Dodaj do ulubionych

Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maja

12.05.05, 17:55
Strykowianie ! Odezwijcie się, bo tak naprawdę nie wiem, gdzie was szukać. Co
sądzicie o kandydatach na burmistrza ? Bo po Kurczewskim, któremu tylu
zaufało, nie wiem, czego się spodziewać.
Obserwuj wątek
    • booloo Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 19:22
      witam prawdziwe skrzyżowanie europa,

możesz przybliżyć sytuację z burmistrzem? co się stało z tym panem Kurczewskim?

• wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 20:08
        Biedaczek pochorował się. I tak nam choruje od co najmniej roku. W/g gazety
        bardzo lokalnej "Wieści z Głowna i Strykowa" ostatnie zwolnienie było z poradni
        zdrowia psychicznego. Ale zanim zaczął chorować stał się po raz drugi / ! /
        burmistrzem Strykowa. Dużo by gadać. W międzyczasie próbowano go odwołać,
        ale... też temat rzeka. No i teraz wybieramy.
        Pozdrawiam.
        • booloo Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 20:33
          skoro go wybieracie to został odwołany albo sam zrezygnował?

a kim są nowi kandydaci i jakie maja pomysły na stryków?
    • booloo Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 20:37
      chociaż nie istnieje jeszcze jedna opcja - orzeczenie trwałej niezdolności do
      pracy. Czyli ten przypadek jak mniemam?
      • wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 21:13
        To miło Booloo, że starasz się, jako moderator, podtrzymać rozmowę. Ale czy tu
        nie ma nikogo ze Strykowa ? Smutno mi :(((
        • booloo Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 12.05.05, 22:05
          dla niektórych mieszkańców Zgierza, mozliwość zmiany prezydenta jest wyjatkowo
          łakomym kąskiem:) więc z pewnością są ciekawi jak można to osiągnać;)

a tak na poważnie, to moje studia mają lekki związek z samorządami a zmiana
          burmistrza to nie jest częsty przypadek...

poza tym widziałem plakaty jednego z kandydatów w kiełmini, czasem tam sobie
          chadzam po górkach:)
          • zgierzak Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 13.05.05, 23:26
            W Zgierzu nie trzeba wymieniać nikogo oprócz takiego typa co jest z niego
            remote controller dla innych. Dla mnie to do wymiany jest wiele, ale kto to
            podejmie? Bajzel i syf tu panuje.
          • wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 14.05.05, 13:19
            Dzięki chłopcy. Żałuję, ale nie mogę tak późno rozmawiać, bo śpię. Ot co. I do
            tego tylko pod koniec tygodnia, bo pracuję. No, to już wszystko jasne.
            booloo : w Kiełminie są fajne górki - w końcu to Park Krajobrazowy Wzniesień
            Lódzkich. A wiesz, że jeszcze do niedawna, kiedy tam na górkach nie było domów,
            wykorzystywano je do plenerów w filmach ? Po prostu: tam nie było żadnej
            instalacj napowietrznej, czy jak się ona nazywa. Na pewno kręcono tam Placówkę
            Prusa. Wiem, bo jako statysta grał tam wuj mojego faceta :). Pewnie inne też,
            ale nie chcę teraz tutaj zgadywać. I na pewno reklamówkę Atlasa - chyba jedną z
            pierwszych. A co do plakatów i wyborów, to później.
            zgierzak: z ust mi to wyjąłeś, mało - z przewodów, którymi płyną myśli. Pewnie,
            że przydałoby się forum dla Strykowian, bo oni tu chyba nie umieją trafić.
            Myślałam nawet, żeby puścić wieść o waszym forum przez gadu-gadu, bo tam
            dzieciaki siedzą bez przerwy, ale z taką pewną nieśmiałością wyznam, że ... nie
            wiem jak. Kurcze, no nie mam czasu .
            • booloo Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 15.05.05, 10:39
              miejsce jest piękne, było piękniejsze ale niestety zmierza do degredacji...

głowny punkt widokowy został już zabudowany od południa współczesną formą
              cygańskich pałaców, zabudowa kiełmini i dobrej nie trzyma się kupy, każdy
              buduje jak chce, gdzie chce i co chce... pomimo że to park krajobrazowy
              budowane sa samowole i nie ma na to rady, bo np. powiatowy nadzór budowlany w
              czasie swojej działalności nie usunął ani jednej samowoli budowlanej z terenu
              parku, a jest ich mnóstwo... to tylko z niektórych problemów, dodatkowo
              występuje problem dzikich wysypisk śmieci - powszechność:(

więc jak myślę o przyszłości tego miejsca to mi się smutno robi, dlatego też
              często tam bywam żeby zapamiętać te piękne widoki, bo wiem ze je niedługo
              stracę...
            • leslaw_m Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 15.05.05, 20:16
              pierwszy wątek o strykowie zaistniał,
              spokojnie mozecie tu pisać moim zdaniem,
              bo uzytkowników u nas niedostatek,
              ponadto wiekszosci z nas stryków znajomy jest,
              a to ze zbiorów letnich,a to z zalewu waszego,
              co jak dopiero niedawno się dowiedziałem,
              na smietnisku wybudowany został.
              reklamój f.zgierz,jak urosniecie w siłe,
              to sobie założycie swoje
    • zgierzak Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 14.05.05, 01:07
      Myślę, że miasto Stryków stać na własne forum na GW. Then go on...
    • wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 14.05.05, 15:22
      Booloo, w 1 poście małe słówko "po" trochę namieszało. Ale pięknie
      doszedłeś :) W pierwszych wyborach, kiedy to można było głosować na burmistrza
      z imienia i nazwiska / 10 lat temu? / wygrał Kurczewski. Pewnie dlatego, bo był
      spoza Strykowa. Z Bratoszewic mianowicie. Odczuliśmy to od razu. Czysto na
      ulicach, kwiaty na trawnikach. Rozumiecie ? Przedtem był jeden syf. To tak dla
      oka. Przez całą kadencję co i rusz inni bezrobotni pracowali w ramach Robót
      Interwencyjnych, czy publicznych - jakby to się nie nazywało. Sprawy wielkie :
      inwestorzy - wiadomo autostrada, inwestycje w gminie też szły swoim trybem, ale
      pewnie nie na tyle doskonałym, bo po czterech latach burmistrzem został p.
      Jarocki. Dla oka zmieniło się: było jak przed kadencją Kurczewskiego. A wielkie
      sprawy toczyły się rozpędem. Tak to wtedy czułam. W ostatnich wyborach byli
      głównymi kandydatami. Oprócz nich chyba 6 innych. Jaja, bo wszyscy, jak jeden
      m.in. obiecywali założenie syg. świetlnej na przejściu dla pieszych na drodze
      krajowej, jak by to od nich zależało. Ale to tak na marginesie. Wygrał
      Kurczewski, minimalnie, ale jednak. Za : ci wszyscy, którzy go pamiętali.
      Przeciw : rodzina i znajomi królika / czyt. Jarockiego /. No i ci, którzy
      wiedzieli, co działo się z Kurczewskim w czasie międzyburmistrzowania - jakiś
      dziwoląg językowy, ale tak bym to nazwała. No iznów było ładnie: czysto,
      kwiaty, bezrobotni na robotach :). Ale również kłótnie w śród radnych, silna
      opozycja i ... jakby to powiedzieć.. dziwne decyzje burmistrza. Przykład :
      chorwacki LEK buduje zakład. Konieczne jest wycięcie kilku drzew. Występują o
      to licząc się pewnie z koniecznością zapłaty kary. A burmistrz kieruje do tych
      robót Jed.Rob.Pub., sprzęt bo... drewno rozdzieli się biednym . Kasa gminna bez
      kasy, koszty itd. Rada nie zatwierdza już żadnych propozycji, opinii / Jezu,
      nie znam się na tym / burmistrza. Trwa marazm, chcą go odwołać, on idzie na
      zwolnienie. Rządzi p.o. To tyle na razie. O kandydatach później, bo syn mnie
      odgania od kompa.
      • zgierzak Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 14.05.05, 16:09
        W Zgierzu tnie się stare, posadzone w latach 30-tych drzewa pod pozorem
        przerabiania ich na dzieła sztuki. Sporo przewrócił huragan pod koniec lat
        70-tych a reszta teraz pada na "rzeźby". Biednym u nas rozdają patyki. Fabryka
        farmaceutyczna to jeden wielki automat. Da zatrudnienie naczalstwu i kilkunastu
        osobom dodatkowo.
    • wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 14.05.05, 17:17
      Skąd wiesz? A może tyś Strykowianin, a nie Zgierzanin ??:)Fakt, w naczalstwie ,
      jako najwyższy z Polaków siedzi Jarocki - b.burmistrz, skądinąd świetny
      fachowiec - były szef Argonu / to taki zakład ist. w czasach przed Lekiem /.
      Ale o czym my tu ??? Miało być o wyborach nowego.
      • zgierzak Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 15.05.05, 00:20
        Życzymy owocnej walki, mamy nadzieję, że m.Stryków stać na więcej niż na małpę
        na sznurkach co stało się w niektórych pobliskich miastach.
    • zgierzak Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 16.05.05, 00:29
      no i co tam wyszło?
      • wila3 Już po wyborach 17.05.05, 21:16
        A raczej po 1 turze. Frekwencja ok. 50 %. W drugiej turze Jankowski - radny,
        49latek, śr. wykszt. & Zaborowski, 34 lata, wykszt., że ho!, obecny p.o.
        burmistrza. Za 1 pewnie gmina / czyt. rolnicy /. Za młodym Stryków / ? /. Oby!
        Pozdr.
    • calvinklain Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 16.05.05, 01:02
      wila3 napisała:

> Strykowianie ! Odezwijcie się, bo tak naprawdę nie wiem, gdzie was szukać. Co
      > sądzicie o kandydatach na burmistrza ? Bo po Kurczewskim, któremu tylu
      > zaufało, nie wiem, czego się spodziewać.
      --------------------------------------------
      wila 3 juz jest forum stryków
      heheheh
      wiem nawet kto je założył.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29471
      ---
      calvi
      • leslaw_m Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 16.05.05, 01:22
        ta sama osoba co ozorków.
        kto to?
        ponoc to post moderowany?
        to skąd masz wiedzieć?:)
        • calvinklain Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 16.05.05, 01:27
          oj lesław poczytaj nasze forum
          to będziesz wiedział.
          hehehehe
          poszukaj

---
          calvi
      • wila3 Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 17.05.05, 21:05
        calvinklain, to miło, że ktoś się tym zajął. Ale co, mam się zwracać do
        moderatora: linku moderowany ? Coś mi nie gra, ale może się czepiam.
        Pozdrawiam
        • border_zgierz Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 17.05.05, 21:13
          wila3 napisała:

> calvinklain, to miło, że ktoś się tym zajął. Ale co, mam się zwracać do
          > moderatora: linku moderowany ? Coś mi nie gra, ale może się czepiam.
          > Pozdrawiam
        • calvinklain Re: Stryków - wybór burmistrza - niedziela 15 maj 17.05.05, 21:17
          hahahahaha
          a do ciebie jak mamy się zwracać
          wilo 3.

---
          calvi
          • wila3 Który kawisz na klawiaturze 17.05.05, 21:29
            calvinklain napisał:

> hahahahaha
            > a do ciebie jak mamy się zwracać
            > wilo 3.
            odpowiada uniesionemu środkowemu palcowi ?
            • calvinklain Re: Który kawisz na klawiaturze 17.05.05, 21:32
              tz .
              wytłumacz

---
              calvi
              • wila3 Re: Który kawisz na klawiaturze 17.05.05, 21:45
                calvinklain napisał:

> tz .
                > wytłumacz
                >
                > A może ja mam 60 lat? Hm. I nie kumam? A tak się miło gadało. Pa
                >
                > ---
                > calvi
                • calvinklain Re: Który kawisz na klawiaturze 17.05.05, 21:48
                  no to nie kumaj i spadaj.
                  hm

---
                  calvi
      • wila3 Re: Mamy forum STRYKÓW !!! 19.05.05, 18:43
        Dzięki. Teraz tylko odpowiednio rozgłosić i może znajdą się chętni do dyskusji ?

Uwaga, teraz przepraszam.
        calvinklain za klawisz na klawiaturze. Twoje hehehe :(((((((((((( wkurzyło mnie.
        Twoja sprawa, ale jak jeszcze raz spotkasz osobę nieznającą się na czymś, to
        może wytłumacz, a nie wyśmiewaj ????

Ale mieliście ubaw z mojej niewiedzy, co? Już trochę poczytałam i wiem co
        nieco.A myślałam, że dowiem się od Was. Ale mniejsza.

Pozdrawiam :)))))))

• zgierzak Re: Który kawisz na klawiaturze 17.05.05, 23:08
      Też nie rozumiem tego wątku. Może ktoś wyjaśni o co idzie?
    • turaj1 Re: Stryków -WWW.idp.org.pl 22.05.05, 15:01
      witam, jestem jarek mam pomysł na wasze kłopoty, sami musi zrobic liste i wygrac
      w 2006 wybory lokalne, ja moge pomóc z ideolo i programowo.nara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka