Dodaj do ulubionych

Nasza kostka na Piotrkowskiej

IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.07.02, 00:45
Dzis ją widziałam...no, no...
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej 12.07.02, 00:50
      Gdzie ją widziałas? Taaa serio? Tą samą?

PS Chyba ta sama na zdjęciu=> www.KFL.prv.pl

pozdrowy ;P
      • Gość: kasiaprim Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.07.02, 20:23
        Ta na zdjeciu - jakby ladniejsza...ale to może kwestia makijazu...
        A poza tym przy tej, co ja ją widziałam-nie leżał znaczek KFŁ!
        Kasia_blond
        • saperka.i.saper Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej 12.07.02, 21:11
          My też dzisiaj widzieliśmy forumową kostkę - doprawdy śliczna :)
          A jakich mamy sąsiadów - na tym samym piętrze Rysiek, piętro niżej Monia... :)))
          • Gość: kasiaprim Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 13.07.02, 20:15
            A ciut dalej jest Heniutek i Heniutka !
      • hubar Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej 15.07.02, 19:03
        A najbardziej ucieszył mnie fakt że moja "prywatna" kolska jest niedaleko tej
        KaFeLkowej :-)
        • kropka. Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej 15.07.02, 19:36
          No wiesz! HuBar, dlaczego nie obok????? Trzeba natychmiast zrywać i poprawić!!!
          • hubar Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej 15.07.02, 19:39
            A żeby wszyscy od razu wiedzieli kto ja jestem? Trochę prywatności!
            A Ty mądralo masz kastkę na Pietrynie?
            • zamek Re: Nasza kostka na Piotrkowskiej - do Prezesunia 15.07.02, 21:56
              Kropka. ma. Jakem szarfą przepasany.
              Pozdrawiam
    • Gość: Stępniak gdzie jestem? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 21:29
      czy ktoś mógłby powiedzieć mi jak sprawdzić gdzie jest moja kostka? Bardzo mnie
      to nurtuje, a wiem na pewno że ją mam.
      • hubar Re: gdzie jestem? 23.07.02, 21:39
        Masz certyfikat? To znajdziesz po numerze tam napisanym. Nie masz to zdobądź.
        Mnie się nie chciało swojego jeszcze odebrać, ale troszke cierpliwości i
        znalazłem.
        • Gość: Stępniak Re: gdzie jestem? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 21:57
          dzięki, ale certyfikat ma ktoś kto mi sprawił ten prezent i za cholerę nie może
          go znaleźć (albo nie chce)
          • ixtlilto Re: gdzie jestem? 23.07.02, 22:01
            no to pozostaje iść i szukać :)
            wbrew pozorom nie jest to aż takie trudne... idzie się szybko i czyta kostki też

:)
          • Gość: MacLorcan Re: gdzie jestem? IP: *.toya.net.pl 23.07.02, 22:04
            Jest (była) strona internetowa z rozkładem kostek na Piotrkowskiej, ale nie
            pamiętam adresu.

pzdr.
            • geograf Re: gdzie jestem? 23.07.02, 22:26
              to była strona Fundacji Ulicy Piotrkowskiej więc trzeba szukac z tym hasłem na tapecie...
              • Gość: Stępniak aaaaa tam... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 22:45
                nigdzie tego w internecie nie ma, mam już dość, pozostaje mi dłuuugi i pełen
                skupienia spacer po Piotrkowskiej. Ale dzięki wszystkim za info. Stępniak
              • dzekil Re: gdzie jestem? 08.08.02, 23:25
                Obecnie plan kostek można znaleźć na stronie UMŁ 9www.uml.lodz.pl), po prawej
                stronie mniej więcej w połowie strony jest animacja z kostkami, która jest
                jednocześnie linkiem do mapki kostek i wyszukiwarki - bardzo sympatycznie
                zrobione.
                Miłego szukania!
                • dzekil Re: gdzie jestem? 08.08.02, 23:26
                  poprawka - shift się nie spisał
                  www.uml.lodz.pl
            • ixtlilto Re: gdzie jestem? 23.07.02, 22:49
              tak, była, ale rozkład na tek stronce zakładał istnienie 100tyś kostek.. a nie
              7000 :) i się to troszkę pozmieniało...

Ixtlilto
    • hubar Kiedy to wyczyszczą? 23.07.02, 21:40
      Kiedy ten wstrętny piach zniknie z kostek z Pietryny? Czy kazdy ma we własnym
      zakresie swoją wyczyścić?
      Może ktoś się pokusi aby wyczyścić Pomnik?
      • Gość: MacLorcan Re: Kiedy to wyczyszczą? IP: *.toya.net.pl 23.07.02, 21:46
        Nie wiem jak to wygląda z bliska, ale zawsze kostki posypuje się piaskiem (ma
        wypełnić luki między nimi). I jeszcze nie widziałem żeby był kiedyś sprzątany.
        Z czasem sam zniknie, więc nie przejmuj się zbytnio

pzdr. MacLorcan
        • ixtlilto Re: Kiedy to wyczyszczą? 23.07.02, 21:49
          Ale póki co wygląda tragicznie.. a wystarczyłoby przejechać nad tym polewaczką
          i woda ładnie by wszystko wymyła... a tak to czekamy do następnego oberwania
          chmury...

Ixtlilto
          • geograf Re: Kiedy to wyczyszczą? 23.07.02, 22:28
            ale może rzeczywiście jest to jakieś celowe postepowanie o istnieniu którego my sobie nie dajemy sprawy...??

Czy ktoś zna kogoś kto ma znajomego bądź sam pracuje w takiej firmie od robienia nawierchni????
            • hubar Re: Kiedy to wyczyszczą? 23.07.02, 22:58
              No pewnie że to jest celowe, zawsze kiedy się kładzie chodnik itp. posypuje się
              piaskiem aby wypełnić luki. Tylko jedno niedociągnięcie- potem się to zamiata
              spycjalnymi szczotami (a to wymaga wysiłku, intelektualnego też).
              Teraz wygląda to tak że piach się porozchodził po szczelinach, ale na każdej
              kostce zamiast widnieć imie i nazwisko fundatora, sa literki na piasku, bo tła
              nie widać :-(
              • Gość: jasam Re: Kiedy to wyczyszczą? IP: *.Astral.Lodz.pl / 212.191.134.* 08.08.02, 22:43
                Chcąc zrobić wyraźną fotkę postarałem sie aby piachu nie było.
                Teraz każdy powinien idąc do pracy z miotełką odwiedzić swoja kosteczkę.
                Dla KFŁ trzeba jakieś dyżury czy co ?

Przeciez to jest chodnik uliczny więc i stan czystości będzie adekwatny do
                czystości naszych ulic.
                pozdr.
    • hubar Fotka kostki w GW... 09.08.02, 22:58
      ... szkoda że nie naszej :-(

Zobaczcie sami w dzisiejszej na drugiej stronie.
    • Gość: brylant kostka na Piotrkowskiej wsród swojskiego syfu IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 19:20
      Kostka- dobry pomysł ale trzeba się wziąźć za niektóre syfiaste kamienice bo
      prawdę mówiąc Piotrkowska nie wcale tak ładna porównując w innymi
      reprezentacyjnymi ulicami innych polskich miast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka