Dodaj do ulubionych

Autobusy MPK dla kibiców???

19.04.05, 18:31
Info ze strony Toya:
"Będą specjalne autobusy MPK rozwożące kibiców po meczach piłkarskich na
wybrane osiedla. Decyzję o uruchomieniu tego typu połączeń podjęto po
spotkaniu władz Łodzi z kibicami, policją, klubami piłkarskimi i
przedstawicielami MPK. MPK zapowiada, że pierwsi kibice odjadą specjalnymi
autobusami po jutrzejszym meczu Widzewa z Jagiellonią Białystok."

A czy dla mieszkańców miasta też może znajdą się jakieś autobusy MPK?
Bo ostatnio albo popsute albo spóźnione albo w ogóle ich nie ma...
Ciekaw też jestem jakie bedą stawki biletów oraz jak czy na pewno uda się
przeprowadzić rzetelną kontrolę.
Mam też nadzieję, że MPK wprowadzi specjalne autobusy również dla widzów
wychodzących choćby z Teatru Wielkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: barracuda7110 Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.dsl.telepac.pt 19.04.05, 18:32
      Nie autobusy tylko darmobusy. Nie wierzę, że nawet 5% pasażerów skasuje bilet.
      • teufel Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 19:06
        Nie wierzę, że nawet 5% pasażerów skasuje bilet.

Uważam, że nawet 0,000000000000000001% nie skasuje, bo poprostu z założenia mają wozić za free.
        • Gość: J.S. Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.04.05, 23:25
          > poprostu z założenia mają wozić za free.

Przykre to
          • Gość: vg Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.toya.net.pl 20.04.05, 01:42
            sam jestes przykry/
            • Gość: J.S. Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 11:12
              Gość portalu: vg napisał(a):

> sam jestes przykry/

Pomodl sie za mnie
              • Gość: vg Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.toya.net.pl 20.04.05, 11:20
                wolę rzucic cegłą w staruszkę, jestem przecież kibicem.
                • Gość: J.S. Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 11:41
                  Gość portalu: vg napisał(a):

> wolę rzucic cegłą w staruszkę, jestem przecież kibicem.

Nie wiem dziecko, o co ci chodzi, ale czytaj forum uwazniej, bo chyba posadzasz
                  mnie o wypowiedzi, ktorych autorem nie jestem
    • h8red He he he 19.04.05, 18:57
      Chciałbym zobaczyć kontrolera sprawdzającego w takim autobusie pełnym kibiców
      bilety.
      • Gość: stern Re: He he he IP: 217.153.156.* 19.04.05, 19:00
        przejazd tymi autobusami z zalozenia ma byc bezplatny.
        ciekaw jestem tylko czy bydlo to uszanuje...
        choc nie, nie bede naiwny - nie uszanuje i akcja darmowych autobusow szybko sie
        skonczy z powodu wyniszczenia taboru.
        • guzi_1985 Re: He he he 19.04.05, 23:09
          odpowiedz mi... czemu kibicow nazywasz bydlem???

Czy osoby ktore:

- Oddaja co tydzien krew na chore dzieci
          - Organizuja DZIEN DZIECKA dla najmlodszych
          - Tworza wigilie dla Bezdomnych oraz Kibicow
          itp itd.

to bydlo???
          • anpio Re: He he he 19.04.05, 23:17
            Wydaje mi się, że autorowi chodziło o bydło czyli mówiąc potocznie bandytów i
            chuliganów. Prawdziwi kibice nie powinni się czuć dotknięci bo ich to określnie
            nie dotyczy.
          • Gość: barracuda7110 Re: He he he IP: *.dsl.telepac.pt 20.04.05, 15:28
            Ile takich jest? 5? W porywach 10 jak kilku zapomni kijów i nie ma się czym bić?
            • guzi_1985 Re: He he he 23.04.05, 08:23
              Powiedz mi czy byles kiedykolwiek na meczu???? Jesli nie to zapraszam 3 maja na
              stadion na Pilsudskiego.... Moge sie nawet z toba spotkac aby zapewnic ci
              bezpieczenstwo, zobaczysz jak wyglada mecz w dzisiejszych czasach na WIDZEWIE
          • k_r_m Re: He he he 22.04.05, 09:33
            guzi_1985 napisał:

> odpowiedz mi... czemu kibicow nazywasz bydlem???
            >
            > Czy osoby ktore:
            >
            > - Oddaja co tydzien krew na chore dzieci

to muszą być wycieńczeni tym ciągłym oddawaniem krwi, może trochę przystopuja bo
            niedługo wymrą i kto będzie robił zadymy i kroił komórki wieczorami

a prawdziwy kibic to taki co chce cos zobaczyć a nie dostać po mordzie
            i dlatego siada z piwkiem przed telewizorem, a nie to bydło chodzące na stadiony
            • guzi_1985 Re: He he he 23.04.05, 08:24
              Prawdziwy kibic to taki ktory ze swoja druzyna jest na dobre i na zle, czy
              deszcz, czy snieg...

a piknikow w kapciach przed telewizorem mam w dupie

co do krwii???? RATUJEMY ZYCIE LUDZIOM.... zrobiles kiedys cos takiego???
        • sylwiassss Re: He he he 20.04.05, 07:17
          A może podstawią autobusy juz bez siedzeń, szyb itp. (taka prosta wersja
          autobusu) co by już nie było czego demolować?
          • Gość: wasyl Re: He he he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:00
            co Ty mozesz wiedziec siedzac cale dnie przed komputerem?czytajac tylko
            negatywne wypowiedzi na temat kibicow...
            Przyjdz choc raz na Widzew i wtedy zabieraj glos!
            • zipek4 No Wasyl, taki mądry jesteś... 21.04.05, 11:13
              a co powiesz na to?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=486&w=22928822&a=22999504
        • Gość: J.S. Re: He he he IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 11:14
          > przejazd tymi autobusami z zalozenia ma byc bezplatny.

Ja bym sobie zyczyl bezplatny dowoz do Filharmonii i Teatru Wielkiego; szkoda,
          ze nie promuje sie w taki sposob tych instytucji
    • anpio Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 19:35
      Nie wiem czym takim zasłużyli się łódzcy kibice, że dostali w prezencie od
      miasta bezpłatne przejazdy...

Ale patrząc z drugiej strony to może chodzi o podniesienie bezpieczeństwa?
      Bo skoro upakuje się kiboli do autobusów to nie bedą wracać razem z innymi
      pasażerami. Tylko to chyba też się moim zdaniem nie sprawdzi, bo tych co
      sprawiają problemy to owszem powinno się odwozić, ale powinna to robic policja
      i nie do domku tylko do aresztu.
      A skoro Ci umownie "grzeczni" kibice dostają darmowy transport to ja też proszę
      aby właśnie po wydarzeniach takich jak teatralne premiery MPK podstawiało
      specjale darmowe autobusy.
      W czym niby jestem gorszy od piłkarskiego kibica???
      • teufel Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 19:41
        Dlaczego słowo grzeczni wzięłaś w cudzysłów. Ja nigdy nie demolowałem, ani też nie wiedziałem, żeby ktoś coś dewastował, a zdarzało się nie raz wracać KM po meczu!!
        • anpio Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 20:05
          Dlatego, że moim zdaniem do darmowych busów wepchnie się chołota i grzeczni
          kibice tacy jak Ty nadal bedą wracać tak jak do tej pory.
      • menelkir Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 23:18
        anpio napisał:
        > A skoro Ci umownie "grzeczni" kibice dostają darmowy transport to ja też
        > proszę aby właśnie po wydarzeniach takich jak teatralne premiery MPK
        > podstawiało specjale darmowe autobusy.
        > W czym niby jestem gorszy od piłkarskiego kibica???

Kiedy tylko na teatralne premiery zacznie regularnie przychodzic
        po 6-10 tys. widzow na spektakl, byc moze MPK rozpatrzy taka prosbe.
        • anpio Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 23:39
          Jeśli chcą rozwieść autobusami całe tysięce fanów piłki nożnej to chyba za
          każdym razem będą musieli pożyczać i ściągać tabor z Warszawy albo w Łodzi
          wszystkie sprawne autobusy bedą wozić tylko kibiców...
          • menelkir Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 20.04.05, 00:10
            Wszystkich rozwozic nie trzeba. Wielu ma samochody.
            Mecze koncza sie dlugo po godzinach szczytu.
            "Nabitym" przegubowym Ikarusem (zapewne nic lepszego pod stadion
            podstawione nie bedzie) moze jechac ponad 200 osob.
            Takich autobusow w taborze MPK jest ok. 130. Ile sprawnych, nie wiem.
    • pawel-strzalka Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 19:54
      a z ŁKS-u też będą wozić?
      • guzi_1985 Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 23:09
        pawel-strzalka napisał:

> a z ŁKS-u też będą wozić?
        >
        >

tak beda!
    • brokatowy Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 19.04.05, 23:37
      proponuję by do pojazdów wożacych za darmo kibiców dołączyła skoda superb pana
      dyrektora. Przeciez autobusy mpk nie posiadaja klimatyzacji ani wysokiej klasy
      sprzętu audio, a nie można dopścić do sytuacji kiedy rozgorączkowany spocony
      kibic miałby podróżowac rozklekotanym ikarusem czy jelczo-mercedesem, w którym
      nie miałby możliwości posłuchania swoich ulubionych piosenek stadionowych. A
      ponieważ skoda jest tylko jedna a kibiców sporo, proponuje wziąść ze 100 aut
      tej klasy w leasing, co by zapewnić powrót w ludzkich warunkach choć części
      kibiców. a Ikarusy prosze daś na linie obciążone emerytami - im wszystko jedno -
      i tak w wiekszośći przypadków niedosłyszą, niedowidzą, wiec różnicy zbytnio
      nie odczują. Łącząc wyrazy poważania - Fan spółki Kropiwnicki&Wąsowicz -
      najlepszego kabaretu jaki łódź miała :-)
      • Gość: maciodb Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.rev.vline.pl 20.04.05, 01:36
        darmowe autobusy fajnie :) a ja jutro sie na meczyk wybieram bedzie co
        przetestować,
        mysle ze te autobusy beda maksymalnie zdewastowane podobnie jak pociągi ktore
        wynajmuja kibice na wyjazdy, a jezeli zdewastowane to nie bedzie juz czego
        niszczyc.
        Mysle ze powinni postawic takie autobusy bardziej po meczu niz przed.
        Ikarusy są zajebiste, lepsze niz te nowsze bo fajniej sie w nich skacze i jest
        wiecej miejsca, a jak sie cos rozjebie to tez jest to mniejsza strata niz w
        przypadku nowszysch pojazdów.
        a czy LKS odstanie ? moze i cos tam wam puszcza tylko kto tam do was bedzie
        jezdził ...
    • yavorius Gratuluję głupoty łódzkiemu MPK 20.04.05, 08:11
      Ciągle tylko czytam, ile to autobusów się danego dnia rozkraczyło ze starości
      lub z braku części, a oni chcą jeszcze wozić bydło (tak! bydło, jechałem parę
      razy takim autobusem, więc wiem, co się w nim dzieje) za darmo. Cieszę się, że
      nie mam z tym styczności bezpośredniej, bo jak miałbym jeździć MPK i płacić
      ciężkie (88 zł migawka na wszystkie [mniej więcej] 70 linii* w porównaniu z
      migawką warszawską za 66 zł na wszystkie 186 linii**) pieniądze, to by mnie
      szlag trafił. Czekam, na to kiedy MPK zbankrutuje, bo innej perspektywy przed
      nimi nie widzę.

* - nie chciało mi się liczyć dokładnie
      ** - nie chciało mi się liczyć dokładnie, nie policzyłem podmiejskich
      • p8 Re: Gratuluję głupoty łódzkiemu MPK 20.04.05, 15:34
        >Czekam, na to kiedy MPK zbankrutuje, bo innej perspektywy przed
        > nimi nie widzę.

i to oczywiście przez kibiców?. ja to łatwo wszystko wje.. do jednego worka. w
        zimie meczów nie ma, a w przegubowcu zimno jak za suwałkami - też powiesz że
        kibiców wina???.
        poszukiwacze sensacji...

pzdr

Bozia

---
        "Ludzie lubią sensacje, mózg na jezdni, dzieci w beczkach"
        • yavorius tiaaa 21.04.05, 11:18
          Czytam swój post uważnie i wydaje mi się że napisałem, że głównym powodem
          bankructwa będzie stan taboru i ceny za przejazdy, a gwoździem do trumny
          (kolejnym zresztą) będzie wożenie bydła za darmo...
          • p8 tiaa2 21.04.05, 13:40
            jaki ty ostatni sprawiedliwy jesteś. aż żal że nie zacytowałeś expresiaka albo
            faktu - ale musiałeś dołożyć jakieś trzy grosze, bo inaczej by nie było na
            twoim, nie???. widziałeś chociaż te 4 (słownie cztery) "autobusy"??? czego ci
            tak żal??? iluzji??? myślisz że owo jak to nazwałeś bydło kasowało bilety w
            zwyczajnym autobusie??? mało wiesz, a dużo chrząkasz. jakby najważniejszym
            problemem tego miasta i kraju byli kibice, takie ostatnio wzięcie w mediach
            mają. tacy jak ty to lubią, opowieści o bandytach, mózg na jezdni, dzieci w
            beczkach. nie mam zamiaru cię do niczego przekonywać - żyj sobie w swoim
            swiecie. masz już lekarstwo na bolączki tego miasta - ukradną ci auto, to
            przecież kibice. psy srające na trawnikach i chodnikach - na 200% są to psy
            kibiców. mordercy z "pavulansów" to też kibice, przecież napewno przejeżdżali
            obok stadionów. burdel w polityce??? oczywiście kibice. bezrobocie??? kibice.
            bankructwo mpk??? kibice, a kto inny??? złomiarze zajebali pokrywy włazów???
            napewno kibice... że o bezrobociu, syfie, podatkach, zusie i milionie innych
            problemów nie wspomnę. i o ile co do kwestii pewnych grup osób wśród polskich
            kibiców zgodzę się z tobą, o tyle na wrzucenie wszystkich do jednego worka z
            napisem bandyci się nie zgadzam. nie da się całego syfu polskiej egzystencji
            zasłonić kibicami, co usilnie starają sie wmówić tvn i prasa niskiego lotu.
            • yavorius tiaaa3 21.04.05, 14:00
              p8 napisał:

> aż żal że nie zacytowałeś expresiaka albo faktu
              Po co miałbym to robić?

>ale musiałeś dołożyć jakieś trzy grosze, bo inaczej by nie było na twoim,
              nie???
              Na jakim moim? Stwierdziłem tylko, że przy obecnej kondycji finansowej MPK,
              sponsorowanie "kibicom" darmowego przejazdu jest bezsensowne i najzwyczajniej w
              świecie nieuczciwe w stosunku do normalnych ludzi, kasujących bilety i
              kupujących migawki, dzięki którym w/w MPK ma wpływy.

. widziałeś chociaż te 4 (słownie cztery) "autobusy"??? czego ci
              > tak żal??? iluzji??? myślisz że owo jak to nazwałeś bydło kasowało bilety w
              > zwyczajnym autobusie???
              Nie, nie myślę.

> mało wiesz, a dużo chrząkasz.
              Zupełnie tak jak Ty.
              > jakby najważniejszym problemem tego miasta i kraju byli kibice, takie
              ostatnio wzięcie w mediach mają.
              Czy ja gdziekolwiek napisałem, że kibice są największym problemem tego miasta?

> tacy jak ty to lubią, opowieści o bandytach, mózg na jezdni, dzieci w
              > beczkach. nie mam zamiaru cię do niczego przekonywać - żyj sobie w swoim
              > swiecie. masz już lekarstwo na bolączki tego miasta - ukradną ci auto, to
              > przecież kibice. psy srające na trawnikach i chodnikach - na 200% są to psy
              > kibiców. mordercy z "pavulansów" to też kibice, przecież napewno przejeżdżali
              > obok stadionów. burdel w polityce??? oczywiście kibice. bezrobocie??? kibice.
              > bankructwo mpk??? kibice, a kto inny??? złomiarze zajebali pokrywy włazów???
              > napewno kibice... że o bezrobociu, syfie, podatkach, zusie i milionie innych
              > problemów nie wspomnę. i o ile co do kwestii pewnych grup osób wśród polskich
              > kibiców zgodzę się z tobą, o tyle na wrzucenie wszystkich do jednego worka z
              > napisem bandyci się nie zgadzam. nie da się całego syfu polskiej egzystencji
              > zasłonić kibicami, co usilnie starają sie wmówić tvn i prasa niskiego lotu.
              Blablabla. Czy gdziekolwiek piszę że całe zło odpowiadają kibice?

A zakończę cytatem Redakcji z 2002 roku w Twoim kierunku: "Chłopie, jak pragnę
              zdrowia. Wydaje Ci się, że jesteś superoryginalny? Czy tylko źle się czujesz?"
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=715900&a=716040
              • p8 tiaa4 i ostatnie 21.04.05, 15:19
                pięknie się rozpisałeś, super cytowałeś, wydaj się jeszcze drukiem - najlepiej w
                gw albo expressie. dalszą polemikę uważam za zbędną - w kontekście twojej
                własnej teorii na temat mpk (rzeczone autobusy sztuk 4 widziałem i stwierdzam,
                że nie nadawały się one nawet na linie nocne) i kibiców - bo więcej widziałem na
                własne oczy niż ty przeczytałeś na ten temat. ostatni gwóźdź... puknij się stary
                w głowę, niedługo napiszesz że babcia sprzedająca czosnek na ulicy stanowi
                ostatni gwóźdź do trumny straży miejskiej.

pzdr

Bozia

koniec.
                • yavorius Re: tiaa4 i ostatnie 21.04.05, 15:26
                  p8 napisał:

> ostatni gwóźdź... puknij się stary w głowę, niedługo napiszesz że babcia
                  sprzedająca czosnek na ulicy stanowi ostatni gwóźdź do trumny straży miejskiej.

Gratuluję jadu. Papa.
                  • p8 gratuluję oryginalności 21.04.05, 15:54
                    w zakończeniu dyskusji. prawdobobnie mylisz mnie z kimś z twojej rodziny.

pzdr

Bozia

---

basta ya de hipocresia­
    • uerbe Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 20.04.05, 08:41
      anpio napisał:

> Info ze strony Toya:
      > "Będą specjalne autobusy MPK rozwożące kibiców po meczach piłkarskich na
      > wybrane osiedla. ...

Powinni dostać wagony bydlęce, nie żadne autobusy... a to i tak po poddaniu
      takiej kwestii referendum. Nie życzę sobie fundowania troglodytom darmowego
      transportu z moich podatków.
      • Gość: podatnik Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.ericsson.net 20.04.05, 09:34
        Po pierwsze: KTO ZA TO ZAPLACI? Zapewne my podatnicy, bo watpie, zeby "biedne"
        kluby chcialy finansowac to cale rozwozenie trzody (tak, trzody, czyli
        wyodrebnionej i chronionej grupie spolecznej, korej tak na prawde wszystko
        uchodzi na sucho).
        Po drugie: DLACZEGO LKS i WIDZEW nie kupia kilku starych Jelczy i nie zaczna
        rozwozic trzode wlasnym sprzetem (i na wlasny koszt)?
        Generalnie idea zwiekszenia bezpieczenstwa pasazerow jest OK, gorzej z
        realizacja...
      • Gość: J.S. Ja sie z panem zgadzam /nt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 11:15
    • Gość: praktyk rozwiązanie problemu zniszczonych autobusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:00
      proponuję takie rozwiązanie: za kazdy zniszczony przed czy po meczu autobus
      zaplaca kibice danego klubu z wlasnej kieszeni. wystarczy podniesc cene biletu
      na nastepny mecz o kilka zl.
      • uerbe Re: rozwiązanie problemu zniszczonych autobusów 21.04.05, 18:37
        Gość portalu: praktyk napisał(a):

> proponuję takie rozwiązanie: za kazdy zniszczony przed czy po meczu autobus
        > zaplaca kibice danego klubu z wlasnej kieszeni...

...ewentualnie za kazdy zniszczony autobus czy tramwaj podróżujący nimi na co
        dzień pójdą na jeden czy drugi stadion i też coś tam zniszczą. Pasażerów MPK
        jest wtym mieście więcej niż jakichś tam kibiców, po kilku takich akcjach władze
        klubów mogą chcieć "odciąć się" od problemu kibiców (nie wpuszczając ich na
        stadion).
    • Gość: willybob Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: 194.42.116.* 20.04.05, 13:00
      a ja uwazam ze to dobry pomysł> Jak jezdzili zwyklymi autobusami tez nie
      kasowali biletów, dreczyli pasazerów i demolowali autobusy i tez za to placil
      podatnik, dlatego wolę zeby zniszczyli podstawione stare autobusy i nie
      przeszkadzali innym podróznym- poysł mi się podoba
      • brokatowy Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 20.04.05, 13:41
        wolisz zeby zniszczyli podstawione autobusy...czyli po prostu przyzwalasz na
        bandytyzm. Coz, taka mentalnosc wiekszośći - poki mnie nie tykaja nie moja
        sprawa, i dlatego w tym miescie, kraju jest tak jak jest. Jak dla mnie, chocby
        nawet podstawili wagon bydlęcy, i zrobili tam jedna mała ryse- niech płacą ! Co
        to ma byc - jesli autobus jest stary to wolno go zniszczyc? teraz rozumiem
        dlaczego ikarusy wygladaja tak jak wygladaja - bo sa stare wiec wolno je
        niszczyc. Zal mi Twojej mentalności..
      • Gość: Karol Re: Autobusy MPK dla kibiców??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:22
        jeszcze odszczekasz to zima - zmarzniety na kosc po godzinie oczekiwania na
        przystanku na autobus, gdy normalny liniowy tabor tradycyjnie wysiadzie, a
        rezerwowy bedzie zniszczony (za twoim przyzwoleniem) przez pseudokibicow.
        • p8 Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 20.04.05, 15:42

> jeszcze odszczekasz to zima - zmarzniety na kosc po godzinie oczekiwania na
          > przystanku na autobus, gdy normalny liniowy tabor tradycyjnie wysiadzie, a
          > rezerwowy bedzie zniszczony (za twoim przyzwoleniem) przez pseudokibicow.

no, a latem odszczekasz bo jak ci pseudokibice włączą ogrzewanie to się zesrasz
          z powodu zaduchu i upału. życzę miłego zagłębiania się w otchłań łódzkiej prasy
          codziennej, tudzież faktu oraz kolejnego odcinka programu pod napięciem
          obejrzanego z wypiekami na twarzy. życie to nie wiadomości tvn ani tez ostatnia
          strona expressu ilustrowanego, to wypadałoby wreszcie choć spróbować zrozumieć.

• teufel Ikarusy 20.04.05, 21:27
      z NS były podstawione
    • hm` Jakos marnie wyszla ta akcja... 21.04.05, 11:04

"Wczoraj po godzinie 20 dwóch bandziorów w szalikach Widzewa zaatakowało motorniczego wagonu technicznego na krańcówce przy al. Piłsudskiego. Mężczyzna ma złamany nos i rozbitą głowę.

- Wysiadłem, aby przestawić zwrotnicę - relacjonuje poszkodowany. - W pobliżu drzwi pojawiło się dwóch nastolatków. Chcieli wsiąść do wagonu. Tłumaczyłem, że nie mogą. Usłyszałem "I tak wsiądziemy". Gdy mnie zaatakowali, straciłem przytomność. Ocknąłem się w kałuży krwi. Zadzwoniłem na centralę po pomoc.

Policjanci złapali jednego z bandytów. Pogotowie przewiozło rannego do szpitala im. Sonnenberga."

Moze trzeba tramwaje podstawiac, bo jakos autobusy nie sa zbyt popularne jak widac na zalaczonym obrazku..
      pozdr. hm`
      P.S.
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/468942.html
      • zipek4 Re: Jakos marnie wyszla ta akcja... 21.04.05, 11:11
        Pieprzone bydło.
      • michal.ch Re: Jakos marnie wyszla ta akcja... 21.04.05, 11:28
        I własnie takie osoby będą głównie pasażerami darmobusów. Jestem absolutnie
        przeciwny tym dodatkowym liniom, bo mozna się domyslać czym to się skończy i
        tzw. kibice "docenią" inicjatywę.

Za każdy zdemolowany po meczu autobus MPK powinno wystawiać rachunek
        organizatorowi meczu, skoro nie da rady ująć bezpośrednich sprawców demolki.
        Rachunek nie tylko z kosztami zakupu nowych części, ale także z wliczonymi
        kosztami przestoju autobusy w hali naprawczej.
        • hm` Ciekawy regulamin: 21.04.05, 11:31

• hm` Re: Ciekawy regulamin: 21.04.05, 11:33
            Zwlaszca pkt "7.Każda demolka idzie na nasze konto - reagujcie na bezmózgowców.! Jeśli ktoś chce wyładować energię na jarzyniówce bądż
            śmietniczce - zapewniamy sparing + zwrot kosztów x 2."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=564&w=22939985&a=22946466
            pozdr. hm`
        • Gość: podatnik Re: Jakos marnie wyszla ta akcja... IP: *.ericsson.net 21.04.05, 15:06
          Nie tyle rachunek co MPK powinno podpisac z klubami stosowne umowy z klauzula
          natychmiastowej egzekucji dlugu (w razie jakikolwiek aktow wandalizmu
          oczywiscie). Wowczas jesli trzoda bedzie zbyt czesto "fikac" kluby popadna w
          takie dlugi, ze trzeba bedzie zamknac stadiony - moze wtedy bedzie wiecej
          spokoju.
          Z reszta - w UK jakos sobie poradzili z bydlakami, mysle ze u nas jedyna metoda
          na terror pseudokibicow to ostre, drastyczne i zdecydowane dzialania...
      • Gość: Aleksej Re: Jakos marnie wyszla ta akcja... IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.04.05, 11:29
        > "Wczoraj po godzinie 20 dwóch bandziorów w szalikach Widzewa zaatakowało
        motorn
        > iczego wagonu technicznego na krańcówce przy al. Piłsudskiego. Mężczyzna ma
        zła
        > many nos i rozbitą głowę.

Skur****y, takie bydlo to bym wykastrowal, aby bron Boze dzieci nie mieli. Mam
        nadzieje ze policja sie nimi odpowiednio 'zajmie'. I zalosne jest to ze te
        g**na na nogach mialy szaliki mojego ukochanego klubu.

Pozdrawiam,
        Aleksej
      • teufel Re: Jakos marnie wyszla ta akcja... 21.04.05, 14:12
        Jest mi bardzo przykro z powodu, że to BYDŁO identyfikuje się z Widzewem. To NA PEWNO nie są kibice tego klubu:( Co najwyżej DEBILE, podszywający się pod kibiców - kibic nie demoluje tylko dopinguje. Zwłaszcza, że mecz trwał do 21. Połamać nogi i ręce, bo innej kary NIE WIDZĘ:(
      • p8 ech... 21.04.05, 16:00
        po 20??? to chyba na drugą połowę jechali...

pzdr

Bozia
    • evonka Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 21.04.05, 18:46
      TAK, TAK, POPIERAM! Bardzo dobry pomysł. To pewnie pierwszy z wielu udogodnień
      jakie łodzkie MPK ma zamiar wprowadzić dla mieszkańców, wiec bardzo się cieszę
      i jestem dumna z lokalnego transportu.
      Taki kibic, zmeczony po meczu, umordowany serdecznym dopingiem, wysiłkiem jaki
      trzeba włożyć w rzucenie racą, sztachetą czy kamieniem bardzo potrzebuje
      odpoczynku. Jakże takiemu kazać iść do dalekiego przystanku? Przecież to
      nieludzkie. Bardzo dobry pomysł z tym autobusem. Usiądzie sobie taki kibic,
      odpocznie w autobusie.... pewnie kasować biletu też nie musi...
      Czekam kiedy takie autobusy specjalne będą pod kinami i teatrami. Na pewno MPK
      juz o tym myśli, wszak zależy mu na bezpieczeństwie mieszkańców Łodzi. Bardzo
      się cieszę, że mogę liczyć na tak wspaniałe przedsiębiorstwo. Dziękuję.
      • teufel Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 21.04.05, 18:51
        Taki kibic, zmeczony po meczu, umordowany serdecznym dopingiem, wysiłkiem jaki
        > trzeba włożyć w rzucenie racą, sztachetą czy kamieniem bardzo potrzebuje
        > odpoczynku

Żenujące jest to co piszesz:( Bydło które rzuca racami czy sztachetami NIE MOŻNA nazwać kibicem!! Uogólnianie, że jak ktoś chodzi na mecz to już jest kibic - niestety oprócz kibiców pojawia się BYDŁO.
        • evonka Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 21.04.05, 19:09
          i o tym sorcie "kibiców" pisałam... nie wyczułeś ironii....?
        • p8 diabełku 21.04.05, 19:32
          to idzie mniej więcej tak: ten wie, tamten wie - tylko ja nie wiem. a jak nie
          wiem to szybko coś napiszę żeby nie było że ja nie wiem.

pzdr

Bozia
    • maly32 Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 22.04.05, 03:27
      Super...autombus powinien sie zatrzymac przy wiezieniu zaraz po meczu.

M
      • michal.ch Re: Autobusy MPK dla kibiców??? 22.04.05, 09:34
        Sugerujesz jakieś dodatkowe kursy 56 na Smutną? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka