IP: *.prokom.pl 14.04.05, 17:45
Czy ma któs może aktywne konto na niemieckim e-bay'u i ew. kogoś znajomego na
terenie Niemiec. Z racji jednej z moich pasji nabyłem stare lampowe radio
Nordmende Tanhauser (stereo). Niestety lampy w tym radiu są wyeksploatowane a
użyto w nim "rarytasy" jak ELL80 czy EMM803 nie wspominając o wyjątkowo
rzadkich ECC808. dp tej pory unikałem odbiorników wyposażonych w egzotyczne
typy lamp.

Lampy wymienionych typów czasem pojawiają się na aukcjach niemieckiego e-bay'u
(wszystkie wymienione typy lamp to opracowania niemieckie).

Radio jest warte odnowieni. Wymaga wymiany lamp, a akurat tych nie posiadam.
Oprócz wymiany kompletu potrzebny jest zapas, bowiem u mnie zabytki
radiotechniki muszą być sprawne i w zasadzie są normalnie eksploatowane.

Pomimo zużytych lamp, gra świetnie, doskonała czułośc, fajne stereo (mało
szumi przy słabych stacjach!!!)...

kontakt: studisat@interia.pl

Przepraszam za nietypowy post, i dziwną jego tematykę. Dla wielu to są tylko
bezużyteczne złomy - lepiej wg nich kupić badziewną wieżę z migającymi
światełkami. Ja akurat na odwrót.

Obserwuj wątek
    • uerbe Popytaj... 14.04.05, 17:57
      ... na Kilińskiego w przejściu podziemnym przy Dworcu Fabrycznym, albo w sklepie
      nad tym przejściem (vis-a-vis DF)... ewentualnie na Narutowicza 1 albo 3, na
      pierwszym piętrze.
      • Gość: STUDI Re: Popytaj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:06
        Problem w tym że takich podzespołów tam nie uświadczysz. Nawet u potwornie
        dorgiego handlarza na Tuwime też nei ma. Powód nie były prosdukowane w obozie
        socjalistycznym ani używane. Może ew. ELL80 przez wegierski Tungsram ale to
        bardzo, bardzo wątpliwe.

Pomijam to że lamp nie kupisz w takich sklepach, to tym bardziej lamp rzadkich
        typów. A takimi są nowe opracowania z końca epoki lampowej (1965 i później).
        Liczba sprżetu wzwykorzystaniem tych lamp stanowiłą niemwielki procent sprzętu
        elektornicznego lampowego. Stąd ich mała podaż. Dlatego dziś są rzadkosća mimo
        i ż niektóre lampy z lat 20-tych i pocżatku 30-tych są łatwiesjze do zdobycia i
        to w Polsce. Pomiajm produkcje wojskowe dle Wermachtu czy Luftwaffe bo tych
        było bardzo dużo Polsce po wojnie.
    • Gość: STUDI Brak odzewu :( IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.04.05, 13:47
      Tpowe polskie piekiełko, tu na forum włąsnie widać. Zero odzewu. Dziękuję.
      Widać że głównie tu zaglądają ludzie kórzy nic nikomu nie pomogą itd. Takie to
      teraz nowoczesne i "trendy"...

Szkoda. Jak widać nie znalazła się ani jedna osoba która by cokolwiek
      zoferowała. Na szczęsie są inne fora gdzie jeszcze są normalni ludzie.
      • totalna_apokalipsa Re: Brak odzewu :( 17.04.05, 14:15
        słuchaj,mój brat ma zna takiego hobbystę, ktory jest elektronikiem, a
        jednocześnie zajmuje się zbieraniem takich staroci. On pracuje w firmie Caro na
        Przybyszewskiego, zajmują się CB radiem. chcesz, to zapytam i podesle Ci numer
        tel, ale to dopiero jutro mogę.
        • Gość: STUDI Re: Brak odzewu :( IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.04.05, 14:40
          wystarczy kontakt na e-mail - studisat@interia.pl
          Ew. prosze odesłać na fora www.trioda.com (jestem tam pod nickiem STUDI) i
          www.ecclab.com (jestem tam pod nikciem studisat).
      • telegonos1 Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? 17.04.05, 15:18
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Tpowe polskie piekiełko, tu na forum włąsnie widać. Zero odzewu. Dziękuję.
        > Widać że głównie tu zaglądają ludzie kórzy nic nikomu nie pomogą itd. Takie to
        > teraz nowoczesne i "trendy"...

Widać nie było kogoś, kto by pomóc mógł (to jest możliwe), albo chciał (do czego
        ma prawo).
        Zero odzewu? No jaby odzew był, ale nie na temat, to by było lepiej?

> Szkoda. Jak widać nie znalazła się ani jedna osoba która by cokolwiek
        > zoferowała.

Tak to misiu w życiu bywa, że nie zawsze ma się do czego się chce na
        wyciągnięcie rączki. Ale na pocieszenie - nie zawsze mysi to wynikać z czyjejś
        złośliwości.

> Na szczęsie są inne fora gdzie jeszcze są normalni ludzie.

Na szczęście tak. Zabieraj więc swoje zabawki i mykaj z tej piaskownicy.
        • Gość: STUDI Re: Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? IP: *.aspektsc.pl / *.aspektsc.pl 17.04.05, 22:05
          telegonos1 napisał:

> Gość portalu: STUDI napisał(a):
          >
          > > Tpowe polskie piekiełko, tu na forum włąsnie widać. Zero odzewu. Dziękuję
          > .
          > > Widać że głównie tu zaglądają ludzie kórzy nic nikomu nie pomogą itd. Tak
          > ie to
          > > teraz nowoczesne i "trendy"...
          >
          > Widać nie było kogoś, kto by pomóc mógł (to jest możliwe), albo chciał (do
          czeg
          > o
          > ma prawo).

Widzisz dostalem w ciagu godziny 5 konkretnych ofert pomocy. I to nie tylko na
          forach elektronicznych. Jak sie okazuje sa jednak zyczliwi ludzie. Ba tez mogli
          to olac bo co ja na tym zarobie itd.

> Zero odzewu? No jaby odzew był, ale nie na temat, to by było lepiej?
          >

Czasem inna oferta ale tematycznie zwiazana moze byc mile widziana.
          Ponadtwo nie wierze ze nikt nie ma znajomych w niemczech albo nikt nigdy nie
          kupowal czy sprzedawal na uakcjach ianternetowych.

Ja czekam na katywacje konta na e-bay'u. Ale np, zalezy mi na czasie.

> > Szkoda. Jak widać nie znalazła się ani jedna osoba która by cokolwiek
          > > zoferowała.
          >
          > Tak to misiu w życiu bywa, że nie zawsze ma się do czego się chce na
          > wyciągnięcie rączki. Ale na pocieszenie - nie zawsze mysi to wynikać z czyjejś
          > złośliwości.
          >
          > > Na szczęsie są inne fora gdzie jeszcze są normalni ludzie.
          >
          > Na szczęście tak. Zabieraj więc swoje zabawki i mykaj z tej piaskownicy.

No coz chamstwo ponad wszystko. Tyle ze tam mimo wszystko odnajduja sie ludzie
          ktorzy sa wstanie pomoc itd.

Powiem Tboie ze kupowalem wiele rzeczy na allegro, i niektorzy np. potrafia cos
          dodac do zakupionych od niech przedmiotow. cos dziwnego w obecnym,
          materializmie. Jak widac nie wszycy maja wyprane mozgi przez obecna nowomowe.
          • telegonos1 Re: Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? 21.04.05, 16:20
            Gość portalu: zapłakany STUDI wybełkotał(a):

> Widzisz dostalem w ciagu godziny 5 konkretnych ofert pomocy. I to nie tylko na
            > forach elektronicznych. Jak sie okazuje sa jednak zyczliwi ludzie. Ba tez mogli
            > to olac bo co ja na tym zarobie itd.

A dlaczego oceniasz tak tych, którzy nie pomogli do licha ciężkiego?
            Jeżeli zaś nawet olali, bo nie zarobią, to ich prawo. Sprawa o ile pamiętam
            Twoja nie dotyczyła tym bardziej życia czy śmierci. Człowieku!

> Ponadtwo nie wierze ze nikt nie ma znajomych w niemczech albo nikt nigdy nie
            > kupowal czy sprzedawal na uakcjach ianternetowych.

A czy każdy tu zaprzysięgał się, że jest inaczej? Opanuj się ... albo i nie,
            Twoje prawo.

> No coz chamstwo ponad wszystko. Tyle ze tam mimo wszystko odnajduja sie ludzie
            > ktorzy sa wstanie pomoc itd.

O jeny, co za gość marudny i pokrzywdzony przez świat cały.

> Powiem Tboie ze kupowalem wiele rzeczy na allegro, i niektorzy np. potrafia
            > cos
            > dodac do zakupionych od niech przedmiotow. cos dziwnego w obecnym,
            > materializmie.

Fajnie, no i co? A ja Ci powiem, że kupuję często warzywa, i czasem zdarza się
            też i smaczna marchewka. Ale co to ma do rzeczy?

> Jak widac nie wszycy maja wyprane mozgi przez obecna nowomowe.

Nowomowę ... aaaaa .... trzymajcie mnie, bo pęknę i to ze śmiechu. Jeszcze
            jakieś poproszę slogany :D.

I podsumowując: człowieku, jeżeli jesteś jeszcze młodym chłopcem, to musisz
            wiedzieć, że w życiu jest tak, że nie ma obowiązku pomagać innym. I chodzenie po
            ulicy wykrzykując jak to jest ciężko, i jacy to ludzie źli, bo żaden napotkany
            nie chce Ci pomóc nieść walizeczki nie dość, że tego nie zmieni, to jeszcze jest
            delikatnie mówiąc ... prostackie i właśnie chamskie.
            Bo ty wytykasz każdemu właśnie napotkanemu, że nie chciał Ci pomóc, ale nie
            wnikasz już dlaczego. Z góry każdego oceniasz, że chciał zrobić małemu chłopcu
            na złość.
            Jeżeli zaś jesteś już mężem dojrzałym, to ... zastanów się, czy aby na pewno.

I zamiast tracić czas na wytykanie wszystkim, że Ci nie pomogli, skup się na
            dziękowaniu tym, którzy to zrobili ze zdwojoną siłą. To na pewno będzie
            przyjemniejsze. Dla wszystkich.
            • Gość: STUDI Re: Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:05
              Najlepiej Panie telegonos1 po prostu olać Bo nie mam czasu, bo nie zarobię na
              tym kasy itd. No nie? Albo co mnie nie czyjś problem obchodzi, niech se każdy
              sam martwi za siebie.

Jak widać jedynie reakcja więszości społeczeństwa jest wtedy jak ktoś się
              potknie i można mu jedynie dokopać - jaka wtedy radocha i ilu chętnych. Do
              pomocy nikt się nie kwapi. Smutne ale prawdziwe Panie telegonos1.

Wiesz ci którzy zoferowli pomoc też nie musieli. Też mogli olać. Ba w sumie
              musieli cokolwiek coś zrobić. Właśnie cokolwiek zrobić, a przecież mogli w tym
              czasie zajać się zarabianiem kasy np albo po prostu odpacząc....

Nie ma obowiązku to nie robię. OK. nic dziwnego że mamy zezwiewrzęcone
              społeczeństwo i bufonów w garniakach z zadartym nosem wysoko w górę mających
              wszystko i wszysktich w głębokiej pogardzie na dodatek dumnych że robią karierę.

Taka jest właśnie Polska.
              • telegonos1 Re: Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? 22.04.05, 18:08
                Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Najlepiej Panie telegonos1 po prostu olać Bo nie mam czasu, bo nie zarobię na
                > tym kasy itd. No nie? Albo co mnie nie czyjś problem obchodzi, niech se każdy
                > sam martwi za siebie.

Czyli już rozumiem! To taka mantra jest. No dobrze, dobrze - to ja już nie wnikam.
          • krystalizator Re: Normalny jesteś? Czy jeszcze nie dorosłeś? 22.04.05, 18:20
            a może po prostu nie ma tu nikogo kto by Ci mógł pomóc? jak sam w końcu
            zauważyłeś lepiej skorzystać z pomocy osób, które się tematem interesują, a nie
            przypadkowych osób z fora ogólnego.Jak się chcę dowiedzieć czegoś o szczegółach
            technicznych dajmy na to starych tramwajów to nie wchodze na ogólne forum tylko
            na forum miłośników takowych. Czu-waj
    • Gość: STUDI Re: Prośba IP: *.prokom.pl 21.04.05, 15:02
      KOntu już mam aktywne. Wiele osób z innych forów mi pomogło wtym tez i
      allegrowicze. To co chciałem nabyłem tym osobom dobrej woli dziękuję. Szkoda
      tylko że nikt z tego miasta, z tego forum :(.

Jeśli ktoś będzie miał problem w temacie zabytków radiotechniki lub w temacie
      elektroniki lampowej (np. wzmacniacze lampowe) proszę pisać na adres
      studisat@interia.pl
      • Gość: dziad w papuciach O co Ci chodzi?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:36
        Widocznie nikt z czytajacych Twoj watek nie ma konta i lamp na zbyciu. Tym
        bardziej, ze e-bay nie jest w Polsce zbyt popularnym portalem, a lampy sa
        rzadkie. Wiec o jaki Ci odzew chodzilo?? Zeby kazdy pisal: nie mam???? Wyluzuj
        sie troche.
        Dzierżbór!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka