Dodaj do ulubionych

Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna

IP: *.toya.net.pl 01.06.05, 19:50
Szanowni Forumowicze dużo mówi sie o drogach w okolicy Łodzi a co z
przedłużeniem al Włókniarzy, którędy będą prowadzone jezdnie, gdzie zostaną
włączone do Rzgowskiej. Czy będzie to ulica Graniczna czy Ustronna czy możed
jeszcze inne mozliwości?
Obserwuj wątek
    • Gość: belyall Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.toya.net.pl 01.06.05, 20:17
      Plan przewiduje wydlżenie Włókniarzy wzdłuż Ustronnej.
      • Gość: STUDI Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.prokom.pl 02.06.05, 09:49
        Jest tam pusta przrestrzeń. Po jednej stronie dziury i popękane płyty betonowe zwane ulica Ustronną a po dugiej nowe apartamentowce. mieszkańcy nich nic wiedzą że będa mieszkac tuż przy ruchliwej arterii. Zaewpne zablokują plany przedłużenia (nie po to płacili aby mieszkać obok syfu). Głupotą było pozawalanie na budowę mieszkań w tym miejscu
        • Gość: Adam Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: 194.204.164.* 02.06.05, 16:52
          Głupotą było wprowadzać się w ustronne miejsce nie sprawdzając planu
          zagospodarowania przestrzennego miasta.
      • Gość: gość Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.05, 00:12
        Plan przewiduje inwestycje na tym terenie , ale nie wasi decydenci , dokładnie
        jak ci wszyscy , którzy wami rządzą od ponad 30 lat.
    • Gość: J.S. Pomylka! IP: 195.69.82.* 01.06.05, 21:02
      To juz nie przedluzenie Wlokniarzy tylko JP2 (bez sarkazmu)
      • Gość: barnaba Re: Pomylka! IP: *.devs.futuro.pl 02.06.05, 14:18
        Szczerze?

Mam to w d... Dla moich dziadków ul. Nowotki była zawsze Pomorską, a
        Świerczewskiego Radwańską. Pomysły nadgorliwych włazidupców mieli gdzieś.
        • yarro Re: Pomylka! 02.06.05, 15:53
          To żeś teraz walnął... Czyli, że zmiana nazwyn kawałka Włokniarzy od numeru ok
          280(!) porownywalna jest ze zmianą Radwańskiej na Świerczewskiego i Pomorskiej
          na Nowotki? Nieźle wykombinowałeś, kotku.
          • yarro suplement... 02.06.05, 15:54
            To żeś teraz walnął... Czyli, że zmiana nazwyn kawałka Włokniarzy od numeru ok
            280(!)...

NA JANA PAWŁA II

...porownywalna jest ze zmianą Radwańskiej na Świerczewskiego i Pomorskiej
            na Nowotki? Nieźle wykombinowałeś, kotku.
            • Gość: życzliwy [...] IP: 213.139.47.* 02.06.05, 20:10
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • yarro Re: suplement... 02.06.05, 21:36
                Do mnie rozmawiasz?

Może odważniej na maila, no i warto sie przyznać kimżeś jest.

Pozdrawiam.
                • Gość: ciekawski Re: suplement... IP: *.idea.pl 02.06.05, 23:47
                  > Może odważniej na maila

No, nie róbmy Jarkowi obciachu przy ludziach!

> no i warto sie przyznać kimżeś jest.

Podpadłeś większej ilości osób i dlatego nie wiesz kto się dowalił? :D
                  • yarro Re: suplement... 03.06.05, 00:25
                    Szczerze? Uważam za wysoce nietaktowne wyciąganie jakichkolwiek brudów i
                    oszczerstw anonimowo na anonimowe forum. Tylko śmierdzące tchórze tak robią.

Ot co!
                    • Gość: ciekawski Re: suplement... IP: *.idea.pl 03.06.05, 22:20
                      yarro napisał:

> Szczerze? Uważam za wysoce nietaktowne wyciąganie jakichkolwiek brudów i
                      > oszczerstw anonimowo na anonimowe forum. Tylko śmierdzące tchórze tak robią.
                      >
                      > Ot co!

Ciężko mi się nie zgodzić z powyższym, ale ja tu tylko trolluję :-)
                    • Gość: życzliwy [...] IP: 213.139.47.* 03.06.05, 23:20
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • yarro Re: suplement... 04.06.05, 00:24
                        Oj oj, bo ci się puderek z torebuni wysypie :P
                      • yarro a co do danych... 04.06.05, 00:26
                        Wiele osób wie kim jestem, więc daruj sobie.

Może lepiej niech poznają Twoje, drogi "życzliwy" mały człowieczku?
              • yarro Re: suplement... 05.06.05, 12:32
                Hm, siódme przykazanie mówi mi "NIE KRADNIJ" A tobie co mówi na przykład ósme :)?
            • Gość: barnaba Re: suplement... IP: *.devs.futuro.pl 03.06.05, 17:23
              Ta zmiana nie jest oczywiście porównywalna.

Ona jest tym samym.
              IDIOTYZMEM I WŁAZIDUPSTWEM.
              • yarro Re: suplement... 04.06.05, 00:28
                Komu? Janowi Pawłowi II?
                • geograf Re: suplement... 05.06.05, 11:55
                  Czy JP II naprawdę chciałby takich pomników? Może wolałby innego rodzaju uczczenia jego osoby, a nie przez puste nazwy?
                  Z resztą juz o tym nie raz było...
                  • yarro Re: suplement... 05.06.05, 12:25
                    Nie wiem czego by sobie życzył, bo to tylko on wie.

Ale czy aż taką tragedią będzie, gdy nazwiemy jego imieniem wielką arterię,
                    gdzie jest na danym odcinku niewiele numerów?

Zadam pytanie odwrotne - a czemu NIE nadawać tej ulicy imienia JP II ? Czemu
                    tak tupiecie?
                    • geograf Re: suplement... 05.06.05, 12:40
                      Bo nie powinno się przemianowywać nazw, tylko nadawać nazwy nowo zbudowanym.
                      Równie byśmy tupali, gdyby proponowano zmianę nazwy na imienia Gierka.

Nie potrafisaz dyskutować o JP II bez podejrzeń o antyklerykalizm?
                      • yarro Re: suplement... 05.06.05, 12:43
                        Potrafię. Jestem jednak zwolennikiem tej zmiany, ot co :)

Szczerze mówiąc, sam może bym widział al. JP II w innym miejscu, ale to jest
                        równie dobre. ROzumiemm bezsens zmian nazw ulic historycznych tudzież gęsto
                        zabudowanych, ale tu nie ma ani tego, ani tego...
                        • Gość: barnaba Re: suplement... IP: *.devs.futuro.pl 06.06.05, 15:41
                          > Potrafię. Jestem jednak zwolennikiem tej zmiany, ot co :)

To zbierz jeszcze kilku zwolenników i zrzućcie się na pokrycie kosztów zmiany.
                          • yarro Re: suplement... 06.06.05, 16:59
                            Będzie cię to kosztowało?
                            • geograf Re: suplement... 06.06.05, 17:01
                              Mnie, nas-podatników.
                              A co, myślałeś,że miana nazwy ulicy to tylko uchwała i już?
                              Biednyś Ty...
                              • yarro Re: suplement... 06.06.05, 17:37
                                Geo, ochłoń.

Wiem doskonale co to znaczy i kogo kosztuje, ale pytanie ile? Dzieląc koszty na
                                mieszkańców Łodzi, to będzie max kilka złotych na osobę.
                                • Gość: barnaba Re: suplement... IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 13:01
                                  > Wiem doskonale co to znaczy i kogo kosztuje, ale pytanie ile? Dzieląc koszty
                                  > na mieszkańców Łodzi, to będzie max kilka złotych na osobę.

Po pierwsze: Więcej. Czas poświęcony na załatwianie formalności też jest cenny.
                                  W krajach cywilizowanych już to rozumieją, w Azji jeszcze nie.
                                  Po drugie: Kto zwróci mieszkańcom koszt wymiany dokumentów. W starym dowodzie
                                  wystarczyło postawić pieczątkę. Nowy trzeba wymienić.
                                  Po trzecie: Wolę, żeby moje podatki były przeznaczane na sensowny cel- np. na
                                  obiady dla niedożywionych dzieci lub zajęcia pozalekcyjne, a nie na włażenie w
                                  d..ę klerowi.

pozdrawiam
                                  • geograf Re: suplement... 07.06.05, 14:19
                                    A wspomnijmy jeszcze o ewentualnych wpisach do księg wieczystych, zmianach aktów notarialnych...
                                    Już widzę tę radość zarządców chociażby Geanta i innych przedsiębiorców...

Zatem, Yarro, podatnicy swoją drogą, ale pojedynczy ludzie...
                                    • yarro Re: suplement... 07.06.05, 15:47
                                      Hm. Trzeba się zawsze z tym liczyć.
                                  • yarro Najlepiej na dzieci głodujące w Arfyce. 08.06.05, 16:50
                                    • Gość: barnaba Dobry pomysł (nt) IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 13:48
                • Gość: barnaba Re: suplement... IP: *.devs.futuro.pl 06.06.05, 15:40
                  > Komu? Janowi Pawłowi II?

Nie strugaj idioty.
                  Kościołowi kat. i partiom prawicowym szykującym się na dorwanie się do koryta
                  • yarro Re: suplement... 06.06.05, 16:58
                    Ty masz jakiś kompleks? Już wiem, nie lubisz czarnego koloru :P
                    • geograf Re: suplement... 06.06.05, 17:01
                      Nie, to ty nie znosisz nawet konstruktywnej krytyki KK.
                      • yarro Re: suplement... 06.06.05, 17:36
                        Konstruktywną znoszę i sam ją uprawiam. Ot co.

Ale czepianie się zmiany nazwy ulicy na Jana Pawła to nie jest konstruktywna
                        krytyka, a szukanie dziury.
                        • Gość: Paweł Re: suplement... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 21:20
                          konstruktywną??? Często aczkolwiek nie zawsze.
                          • yarro Re: suplement... 08.06.05, 00:12
                            Hm?

Możesz jaśniej?
                            • Gość: Paweł Re: suplement... IP: 217.153.198.* 09.06.05, 12:23
                              czasem Cię ponosi- i zamiast konstruktywnej wymiany zdań zaczynasz głupią
                              pyskuwkę. Moja osoba tez tego doświadczyła. Nie wiem czy pamietasz chodziło o
                              Cityrunnery na 12. Dyskusje sprowadziłeś na poziom brukowy. Nie dzieje się tak
                              tylko w moim przypadku- niestety, aczkolwiek często popierając swoje zdanie
                              używasz argumentów na temat, bez obrażania wszystkich, którzy są innego zdania
                              niż Ty. Stąd określenie "często, ale nie zawsze".
                              Pamiętaj, że inne zdanie, niz Twoje nie zawsze jest złe, a nawet jeśli jest to
                              nie trzeba autora wyzywać od najgorszych.

Pozdrawiam.
                    • Gość: barnaba Re: suplement... IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 13:11
                      Rozumiem, kończymy dyskusję, przechodzimy do wycieczek osobistych.

Pozwól, że nie skorzystam
      • berger.m Re: Pomylka! 02.06.05, 17:00
        JP II ma byc tylko od Mickiewicza do Pabianickiej.
        • Gość: J.S. Re: Pomylka! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.06.05, 17:46
          berger.m napisał:

> JP II ma byc tylko od Mickiewicza do Pabianickiej.

Owszem. I z tego wlasnie powodu przedluzana bedzie JP2 a nie Wlokniarzy.
        • geograf Re: Pomylka! 02.06.05, 23:32
          ile jest numerów między Bandurskiego, a Pabianicką?
          • Gość: J.S. Re: Pomylka! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.06.05, 23:48
            Z mapy wynika ze od 239 do 301 i to z konkretnymi lukami (nie doszukalem sie
            np. zadnych numerow miedzy 279 a 301)
            • geograf Re: Pomylka! 02.06.05, 23:55
              końcowe numery to albo parcele, które są po stronie bloków, albo ogródki robotnicze.
              Mimo wszystko szkoda takiej zmiany:/
          • teufel PLAN 09.06.05, 13:01
            Zrobiłem zrzuty z Modgik-u

www.toya.net.pl/~teufel/wlokniarzy.jpg
            www.toya.net.pl/~teufel/wlokniarzy2.jpg
            www.toya.net.pl/~teufel/wlokniarzy3.jpg
            www.toya.net.pl/~teufel/wlokniarzy4.jpg
    • Gość: mj34 Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 02.06.05, 17:13
      po cholerę przedłużać al Włókniarzy.Pomyślmy o załataniu dziór na drogach,
      a nie takie pierdoły
      • sluzbowo Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna 02.06.05, 18:05
        Gość portalu: mj34 napisał(a):

> po cholerę przedłużać al Włókniarzy.

Może po to, żeby rozładować wielce zatłoczone Paderewskiego i Rzgowską?

> Pomyślmy o załataniu dziór na drogach, a nie takie pierdoły

Dziury łatać trzeba swoją drogą, _oprócz_ a nie _zamiast_ budowania nowych ulic.
        • Gość: tomek.m Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.server.ntli.net 02.06.05, 20:15
          Dziewczyny a gdzie można znaleźć plany tej rozbudowy, ona istnieje w głowach
          urzędników czy w jakijś bardziej rzeczywistej formie??
          • sluzbowo Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna 02.06.05, 22:07
            Gość portalu: tomek.m napisał(a):

> Dziewczyny

Ty do mnie to mówisz?
          • Gość: dziewczyna Re: Al.Włókniarzy - Ustronna czy Graniczna IP: *.toya.net.pl 03.06.05, 20:45
            A rusz tyłek do urzędu! Kolejny leń, a potem ździwko, że mu przed blokiem budują...
    • Gość: korek a drugi koniec? IP: 193.151.115.* 02.06.05, 21:30
      czy Włókniarzy będzie przedłużona w stronę Zgierza, obok Radogoszcza Zachodu?
      czy bezmyślnie wydana zgoda na postawienie domków w okolicy zniweczyło te plany?
      • studi001 Re: a drugi koniec? 03.06.05, 15:07
        To też, ale mieszkańcy Zgierza nie życzą sobie przedłużenia Al. Włókniarzy w odległości 200 m od skraju blokowiska. Dla nich samochody w centum ich miasta są daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka