Dodaj do ulubionych

?????????????

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 20:59
lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/188543.html
Obserwuj wątek
    • geograf Re: ????????????? 14.07.02, 21:08
      czego nie rozumiesz??
      • Gość: mial Re: ????????????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 21:13
        ????????= wasze zdanie
        a co tu jest do rozumieniaa?
        conajwyzej gdzie jest wtej chwili bo nad rzeka raczej nie zostal
        • geograf Re: ????????????? 14.07.02, 21:15
          hmmm...
          taki tytuł moim zdaniem wyraża jedynie zdziwienie, ale dobrze:) najwyraxniej źle zinterpretowałem :)

Co ja o tym sądzę??
          Ciesze się, że jakieś muzeum ziemi łódzkiej zostanie zasilone przez ten pojazd i zapewne wzbogaci w jakimś stopniu to historię walk na tym terenie :)

pozdrawiam
          • saper_ Re: ????????????? 14.07.02, 21:31
            A ja się zastanawiam, gdzie powinien trafić ten pojazd. Z jednej strony -
            dobrze, jeżeli w regionie powstaje nowe ciekawe muzeum. Z drugiej strony -
            warto wzbogacać jedną dużą kolekcję, tak aby była jak najlepsza - czyli
            warszawskie muzeum. Nie wiem co jest lepsze.
            • geograf Re: ????????????? 14.07.02, 21:57
              Hmmm...
              niedawno..no dobrze..jakiś czas temu wydobyto z Pilicy jakiś wojskowy pojazd (wybaczcie, nie znam się na tych rzeczach :P), gdzie on trafił??
              Czy przez przypadek nie do Tomaszowa Mazowieckiego?? Tam chyba powstaje coś na kształt muzeum wojskowego...
              Może tam...
              • saper_ Re: ????????????? 14.07.02, 22:44
                Tak, powstaje muzeum. Ale taka placówka tworzona od podstaw ma przed sobą
                trudne i kosztowne zadanie skompletowania ekspozycji. To właśnie budzi moje
                wątpliwości. Czy znajdą się na to fundusze? Bo pomysł jest świetny na ożywienie
                tego miejsca. Ale może lepiej wzbogacić kolekcję warszawską? Może lepiej
                zamiast kilku średnich kolekcji stwórzmy jedną , ale dobrą? W tej chwili nie
                potrafię sam sobie odpowiedzieć na te wątpliwości.
                • geograf Re: ????????????? 14.07.02, 22:51
                  uważam, ze decentralizxacja byłaby w tym wypadku lepsza...
                  może to źle zabrzmi..
                  ale tamto muzeum (w Tomaszowie) jest prowadzone przez pasjonatów...
                  chyba lepiej żeby powstało jeszcze jedno muzeum,..może się okazać, ze Pilica jeszcze coś kryje przed nami...
                  Nie chodzi tu o wa-wę...
                  może ujmijmy to tak- kto wydobywa- niech decyduje.
                  • Gość: mial Re: ????????????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 19:36
                    warszaqwa jest najgorszym miejscem dla tego typu zbiorow
                    to co maj jest w oplakanym stanie
                    to co wyciagneli wczesniej poza oczyszczeniem dorobilo sie malowania zeszlego
                    lata czyli po okolo 10 latach
                    dlatego wole Tomaszow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka