Gość: Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:39 Ciekawy jestem Waszej opinii- którą łódzką szkołę językową polecilibyście swoim znajomym, a którą od razu skreślilibyście?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkownia Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 02.05.05, 16:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=22121255&a=22121255 Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 02.05.05, 20:00 skreślam i ostrzegam przed Akademią Języków Obcych i Kultur Narodów. Działają chyba przy WSHE. Zapisałam się tam na kurs, zapłaciłam zaliczkę, minął miesiąc. Dzień przed rozpoczęciem semestru dzwonię do nich, żeby upewnić się, że zajęcia rozpoczną się o planowanej godzinie i co słyszę? Że nie ma żadnych zajęć, bo nie zrobili grupy. Wściekłam się, bo mieli do mnie dzwonić przed ruszeniem kursu, gdyby cokolwiek się zmieniło. No, ale uznali widocznie, że nic takiego się nie stało wg nich, ja musiałam na gwałt szukać szkoły językowej, która ma i grupę, i miejsce. Ale to jeszcze nic. PAni z biura oświadczyła lekceważącym tonem, że nie dostanę z powrotem moich pieniędzy, bo takie mają zasady. Takiej bezczelności w życiu nie widziałam. Zrobiłam awanturę, nagle okazało się, że mogę dostać kasę z powrotem, ale jak napiszę do nich podanie! Szok. NO więc napisałam podanie o zwrot moich własnych pieniędzy, odebrałam je (oczywiście jeszcze na nie czekałam potem) i od tej pory na pewno się tam nie pojawię! Ostrzegam wszytskich! Ta szkoła to banda naciągaczy i oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudak Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:00 A wiesz, że to niezły sposób na zrobienie kasy i nienarobienie się? Po prostu bierze się zaliczkę i nie oddaje. Nawet nie trzeba zatrudniać lektorów. Grup i tak nie będzie. Sama Wshe też tak robi. Nie otworzyli kierunku, który był obiecany, chcieli mnie przenieść na coś innego, ale nie chciałem i zrezygnowałem z nauki. Nie dość, że nie oddali wpisowego, to po pół roku mojego NIECHODZENIA do tej szkoły dostałem wezwanie do zapłaty CZESNEGO za te pół roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: 194.42.116.* 04.05.05, 12:40 bzdura... uczyłam się w tej Akademii greckiego... musiałam zrezygnować, bo po urodzeniu dziecka nie mialam czasu. Wplacone pieniądze dostałam bez problemu. Tam nie ma żadnego wpisowego ani nie pobierają odsetek, jak się płaci w ratach. Lektor - starszy Grek - mial rewelacyjny kontakt ze słuchaczami. A umowę do podpisu to mi nawet przynieśli na zajęcia. Móże agataku pomyliła szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 13.05.05, 18:02 Dlaczego uważasz, że skoro TY nie zostałaś oszukana, to moja wypowiedź jest bzdurą? Dla Twojej wiadomości, nie pomyliłam szkół. Wszystkie informacje zawarte w moim poście są prawdziwe - Akademia wzięła ode mnie pieniądze i nie chciała ich zwrócić, nie poinformowała mnie, ze kurs nie ruszy - to nie jest dla mnie profesjonalna szkoła języków obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:35 Agataku, porównaj sobie IP chwalców Ajoikn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matteo Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:51 A ja chodzę na italiano do Perfekt OK. naprawdę fajnie prowadzone zajęcia, młodzi lektorzy i miła atmosferka. Pozdro szczególnie dla Jacka, który mnie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataku Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:27 racja!... :-) że też na to nie wpadłam wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iska Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.toya.net.pl 15.05.05, 12:56 ostrzegam przed sektą na Widzewie Odpowiedz Link Zgłoś
cassani English First - niekoniecznie 04.05.05, 08:49 bardzo miła atmosfera i w ogóle - ale za mało wymagają. jak chcesz poznać ludzi to zapisuj sie - jak sie chcesz nauczyć języka - niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na przykład Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:14 moze być www.akcent.win.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelagia Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.sjs / *.sjs-franziskus.wh.uni-erlangen.de 04.05.05, 09:20 najlepsza jest ALMA, moze kosztuje wiecej ale nauczy sie czlowiek, super szkola polecam, bardzo solidna, chodzilam na niem i ang, oba znam dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cestina Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.ericsson.net 04.05.05, 11:35 Skoro o tym mowa - wiecie czy gdzies w Lodzi mozna sie zapisac na jezyk czeski? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crazy801 Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 05.05.05, 14:42 A wiesz, że słyszałam, że w Akademii Języków Obcych jest czeski...Nie wiem na ile jest to prawda, ale możesz sobie sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
crazy801 Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 04.05.05, 12:33 Ja akurat poleciłabym Akademię Języków Obcych i Kultur Narodów, o której była tu mowa...Mają konkurencyjne ceny. Uczyłam się tutaj angielskiego (lektorkę wspominam baaaardzo miło), a teraz uczę się hiszpańskiego i nie narzekam... wręcz przeciwnie - czuję, że naprawdę jest wkładana energia i poświęcenie w nauczanie nas tego języka przez wykładowcę. A co do połączenia WSHE z tą szkołą językową, to z tego co mi wiadomo, to oni wynajmują tylko sale od tej uczelni...a nie są z nią powiązani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 12:53 To źle ci wiadomo. Są częścią WSHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopas8 Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: 194.42.116.* 04.05.05, 16:44 Witam. Jeszcze jako student postanowiłem wyjechać za granicę do pracy. Wybrałem własnie kursy w Akademii Języków Obcych i Kultur Narodów!!!Był to intensywny kurs j. angielskiego za jedyne 299zł!!Byłenm bardzo mile zaskoczony profesjonalizmem i rzetelnością panującą w Akademii. Nie miałem żadnych problemów z płatnościami z ich strony, a dodatkowo dostałem jeszcze zaproszenie na Dni Afryki, na których najadłem sie za darmo specjałów afrykańskich i spotkałem sie face to face z Marcinem Kydryńskim. Jeśli chodzi o budynki Akademii, to rzeczywiście, oni tylko je wynajmują od WSHE.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Szkoły językowe- która najlepsza? 13.05.05, 18:06 dlaczego mi się wydaje, ze powyższy tekst mógł napisać tylko ktoś pracujący w AJOiKN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: 194.42.116.* 04.05.05, 16:44 to raczej Tobie źle wiadomo.. pracuję w wshe, więc chyba wiem - akadmeia nie jest częścią WSHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:10 Po pierwsze, na stronie internetowej napisano: Akademia Języków itd. stanowi szczegolny dział usług dla WSHE (...) itd. Zdaje się, że prowadzi ją Instytut postępowania twórczego? Dobrze, pracujesz tam, wiesz lepiej. Może formalnie nie jest częścią WShe... Po drugie - a czemu się tak odrzekać? Czy to wstyd być częścią WShE? Po trzecie - Akademia chyba robi sobie tutaj reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_rysia Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:53 a ja chodze do wawrzonka i jest super! w jeden semestr zrobilam gigantyczne postepy. serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Szkoły językowe- która najlepsza? IP: *.smrw.lodz.pl 04.05.05, 20:21 Ta Wawrzonek i jego kumpel Duda z tutkami w oczkach, Buahahahahah. Nie wiem czy ci Panowie jeszcze ze sobą ciagle współpracują, ale mój koleżka pare lat temu przepisał się do innej (nie wymienię, żeby nie robić reklamy)i wtedy zobaczył, że zmarnował semestr i trochę kaski u Panów W&D. Odpowiedz Link Zgłoś