Gość: Fredka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:30 Mieszkam na parterze i sąsiedzi i inni parkują ałta pod moimi oknami .jaka powinna być minimalna odległość auta od okna.Co moge ztym zrobić prosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marecki997 Re: Parkowanie pod oknami 05.05.05, 19:49 Spróbuj nasypać na parapet trochę okruszków chleba - zlecą się gołębie i te wszystkie samochody obesrają równo. Do ciebie nikt nie może mieć pretensji - przecież nikt im nie kazał tam parkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Parkowanie pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:53 Ałta to nie wiem. Ale pamiętam, że auto może być zaparkowane na chodniku tak, aby pieszym zostawało minimum 1.5 metra przejścia (chodnik musi mieć 1.5 m szerokosci). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredka Re: Parkowanie pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:01 chodzi o auta przepraszam za pomyłkę. Okna wychodzą mi na podwóże i nie ma żadnego chodnika , chodzi o to zeby niestawały pod oknami samochody . Chyba jest jakiś na to paragraf żeby stały daleko albo wcale i potrzebuję paragraf by na pisać podanie do urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Parkowanie pod oknami 05.05.05, 20:40 Te ałta to nie była pomyłka. Tak jak w tej chwili podwóże (podwórze). Coś robiła na lekcjach polskiego w podstawówce??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Parkowanie pod oknami 05.05.05, 21:00 "Podwóże" to taki jak gdyby luzacki styl. Coś jak "nuż w bżuhu" Brunona Jasieńskiego - pieprzyć ortografię, najlepsza pisownia jest fonetyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Parkowanie pod oknami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.05.05, 21:08 > ??????????????? To wlasnie w podstawowce nauczyli cie stawiac tyle pytajnikow, o ile dobrze zrozumialem aluzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodor Re: Parkowanie pod oknami IP: *.retsat1.com.pl 05.05.05, 21:02 Samochody mogą parkować w minimalnej odległości 10 m od budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Parkowanie pod oknami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.05.05, 21:07 O! A skad taka informacja? Sam jestem tym zainteresowany, rowniez mieszkam na parterze, od ulicy mam parking, od podworka rowniez, a jeszcze sukinsyny parkuja tylem do okien Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Do Marecki 997 05.05.05, 21:23 No fajnie skoro taki luzacki styl i pisownia fonetyczna to dlaczego podwóże anie podwuże????? Tsza byc konsekwentnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Do Marecki 997 IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.05.05, 22:20 Wez juz przestan marudzic i odpowiadaj we wlasciwym miejscu watku albo inny sobie zaloz, bo ja tu sie chce czegos dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 16:26 Gość portalu: J.S. napisał(a): > od ulicy mam parking, od podworka rowniez, a jeszcze sukinsyny > parkuja tylem do okien to okropne - pewnie śnią ci się ich rejestracje po nocach... a na poważnie - gdzie ty parkujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Parkowanie pod oknami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.05.05, 19:30 > to okropne Zebys wiedzial > a na poważnie - gdzie ty parkujesz? Nie mam samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 07.05.05, 09:12 Gość portalu: J.S. napisał(a): > > a na poważnie - gdzie ty parkujesz? > > Nie mam samochodu i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 16:24 no to parking na przeciwko mojego bloku nie spełnia tych wymogów. Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 09:27 na pewno Kodeks mówi,że samochody nie mogą stawać tyłem do okien!! żeby przy zapalaniu silnika komuś nie smrodzić!! co do odległości to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Parkowanie pod oknami IP: *.uni.lodz.pl 06.05.05, 13:27 Podobno byl kiedys taki zapis, ale juz go nie ma... Jaki Kodeks konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 16:26 Gość portalu: J.S. napisał(a): > Jaki Kodeks konkretnie? rycerzy jedi :) Odpowiedz Link Zgłoś
najtis Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 19:24 gray napisał: > Gość portalu: J.S. napisał(a): > > Jaki Kodeks konkretnie? > rycerzy jedi :) i odrazu widac ,jak kto mlody i madry to i odpowiedzi rzetelne,na temat i "intelygentne" Odpowiedz Link Zgłoś
najtis Re: Parkowanie pod oknami 07.05.05, 10:52 gray napisał: > > jak kto stary i głupi też widać. i znowu wypowiedz na poziomie,tak trzymaj,kiedys tez bedziesz stary tylko wtedy o glupote juz nie bedziesz sie musial martwic Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 07.05.05, 11:22 ale generalnie o co ci chodzi koleżko miętowy? przyszedłeś tu popisać sobie ze mną złośliwości? wybacz, ale taki poziom strasznie szybko mnie nudzi. pap. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
najtis Re: Parkowanie pod oknami 07.05.05, 21:54 gray napisał: > > ale generalnie o co ci chodzi koleżko miętowy? przyszedłeś tu popisać sobie ze > mną złośliwości? wybacz, ale taki poziom strasznie szybko mnie nudzi. pap. anim ci kolezka ani nie chcialbym poruszac sie po twoim poziomie,napisalem(co chyba mi wolno)w stylu twoich odzywek na czyjes problemy,jesli taki czy inny problem poruszany przez innych nudzi cie to po prostu nie wtykaj tam swojej cudnej buzki Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 08.05.05, 10:08 najtis napisał: > anim ci kolezka to przenośnia była bo nawet bym nie chciał. > ani nie chcialbym poruszac sie po twoim poziomie, nie martw się - nie dasz rady. > napisalem(co chyba mi wolno) oczywiście, że wolno, podobnie jak zrobić z siebie idiotę. > jesli taki czy inny problem poruszany przez innych nudzi cie to po prostu nie > wtykaj tam swojej cudnej buzki a może po prostu się odpieprzysz? PLONK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Parkowanie pod oknami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.05.05, 19:31 > > Jaki Kodeks konkretnie? > > rycerzy jedi :) Zgubilem w piaskownicy. Zaproponuj mi inny. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 07.05.05, 09:15 hammurabiego - kup sobie samochód i stawiaj temu co stawia tobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy XVI Re: Parkowanie pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:29 na dlugość 3 kroków plus 2 cm - w przypadku samochodów z kratką, jak bez kratki bez 2 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Parkowanie pod oknami 06.05.05, 16:27 chciałoby się czasem skoczyć przez okno a tu nie można, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betko31 Re: Parkowanie pod oknami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:09 dziennik ustaw nr 75 poz. 690 z 15 czerwca 2002, rozdz 3, § 19. 1. Najbliższa odległość rzeczywista wydzielonego, niezadaszonego zgrupowania miejsc postojowych lub otwartego garażu wielopoziomowego dla samochodów osobowych od okien pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi w budynku mieszkalnym, zamieszkania zbiorowego (z wyjątkiem hoteli), opieki zdrowotnej, oświaty i wychowania, a także od placu zabaw dziecięcych i boisk dla dzieci i młodzieży nie może być mniejsza niż: 1) dla zgrupowania do 4 stanowisk włącznie - 7 m, 2) dla zgrupowania od 5 do 60 stanowisk włącznie - 10 m, 3) dla większych zgrupowań - 20 m, z zachowaniem warunków określonych w § 276 ust. 1. 3. Zachowanie odległości określonych w ust. 1 nie jest wymagane w stosunku do miejsc postojowych znajdujących się między liniami rozgraniczającymi ulicy, na obszarze zwartej zabudowy miejskiej. § 20. Miejsca postojowe dla samochodów, z których korzystają wyłącznie osoby niepełnosprawne, mogą być usytuowane w odległości nie mniejszej niż 5 m od okien budynku mieszkalnego wielorodzinnego i zamieszkania zbiorowego oraz zbliżone bez żadnych ograniczeń do innych budynków. Miejsca te wymagają odpowiedniego oznakowania dotyczu to jednak projektowania nowych parkingów, dla starych przeważnie uwzględnia sie istniejące możliwośći. zacznij od walki z administracją o ustawienie zaazu po stronie budynku i o parkowanie przodem do okien. u mnie to poskutkowało, w dodatku adm wytyczyła nowe miejsca parkingowe nieco dalej od okien ( ul. Lokatorska) Odpowiedz Link Zgłoś