Dodaj do ulubionych

Co buduja na struga przy mazowieckim?

IP: *.p.lodz.pl 28.06.05, 12:49
Ostatnio tam ogrodzili kawal terenu a dzis sie pojawily tabliczki teren
budowy. Mam nadzieje ze nie kolejny blaszak w centrum tym bardziej ze na
tylach placu stoja ruiny ladnej fabryki ktore moglby zaadoptowac jakis
supermarket.
Obserwuj wątek
    • Gość: Arecki Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: 212.160.172.* 30.06.05, 10:27
      Jeśli po prawej stronie jadąc od centrum (przed hotelem) to budynek mieszkalny.
      Inwestor: BP Real (czy jak ta firma się teraz nazywa po plajcie).
      • Gość: mr x Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.p.lodz.pl 30.06.05, 12:15
        ok dzieki. Calkiem spory bedzie bo zagrodzili cala pierzeje
        • michal.ch Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 30.06.05, 16:20
          Pewnie zrobią duży parking.
    • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 27.09.05, 21:34
      Juz sa fundamenty i pierwsze pietro! :)
      • Gość: tomek.m Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.server.ntli.net 28.09.05, 00:02
        Siema dziewczyn!
        Ma ktoś jakieś bardziej szczegółowe informacje. Przydałyby się jakieś rendery,
        może zdjęcia z gazety..
        Może niezmordowany Bart tzasnął już jakąś fotke?? ;>
        • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 28.09.05, 00:09
          No hejka Złotko :)

Jeszcze nie trzaskałysmy, ale moze niebawem cos cykniemy :P

Pozdro 600 :P
          • Gość: tetetka5 Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.09.05, 08:23
            w sobotniej wyborczej był pokazany projekt budowanego tam budynku mieszkalnego
    • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 28.09.05, 10:36
      Szczegoly tutaj: maxbud-development.com.pl/

oraz w dzisiejszych Nieruchomosciach w Gazecie.
      • Gość: Anka Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 28.09.05, 14:26
        Po co te łuczki w tych chałupach? Wszystkie bezcelowe.
        • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 28.09.05, 23:59
          Ke? A gdzie ty tam masz łuczki?
          • Gość: Anka Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 29.09.05, 16:08
            Popatrz na rzuty. Łuczki to jakaś łódzka plaga.
            • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 30.09.05, 00:15
              Hm, jezeli mowa o rzutach, to jak sama nazwa wskazuje sa to przekroje poziome.
              Łuczki tam widoczne to wylko i wylacznie zaokraglenia eliptyczne balkonów. Czy
              to taka tragedia?
              • Gość: Anka Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 01.10.05, 14:43
                W zasadzie wszystkie budowane nowe budynki mieszkalne w Łodzi mają tego typu
                łuczki. Moda jakś, czy co? Żeby te łuczki chociaż estetyczne były...
                • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 01.10.05, 20:03
                  Ale kobieto, gdzie na elewacji sa te "uczki"?

--
                  "Choose life. Choose a job. Choose a career(...)
                  Choose Your future. Choose life...
                  But why do I want to do a thing like that?"
                  • Gość: Anka Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 00:18
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=25764567&a=29734464
            • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 02.10.05, 02:58
              Ale rzuty pokazuja zaokreglenia w poziomie, zaokraglenia balkonow.

Gdzie masz je na elewacji?

USCISCLIJ bo cos krecisz.
              • Gość: Anka Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 13:11
                > Ale rzuty pokazuja zaokreglenia w poziomie, zaokraglenia balkonow.
                > Gdzie masz je na elewacji?

To chyba oczywiste.
                Ręce opadają...
                • yarro Idź zrób sobie herbatki.... 02.10.05, 21:32
                  ... bo nic tu nie wskórasz wymyslonymi zarzutami.
                  • Gość: Anka Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 13:48
                    Wychodzi łódzka ciemnota z ciebie...
                    • yarro Re: Idź zrób sobie herbatki.... 03.10.05, 13:59
                      Którędy?

Nie udowodniłas mi swoich wyimaginowanych "uczkuf", wiec wysiliłem się na
                      finezyjne wytknięcie ci twojego przeznaczenia w zyciu.
                      • Gość: pasażer Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 19:22
                        Weź Jaro nie rób z siebie głupka, jak ty tam nie widzisz łuków, to idź do
                        okulisty. W każdym razie skończ, bo walisz kaszne, rzadko Ci sie to zdarza, ale
                        tym razem przeginasz mocno.
                        • yarro Re: Idź zrób sobie herbatki.... 03.10.05, 20:45
                          A zatem jestem ślepy.

Fajne uczucie :P
                          • yarro Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska? 03.10.05, 20:50
                            tiny.pl/q2kp
                            Ke?
                            • topjes Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska 04.10.05, 14:01
                              > tiny.pl/q2kp
                              > Ke?

Oglądam wizualkę i się zastanawiam, jak na widok tego można powiedzieć "zonwu
                              łuczki"??? :)
                              • yarro Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska 04.10.05, 14:11
                                No! :)))

Łuczek to jest na TBSie :)
                            • Gość: Anka Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 15:10
                              > tiny.pl/q2kp

Jak "wół" widać łuki.
                              EOT
                              • yarro Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska 04.10.05, 16:47
                                Zaokrąglenia narożników. Naucz sie architektury.

Łuki to są jak patrzysz na nie z frontu i widzisz zaokrąglenie przypominające
                                tęczę lub tunel. Kapujesz?

Tam mamy zaokrąglenia narożników, które sa też obecne w architekturze
                                międzywojennej w Łodzi i nikomu nie przeszkadzają.
                                • Gość: obserwator Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 19:39
                                  Znawca się znalazł...
                            • Gość: Adam Re: Wizualka elewacji - gdzie te łuczki do diaska IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 16:45
                              Ja tu łuki widze na lewo od drzewa w lewym budynku.
                          • Gość: ivo Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 15:19
                            > A zatem jestem ślepy.

Spójrz na rzuty, frontowy budynek cały jest w łukach.
                            • yarro Re: Idź zrób sobie herbatki.... 04.10.05, 16:45
                              Jezuuu. Czy chodzi wam o zaokrąglenia balkonów? Jeżeli tak, to przepraszam ale w
                              czym problem?

Czy wy wiecie co to jest rzut poprzeczny?
                              • Gość: pasażer Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 16:47
                                > Czy wy wiecie co to jest rzut poprzeczny?

Nie.
                                Znamy tylko rzut, albo przekrój.
                              • Gość: pasażer Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 04.10.05, 17:33
                                > Jezuuu. Czy chodzi wam o zaokrąglenia balkonów? Jeżeli tak, to przepraszam ale
                                > w
                                > czym problem?

Od samego początku o tym mowa Vinetou i dobrze o tym wiesz.
                                • yarro Re: Idź zrób sobie herbatki.... 05.10.05, 02:42
                                  Dla mnie łuk to łuk w płaszczyżnie pionowej, widoczny od frontu.

I już.

Łuk w płaszczyznie poziomej to dla mnie zaokrąglenie.
                                  • Gość: Anka Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 05.10.05, 12:36
                                    > Łuk w płaszczyznie poziomej to dla mnie zaokrąglenie.

A tylko takie pojawiają się w nowej, łódzkiej pseudoarchitekturze.
                                    • yarro Re: Idź zrób sobie herbatki.... 05.10.05, 14:00
                                      Ok. Czyli już sobie wyjaśniliśmy. Zwracam honor.

ALe nadal nie rozumiem, co złego jest w takich zaokrągleniach?

I w ogole, czemu uważasz, ze jest aż tak źle?
                                      • Gość: Anka Re: Idź zrób sobie herbatki.... IP: *.toya.net.pl 05.10.05, 14:26
                                        Większość tych łuczków (zaokrągleń) jest przypadkowa. Szczytem beznadzieji są
                                        bloki przy parku Górka Widzewska. Proponuję wycieczkę.
      • geograf Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 28.09.05, 15:42
        Łał...może dzięki temu i w okolicy nieco drgnie...
        • superkulfon Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 29.09.05, 11:43
          Tam nie jest tak strasznie. 500 metrow od tej budowy stoi jak dla mnie
          najciekawszy nowy blok jaki wybudowano ostatnio. Przy sklodowskiej. Z bardzo
          duzymi tarasami i balkonami. Jest tez po sasiedzku wstrzymana budowa JWC mam
          nadzieje ze ja rusza.
          • geograf Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 29.09.05, 21:01
            nie rusza, bo prace zwiazane z ta budowe powodowaly rozpadanie sie sasiedniej kamienicy.
            na dodatek-im mniej JWC w Lodzi, tym lepiej.
    • Gość: Bajkers Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.devs.futuro.pl 30.09.05, 12:56
      Chyba nie trzeba być detektywem by wiedzieć co tam się dzieje!!!!!
      wystarczy zobaczyć piątkową gazetę (dział nieruchomości)....i hurrrrra to
      panorama kompleks apartamentowo-mieszkaniowy!!!!!
      • superkulfon kompleks apartamentowo mieszkaniowy 05.10.05, 14:45
        a tak naprawde zwykly blok. Dobre i to, choc mogli troche pomyslec i
        pokombinowac. To wyglada gorzej niz te bloczki na nawrot
    • Gość: Bart Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.mnc.pl 03.10.05, 21:59
      1. Czy tam już budują?
      2. Jeśli tak, to czy ktoś ma zdjęcia z budowy?
      3. Jeśli tak, to czy mógłby się nimi tu podzielić?
      • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 03.10.05, 22:03
        1. Tak, nawet juz wystaje :)

2. Niestety nie.

3. Chyba samo wynika...
        • Gość: Bart No i co, sam sobie zrobiłem IP: *.mnc.pl 31.10.05, 19:48
          www.mnc.pl/~bart/panorama.jpg
          Mural mi zasłąniają. Ale ktoś będzie miał przedni widok z okna;)
    • Gość: nero Budują apartamenty. IP: *.toya.net.pl 02.11.05, 15:24
      Czyli zwykłe, chamskie bloki.
    • michalstankiewicz Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 09.11.05, 13:08
      A propos zaokrągleń, dyskutowaliście, czy to narożniki mają być półkoliste, czy
      też balkony... Przecież z planu jasno wynika, że cały budynek ma miećformę
      rotundy :-) Pozdrawiam
      • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 09.11.05, 13:49
        Co?! Gdzie to zobaczyłeś?
        • Gość: michaŁ Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 09.11.05, 15:23
          Yarro, spokojnie, to miał być pamflet na tamte sprzeczki: narożniki czy balkony
          zaokrąglone.
          • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 09.11.05, 20:26
            Ok, spoko :)

Na tym wątku straciłem na moment poczucie ironii :)
            • Gość: Ferdek Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 13:53
              Ale to prawda, w Łodzi buduje się "na okrągło". Po tym wątu przyjrzałem się
              powstającym budynkom i to prawda, wszystkie mają jakieś łuki i zaokrąglenia.
              Czyżby to reakcja na kwadratowe niegdyć blokowiska? Jeśli tak, to słaba.
              • yarro Re: Co buduja na struga przy mazowieckim? 14.11.05, 15:06
                Nie wiem, na co ta reakcja. Nie zachwyca mnie to, ale i nie dołuje :)
    • Gość: Bart No może kto ruszy się i zrobi foty IP: *.mnc.pl 11.12.05, 10:11
      jak postępuje budowa?
      • yarro Re: No może kto ruszy się i zrobi foty 11.12.05, 16:30
        Jest już z jEdnej strony trzecie pietro.
        • michalstankiewicz Re: No może kto ruszy się i zrobi foty 13.12.05, 13:31
          Przez chwilę mnie zatkało, bo myślałem że to topic o Qubusie. (trzecie piętro
          hahaha).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka