Gość: grzesiek IP: *.toya.net.pl 30.04.05, 18:23 czy jutro w Łodzi będzie zorganizowany pochód pierwszomajowy?wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marecki997 Re: pochód.. 30.04.05, 20:04 Nie będzie, bo towarzysz Miller przebywa z misją dyplomatyczną na Zgniłym zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: pochód.. IP: 80.51.227.* 30.04.05, 22:35 A co? Chcesz maszerujących obrzucić jajkami, a potem czekać aż oni obrzucą cię swoim ulubionym epitetem: "Faszysta" :-D tak wyglądają pochody - żadna strona nie rozumie o co w tym święcie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 08:09 Ja wole obserwować i sie nasmiewać:D Zdrugiej strony szkoda,że pochód pierwszomajowy z roku na rok zaczyna odchodzic w zapomnienie.Z drugiej strony dziwi mnie, że Łódź od zawsze "czerwona" nie pójdzie w tym roku w pochodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 10:59 Łódź nie jest juz czerwona. Łódź jest szara, brudna i zaniedbana. Tylko barwy łódzkich klubów mają w sobie czerwień. I nasz flaga miasta ma kolor żołto czerwony. Łódź niestety staje się wioską. Ludzie wyjeżdzają do innych miast w poszukiwaniu pracy. Drogi są dziurawe. W miejsce powstających duzych zakładów pracy upadają małe przedsiębiorstwa często rodzinne. Zobaczcie co dzieje się z Ptakiem czy Polrosem. Gilette uruchamia fabrykę w naszym miescie bo dostali działkę, zwolnienia podatkowe. Kto jeszcze inwestuje w łodzi. Apsys budujący manufakturę, która doprowadzi do upadku wielu sklepów a nawet te funkcjonujące prywatne sklwpyw marketach staną na skraju opłacalnośći. ratunkiem dla Łodzi jest rozwój przemysłu. I to nie takiego spektakularnego w którym będzie kilkaset pracowników pracowało za 700zł tylko potrzebujemy kilkuset lub kilka tysięcy małych firm zatrudniających po 12,3,4 pracowników. potrzebujemy dróg, kolei a nie tylko zapewnień. Łódź nie jest już czerwona i nie wiem czy to lepiej czy gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: pochód.. IP: 217.153.156.* 01.05.05, 13:02 Już ja znam te rodzime firmy zatrudniające 12, 4, 3 pracowników. Hasło przewodnie "kliencie spier***j". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 13:29 bart: Widzę że jestes bardzo młodym Człowiekiem. To hasło mieli na ustach nieuczciwi przedsiębiorcy. natomiast wiele firm, własnie niewielkich doskonale sobie radziły i miały swietną opinię. natomiast teraz, nawiązując do Twojego hasła obowiązuję inne "Zapi...laj robolu albo Sp....laj". Zapytaj się kasjerek, pracowników fizycznych i umysłowych. Ty sądzę pewnie jeszcze sie uczysz i dlatego tak piszesz. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: pochód.. IP: 217.153.156.* 01.05.05, 19:07 Dobra, ale po co mi to mówisz? To nie ja podpisywałem zgode na otwarcie kilkunastu hipermarketów "zapewniających dziesiątki miejsc pracy". Nie ja zamknąłem fabryki włókiennicze. Wiem, ze wielkich fabryk już nie bedzie, bo wszystko można zrobić w Chinach za jedną dwudziestą ceny. Ale te małe firmy polskie - powiedzmy sobie wprost - to w połowie granda. Sory ale nie kupię sobie linijki z 300 procentową marżą od sprzedawcy chama w polskim sklepie. Nie bedę kupował mebli w polskim salonie w którym to klient ma zamknąć ryja. Wiem jak wygląda praca na kasach. 700zł na rękę i jeszcze raz na jakiś czas klient wyzywa od kurew lub skurw---synów. Zbawienie nie przyszło jednak z hipermarketami, ale niektórzy dzięki nim zarobili na domy. "Zapi...laj robolu albo Sp....laj" tak jest oczywiście się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: pochód.. 01.05.05, 11:05 Żal mi trochę posła Pęczaka - po raz chyba pierwszy w życiu ten ciężko pracujący za nędzne pieniądze robotnik nie będzie mógł uczestniczyć w obchodach Dnia Ludzi Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: pochód.. IP: *.155.popsite.net 01.05.05, 15:09 I sami panstwo widzicie ze kapitalizm w Polsce a w Lodzi w szczegolnosci ma morde wilka. Jedna z cech okreslajacych go jako bananowy kapitalizm jest totalne bezrobocie. Ludzi trzeba trzymac krotko. Bez roboty. Zalecic modlitwe a strajkujacym podeslac kapelana. Lodz nie jest czerwona. Czerwona jest tak naprawde morda wilka. Odpowiedz Link Zgłoś