Gość: mial IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 20:59 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/188543.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mial Re: ????????????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 21:13 ????????= wasze zdanie a co tu jest do rozumieniaa? conajwyzej gdzie jest wtej chwili bo nad rzeka raczej nie zostal Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ????????????? 14.07.02, 21:15 hmmm... taki tytuł moim zdaniem wyraża jedynie zdziwienie, ale dobrze:) najwyraxniej źle zinterpretowałem :) Co ja o tym sądzę?? Ciesze się, że jakieś muzeum ziemi łódzkiej zostanie zasilone przez ten pojazd i zapewne wzbogaci w jakimś stopniu to historię walk na tym terenie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: ????????????? 14.07.02, 21:31 A ja się zastanawiam, gdzie powinien trafić ten pojazd. Z jednej strony - dobrze, jeżeli w regionie powstaje nowe ciekawe muzeum. Z drugiej strony - warto wzbogacać jedną dużą kolekcję, tak aby była jak najlepsza - czyli warszawskie muzeum. Nie wiem co jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ????????????? 14.07.02, 21:57 Hmmm... niedawno..no dobrze..jakiś czas temu wydobyto z Pilicy jakiś wojskowy pojazd (wybaczcie, nie znam się na tych rzeczach :P), gdzie on trafił?? Czy przez przypadek nie do Tomaszowa Mazowieckiego?? Tam chyba powstaje coś na kształt muzeum wojskowego... Może tam... Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: ????????????? 14.07.02, 22:44 Tak, powstaje muzeum. Ale taka placówka tworzona od podstaw ma przed sobą trudne i kosztowne zadanie skompletowania ekspozycji. To właśnie budzi moje wątpliwości. Czy znajdą się na to fundusze? Bo pomysł jest świetny na ożywienie tego miejsca. Ale może lepiej wzbogacić kolekcję warszawską? Może lepiej zamiast kilku średnich kolekcji stwórzmy jedną , ale dobrą? W tej chwili nie potrafię sam sobie odpowiedzieć na te wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ????????????? 14.07.02, 22:51 uważam, ze decentralizxacja byłaby w tym wypadku lepsza... może to źle zabrzmi.. ale tamto muzeum (w Tomaszowie) jest prowadzone przez pasjonatów... chyba lepiej żeby powstało jeszcze jedno muzeum,..może się okazać, ze Pilica jeszcze coś kryje przed nami... Nie chodzi tu o wa-wę... może ujmijmy to tak- kto wydobywa- niech decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mial Re: ????????????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 19:36 warszaqwa jest najgorszym miejscem dla tego typu zbiorow to co maj jest w oplakanym stanie to co wyciagneli wczesniej poza oczyszczeniem dorobilo sie malowania zeszlego lata czyli po okolo 10 latach dlatego wole Tomaszow Odpowiedz Link Zgłoś