IP: *.toya.net.pl 09.04.05, 13:28
Niestety nie mogę się oprzeć wrażeniu, że pan prezydent na tej tragedii i
cierpieniu milionów Polaków chciał zrobić sobie reklamę. Żenujące było jego
wczorajsze zachowanie, kiedy trumna z ciałem Jana Pawła II ledwo zniknęła za
drzwiami Bazylikii, wszyscy ze łzami w oczach chcieli choć przez chwilę
popatrzeć na Plac Św. Piotra, a tu na telebimach ukazała się twarz prezydenta
Kropiwnickiego... A tak na marginesie dobrze by było, żeby pan prezydent
wiedział, że kanonizację musi poprzedzić beatyfikacja, bo chyba gdzieś to
umknęło.
Obserwuj wątek
    • camelot Re: telebimy 09.04.05, 13:48
      A czy czytaliście gdzieś w GW, że Łódź za wynajecie tych telebimów zapłaciła
      250.000 złotych a Gdańsk tylko około 48.000 złotych.
      • Gość: J.S. Re: telebimy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.04.05, 13:54
        chyba trzeba kogos wyrzucic za 'niegospodarnosc'
      • Gość: abc Re: telebimy IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.04.05, 17:53
        Sam widziałem jak demontowali te telebimy i ładowali na ciężarówki z belgijską
        rejestracją, toż sam transport swoje kosztował... a jeszcze expresowy termin,
        obsługa...
    • Gość: J.S. Re: telebimy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.04.05, 13:50
      Ze co? Tak bylo? To jak w 1984

Faktycznie, zenada
    • Gość: Rzóraf Re: telebimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:51
      Nie miałem okazji oglądać telebimów, całość przeżywałem przed Tv.
      Co co zaś do Kropy ... nie wiem czemu ale nie cierpię go od dawien dawna, a
      czarę goryczy przepełniło zdarzenie/a z teatrem Nowym oraz zgody, bądź nie na
      różnego rodzaju imprezy promujące Łódź. Najbardziej to te niezgody, gdyż wydaj
      kupe kasy na podróże w celu jak to mawia prezentacji miasta, a tu gdzie mozna
      było tanim kosztem osiągnąć o wiele większy rozgłos..... szkoda gadać. Aż dziw,
      że podobno ma doktorat... może za jajka ;-)))
    • Gość: Real Re: telebimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:21
      Zauważyliście, że przy tych telebimach nie pojawił się praktycznie żaden duchowny?
      • andaluzyjka Re: telebimy 09.04.05, 17:36
        Też to zauważyłam.
        Pytanie: dlaczego?
        • Gość: Real Re: telebimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:40
          Myślę, że właściwym miejscem do takiego wspólnego uczestniczenia byłoby miejsce,
          gdzie papież był. Czyli chyba katedra. Ale zapewne Kropiwnicki spodziewał się,
          że ludzie przyszli na Biały Marsz na jego zaproszenie i że teraz sytuacja się
          powtórzy. Tymczasem ludzie przyszli na pożegnanie Jana Pawła II i chyba więcej
          ich było wtedy w kościołach niż na Piłsudskiego. Ale to moje wróżenie z fusów.
          • andaluzyjka Re: telebimy 09.04.05, 17:48
            A może więcej ich było po prostu w domach???
            Ja w każdym bądź razie też byłam zaskoczona że nie ma księży na uroczystości...
      • hubar Re: telebimy 09.04.05, 17:47
        To kogo sfocili na tych zdjęciach?
        miasta.gazeta.pl/lodz/1786092,35136,2613357.html
        • camelot Re: telebimy 10.04.05, 15:49
          Tak jak widziałem w telewizji byó sporo ludzi ale było też dużo wolnego
          miejsca. Tak więc chyba Kropa liczył na więcej łodzian.
    • spokofacet Re: telebimy 10.04.05, 22:10
      kropa nie zaplacil za telebimy !!!! to za nasze pieniadze, a on wydal decyzje
      wydania ich - konretnie 85000 EURO netto. szacunek dla kropy za ogloszenie
      zaloby, choc nie wiem dlaczego zakazal dzialanosci kinom; np. kino cytryna nie
      moglo dzialac, a restauracje i puby spoko-mogly dzialac! minus dla kropy!
      Telebimy, dla mnie to prymitywny zabieg polityczny, dla mnie obrzydliwe! jesli
      na tych kropowych telebimach bylo 20000 osob to na lebka przypada 15 zl. a w
      kosciolach byly telebimy, a ich koszt byl ok. 50 groszy na lebka i kazdy placil
      za siebie. jak widac socjalizm kropy jest nadal nieuleczalny, on zawsze wie
      lepiej co jest dla nas lepsze... a moglo byc normalnie: telebimy w najwiekszych
      swiatyniach lodzi. tylko czy kropa wtedy moglby byc gwiazda w kazdym z nich ?...
      ech kropa, kropa... kto ci tam doradza??!! WIELKI MINUS
      • dartles Re: telebimy 11.04.05, 14:30
        Kropa nie sknera:

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/465377.html
    • Gość: willybob Re: telebimy IP: 194.42.116.* 11.04.05, 14:37
      Moze Kropa nie ma ksiązki telefonicznej i nie wie, że są inne duuuuuuuużo
      tańsze firmy które robią to samo za duuuuuuuuuuuuuuuuuzo miejsze pieniądze
      • dartles Re: telebimy 11.04.05, 14:40
        Gość portalu: willybob napisał(a):

> Moze Kropa nie ma ksiązki telefonicznej i nie wie, że są inne duuuuuuuużo
        > tańsze firmy które robią to samo za duuuuuuuuuuuuuuuuuzo miejsze pieniądze

Dziwisz się?? Przecież w urzędzie jest zakaz akwizycji, w związku z czym
        dostawcy Panoramy Firm, PKT i innych podobnych nie są wpuszczani ;).
        • Gość: willybob Re: telebimy IP: 194.42.116.* 11.04.05, 14:43
          Wiesz co tak sobie mysle ze jak te telebimy z Belgii podobno (tak slyszalem)
          byly sciagane to pocieszajacy jest fakt ze ktos w Urzędzie zna jezyk obcy, bo
          poza slowem telebim jeszcze trzeba kilka słow popwiedziec heheheh
      • hubar Re: telebimy 11.04.05, 14:52
        A masz pewność, kto te telebimy choćby przewoził, kto montował czy inaczej
        zapracował na wypłatę? No i kto jest tym "kimś"?
        • dartles Re: telebimy 11.04.05, 14:59
          To niby nie do mnie, ale... z tego co słyszałem całe przedsięwzięcie
          organizowała ponoć jakaś belgijska firma, która zajmuje się właśnie tego typu
          działalnością. Specjaliści - fakt, ale zastanawia mnie, czy miasto nie miało
          możliwości powierzyć temu jakiemuś lokalnemu organizatorowi (tzn. z Łodzi, a
          jeśli takiej firmy nie ma (w co nie wierzę) to z Polski chociaż). Nie znam się
          na tym, ale podejrzewam, że koszty były znacznie mniejsze, chociaż ponoć owa
          belgijska firma ustawiała telebimy nie tylko w Łodzi. Może ktoś jest w stanie
          udzielić bardziej szczegółowych informacji, bo mogło mi się cóś popaprać...
          • Gość: Werbel Re: telebimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:25
            W tym wypadku problemem mógł być zapewne brak odpowiedniego sprzętu w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka