Gość: WROCŁAWIJANIN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 07:35 PO TO NAJGORSI CWANIACY - PRZYNAJMNIEJ WE WROCŁAWIU CHCIWY DRAŃ, CHCIWSZY DRAŃ , NAJCHCIWSZY DRAŃ, PLATFORMIARZ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jinks Re: Posłanka z SDPL ??? bo nie pisze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:45 Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Posłanka z SDPL ??? bo nie pisze !! 16.06.05, 10:23 PZPR - UD - UW - PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radarowiec Re: Posłanka z SDPL ??? bo nie pisze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:59 > PZPR - UD - UW - PO.............i na zieloną trawkę za pijaństwo i chuligaństwo drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a tfuu odważny inaczej - ukryty pod pseudo lennon 1 IP: *.toya.net.pl 17.06.05, 01:44 Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: odważny inaczej - ukryty pod pseudo lennon 1 17.06.05, 07:49 ale sie rozpisałeś. Czy to z nadmiaru odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci 16.06.05, 15:08 Sorry, ze powtorze za forum ogolnopolskim: <<Pani posel Sledzinska-Katarasinska nigdy nie byla krysztalowa. Za komuny w 1968 na lamach lodzkiego organu PZPR - "Glosu Robotniczego" - wspierala nagonke na Polakow zydowskiego pochodzenia. W latach 90 miala potezny dlug za zaleglosci czynszowe w Lodzkiej Spoldzielni Mieszkaniowej (juz jako poslanka- sic!). Gdy UW zaczela tracic poparcie wyborcow - ona - dotychczas przedstawicielka ultralewicowego skrzydla UW - dokonala zgrabnej wolty i wskoczyla - z pozytywnym skutkiem - na liste wyborcza PO. Uwazam, ze Platforma dotarla do dalszych kompromitujacych faktow z jej pokretnego zyciorysu i chce wykopac ja z rozgrywki o mandat poselski. Po prostu PO boi sie grubszego skandalu. Woli uchodzic za czysta i sprawiedliwa. Lepiej brudy wyprac wlasnorecznie. A wogole to manerw z alkoholem we krwi, jako zywo przypomina akcje z bylym prezydentem Lodzi - tez z UW - Markiem Czekalskim. Gdy prokurator - mimo dlugiego aresztu - nie byl w stanie postawic mu solidnych zarzutów o korupcje, ktos 'zyczliwy' poszczul na wracajacego z imprezy Czekalskiego policje. No i tak opinia publiczna jesli nie dostala aferzysty - to ma pijaka i pirata drogowego. Kto pociaga za te sznurki? Az strach sie bac! Kto ma teczke kataryny? >> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luko Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci IP: *.toya.net.pl 17.06.05, 01:41 A byłeś znawco tematu w Dzienniku Łódzkim, gdy pisano te paszkwile, by je teraz komentować? W 1968 roku było często tak, że ktoś pisał artykuł o tym, co się działo, lub nawet o rzeczach postronnych. Artykuł był przyzwoity, z podpisem. Ale następnego dnia znajdował w gazecie artykuł zmieniony, paszkwil, ale nadal ze swoim podpisem. Jak masz wątpliwości to zapytaj dziennikarzy, którzy wtedy pracowali w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci 17.06.05, 07:49 Czy dziennikarze DŁ byli zmuszani do pracy? Czy w opisanej przez ciebie sytuacji nie należało zrezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
border Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci 17.06.05, 11:12 Masz racje, tyle ze Pani Poseł sie do tego przyznala. Bylo to kilka lat temu, gdy powaznie byla brana pod uwage jako kandydat na Ministra Kultury. W efekcie tego przypomnienia- Ministrem nie zostala (po kilku dniach mianowano Joanne Wnuk Nazarową) A Katarasinska wystapila w tv i sie przyznala, jednoczesnie wyznajac, ze jest jej wstyd, ze calym pozniejszym zyciem udawadniala, ze mysli inaczej, ze czasy byly takie a nie inne, ona zas byla mloda dziennikarką i dala sie "wpuscic". Widzialem to i przyznaje, ze mimo poczatkowego zgorszenia, bo antysemityzm mnie brzydzi, -bylem pod wrazeniem tej spowiedzi publicznej. Bo wielu roslych, bunczucznych facetow tez ma na sumieniach wiele i nigdy sie do niczego nie przyznalo,a zrobila to publicznie taka drobna kobieta i to z pelna skrucha... To naprawde mnie wtedy poruszylo. Dzisiejsza wpadka tez porusza, ale inaczej- głupotą i nieodpowiedzialnoscią. I nie ma dla takich wybrykow zadnego usprawiedliwienia. b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci IP: *.toya.net.pl 27.06.05, 22:08 Tej gazety w pewnych domach sie nie czytalo. Nie wypadalo czytac. Niestety pamietam te czasy. Bylam studentka. Trudno sie nie prztznac Pani K. skoro w archiwach byly gazety z tego czasu i ktos ten rarytas talentu dziennikarskiego ujawnil. Odpowiedz Link Zgłoś
petera73 Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci 23.07.05, 09:04 Dzisiejsza prasa łódzka wcale nie jest lepsza,zmienił się tylko właścicel.Niech ktoś spróbuje zamieścić artykuł antyniemiecki.Nie ma szans.Kiedyś sterowane przez ZSRR teraz przez Niemców.Właścicielem Expressu i Dziennika są Niemcy.Co do kwestii posłanki powinna ponieść karę.Zwykły śmiertelnik poszedłby za to siedzieć.Nie widzę powodu stawiania kogokolwiek ponad prawem.Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomore3 Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci IP: *.toya.net.pl 23.07.05, 14:29 o odwadze tej dzielnej kobiety wiele można by pisać( nic dobrego). Rozumiem że jak się kogoś opluje i on nie widzi tego to jest ok, jak zobaczy to przeproszę i jestem znowu fajna:))) pęknę ze śmiechu na wyznanie błędów miała trochę czasu jakoś milczała. Pewnie nie pierwszy to raz jechała po piajku ( sąd koleżeński winy nie zauważył i jeszcze biedaczkę napadli podli kierowcy dal mnie brzmi głupio i cynicznie. Mam nadzieję że wyborcy tym razem pogrzebią ją na wieki wieków jak to ona wcześniej gzrebała inne osoby bez żalu i sentymentów (Przybysza pani pamięta?). Co do jej antysemityzmu - jestem Żydem i nie boli mnie to co sobie pisała jakś popłuczyna dzinnikarska boli mnie i mierzi głupota ludzi którzy jej na to pozwalają . DOSYĆ zagłosuję prędzej na LPR niż na kogoś z tak sztywnym kręgosłupem politycznym (moralnego już dawno nie ma ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak kara musi być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:06 kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1233690&KAT=239 Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Posłanka Śledzińska-Katarasińska straci ? 24.07.05, 09:00 > Uwazam, ze Platforma dotarla do dalszych kompromitujacych faktow z jej > pokretnego zyciorysu i chce wykopac ja z rozgrywki o mandat poselski. I zrobiła to wsadzając ją na 1 na liście kandydatów ? Jakaś dziwna przebiegłość. >Łódzka policja wystąpiła o uchylenie immunitetu posłance Iwonie Śledzińskiej- Katarasińskiej. Sąd zdecyduje, czy zatrzymać jej prawo jazdy No i co z decyzją niezawisłego sądu ? Sąd koleżeński jest w tych realich ważniejszy ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska straci 24.07.05, 10:38 Dajcie jej szansę obrony i nie głosujcie na nią. Ponowny wybór znowu da jej imunitet i bezkarność. Odpowiedz Link Zgłoś