yavorius to się staje nudne 29.07.05, 10:55 Ale Riposta Cassaniego jest niezła: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27078002&a=27079658 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ej no 29.07.05, 23:37 sam post Big Newsa też niezły. nominuję! Marsz dla Pająków Jak powszechnie wiadomo, pająki od tysiącleci są masowo mordowane. Pod każdą szerokością geograficzną, od wieków, te pożyteczne stworzenia prześladuje się i dręczy. Znane są przypadki torturowania pająków, np. w bestialski sposób urywa się im odnóża, leje się na nie gorącą wodę, kiedy przez przypadek znajdą się w zlewie lub wannie, ciska się w nie pestkami z wiśni. Kobietą piszczą nienaturalnie na ich widok, czym doprowadzają pająki do ataków serca lub schizofremii. Jednak najczęściej, bez żadnych ważnych powodów, bez procesów sądowych, wykonuje się na nich kary śmierci. Zginęły już miliardy pająków. Zabijane są kapciami, packami na muchy, drewniakami, łopatami, niekiedy giną pod kołami samochodów lub traktorów. Nigdy nie doczekały uczciwie postawionych oskarżeń, żaden z pająków nie został pochowany ze świętym ceremoniałem. Wszystko to dzielne pająki znoszą w godnym największego podziwu milczeniu. Nie boję się nazwać ich bezprzykładnej ofiary Świętą. Czy nie należy się tym stworzeniom, za ich odwieczną walkę z muchami, za ich nieprzerwanie przyjazną człowiekowi postawę, choćby drobny marsz? albo pająk oftopik Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim MichałoM-datura 29.07.05, 12:00 Za przetłumaczenie Różnym Takim Blondynkom, do których i niżej podpisana się chętnie zaliczy, złożonych terminów Nauk Bardzo Ścisłych, np. Fizyki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=26723345&a=26743037 Pomyłka IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* Gość: Michał M. 20.07.2005 22:23 + odpowiedz Mylisz szybkość z przyspieszeniem. Poczytaj podręczniki do fizyki :) Oczywiście, że wiadomo o co chodzi. Ale nie oczekuj, że absolwent fizyki nie zwróci Ci uwagi :) Prędkość to miara tego, jak bardzo wiatr szarpie włosy gdy wychylimy się z auta przez okno. Przyspieszenie to miara tego, jak bardzo chce się rzygać :) -K' ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: MichałoM-datura IP: 81.219.76.* 29.07.05, 13:37 kasiaprim napisała: > Za przetłumaczenie Różnym Takim Blondynkom, do których i niżej podpisana się > chętnie zaliczy, złożonych terminów Nauk Bardzo Ścisłych, np. Fizyki: Takie mam powołanie. Dobrze, że nie jestem księdzem, bo bym za ambony wołał, żeby się parafianie "bujali do spowiedzi". > Przyspieszenie to miara tego, jak bardzo chce się rzygać :) Współczuję astronautom w Discovery, mają g=0, a za kilka dni wzrośnie na kilkanaście minut do g=3. Można puścić pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Orientmanominacja łódzkoniezbędnikowa 30.07.05, 12:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27124204&a=27126335 Na Turystyczny Zestaw Lodzki skladaja sie: 1. Album o Lodzi 2. Kubek z Piotrkowskiej 3. Nos Tuwima 4. Fiolka Pavulonu 5. Maciejowka Prezydenta 6. Model rykszy w skali 1:72 7. Diorama z pochodem HWDP w skali 1:72 8. Malunek batalistyczny pt. "Derby Łodzi" To wszystko zawiniete w gustowna "skórę" i umieszczone w beczce po kapuscie z napisem: "Dzieci Łodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
huann ICHACHATURAchińczykowata 30.07.05, 15:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27128976 albo: DLACZEGO BAŁUCKIE PODWÓRKA ZDOMINOWAŁ CHIŃCZYK??? Autor: dwie_rzyrafy Data: 30.07.2005 14:57 Gdzie się podziały prawdziwe eurobiznesy z "hotelami" i pienędzmi??? Czy już na zawsze będziemy skazani na grę w chińczyka przy herbacie yunan??? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Sajgontura 03.08.05, 09:36 Cassani! Tadam! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27220574&a=27224794 stary tu nie jest tak łatwo, tu teraz będzie dyskusja, któa potrwa z 2-3 dni. Będą padały pytania czemu akurat sajgonki, będzie kilka informacji o zmielonych gołebiach, ktoś napisze coś o Strazy Miejskiej itd. Po około 60-70 poście , ktoś w końcu ci poda ten numer, ale ktoś inny napisze że pod tym numerem sa najgorsze w mieście i znów się rozpęta wrzawa. Po około tygodniu Twój wątek będzie miał ponad sto odpowiedzi i ludzie będa na nnim rozmawiali owszystkim tylko nie o sajgonkach - choć jest szansa że ostaną się jacyś dyskutanci o przewadze kuchni azjatyckiej nad europejską lub vice-versa. Musisz cierpliwie czekać i za jakiś czas napisać wątek o takim tytule (nie za szybko - bo jak się zorientują to po Tobie - padną oskarżenia że spamujesz): "Gdzie są najgorsze sajgonki w mieście" - zapewniam cię że w przeciągu 30 minut dostaniesz namiary na wszystkie interesujące Cie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
aard ========= GRÓBA KREHA ========== 03.08.05, 13:12 Huanny racjem majom. Guosowanie nanajblirzszym szprotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ========= GRÓBA KREHA ========== 03.08.05, 13:14 byle quorum się znalazło, to tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius No to dam dobry przykład - i oddaję głos 03.08.05, 13:20 Mój głos - oczywiście Cassani! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=26668185&a=26685980 Treść: że rowery powoduja tyle emocji! Wszyscy się zlecieli z najodleglejszych zakątków netu. Ja w takim razie proponuję: 1. Rowerzyści: jesli jedziecie i widzicie na waszej ścieżce osobę lub samochód plujcie na nich i nalepiajcie nalepki. Ponadto mozecie ogłosić strajk włoski i jeżdzić dookoła samochodu/pieszego. W ten sposób unieszkodliwicie go i inni rowerzyści przejadą. 2. Piesi: jesli widzicie rowerzystę na waszym chodniku zrzućcie go z roweru, skopcie i zabierzcie wentyl. Jesli widzicie samochód spróbujcie go przewrócić. Jak się nie uda poproście przechodniów. Jest duza szansa że któyś z nich będzie Forumowiczem i będzie wiedział o co chodzi. 3. Kierowcy: jesli widzicie na swojej drodze pieszego lub rowerzyste - rozjedźcie ich. Warto też pod podwoziem założyć hak, zeby ich wlec za sobą ku przestrodze. Ponadto zawsze macie prawo wyciągnąć rękę i profilatycznie przewrócic jadącego rowerzystę. Jest duża szansa że potem juz nikomu nie zajedzie drogi. takie wnioski na szybko wyciągnąłem z powyższej dyskusji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Szprota głosu nie ma, więc daje, co nie jej 05.09.05, 20:15 Cassani! Za stonnogę w kolejce. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=26956597&a=26956597 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Cassanidatura Panoramicznie Pyszna 04.08.05, 10:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27280799 "traktorzysta też członek" cassani 03.08.2005 15:20 + odpowiedz powiedział 76 letni Alfred P. składając wniosek o przyjęcie do polskiego oddziału MENSY. Uczynił to po tym jak w narodowym teście na inteligencję uzyskał wynik identyczny z Dodą Elektrodą. Niesiony sukcesem rozpoczął podróże po gminie z przedstawieniem happeningowym pt. "Koza Elektroza", jednakże po oprotestowaniu przez Fundację Animals i otrzymaniu rachunków z Zakładu Energetycznego przedstawienie musiał zawiesić. Tytuł przedstawienia został również zaskarżony przez samą Dodę Elektrodę, która we wniosku do sądu grodzkiego napisała o możliwości popełnienia próby plagiatu, która mogła nie dojść do skutku przez, jak sie wyraziła "zwykłą palcówkę przy komputerze". Przyjmujący wniosek urzędnik nieznawszy tego określenia, spytał się przełożonego o jego sens w wyniku czego Pan Alfred został oskarżony o próbe molestowania. Prokuratora, bojąc się prób wpływania na śledztwo kazała ograniczyć dostęp Pana Alfreda do kóz i Dody(wstępne śledztwo nie ustaliło kto miałby byc ofiarą rzeczonej "palcówki"). O ile ograniczenie widzeń z Dodą było dość łatwe do osiągnięcia i skrzętnie praktykowane przez Pana Alfreda przez całe 76 lat życia, to brak widzenia z kozami skomplikował mu życie w postaci blokady głównego źródła dochodu. Po wielu próbach odzyskania kóz w prokuraturze Pan Alfred postanowił znaleźć jakiś tani sklep mięsny, aby za ostatnie oszczędności uczynic zapasy w celu prowadzenia głodówki przed prokuraturą (jak powiedział naszemu redaktorowi chciał rzucać przysłowiowym "mięsem" w prokuratora). Będąc osobą niedowidzącą, przeszukijąc książkę telefoniczną pomylił "mięsny" z MENSA, co zawiodło go w jej progi. Korzystając z okazji, pamietając o swych sukcesach w potyczkach z własnym rozumem, postanowił zapisać się do organizacji. W ten to sposób zbieg przypadków i okoliczności pozwolił Panu Alfredowi spróbować dostac się do tej ekskluzywnej organizacji. Niestety na dzień dzisiejszy nie znamy jeszcze decyzji zarządu MENSA. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe geokologotura nielogowano-cytująca 04.08.05, 15:51 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27307012&a=27321902">tutej</a> Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ośmielę się poprawić... 13.08.05, 01:26 Re: Obcokrajowcy odkrywają Łódź Autor: Gość: geoekolog -------------------------------------------------------------------------------- Dwie sprawy: 1. Wypożyczalnie rowerów są potrzebne. Wszak jadący na rowerze turysta ma szanse szybko go stracić. A Policja powie mu, że to mała szkodliwość spoeczna i nie ma sensu szukać sprawców. 2. Kumpel wymyślił kiedyś hasło reklamowe dla Łodzi: "Zobaczyć Limanowskiego i umrzeć". albo i tu Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius suhojotura 12.08.05, 11:51 Takie krótkie, ale mi się podoba: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27586592&a=27644528 Zwiększ czcionkę i marginesy. Powiększ spacje i odstępy między wierszami. Jak się postarasz wyjdzie ci 30 stron, a to już nie byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawałek yavora cassanioustawotura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 11:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27596609&a=27652614 ja też jestem kontrowersyjny. Ja na przykład uważam że każdy kierowca by mógł przejechać w miesiącu jednego emeryta, co pozwoliło by rozładować nerwy a ponadto dało by idący w miliony oszczędności budżetowe poprzez oszczędzanie na emeryturach. Inna moją propozycją jest mozliwość podejmowania świadomej próby potrącenia pieszego. w ten sposób oszczędzilibysmy na dochodzeniach policyjnych, mierzeniu drogi hamowania, wypytywaniu swiadków etc. Kierowca oświadczałby ze świadomie chciał potrącic danego pieszego i to by było wpisywane automatycznie do akt sprawy i podlegał z góry ustalonej kwocie mandatu. Innym pomysłem jest nakaz ciągłego jeżdżenia na światłach awaryjnych. kierowcy jadący za tak oswietlonym pojazdem nigdy nie wiedzą co jego kierowca planuje i zachowują zwiększoną ostrożność co jak wiemy jest najważniejsze za kierownicą. W tej chwili jestem w trakcie opracowywania projektu ustawy zakazującej kierowcom jeżdżenie w nocy z włączonymi światłami. Przy niemozliwości ich włączenia wiekszość kierowców ze strachu nie podejmowała by sie próby jazdy po ciemku co według mnie drastycznie zmniejszyłoby liczbe wypadków, która jak wszyscy wiemy po zmroku sie zwiększa. Mam jeszcze inne pomysły - ale na razie to wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak z ciekawości 16.08.05, 15:03 to kiedy ta edycja się zakończy - toć już kreche widziałem, ale chyba ktoś ją wciągnął i gra sie toczy dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius a bo ja wiem 16.08.05, 15:05 Miało być głosowanie, ale nie było, wszyscy się porozjeżdżali... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Suchojadwatura prounijna, bo brukselska 23.08.05, 20:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28052637&a=28070860 A moim zdaniem powinniśmy posadzi brukselkę. Brukselka jest spokojna i niewielka, a to ważne bo po ugotowaniu nie staje w gardle. Jest sporo ludzi, którzy pragną bruksleki, gdybyśmy ją posadzili to dużo bogatych ludzi by do nas przyjechało. Uważam, że w brukselce jest przyszłośc, trzeba jej tylko gra wieczorem na organkach i podlewac demineralizowaną wodą z kranu. Jeżeli uda się uprawa brukselki to zrewolucjonizujemy światowy przemysł wydobywczy obniżając stopę grudy ziemi na jednego mieszkańca. Dodatkowo ideologiczna walka z marchewką potrafi zmobilizowac czynniki demoralizujące dzieci do większego wysiłku ku lepszemu poziomowi uprzemysłowienia pól i wód gruntowych. Koszta przedsięwzięcia są niewielkie biorąc pod uwagę możliwe dofinansowanie od samotnych deprawatorów główek kapusty. W końcu brukselka to taka mała kapusta a im na pewno będzie zależało na promocji swojego hobby. Widzę też w tym możliwoś podciągnięcia kulturalnego naszego miasta, cóż jest bowiem lepszym pokarmem dla spragnionego umysłu niż ciągnące się pod horyzont zagony. Melodyjny szum wzrostu warzyw ukoi zmysły najwrażliwszych koneserów muzyki i przyniesie nam sławę a rozkwit brukselce. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek A w dodatku Suchoj ma hobby jak Bojek z Tey'a! 23.08.05, 20:30 Bojek nie mówił "r", a Suchoj nie pisze "ć". I to też jest sujjealne! Odpowiedz Link Zgłoś
suchoj2 Re: A w dodatku Suchoj ma hobby jak Bojek z Tey'a 23.08.05, 20:41 mam wadę wypisu, wśród znajomych nazywam ją dystypią a w domu mówię do niej Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
aard cassaniatura polityczna <monopol_mode> 09.09.05, 14:45 najlepiej biednego i żądnego "głów" ot np tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28688100&a=28824461 ja to widzę tak. bierzemy taxi. siadamy na dachach aut. każdy ma laptopa. każdy ma internet. jeździmy. piszemy na FŁ. jak się widzimy - machamy. machamy ludziom w oknach co też piszą na FŁ. oni machają nam. hostessy biegną obok aut. długopisy sie leją strumieniami. moda jeżdżenia na dachach taxi przechodzi do innych miast. wszyscy pisza i machają. cały naród w ekstazie. wielkie pospolite ruszenie. Henryka Teodora zostaje sekretarzem ONZ. świat podziwia nas. cały świat łapie bakcyla. w Londynie pojawia się napis. "wszyscy jesteśmy Łodzianami". w Moskwie mania jeżdżenia na dachach taxówek. Mercedes jako pierwszy wypuszcza specjalnie przystosowane auto. szef Daimler- Chrysler:. "Dziękujemy łodzianom". wszyscy w Europie sobie machają. moda przenosi sie za ocean. G Bush wycofuje polskie wojska z Iraku. "times" mianuje Hausnera na człowieka roku. W NY największa feta od czasów zakończenia II w św. FŁ zostaje zapisana na światową listę skarbów kultury UNESCO. wszyscy kandydaci na prezydenta zdobywają sumarum 100% głosów. aard zdobywa korone ziemi. cassani odkrywa nową literę. nagroda Nobla dla huanna. za wynalezienie lodówki perpetum- mobile. vivat Polska. vivat Łódź. vivat. tak to pokrótce widzę:)) lub tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28097700&a=28826836 Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Kapituło, czy przyznajesz również 09.09.05, 23:41 Salvadory - Maliny? Jeśliby kiedykolwiek, to ja zgłaszam: cassani bo raz każdy może: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28713709 ale znów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28807947&a=28823276 a może to grypa jelitowa? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius cimoszewiczotura 15.09.05, 11:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29071468 mimo wszystko. Wpisujcie się tutaj. Zobaczmy, że jest nas dużo i uwierzmy, że warto głosować zgodnie ze swoim sumieniem, bo Cimoszewicz MA SZANSĘ rządzic! Po raz pierwszy w życiu zmieniłem zdanie, miałem nie głosowac w wyborach, ale jednak oddam swój głos skoro Cimoszewicz zrezygnował. Myślę, iz w jeśli pokażemy jedność i naszą siłę On znów będzie kandydował. I nie warto się zniechęcać jeśli potem znów się rozmyśli - wszak do wyborów jeszcze czas! Gdyby jednak nawet nie połapał sie w kalendarzu i nie zdążył ogłosić rezygnacji z rezygnacji z rezygnacji rezygnacji kandydowania to wszak głosujmy na niego. Jest zarejestrowany i jak go wybierzemy to będzie prezydentem mimo wszystko. To będzie pierwszy taki prezydent po Panu Kaczorowskim - prezydent na wygnaniu, nasz leśny chwat, Krasnolud, po Żubrze dla każdego! Stawiam kolejkę! Chocby przeszedł drugiej tury i ogłosił że rezygnuje z wyników pierwszej to głosujmy dalej. Jest zarejestrowany, powtarzam i będzie prezydentem choćby nawet sąd w Kapsztadzie ogłosił go Murzynem! Głosujmy bracia i siostry. Łączmy się w pary, trójkąty i inne kombinacje. A rano głosujmy! Ogary poszły w las ale ogórki wciąż za 1,99 zł. Głosujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Złoty Salvador przyznany! 28.09.05, 11:17 KKK (Komunikat Kapituły Konkursu) Ogłasza się co następuje: We wrześniu br. przyznano oficjalnie po raz dwudziesty piąty Złotego Salvadora w Kolorowe Ciapki (przy czym Złoty Salvador XIV edycji nie został przyznany) w kategorii najlepszego surrealistycznego wpisu na Forum Łódź poza Wątkiem surrealistycznym (WS) i Wątkiem Neosurrealistycznym (WN). Spośród nieprzeliczalnie wielu Nominacji Kapituła, przy obecności bliżej nieokreślonej liczby Członków, wybrała przez aklamację całokształt dokonań nicka Cassani w dziedzinie łódzkiego neosurrealizmu w lipcu 2005 r. Kapituła postanowiła nie honorować konkretnego postu, jeno przyznać laur za wszystkie nominowane wpisy (których w sumie było więcej niż wszystkich pozostałych kandydatur!). Kapituła ma przyjemność niniejszym podkreślić, że zaledwie po raz wtóry w trzyletniej historii Nagrody przyznana ona została przez aklmację. Gratulujemy serdecznie! Laureat nagrodę, którą jest statueka Złotego Salvadora w Kolorowe Ciapki, odbierze nam pocztą elektoniczną. Przewo Kapituły oraz RedNatch WS-WN aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Michałchałtura (Mi-hau-hau!-tura?) 03.10.05, 15:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29773984&a=29886907 A tak w ogóle to spisek kaczorów. Obgryźli słońce i udają że to księźyc. Przed wyborami prezydenckimi kamuflują aferę z kradzieżą oryginalnego księżyca. Łobuzy! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Magicznasześciura! 27.10.05, 18:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31032219&a=31093336 treść później :P Odpowiedz Link Zgłoś
szprota treść 21.12.05, 13:18 wiem że nie na temat ale zanim zapomne spytam się jakiś dobry dentysta w łodxi znacie najlepiej w przychodni państwowej Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius jot-esotura oświetleniowa 28.10.05, 13:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31128774&a=31135840 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota treść 21.12.05, 13:19 Re: sklepy z oświetleniem w Łodzi Autor: Gość: J.S. IP: 195.69.82. Wiekszosc sklepow w Lodzi ma oswietlenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen michaloemtura gejowskoprawdopodobna 30.10.05, 22:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31222072&a=31234465 'Oznaczmy prawdopodobieństwo, że dana osoba jest homoseksualistą przez p, a ilość użytkowników tego forum przez n. p jest liczbą z przedziału <0;1> (jak zawsze w rachunku prawdopodobieństwo). W zależności od stopnia poprawności politycznej badań szacuje się, że p jest liczbą od 0,01 do 0,3. Moim zdaniem może być 0,03 :) Załóżmy dodatkowo, że wszyscy forumowicze to przybłędy niezależne, że każdy znalazł forum dzięki własnemu przypadkowemu buszowaniu w sieci, a nie został zaproszony przez kolegę... geja :) Fora gejowskie tego warunku nie spełniają, ale "Łódź" pewnie tak. Prawdopodobieństwo że DOKŁADNIE k forumowiczów to geje wynosi: ((n/k)) * p^k * (1-p)*(n-k) ((n/k)) to symbol Newtona ("en po ka"). Policz sobie więc jak chcesz:)' Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen otonowologintura wstrzemiezliwoseksualna 31.10.05, 09:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31181031&a=31242674 szprota napisała: > nie seks, lecz sposób pisania o nim! Ale nie tylko! Śmiało można powiedzieć więcej - seks sam jako taki nie jest naganny moralnie, ale sposób jego uprawiania coraz częściej w obecnych czasach na takie określenie zasługuje. Nie należy z gruntu uznawać seksu jako zło, ale należy zastanowić się nad tym, czy wykorzystujemy ten dar w sposób właściwy. W obecnych czasach seks coraz częściej zostaje sprowadzony do poziomu zwykłej towarzyskiej rozrywki. Wiele młodych osób nie ma stałego partnera, idzie do łóżka z przygotnie poznanymi osobami po to, żeby na drugi dzień spotkać się już z kimś innym. Niestety także ci, którzy pozostają w stałych związkach nader często postępują niewłaciwie stosując wszelkiego rodzaju nienaturalne środki antykoncepcyjne jak prezerwatywy czy też pigułki antykoncepcyjne. O ipsacji, stosunkach z partnerami tej samej płci, czy też zdradach małżeńskich tylko wspomnę, gdyż póki co nie miejsce na tym forum na szersze dyskusje. Cieszy jednak fakt, że są młodzi ludzie, którzy nie tylko biernie uczestniczą w tej nowej jakości kontaktów międzyludzkich jaką jest Internet, ale także aktywanie włączają się do tego życia pomagając swoim sieciowym koleżankom i kolegom skutecznie broniąc ich przed zalewem treści mogących narazić ich moralność na szwank. Tak trzymć młodzi siostry i bracia! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani mój głos w sprawie 04.11.05, 12:33 to miało byc na poważnie, ale jest dobre. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31430554&a=31430659 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota treść 21.12.05, 13:20 Re: Może ktoś sie na mnie wkurzy, ale... Autor: Gość: No ?? No właśnie skąd? Czemu wykasowano wątek o gołębiach dziwię się ja i wszyscy moi znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Big-Newsowa 97183dydatura IP: *.lodz.msk.pl 14.11.05, 12:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=31929862 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota tresc 21.12.05, 13:22 97183 Autor: big_news Nie jest to suma pcheł, które obsiadły psiaki hasające po ich pareczku przy Liściastej. Nie jest to ogólna liczba łódzkich ulic. Nie jest to kwota pieniędzy, którą wygrałem ostatnio w Multilotka. Nie umalowano w ostatnim czasie tylu bloków w mieście. Nie jest to precyzyjna liczba osób, głosujących na PO. Najprawdopodobniej inna ilość ludzi odwiedziło hipermarkety 11 XI. Dużo więcej jest łódzkiej młodzieży, także dzieci, nie mówiąc o starszych. Z drugiej strony nie ma tylu muzyków. Ani strażaków. Ani nauczycieli. Łódzcy policjanci też stanowią mniejszą armię. Nie doliczylibyśmy się u nas tylu bandziorów, złodziejaszków, blokersów i karków. Aktualnie można się doliczyć około 769000 mieszkańców Łodzi. Tendencja spadkowa wynosi obecnie 5 tysięcy rocznie. Żeby osiągnąć tytułowe 97183 potrzeba jakieś 134-135 lat. Chyba że, chyba, że nastąpi gwałtowny odpływ młodych zdolnych do metropolii rozsianych po całym świecie. Ilu może tak natychmiast zrobić? 20, 30 tysięcy? Ok. Załóżmy czarny scenariusz, niech będzie 30000. W takim razie osiągniemy ten żałosny stan osobowy o 6 lat szybciej. Czyli w (powiedzmy) 2134 roku. Spróbujmy sobie wyobrazić, że od dzisiaj nie korzystamy z komunikacji miejskiej. A to w celu utrzymania jej posiadania. Że odpowiedni pracownicy jedynie konserwują wozy MPK. Smarują je, myją, zmieniają ogumienie, dbają o elektrykę, siedziska, no wszystko co tam w tych pojazdach jest. W każdym razie dbają o autobusy i tramwaje jak należy, tak żeby w 2134 roku wszystkie były w pełni sprawne i wyruszyły jednocześnie na trasy. Wiem! Ktoś zakrzyknie, że nie korzysta się jednocześnie z wszystkich pojazdów! Niby tak, ale tu chodzi o to, żeby mogli WSZYSCY łodzianie JEDNOCZEŚNIE zapakować się do tych pojazdów! Bo dzisiaj MPK dysponuje 374 autobusami, w których jest 13247 miejsc siedzących i 36314 miejsc stojących. Ma też MPK 468 wagonów szynowych, w których z kolei jest odpowiednio 10045 miejsc siedzących i 37577 miejsc stojących. Wszystko to przy założeniu, że zmieści się 5 osób na m2. Łącznie wszystkich miejsc jest owe 97183. Gdyby chciałoby się zapakować na chama więcej ludzi, to można przyjąć, że o parę lat wcześniej cała Łódź doświadczy równoczesnej przejażdżki. Ale, że mieszkają tu ludzie kulturalni i nie będą robili z tego miasta wiochy, więc nastąpi to jednak dopiero we wcześniej podanym roku 2134. W związku z tym, uprasza się wszystkich szanownych łodzian o dotychczasową, sprawdzoną częstotliwość praktyk seksualnych. Dzięki dobrej woli mieszkańców miasta z łódką w herbie, nasze praprawnuki będą miały niepowtarzalną nigdzie indziej okazję, obserwowania całkowicie pustych chodników spoza szyb autobusów i tramwaji. Czy jest ktoś, kto niechciałby dożyć takiego widoku? Tak więc od dzisiaj zrezygnujmy z komunikacji miejskiej, spacerujmy, do szkół, na zakupy, w odwiedziny i do roboty chodźmy pieszo. To wszystko pozwoli nam zdrowiej żyć, a nasze pokolenia ciepło o nas wspomną w trakcie oczekiwanej podróży Cityrunnerem lub poczciwym Ikarusem. Czego sobie i państwu życzę. PS Uprzejmie informuję podejrzliwych, iż nie jestem pracownikiem MPK, ani nie jestem w żaden sposób z tą Firmą powiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Cassanominacja! 19.12.05, 16:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33640871&a=33717589 będziemy o tych inwestycjach drążyć do 2012 roku, potem w końcu ktoś się zlituje i założy to forum inwestycje. W okolicach 2015 roku "Inwestycje" będą juz miały około 392 wpisów i zacznie się debata na włączenie ich do komunikacji. Oczywiście 7 stale piszących tam osób strasznie sie oburzy i zaproponuje żeby Inwestycje wpakować do Lotniska bo prezydent X właśnie wymienia krawężniki na pasie startowym bo poprzednie były za wysokie i sie samoloty przewracały. W okolicach 2019 roku po dokładnej analizie administratorzy odmówia przniesienia Inwestycji i zaproponuje zmianę nazwy na Porozmawiajmy o Inwestycjach, co przez forumowiczów zostanie odebrane jako przełomowe wydarzenie na forum i wznieci następną dyskusję czy dać na końcu kropke czy wykrzyknik. Problem rozwiąże Michał Jagiełło, który będąc w wieku 92 lat i tak już nie będzie widział monitora i nie będzie mógł rozwiązywać naszych problemów i odda swoje podforum na cele społeczne i tam po 14 latach i 232 dniach tułaczki zasiądą inwestorzy i napiszą "O!". dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota uerbetura 21.12.05, 13:36 leslaw_m napisał: > proszę zrganizować jeszcze kapitułę,która wręczać będzie"kafla roku" > nagrodę nie mniej prestyżową niż polityczne "paszporty" Postuluję przyznanie mojemu szanownemu przedpiścy umiarkowanie prestizowej nagrody "Upierdliwy Wśród Narodów Świata" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=405&w=33192606&a=33818632 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota MichałoEmtura ponownie 22.12.05, 18:35 Jak można "spokojnie podchodzić" do tego, że się ma kilkaset tysięcy mieszkańców miasta w dupie? Ja bym się denerwował, gdybym miał tam cokolwiek innego niż "e!e!". A 750000 łodzian zajmuje objętość równą objętości sześcianu o boku prawie 40 metrów! Jak mu się to w dupie mieści? Jeśli wszyscy jednocześnie weźmiemy wdech, objętość łodzian wzrośnie o prawie 4000 metrów sześciennych! Rozerwie niedo-rzecznika! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33864519&a=33868030 Odpowiedz Link Zgłoś