Dodaj do ulubionych

Kto zdajke na ASP?

IP: *.dsl.pipex.com 08.06.05, 21:07
Niestety wiele z tych mlodych osob bedzie bardzo rozczarowana po egzaminach.
Tajemnica poliszynela jest fakt ,iz zdaja ludzie bez talentu ale majacy
bogatych lub "ustawionych" w srodowislu rodzicow.Taka jest bolesna prawda o
tej szkole. Coz, zawsze niezbyt zamozni i bez koneksji moga isc na platne
licencjaty...
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxx Szkoly artystyczne IP: 194.63.133.* 09.06.05, 07:40
      wielu wariuje na punkcie szkół artystycznych, wszyscy chca zostac Wziętymi
      Artystami - ludziki do tego nie trzeba szkoly!
      • szch69 Re: Szkoly artystyczne 18.06.05, 19:43
        Gość portalu: xxxx napisał(a):

> ludziki do tego nie trzeba szkoly!

trzeba trzeba.

student akademii muzycznej
    • Gość: e Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 22:22
      zdanie o tym ze "zdaja ludzie bez talentu ale majacy bogatych lub "ustawionych"
      w srodowislu rodzicow" mozna przypisac kazdej uczelni panstwowej w polsce!

prawda jest taka ze kto ma prawdziwy talent i troche praktyki dostanie sie na
      asp z palcem w nosie,...ciezka praca tez mozna wywalczyc sobie miejsce, a
      gadanie o sprzedawanych miejscach i "znajomosciach" to sprawka tego kto nie
      potrafi zniesc porazki po tym jak sie tam nie dostal...

zalosne
      • Gość: hehe Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:29
        co i pewnie powiesz, ze jestes jedna z tych osob, ktore preszly egzaminy w
        lodzkiej asp?? hehe to zobaczymy etap koncowy :)
        a co opinii ze kasa sie liczy to owszezm, na kazdej uczleni wchodzi ona w gre
        ale z tego co zauwazylam/lem to w lodzkiej ucza sie znajomi proseforow i 2.3
        tych osob wykupila sobie miejsca! wiec nie sciemniaj mi tu ze liczy sie tyko
        talent i ciezka praca ! widac to w pracach studentow ze uczelnia woli "swieze
        miecho:(osoby po ogolniakach) niz po plastyku! bo po co im osoby ktore maja juz
        o sztuce swpore pojecia i ktorym ciezko jest narzucic zdanie Profesorow oni
        wola oczywiscie kandydatkow krtorzy od pol roku zajmuja sie sztuka i wychodzi
        im to zaloscie! Wypowiadam wojne z Korupcja!
    • Gość: odrzucony Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:21
      ktos powinien zajac sie walka z korupcja!!! zdawalem do paru ASP i caly czas
      slysze o korupcii i kto i ile bierze i jak dac dupy . Znam swoja wartosc, wiem
      ze jak sie nie dostane to i tak bede robil swoje . Nie jestem bogaty, ale mam
      cos wiencej nisz pieniadze! mam talent i sile by walczyc, oto by zdac na ASP .
      hmm choc i tak po tym zostane bezrobotny.
      • Gość: lavinka z nielogu Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:32
        a masz jakąś stronę? Chętnie zobacze Twoje prace....

lav
      • orientman Re: Kto zdajke na ASP? 19.06.05, 11:23
        A masz Ty synku mature? Bo na niej wymagana jest umiejetnosc poprawnego pisanie w jezyku
        polskim..
        Piszesz, ze zdawales do kilku szkol artystycznych i sie nie dostales. No coz. Pozwolisz, ze zacytuje
        prof. Bardiniego. (moze niezbyt dokladnie, bo z pamieci) "Jest wiele zawodow na "A". Na przyklad
        Akelner, Akierowca.." Moze Ty sie po prostu nie nadajesz do ASP?
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:31
      Wiesz, jeśli się nie ma talentu to i tak Z ASPu się wyleci. Nie ma co się
      przejmować. Moja znajoma jest córką malarki i dostała się na ASP bez problemu.
      Tylko,że jej matka nie mogła jej pomóc, bo od dawna nie żyje... Waż słowa,
      łatwo zwalać własne niepowodzenia na innych....

lav
      • Gość: dupa grrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:44
        jeden niewinny komentarz, ktory opisuje prawde a tyle halasu..czyzby KTOS
        obawial sie i image Uczelni(nie tylko tej)! i dostalem/am sie na ucelnie:) a
        czemu?? bo dalem dupy:)(psmarowalem/lam) no i kto to powiedzial, ze nie ma
        korubcji???
        pozdrawiam naiwniakow :)
        cial :)
        • orientman Re: grrrr 05.07.05, 19:11
          nic dziwnego, ze musiales/musialas placic/dac dupy. jak kto snie potrafi pisac i skladnie wyrazac swouch
          mysli, to potem tak jest.
          przerazajace, ze takie osoby potem legitymuja sie wyzszym wyksztalceniem.
          • Gość: lavinka z nielogu Re: grrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:42
            A co kogo obchodzi wykształcenie? Mnie nie.

lav
            • orientman Re: grrrr 05.07.05, 22:11
              patrzac na tlumy walace na studia, to chyba wielu..
              • Gość: lavinka z nielogu Re: grrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:08
                Zdziwią się jak je skończą...

lav
                • orientman Re: grrrr 06.07.05, 09:16
                  Wiele osob, jakims cudem, konczy..
                  • Gość: dupa Re: grrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:06
                    fakt, orient man kim TY jestes do cholery ze ccesz mnie pouczac? sam nie
                    potrafisz poprawnie pisac a czepiasz sie innym? skoros taki madry i cierpisz do
                    wyzszych wyksztalcen to jakie ty zdobyles???
                    • orientman Re: grrrr 10.07.05, 23:22
                      wystarczajace zeby byc dobrym w tym, co robie..
                      • Gość: ee Re: grrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:06
                        ciekawe co robisz? pobierasz oplaty z korubcji na ASP lodzkiej??
                        • orientman korubcji? 30.08.05, 21:37
                          Zeby dostac sie na studia, to nalezy umiec pisac poprawnie w jezyku polskim. Czy moze sie myle?
                          • khuti Re: korubcji? 30.08.05, 21:59
                            Man, odbierz maila na gazecie, pliz.

podro
                            -------------------------
                            khuti N 51°47', E 19°28'
                          • Gość: s Re: korubcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:23
                            na akademje nie czeba;)
                            tylko na edukacje wizualnom obowionzuje egzamin pisemny.
                            na pozostale wydzialy - z rzeczy pisemnych obowiązuje tylko podanie. a to pod
                            kontem ortografji oceniane nie jest:)

a na poważnie - należy....ale co się w praktyce dzieje, szkoda gadać. co tam,
                            teraz modne są wymówki - dysleksje, dysortografie. a jak trzeba coś przeczytać
                            (chociażby treść ćwiczenia składającą się z 10 prostych zdań) to zaczynają się
                            dla niektórych schody...:)
    • Gość: Bato Re: Kto zdajke na ASP? IP: 83.238.73.* 03.09.05, 16:51

Prawdą jest to, że na ASP dostają się osoby bez talentu! Przypuszczam jednak,
      że nie jestto regułą!

Nie wystarczy uczyć się w Liceum plastycznym aby tworzyć wartościowe rzeczy. Ja
      jestem jedną z tych osób które już w wieku kilku lat zachwycała wszystkich
      zdolnością do operowania kreską. Bozia dała talent lecz poskompiła szczęścia.
      Kiedy w 5 klasie szkoły podstawowej udałem się do wychowawczyni aby wskazała mi
      właściwy artystyczny kierunek (jakieś szkoły,kółka a w przyszłości liceum
      plastyczne) stwierdziła "no tak zadziwiająco ładnie rysujesz skarbie, jak
      chcesz to znajdz sobie jakieś kółko plastyczne w mieście" i to był kres moich
      marzeń. Przez kolejne 6 lat zabawiałem otoczenie moimi zdolnościami, robiłem
      za "wybryk natury".
      Pochodze z dość biednej rodziny toteż wskazywano mi raczej kierunki techniczne
      nikt nie myślał poważnie o tym aby rozwijać mój talent... dziś mam 23 lata od
      kilku lat nie rysuje. Od dawna myslałem o ASP niestety nie mam wiedzy
      teoretycznej (brak liceum plastycznego) dlatego moje szanse na dostanie się są
      mikroskopijne.
      Poza tym obawiam się, że jestem już za stary (23 lata) na próby nauki i
      mozliwość ubiegania się o miejsce na ASP. A szkoda bo jedyne co odczówam od
      dłuższego czasu to olbrzymi brak twórczości. Nawet sobie nie wyobrażacie jak to
      zabija!!!

• fauve Re: Kto zdajke na ASP? 04.09.05, 12:14
        Ja proponuję jednak próbować :) 23 lata to jeszcze nie tak dużo. Może
        spróbujesz do Filmówki ? To dobry wiek na dostanie się tam, zważywszy, że
        raczej nie biorą ludzi tuż po liceum...i słusznie :) Brat musiał skończyć tam
        najpierw jeden kierunek by dostać się na drugi. Zdążyłeś już pewnie dojrzeć,
        być może masz niezłe portfolio, zostało Ci tylko studiowanie teorii.

Pozdr
        • Gość: eeeeeeee Re: Kto zdajke na ASP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:30
          fakt, nauka juz w liceum plastycznym jest ciezka przede wszystkim chodzi o
          sytuacje finansowa.a nie wspomne juz o studiach, gdzie tych materialow potrzeba
          znacznie wiecej..zdawalam w tym roku do 2-och ASP, nie zostalam przyjeta-
          widocznie tak mialo byc,ale dostalam sie na zupelnie inny kierunek, nie zwiazny
          z plastyka(nauki humanistyczne-podpowiem:)) i ciesze sie z tego bardzo, bo mam
          juz technika plastyka jako wstepny zawod po szkole sredniej, ktory uprawnia
          mnie do podejmowania pracy , w ktorej mozna sie choc odrobine wykazac
          zdolnosciami.a w dzisiejszych czasach, u nas w Polsce trendy jest robienie
          kilku specjalizaji;)
          pap:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka