Dodaj do ulubionych

Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok G...

IP: *.retsat1.com.pl 22.04.05, 21:03
Pierwsze jupi można już zakrzyknąć :) Bo ważne, że hotel. Drugie przyjdzie
(miejmy nadzieję), po ogłoszeniu decyzji, że będą to 4*, trzecie po oddaniu do
użytku budynku o dobrej architekturze. Do trzeciego jupi droga jeszcze daleka,
ale ważne, że pierwsze jupi już za nami:)
Obserwuj wątek
    • Gość: łażej Hop na forum (nt) IP: *.retsat1.com.pl 22.04.05, 21:03
    • pawel-strzalka Re: Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok 22.04.05, 21:16
      czy taki przetarg, czy co to było, na sprzedaż działki w konkretnym celu nie
      wymagał przedstawienia projektów architektonicznych? czy nie są one już znane?
      a jeśli są, to gdzie można by je ewentualnie znaleźć?
    • Gość: jur Re: Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 22.04.05, 21:24
      Doskonale.Ale czy spadkobiercy E.Greenwooda tak na prawdę nic nie mają do tej
      działki?
      • pawel-strzalka Re: Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok 22.04.05, 21:32
        jeżeli mają i byliby w stanie udowodnić swoje prawa do tej dzialki to miasto
        zabuli, ale skoro miasto sprzedało działkę to znaczy że miało do niej pełne
        prawa, zagraniczne firmy są wyczulone na takie niuanse i sprawdzają same kto
        jest faktycznym właścicielem terenu zanim cokolwiek podpiszą
        • Gość: Gruszka Re: Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok IP: 80.51.227.* 23.04.05, 08:18
          Ja nie jestem przekonany, pomny historyjek z działką sro metrów dalej, na której
          obecnie stoi Galeria Łódzka...:]
    • topjes Garść informacji 23.04.05, 10:32
      Hotele GE Polska
      02-555 Warszawa
      al Niepodległości 145/19

i takie cuś też znalazłem
      www.tf.pl/view.php?art=19057
      nie powinno być więc obsuw, jak widać planowali Łódź już od pewnego czasu

Nie liczyłbym chyba jednak na 4*

pzdr
      topjes
    • topjes Artykuł do archiwum 23.04.05, 22:53
      Miasto sprzedało superatrakcyjną działkę obok Galerii Łódzkiej

wiol 22-04-2005, ostatnia aktualizacja 22-04-2005 20:49

Francuska firma kupiła działkę przy al. Piłsudskiego. Wybuduje na niej hotel.

Działka, którą właśnie miasto sprzedało za 2 mln zł, mieści się przy al.
      Piłsudskiego 27. Nazywana jest w łódzkim magistracie "małym Piłsudskim" (w
      odróżnieniu od "dużego Piłsudskiego", czyli gruntu sprzedanego przez miasto
      Philipsowi). Ma kształt litery "L" i znajduje się w pobliżu Galerii Łódzkiej.
      Miasto życzyłoby sobie, żeby powstał na niej hotel. O działkę walczyło sześć
      firm, m.in. z Ameryki i Hiszpanii. Odbyły się dwa przetargi. Wreszcie wyłoniono
      zwycięzcę. Nieruchomość kupiła francuska firma Hotele GE Polska.

Cenę wywoławczą za działkę o powierzchni 3258 mkw. miasto ustaliło na 1,8 mln
      zł. W rezultacie "poszła" za 2 mln zł.
    • Gość: robert hotele ge = campanila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:22
      nie będzie żadnego czterogwiazdkowca, powstanie dwugwiazdkowy hotel ekonomiczny
      campanila (o standardzie nieco niższym od ibisa)80 pokoi, restauracja i sala
      koferencyjna. Na hotel 4* jeszcze trochę musimy zaczekać, wg mnie muszą zmienić
      się decydenci w UMŁ, jedna z firm chciała wybudować hotel 4* ale UMŁ nie był
      zainteresowany oferowaną inwestycją. Architakturę projektowanego hotelu można
      zobaczyć w UMŁ i pozostałe dokumenty też
      • Gość: belyall Re: hotele ge = campanila IP: *.toya.net.pl 29.04.05, 15:04
        To samo dotyczy parkingów wielopozimowych, była firma, która chciała przejąć
        działki pod budowe takich, ale UMŁ olał ją, oddając działki kolesiom, którzy
        stworzyli tam parkingi strzeżone wysypane żużlem.
        Lokalizacji nie mogę podać.
        • Gość: Jacho Re: hotele ge = campanila IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.04.05, 17:45
          Jeśli to prawda co piszecie o hotelu 4* i parkingach wielopoziomowych to
          wiadomo jak głosowac następnym razem. Jeżeli damy gościom jasno to do
          zrozumienia i tak zrobimy to może ( mam nadzieję )drudzy zmienią swoje myślenie.
          • Gość: vg Re: hotele ge = campanila IP: *.toya.net.pl 30.04.05, 13:31
            ci drudzy juz panie kolego. Rządzili przez 2 kadencje Łodzią - "ich operacja
            się nie udała, smierc pacjenta była blisko".

Wierzysz w plotki.
          • topjes Re: hotele ge = campanila 05.05.05, 10:57
            > Jeśli to prawda co piszecie o hotelu 4* i parkingach wielopoziomowych to
            > wiadomo jak głosowac następnym razem.

A niby na kogo? Bo ja pojęcia nie mam kto w tym kraju może dać jako taką
            gwarancję rzetelności i uczciwości...

pzdr
            topjes
            • jaasioo Re: hotele ge = campanila 05.05.05, 12:15
              Chyba tylko organizacje społeczne, a nie partie. Myślę, ze to jest jedyna droga
              poszukiwań ludzi zaangażowanych w rozwój Łodzi, a nie swoich portfeli.

Jaś.
              • geograf Re: hotele ge = campanila 05.05.05, 18:26
                Dobrze, tylko że na dzień dzisiejszy nie ma w Polsce tak prężnych, tak licznych i tak wszechstronnych stowarzyszeń społecznych, które mogłyby "wziąć władzę w swoje ręce". Przed nimi jeszcze długa droga, jeśli już.
                • Gość: MarcinK Re: hotele ge = campanila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:58
                  Witam

Z tego co zrozumiałem Jaasiaa i Topjesa to chodzi raczej o władzę lokalną
                  aniżeli ogólnopolską. A lokalnie sporo kandydatów widzę - od choćby od dawna
                  wskazywanego Jasama.

Pozdrawiam, MarcinK
                  • topjes Re: hotele ge = campanila 06.05.05, 08:14
                    > Z tego co zrozumiałem Jaasiaa i Topjesa to chodzi raczej o władzę lokalną
                    > aniżeli ogólnopolską. A lokalnie sporo kandydatów widzę - od choćby od dawna
                    > wskazywanego Jasama.

Oooo, a to jasam będzie kandydował? :) Martwią mnie te wybory po w zasadzie nie
                    powinienem na nie iść. Kiedyś się jeszcze łudziłem, że PO to w miarę rozsądna
                    partia. Ale jak zobaczyłem 4 lata temu listę wyborczą PO w Gliwicach to
                    zdębiałem - sami lokalni aferzyści. Do tego to co zrobili z UPR na listach
                    wyborczych spowodowało, że straciłem do nich resztę szacunku.

pzdr
                    topjes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka