Gość: ..:-) IP: *.retsat1.com.pl 21.04.05, 20:24 witam, chce wybrac sie jutro z kolega na kawke i ciasto. Mozecie polecic mi jakies fajne,z romantycznym klimatem miejsce? bede wdzieczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_news Re: kawka+ciasteczko 21.04.05, 20:41 Takie miejsce, romantyczno-klimatyczne, było w swoim czasie na ul. Rewolucji 52 (tak, tak! tak gdzie słynna UCZELNIA), na parterze frontowej kamienicy. Mieszkał tak Czesiek B.. Było romantycznie, bo za całe wyposażenie chaty robiła ławka z parku (głowy za to nie dam, ale bodajże z Hellenowskiego). Na podłodze krwistoczerwoną cegłą wyrysowany był stół, na który nie daj Bóg, aby ktoś nadepnął!!!:( Za kredens uważało się dość poplamioną gazetę (tu też mam pewne wątpliwości, ale bodaj była to Trybuna Ludu), leżącą sobie w rogu salonu. Klimatycznie było tam szczególnie mocno, zwłaszcza zimą. Zapewniało to sfatygowane okno, niby starannie wypełnione folią, którą Czesiek zdobył w pobliskich zakładach, jednak dość nieszczelną. Boję się, że ten ekskluzywny lokal może już nie funkcjonować, a to z powodu sąsiedztwa WSHE. Byłoby z pewnością dyshonorem dla TAKIEJ SZKOŁY obcować na codzień z tego rodzaju lokalem. W każdym razie możesz to sprawdzić, gdyż z każdego punktu miasta jest tam dogodny dojazd, a w przypadku nieistnienia przybytku, można znaleźć w pobliżu coś podobnego. Aha! Świetnie tam się komsumowało przy świecach wino. I to wcale niekoniecznie czerwone:) Miłej randki życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 serio serio 21.04.05, 20:46 Kawa i ciasteczko i romantycznie i klimat = to tylko BP :D. Ewentualni najlepiej kawa i papierosy, albo chociaż sama nikotyna - ale to już chyba w kinie raczej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: kawka+ciasteczko IP: *.dsl.telepac.pt 21.04.05, 20:59 Avenida Nuno Alvarez, pastelaria Imperio :) Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: kawka+ciasteczko 21.04.05, 21:01 czego sie chwalisz? kiedy kartke dostane, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: kawka+ciasteczko IP: *.dsl.telepac.pt 21.04.05, 21:15 Cholera muszę sobie spisać do kogo mam wysłać kartki, bo w życiu nie zapamiętam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dova Re: kawka+ciasteczko IP: *.astral.lodz.pl 21.04.05, 21:03 ? donde exactamente? Odpowiedz Link Zgłoś