Gość: Gazeta IP: *.lodz.gazeta.pl 23.05.01, 15:58 Trochę luźniejszy temat. W redakcji łódzkiego oddziału Gazety Wyborczej trwa ożywiona dyskusja, czy Karol to ładne imię? A jakie jest Twoje zdanie? Jakie masz ulubione imiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolcia Re: Twoje ulubione imię IP: *.mnc.pl 23.05.01, 18:02 Karol, to piękne imię. Dwa razy oczekiwałam dzieci, za każdym razem miał to być syn i za każdym razem miał nosić imona: Karol Gustaw. Niestety, mam dwie córki, w związku z czym jedna, to Karolina. Obie są już prawie dorosłe i jestem z nich dumna. Ale nadal uważam, że Karol, to piekne imię i nadal nadałabym je synowi... choć w moim przypadku, to już chyba tylko wnukowi... byle nie za szybko! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LopEs Re: Twoje ulubione imię IP: 10.0.212.* / 212.191.188.* 24.05.01, 00:05 Karol to ładne imię. Dla świnki morskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Twoje ulubione imię 28.05.02, 22:13 Karol mi się nie podoba. Może dlatego, że rodzice chcieli mnie tak nazwać. Na szczęście dali mi na imię Yavorius... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Twoje ulubione imię IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.05.02, 22:15 Karol mi sie nie podoba, a moje ulubione imie to Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Twoje ulubione imię 28.05.02, 22:22 Moje ulubione to MAŁGORZATA :) a Karol też jest ładne Grover Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Twoje ulubione imię 28.05.02, 22:33 Karol owszem, nie najbrzydsze, ale swojego synka bym tak nie nazwała! synek: Marcel córeczka: Oliwka a itak najłdniejsze jest Agnieszka ;))) pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Twoje ulubione imię 29.05.02, 15:21 tica napisał(a): > a itak najłdniejsze jest Agnieszka ;))) Tu się w zupełności zgadzam. Agnieszka to najładniejsze imię żeńskie (no, może jedno z najładniejszych ;-)) Wszystkie Agnieszki, jakie dotychczas poznałem, to super dziewczyny. A męskie imię - no nie wiem... może Krzysztof? (hehe ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 10:12 unikorn napisał(a): >Wszystkie Agnieszki, jakie dotychczas poznałem, to > super dziewczyny. i jak teraz poznałeś kolejną, czy zdanie wciąż takie same? ;)))))) pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 10:22 Hehe :)) No pewnie!!! Jeszcze bardziej mnie to utwierdza w przekonaniu! Jeśli będę miał kiedyć córkę, to ją nazwę Agnieszka - po pierwsze dlatego, że to wspaniałe imię dla wspaniałych dziewczyn, a po drugie dlatego, że się ładnie komponuje z moim nazwiskiem. Pozdrawiam wszytkie Agnieszki!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 10:24 w imieniu wszystkich Agnieszek oficjalnie dziękuję za pozdrowienia i odwdzięczam się tym samym :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Twoje ulubione imię 28.05.02, 22:51 Męskie do końca nie wiem. Hm....Jesli chodzi o panie...Paulina i Tatiana... Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 10:20 no proszę proszę jedno z Twoich ulubionych imion, a wczoraj miałes takie okropne problemy z przypomnieniem sobie go ;) ciekawe co było przyczyną... pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: Twoje ulubione imię 28.05.02, 23:15 Karol to ladne imie,ale ostatnio wiekszym powodzeniem ciesza sie Karoliny. Ja mam parke(dzieci),syn Lukasz,corka Anna. Mysle ze tez ladnie. pozd peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Twoje ulubione imię IP: green.d* / 10.9.16.* 29.05.02, 12:10 Jestem zakochany po uszy w Sylwii, więc Sylwia. A Karol, ...Karol, nie wiem, nie działa na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumella Re: Twoje ulubione imię IP: *.uni.lodz.pl 29.05.02, 12:47 Karol? BARDZO ładnie. Przez chwilę mój Skubik miał być właśnie Karolem... ale w efekcie został Hubertem... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Twoje ulubione imię 29.05.02, 13:56 Izabela, Julia, Paulina męskich przez skromno�ć nie podam, bo bym swoje podał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Twoje ulubione imię IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 14:19 Z męskich Tomasz, Marcin,Kacper i jeszcze takie jedno... ;) a z damskich hmm powiem szczeże że uwielbiam imie Kasi, ale jest jeszcze kilka takich ładniutkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: Twoje ulubione imię IP: *.pool.mediaWays.net 29.05.02, 17:25 znam bardzo piekna Amelie ( kobietke z Portugali)- imie sliczne i modne teraz - kiedys byla to np Stefania albo Waldi - jakbym byla babcia, to bardzo byloby mi slicznie i romantycznie np z wnukiem Kajetanem albo wnusia Sara na spacerek poparadowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: Twoje ulubione imię IP: *.man.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 29.05.02, 19:00 A mnie się Karol nie podoba, bo kojarzy mi sie zawsze jak je słyszę z następca brytyjskiego tronu, który no co tu dużo kryć nie jest pociągającym facetem. Wersja kobieca - czyli KarolINA jest o wiele fajniejszym rozwiązaniem (zwlaszcza dla kogoś kto nie wymawia "r" a znam takie osoby) A skoro juz mowa o imionach to oto lista tych które nadałbym (i mam nadzieje nadac) swoim dzieciom : chłopiec - David, Dominik ewentualnie Adam dziewczynka - Weronika, Apollonia, Magda Prawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Twoje ulubione imię IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 29.05.02, 19:05 Karol to nie ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 00:28 Karol...? nie... jakoś do mnie nie trafia. A z ulubionych... no może nie tyle co ulubionych ale takich, które mi się podobają to: Katarzyna, Kuba, Mikołaj... "Przypadkiem" z wszyskimi jestem związana... :)P pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 10:19 Moim ulubionym imieniem byl zawsze Piotr. Lubie tez jego zmiekczenie Piotrus. Nad zenskim jeszcze sie nie zastanawialam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Twoje ulubione imię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 17:14 To bardzo ładne imię, niech ktoś spróbuje zaprzeczyć:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 20:18 Za Karolem raczej nie przepadam, za to moje ulubione imiona to: Michał(moje ulubione), Adam Robert, Hubert, Norbert(na równi) i Krzysiek(tak bym mogła nazwać mojego synka) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twoje ulubione imię 30.05.02, 22:12 No dziękuję że choć jednej z Widzewa się moje imie podoba ;-) Moimi ulubionymi imionami są: żeńskie: Kamila, Małgorzata, Katarzyna męskie: Dominik, Michał, Hubert też może być (za oryginalność, choć już co raz mniejszą) pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Twoje ulubione imięDO BRZYDAL 31.05.02, 03:00 Od kiedy lubisz imię ,,Katarzyna"????pytam oczywiście z ciekawości.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twoje ulubione imięDO Zlewa 31.05.02, 14:44 Długo, dłużej... a co Cię to qr@ obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: Twoje ulubione imię 31.05.02, 10:37 mam na drugię karol i po prostu nienawidzę tego imienie, nikomu się do tego nie przyznaję, dla mnie to imię jest po prostu tragiczne (czsami na karolków wołąją lolek - jeszcze lepiej), wolałbym mieć na imię Alfons niż Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Twoje ulubione imię IP: *.pik / *.pik.gliwice.pl 31.05.02, 14:46 Zdecydowanie: F; Nina M; Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
szokokasia Re: Twoje ulubione imię 31.05.02, 15:52 Uważam , że imię Karol jest całkiem ładne- jedyny problem to literka "r" w tym imieniu. Wiem, że dla osób, które maja kłopoty z wymową tej spółgłoski takie imię może być zmorą na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Twoje ulubione imięDO BRZYDAL 02.06.02, 10:55 Ale Ty jestes nerwowym mlodziencem, Prezesie. Serdecznie wspolczuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Twoje ulubione imięDO BRZYDAL 02.06.02, 11:01 Masz na myśli HUBAHA? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twoje ulubione imięDO BRZYDAL 02.06.02, 12:11 Czy Ty się kieyś nauczysz aby odpowiadać na post, ale tak aby on widniał tuż pod tym do ktorego się odnosi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim _Bazyli, Wiktor, Karol, Jan-to poważnie, a nie... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.06.02, 18:07 ...- Pafnucy, Petronela, Kunegunda i Perfumeria... ...-Kropka, Hubar i reszta Spółki z Bardzo Ograniczoną Odpowiedzialnoscią"KAFELKI" Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Twoje ulubione imię 02.06.02, 18:17 Emilia, Michalina i jeszcze może, a raczej napewno Paulina. panBozia:( Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Twoje ulubione imię 03.06.02, 18:35 KAROL bardzo mi sie podoba. Imię stare jak świat, prawdziwie męskie, krótkie, uzywane we wszystkich językach - SUPER. Ale moim ulubionym męskim imieniem jest BRUNET oczywiście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: Twoje ulubione imię 03.06.02, 18:41 moje imię to moje ulubione imię...:)))P a Karol tez może być (dziś ma chyba imieniny?!) pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś