Jesli tego nie zrozumiesz matole, to Łódz bedzie sie dalej staczac.
                    • Gość: łodzianin Re: Szacunek dla zmarlego to podstawa IP: 195.69.80.* 28.03.05, 21:28
                      szacunek nie oznacza zapomnienia o czynach złych jak i dobrych...

inaczej nie powinniśmy mówić o katynium hitlerze i stalnie...bo o zmarłych sie
                      źle nie mówi...

facet jesteś paranoikiem co w obronie się brzytwy chwyta.....ciekawe czy gdyby
                      to był działacz sld to byś tak samo pisał..jeśli nie tzn że jesteś szowinistą!!

i ja takich ludzi w łodzi nie chce bo przez nich się stacza...
                  • Gość: leslaw_m Re: Kolejna szmata na tym wątku... IP: 81.219.126.* 29.03.05, 16:33
                    pan asenizacja był łaskaw napisać:
                    >kolejna szmata na tym wątku
                    oraz:
                    >tak sobie jezdzę i asenizuję

otóż jesteś w błędzie,wręcz przeciwnie...
                    --------------------------------------------
                    (usunięto zwroty łamiące netykietę)
                • jasam Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! 28.03.05, 20:32
                  Gość portalu: leslaw_m napisał(a):

> jasamie,czy nigdy nie przekroczyłes prędkosci?
                  > a gdybyś wypadek spowodował,to znaczy ,ze twoje osiągnięcia można skreślić?
                  > uznać cię na zawsze nic niewartym człowiekiem?

Staram się być rozsądny - ale jeśli człowiek swoja bezmyślnością doprowadził do
                  śmierci młodego chłopaka i życiowego kalectwa młodą dziewczynę - to w moim
                  naiwnym świecie, wszelkie jego poltyczne zasługi są g... warte.
                  Sprawy życia drugiego człowieka są ważniejsze niz jakies trafne decyzje dla
                  jakiegoś miasta. Doprowadził do tragedii swojej żony i młodej dziewczyny.
                  I nie piszę żadnych dziwactw, że gdyby zył to za ten czyn trafiłby do
                  więzienia. No może polityczni koledzy wybroniliby wyrok w zawieszeniu.

A tu ciągle jaki to cudowny Palka.
                  Żona Palki była Dyrektorem ZUS "za zasługi męża" - czy to normalne ?

Nawet najgenialniejszy polityk - moze zostac skreślony gdy spowoduje zagrozenie
                  życia innej osoby. Czyż nie ?
                  Więc gdyby zył to też nikt by tego nie brał pod uwagę ?
                  Skoro niektórzy tak bardzo chcą jego wiecznego spokoju - to po co wyciągają
                  jego nazwisko na sztandary.

pozdr.
                  Czesem też jeżdżę powyżej 140.
                  • Gość: antydebilizm to byl wypadek!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.05, 20:48
                    Stuknij sie w glowe. Nie rozumiesz, ze to byl WYPADEK??? Moze sie zdarzyc nawet
                    jakbys jechal zgodnie z przepisami 90 km/h. Jestes po prostu zenujacy.

• pawel-strzalka Re: to byl wypadek!!!! 28.03.05, 20:57
                      ale zdarzył sie z winy Palki, w skutek złamania przepisów ruchu drogowego, ktos
                      kto swiadomie łamie przepisy naraża innych na zagrożenie zycia a tym samym jest
                      potencjalnym zabójcą, nie możesz temu zaprzeczyć
                    • lennon1 Re: to byl wypadek!!!! 28.03.05, 21:13
                      Owszem to był wypadek ale w wyniku rażącej bezmyślności kierującego. Niestety
                      daje to świadectwo braku wyobraźni, której skutkiem była śmierć i cierpienie.
                      Przyrównywanie tego do wypadku Kuliga to grube nadużycie. Jazda tą drogą i
                      wyprzedzanie przy braku wystarczającej widoczności to przejaw głupoty. Trzeba
                      sobie wyraźnie powiedzieć, że tym "wyczynem" przekreślił wszystkie swoje dokonania.
                    • jasam Re: to byl wypadek bez winy kierowcy ??? 28.03.05, 21:40
                      Gość portalu: antydebilizm napisał(a):

> Stuknij sie w glowe. Nie rozumiesz, ze to byl WYPADEK??? Moze sie zdarzyc
                      > nawet jakbys jechal zgodnie z przepisami 90 km/h. Jestes po prostu zenujacy.

Poszukaj sobie opis tego zdarzenia. Jaka była pogoda, jakie były warunki
                      widoczności dla kierowcy, jakie było zachowanie kierowcy.
                      Poszukaj sobie co to znaczy wypadek niezawiniony.
                      I jak porównasz sam sie stuknij w coś co nazywasz swoja głową.
                  • Gość: leslaw_m Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! IP: 81.219.126.* 29.03.05, 16:22
                    jasam napisał: (m.in.)

> Staram się być rozsądny - ale jeśli człowiek swoja bezmyślnością doprowadził
                    do
                    >
                    > śmierci młodego chłopaka i życiowego kalectwa młodą dziewczynę - to w moim
                    > naiwnym świecie, wszelkie jego poltyczne zasługi są g... warte.

> pozdr.
                    > Czesem też jeżdżę powyżej 140.

czy to prowokacja?:)
                    piszesz ,że palka jest winien,a sam przyznajesz się jednoczesnie do tego samego?
                    zakładam ,że nie,więc:

jedziesz sobie nowiutenkim s 300 czy jaktam się zowie,po nowiutenkiej
                    autostradzie,z nowiutenkimi koleinami notabene,
                    i czasami przekraczasz prędkośc do 141km/h(powyzej 140)
                    jest piękna pogoda i super widoczność,krawędz wyżu po prostu.
                    nagle jakaś mucha ,która zasnęła była dzien wczesniej na podszybiu,
                    gdy leniuchowałeś na działce ,budzi się i jak to przebudzona mucha
                    robi mnóstwo zamieszania...dalej fantazji nie rozwijam zbyt,ale załózmy,
                    ze zabijasz siebie i kto tam jest obok,ktos z tyłu zostaje kaleką...
                    na drugi dzien jakis zrodzony w mozambiku pisze:
                    "jasam zabił siebie i kogośtam,jego dokonania jako człowieka są g... warte"

p.s.
                    nie dyskutuję o dokonaniach palki.
                    dla kogos będą olbrzymie ,dla kogoś żadne.
                    bronię pana palki jako człowieka i powiadam:
                    kto jest bez winy niech pierwszy kamieniem rzuci
                    • huann Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! 29.03.05, 16:32

> p.s.
                      > nie dyskutuję o dokonaniach palki.
                      > dla kogos będą olbrzymie ,dla kogoś żadne.
                      > bronię pana palki jako człowieka i powiadam:
                      > kto jest bez winy niech pierwszy kamieniem rzuci

no to ja pierwszy:
                      jeżdżę rowerkiem i rzadko przekraczam choćby 50 km/h (mój rekord to 59 - jak na
                      rower typu +/- tzw. góral to i tak sporo!).
                      nikogo nie wożę na ramie, ani bagażniku (tego to nawet nie posiadam!).

mnie wybierzcie! mnie. nie na łodzianina 15-lecia.

na łodzianina 15-lecia sprawiającego najmniejsze zagrożenie na drodze dla innych
                      (czy dla siebie - niech się wypowiadają wszyscy potrąceni przez kierowców
                      samochodów rowerzyści w ciągu ostatnich 15-stu lat w łodzi).
                      jako kontrkandydaturę zgłaszam pana Palkę.
                      khem... wygrałem?? ;)
                      • Gość: leslaw_m Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! IP: 81.219.126.* 29.03.05, 17:04
                        huann napisała:

> jeżdżę rowerkiem i rzadko przekraczam choćby 50 km/h (mój rekord to 59 - jak
                        na
                        > rower typu +/- tzw. góral to i tak sporo!).

gdyby istniał jakis przelicznik to zapewne prędkosc 60 km/h na góralu
                        odpowiadałaby 180km/h limuzyną.także uwazaj,bo mozesz również stwarzać
                        zagrozenie na drodze.załóż sobie hamulce tarczowe ,bo kiedyś nie zatrzymasz się
                        w porę i z łodzianina stulecia nici.

a tak wogóle to wygra z tobą ktoś,kto pieszo chodzi
                        (niechaj odezwą się wszyscy piesi potrąceni przez szalonych rowerzystów)

pozdrawiam
                        • huann Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! 29.03.05, 17:24

gdyby istniał jakis przelicznik to zapewne prędkosc 60 km/h na góralu
                          odpowiadałaby 180km/h limuzyną.

ale nie istnieje. co ważniejsze - w ten sposób nie łamię przepisów w
                          przeciwieństwie do limuzyn powyższych.
                          a abstrahując, to te 59, czy tam 60 to w dodatku z górki było.

także uwazaj, bo mozesz również stwarzać zagrozenie na drodze.

nie większe niż samochód poruszający się max 59 km/h ;-)

załóż sobie hamulce tarczowe, bo kiedyś nie zatrzymasz się w porę i z łodzianina
                          stulecia nici.

eh, pewnie i tak nici ;-(

a tak wogóle to wygra z tobą ktoś, kto pieszo chodzi (niechaj odezwą się wszyscy
                          piesi potrąceni przez szalonych rowerzystów)

jeśli tylko rowerzysta nie jedzie po chodniku, a pieszy nie pałęta się po
                          ścieżce rowerowej, to sytuacja potrąceniogenna może się wydarzyć wyłącznie na
                          szosie. a tam zwykle pieszych (i rowerzystów) rozjeżdżają jednak samochodami.

pozdrawiam

takoż :)
                    • jasam Do Lesława 29.03.05, 19:00
                      Dziękuję że dyskutujesz w realiach.

Więc mam pewną watpliwość - jak byś ją wyjaśnił.
                      Gdyby Palka przezył w wypadku, w którym w wyniku jego bezmyslnosci zginął młody
                      człowiek, a druga osoba ma dożywotnie kalectwo. Czy nadal byłby tym wspaniałym
                      Prezydentem Łodzi ?
                      Czy to że również zginął - ma zmieniac ocenę jego postępowania ?

Był osobą publiczną więc i oczekiwania są zdecydowanie podwyższone. Niejeden
                      wielce zasłużony i wspaniały polityk tracił swój dorobek z błahszych powodów
                      niż śmierć i kalectwo innych ludzi. Taki żywot polityka.

Więc zostawmy w spokoju tę osobę nie szermując jego nazwiskiem, skoro budzi
                      wątpliwości. Niech spoczywa w spokoju.

• Gość: leslaw_m Re: Do Lesława IP: 81.219.126.* 29.03.05, 21:23
                        > Czy to że również zginął - ma zmieniac ocenę jego postępowania ?

to nic nie zmienia,powiększa tylko rozmiar tragedii
                        natomiast bład na drodze mógł zdarzyc się każdemu,
                        gdyby było inaczej nie byłoby obowiązkowego ubezpieczenia OC kierowców
                        wydaje mi się więc ,ze jesli był trzezwy,to raczej do więzienia by nie
                        trafił,nie tyle z powodu kolesi ile takiego,ze odpowiedzialnosc przejmuje
                        ubezpieczyciel,bo ustawodawca przewidział,ze kierowcy nieomylni nie są.

czy nadal byłby prezydentem?nie sądze,presja mimo wszystko opinii by go zdjęła,
                        po za tym taka osoba nie wraca od razu do zdrowia psychicznego,czytałem gdzies
                        wyznania człowieka który miał podobny przypadek,tyle ,ze przezył,
                        po kilku latach nadal nie doszedł do siebie...renta ,tabletki,pustka,wina.

co do zonglerki nazwiskiem,to ogólnie brak nam jakichkolwiek lokalnych
                        autorytetów politycznych,a pana palkę oceni historia,przez pryzmat mam nadzieję
                        całokształtu tej osoby.

> Był osobą publiczną więc i oczekiwania są zdecydowanie podwyższone. Niejeden
                        > wielce zasłużony i wspaniały polityk tracił swój dorobek z błahszych powodów
                        > niż śmierć i kalectwo innych ludzi. Taki żywot polityka.

naprawdę mówisz o naszym kraju?wybacz,ze ironizuję,ale nie zauważyłem.
                        naszym politykom bardzo szybko zapomina się grzechy,
                        byc może jest tak dlatego ,ze każdy następny rząd jest coraz gorszy,
                        przynajmniej w odczuciu ogólnym tzw.społeczenstwa
                        tyle ,ze to juz nie na to forum temat.przynajmniej póki forum polityka łodz nie
                        umrze smiercią naturalną
                        • jasam Re: Do Lesława 30.03.05, 08:28
                          Masz dużo racji.
                          pozdr.
                    • jasam Wyrażam zgodę 30.03.05, 08:38
                      > "jasam zabił siebie i kogośtam,jego dokonania jako człowieka są g... warte"

puk,puk - w niemalowane
                      Jeśli była to moja wina - wyrażam zgodę na takie podsumowanie.
                      Bo bez znaczenia sa wszelkie ulice, chodniki, latarnie, deptaki i co tam
                      jeszcze. Taka 1 sekunda moze zmienic wartościowanie życia.
                      Sam piszesz że później często zostaje z człowieka wrak. I nie cieszy go żaden
                      wcześniejszy superczyn. Czyli jest to Wielka Tragednia niewspółmierna do
                      jakichkolwiek chwilowych materialnych dokonań.
                      Ale wchodzimy w rozważania etyczno-psychologczne.

pozdr.
                      • Gość: leslaw_m Re: Wyrażam zgodę IP: 81.219.126.* 30.03.05, 17:53
                        > Jeśli była to moja wina - wyrażam zgodę na takie podsumowanie.
                        > Bo bez znaczenia sa wszelkie ulice, chodniki, latarnie, deptaki i co tam
                        > jeszcze. Taka 1 sekunda moze zmienic wartościowanie życia.

czyli zostaliśmy przy swoich stanowiskach:)

w powyższym(teoretycznym)wypadku stanę w twojej obronie
                        jaki sens miało by nasze zycie,gdyby wsystkie dokonania dało się zniweczyc
                        w jedną sekundę.
                        (temat zdaje się być zakonczonym)
                • Gość: łodzianin Re: Palka to PIRAT DROGOWY !!! IP: 195.69.80.* 28.03.05, 21:20
                  rozumiwem że wszystkich co maja super auta można w ten sposób usprawiedliwiać
                  za popełnione samochodami przestępstwa....

no przecież nie mógł nie wjechać w staruszke...nie mógł nie wjechać w
                  dzieci...itd

czy to tylko wybiórcza wymówa bo to palka??
              • boards_of_canada Rece opadaja 28.03.05, 03:17
                Wiesz co, mialem cie dotychczas za dosc rozsadnego internaute, ale ta
                wypowiedzia pokazales swoja malosc. Obrzydlistwo.
                • asenizacja Re: Rece opadaja 28.03.05, 17:26
                  Tak, Korasiewicz. Stwierdzenie winy sprawcy wypadku, w wyniku którego
                  poszkodowany staje się na zawsze inwalidą i domniemanie, iż w państwie prawa
                  sprawca odbywałby jeszcze należną mu w świetle popełnionego przestępstwa karę
                  więzienia, jest dla ciebie obrzydlistwem i dowodem małości. A kim ty jesteś? Jak
                  nazwać twoje poczucie sprawiedliwości? Na to już nie ma słów pogardy.
                  • Gość: antyasenizacja [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.05, 18:37
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • jasam Re: Obrzydlistwo 28.03.05, 21:28

> Wiesz co, mialem cie dotychczas za dosc rozsadnego internaute, ale ta
                  > wypowiedzia pokazales swoja malosc. Obrzydlistwo.

Twoja wielkość wystarczy na tym forum - w Twoim mniemaniu i tak jestem
                  miałkością.
                  Natomiast co do obrzydlistwa - to znacznie gorsze jest zbijac kapitał na
                  dopisywaniu do swoich działań "kontynuację działań Palki". A obecna ekipa tak
                  właśnie czyni - czy brakuje im własnej wyrazistości ?

A jak dla mnie coraz częściej jedynym sposobem na przetrwanie Twoich dyskusji
                  to niestety pomijanie ich milczeniem.
                  Więc skoro wzbudzam w Tobie takie odczucia - to pomilczmy.
                • Gość: Michał M. Re: Rece opadaja IP: 80.51.227.* 01.04.05, 11:36
                  Przykro to mówić, ale Grzegorz Palka winien jest śmierci kilku osób i z tego co
                  pamiętam - czyjegoś kalectwa. Debil który uważał, że na drodze wolno mu
                  wszystko :/

Łodzianin 15-lecia? Pirat drogowy 15-lecia!
      • Gość: Tomek Re: czemu Palka?jest tyle osób co zrobiły więcej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 18:46
        To zapytaj może samego Janiaka co on myśli na temat wpływu Palki na kształt
        Piotrkowskiej. Każdy kolejny prezydent nie próbował zrobić tyle, ile Palka
        zrobił. Ja pamiętam jak wyglądała Pietryna w roku 1989 i widzę, jak wygląda
        teraz. Pamiętam też dyskusje na temat jej przyszłości. Palka miał wizję.
    • Gość: AYK Re: Na kogo głosujemy IP: *.toya.net.pl 26.03.05, 13:29
      Dobrze , że na liście niema tego MATOŁA kropiwnickiego a ja będę głosował na
      Kwinte - Juliusza Machulskiego
      • boards_of_canada Re: Na kogo głosujemy 26.03.05, 15:51
        Kropiwnickiego nie ma, bo to on wraz z Gazeta Wyborcza oglosil ten plebiscyt ;)
        • Gość: axx Re: Na kogo głosujemy IP: *.155.popsite.net 26.03.05, 15:58
          Kolor nie ma zadnego znaczenia jak rowniez gwiazda,krzyz czy sierp i mlot.
          Glosowac trzeba na tego ktory chociaz ma jakis program ograniczenia tego
          parszywego bezrobocia w Lodzi i nie tylko. Bezrobocie i walka z nim.
          To jest wlasnie ten milusinski kapitalizm. A wiadomo ze w Polsce a w Lodzi w
          szczegolnosci ma morde wilka. Jak do tej pory wladze tego miasta udaja ze
          rozwiazuja ten problem umiejetnie podsylajac tematy zastepcze.
          • boards_of_canada Re: Na kogo głosujemy 26.03.05, 16:07
            Wladze miasta maja znikomy wplyw na sytuacje ekonomiczna w Łodzi. Maja wplyw
            jedynie na budzet miast i tutaj wskazniki sa znacznie lepsze, niz za
            poprzednikow. A i tak wiekszosc wplywow do budzetu to dotacje i subwencje
            centralne.
            • gray Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 10:58

> Wladze miasta maja znikomy wplyw na sytuacje ekonomiczna w Łodzi. Maja wplyw
              > jedynie na budzet miast i tutaj wskazniki sa znacznie lepsze, niz za
              > poprzednikow.

masz rację - to się czuje - jest znacznie lepiej. jeżeli chodzi o budżet to jest
              tak dobrze, że władze miasta kazały wydrzeć z kieszeni ludzi siedem baniek żeby
              starczyło na cokolwiek na poletku pana właściciela skody za blisko dwieście tysięcy.
              • glay [...] 28.03.05, 13:40
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • gray Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 16:39

co prawda to nie te święta ale może przemówisz dziś ludzkim głosem i powiesz kto
                  kryje się za tym nickiem stworzonym tylko po to aby dać upust szczeniackiej
                  części osobowości i anonimowo powrzucać sobie na ludzi?

zapewne odpowiedzią będzie jedynie dalsze beczenie trolla a w takim wypadku
                  zapraszam na mazurka i lukrowane zajączki w moim KF.

pozdrawiam.
                  • glay Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 17:10
                    Do siebie gadasz niewychowany chlopczyku?
                • Gość: siwy a Pęczak? IP: *.uml.lodz.pl 30.03.05, 15:03
                  A Pęczak? A Dochnal? A Czekalski? A Kropidłowski? A Klimczak? A Miller? To im
                  się należy TYTUŁ. Rozsławili naszą Łódź tak, że aż wstyd się w innych miastach
                  przyznawać, skąd jesteśmy.
                  • gray Re: a Pęczak? 30.03.05, 15:04

idąc za ciosem - honorowe miejsce na podium dla łódzkiego pogotowia ;-)
                    • Gość: Siwy Re: a Pęczak? IP: *.uml.lodz.pl 30.03.05, 15:11
                      Zbiorowo? Bezimiennie :-)? A propos, kiedyś wszyscy ( w caPolsce) się
                      zachwycali Wiśniewskim, a dziś wytykają go palcem, że taaaki to musi być z
                      Łodzi :-)
                      • Gość: lokoi Re: a Pęczak? IP: 195.69.80.* 30.03.05, 22:27
                        w Polsce sie śmieją a w austrii jego żona jest na szczytach list przebojów...

poza tymśmieszne jest to że z Wiśniewskiego szydzimy a słuchamy jeszcze
                        gorszego chłamy z us!! tam też wystarczy że laska tyłkiem zamacha a my
                        klaszczemy a mandaryna zamacha to dziwka od razu słyszy ze jest!!

ja nie słucham takiego typu muzyki ale jej też nie opluwam!!
        • Gość: Michał M. Re: Na kogo głosujemy IP: 80.51.227.* 01.04.05, 11:32
          O nie! Kropiwnickiego nie ma z innego powodu! Wybrany ma być Łodzianin 15-
          lecia. Gdy przyjdą wybory AntyŁodzianina, Kropa niewątpliwie wystartuje. I
          będzie go czekać trudny pojedynek z Millerem!
    • Gość: Beton A gdzie jest Miller Leszek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 15:20
      • Gość: LUKAS_lodz W Ameryce :D IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.05, 10:42
    • huann Dlaczego 27.03.05, 21:28
      dlaczego te osoby:

0%
      Fornalczyk Anna (0)

0%
      Józefiak Cezary (0)

0%
      Sochnacki Bogusław (0)

0%
      Ptak Antoni (0)

nie mają jeszcze żadnego głosu??

może wcale nie wiedzą, że można głosować - również na samego siebie - że jest
      taki konkurs??
      albo nie mają dostępu do netu, albo nie wiedzą gdzie jest najbliższa kafeja??
      może nawet one same siebie nie cenią i nie głosują na siebie??
      a może właśnie są tak skromne, że za nic na siebie by nie zagłosowały??...
      kto wie...

--
      CIPiKWA!
      • michael00 Re: Dlaczego 27.03.05, 21:32
        > 0%
        > Sochnacki Bogusław (0)

Temu to raczej trudno będzie, chyba że mają Interneta na tamtym świecie.
      • michael00 Re: Dlaczego 27.03.05, 21:36
        > 0%
        > Ptak Antoni (0)

A jemu ten plebiscyt pewnie lata. I powiewa.
        • szprota na Ptoki z tym <rotfl> 28.03.05, 01:07

• news21 Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 11:08
      Ten konkurs i ta lista są raczej nieprzemyślane. Ot, ktoś wpadł na pomysł i
      napisał sobie na kolanie listę. Powinny być sformułowane kryteria doboru
      kandydatów, być może kategorie.
      • gray Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 11:09

a wszystko uiszczone ryczałtem. ale w jaki sposób wybierzemy metodę głosowania?
    • lennon1 Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 12:17
      Nie przepadam za takimi plebiscytami lub jak kto woli „plepiscytami”. Wrzucenie
      do jednego worka Bońka, Bonisławskiego, Miecznikowskiego sprawia, że nie mam po
      co głosować.
      Co do obecnie pierwszego miejsca pana Palki to nie będę może tak radykalny jak
      jasam ale też uważam, że lekka przesada z tą gloryfikacja tej osoby. Jego
      dzisiejsza ocena to wynik tego, że już go nie ma. Pamiętam go jako bufona i
      zarozumialca. Jego osiągnięcia to wynik czasów w jakim przyszło być mu
      prezydentem i ludzi wokół niego. Dzisiaj tak już nie jest i obawiam się, że nie
      było by tak pięknie.
      • boards_of_canada Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 13:45
        Coz za merytoryczne postawienie sprawy... "pamietam go jako bufona i
        zarozumialca". Wytykasz lewakom rozne przewiny, ale sam kierujesz sie w tej
        chwili ich kryteriami.

Pewnie o kazdym polityku mozna powiedziec, ze jest bufonem i zarozumialcem. Ale
        pisac tak o Palce, to trzeba miec jakis osobisty uraz. No i wiesz co, nie to
        sie liczy w ocenie dokonan polityka.
        • lennon1 Re: Na kogo głosujemy 28.03.05, 13:57
          To co napisałem o Palce jest moim subiektywnym odczuciem. Nie musisz się z tym
          zgadzać. Napisałem również co złożyło się na jego pozytywny obraz. Świadomie
          pominąłem okoliczności jego śmierci.
          • boards_of_canada Jasne 28.03.05, 14:00
            kazdy ma prawo do subiektywnych odczuc.
            • gray heh 28.03.05, 16:41

a masz jakieś obiektywne odczucia?
        • Gość: marianczyk Re: Na kogo gl/osujemy IP: *.krakow.sint.pl 28.03.05, 18:20
          > Pewnie o kazdym polityku mozna powiedziec, ze jest bufonem i zarozumialcem

nie tylko - o tobie tez mozna a nawet trzeba bunczuczny korasiewiczu
    • szprota groar 28.03.05, 13:57
      pogrzało was, żeby na jednym podium byl osiołom z prawicy i zjarany hiphopowiec? :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka