IP: *.toya.net.pl 30.04.05, 18:23
czy jutro w Łodzi będzie zorganizowany pochód pierwszomajowy?wiecie coś na ten
temat?
Obserwuj wątek
    • marecki997 Re: pochód.. 30.04.05, 20:04
      Nie będzie, bo towarzysz Miller przebywa z misją dyplomatyczną na Zgniłym
      zachodzie.
    • Gość: Michał M. Re: pochód.. IP: 80.51.227.* 30.04.05, 22:35
      A co? Chcesz maszerujących obrzucić jajkami, a potem czekać aż oni obrzucą cię
      swoim ulubionym epitetem: "Faszysta" :-D tak wyglądają pochody - żadna strona
      nie rozumie o co w tym święcie chodzi.
    • Gość: grzesiek Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 08:09
      Ja wole obserwować i sie nasmiewać:D Zdrugiej strony szkoda,że pochód
      pierwszomajowy z roku na rok zaczyna odchodzic w zapomnienie.Z drugiej strony
      dziwi mnie, że Łódź od zawsze "czerwona" nie pójdzie w tym roku w pochodzie...
      • Gość: aktywista Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 10:59
        Łódź nie jest juz czerwona. Łódź jest szara, brudna i zaniedbana. Tylko barwy
        łódzkich klubów mają w sobie czerwień. I nasz flaga miasta ma kolor żołto
        czerwony. Łódź niestety staje się wioską. Ludzie wyjeżdzają do innych miast w
        poszukiwaniu pracy. Drogi są dziurawe. W miejsce powstających duzych zakładów
        pracy upadają małe przedsiębiorstwa często rodzinne. Zobaczcie co dzieje się z
        Ptakiem czy Polrosem. Gilette uruchamia fabrykę w naszym miescie bo dostali
        działkę, zwolnienia podatkowe. Kto jeszcze inwestuje w łodzi. Apsys budujący
        manufakturę, która doprowadzi do upadku wielu sklepów a nawet te funkcjonujące
        prywatne sklwpyw marketach staną na skraju opłacalnośći. ratunkiem dla Łodzi
        jest rozwój przemysłu. I to nie takiego spektakularnego w którym będzie
        kilkaset pracowników pracowało za 700zł tylko potrzebujemy kilkuset lub kilka
        tysięcy małych firm zatrudniających po 12,3,4 pracowników. potrzebujemy dróg,
        kolei a nie tylko zapewnień. Łódź nie jest już czerwona i nie wiem czy to
        lepiej czy gorzej
        • Gość: Bart Re: pochód.. IP: 217.153.156.* 01.05.05, 13:02
          Już ja znam te rodzime firmy zatrudniające 12, 4, 3 pracowników. Hasło
          przewodnie "kliencie spier***j".
          • Gość: aktywista Re: pochód.. IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 13:29
            bart: Widzę że jestes bardzo młodym Człowiekiem. To hasło mieli na ustach
            nieuczciwi przedsiębiorcy. natomiast wiele firm, własnie niewielkich doskonale
            sobie radziły i miały swietną opinię. natomiast teraz, nawiązując do Twojego
            hasła obowiązuję inne "Zapi...laj robolu albo Sp....laj". Zapytaj się kasjerek,
            pracowników fizycznych i umysłowych. Ty sądzę pewnie jeszcze sie uczysz i
            dlatego tak piszesz. Pozdr
            • Gość: Bart Re: pochód.. IP: 217.153.156.* 01.05.05, 19:07
              Dobra, ale po co mi to mówisz? To nie ja podpisywałem zgode na otwarcie
              kilkunastu hipermarketów "zapewniających dziesiątki miejsc pracy". Nie ja
              zamknąłem fabryki włókiennicze.

Wiem, ze wielkich fabryk już nie bedzie, bo wszystko można zrobić w Chinach za
              jedną dwudziestą ceny. Ale te małe firmy polskie - powiedzmy sobie wprost - to
              w połowie granda. Sory ale nie kupię sobie linijki z 300 procentową marżą od
              sprzedawcy chama w polskim sklepie. Nie bedę kupował mebli w polskim salonie w
              którym to klient ma zamknąć ryja.

Wiem jak wygląda praca na kasach. 700zł na rękę i jeszcze raz na jakiś czas
              klient wyzywa od kurew lub skurw---synów. Zbawienie nie przyszło jednak z
              hipermarketami, ale niektórzy dzięki nim zarobili na domy.

"Zapi...laj robolu albo Sp....laj" tak jest oczywiście się zgadzam.
    • marecki997 Re: pochód.. 01.05.05, 11:05
      Żal mi trochę posła Pęczaka - po raz chyba pierwszy w życiu ten ciężko
      pracujący za nędzne pieniądze robotnik nie będzie mógł uczestniczyć w obchodach
      Dnia Ludzi Pracy.
      • Gość: axx Re: pochód.. IP: *.155.popsite.net 01.05.05, 15:09
        I sami panstwo widzicie ze kapitalizm w Polsce a w Lodzi w szczegolnosci ma
        morde wilka. Jedna z cech okreslajacych go jako bananowy kapitalizm jest
        totalne bezrobocie. Ludzi trzeba trzymac krotko. Bez roboty. Zalecic modlitwe
        a strajkujacym podeslac kapelana. Lodz nie jest czerwona. Czerwona jest tak
        naprawde morda wilka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka