Gość: Geograf IP: 212.51.193.* 14.07.05, 08:34 www.geo.uni.lodz.pl/zjazd2005/ 24 września I Zjazd Absolwentów Geografii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mootya Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ 14.07.05, 13:46 to moze szanowny zalozyciel wątku napisze jak sie na owej geografii studiowało, ciekawie studia były? i czy byl to licencjat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf100000 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:06 kiedys licencjatu nie było, teraz jest (od 3 lat chyba), studia bardzo fajne, duzo wyjazdow terenowych (tatry, pomorze, sudety, okolice Łodzi i wiele innych), bardzo fajna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abs'1995 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.mm.com.pl 14.07.05, 14:14 Studia były bardzo ciekawe, super wyjazdy i atmosfera, a jaka kadra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf100000 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:18 kogo z kadry najbardziej lubiłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:19 czy zjazd dotyczy całego wydziału tzn. samej Geografii czy tez GTiH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: 212.51.193.* 15.07.05, 08:05 Cieszę się, że jest reakcja na mój post. Zjazd dotyczy wszystkich geografów (turystycznych również). Ja studiowałam, jak jeszcze nie było licencjatu 1997- 2002. Studia wspominam fantastycznie, praktyki terenowe ze szczególnym rozrzewnieniem hihihi... Co do kadry, no to trudno by wymienić tych wszystkich wspaniałych ludzi, za którymi tęsknię, choć czasem dawali się we znaki :-) Po latach nawet statystyka u didżeja wydaje się przyjemnością. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: 212.51.193.* 15.07.05, 08:10 Naprawdę nie wiem, dlaczego wysłało się trzy razy. Przepraszam. Hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf100000 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:15 didżeja jakos bez problemu na 3 popchnalem ale z hydro u J. to bylo traumatyczne przezycie. A wyjazdy...no cóż...każdy wie jak tam jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: 212.51.193.* 15.07.05, 12:59 Widzisz, ja hydro miałam jeszcze z prof. M, zanim zakład objął J. Też była jazda! Pamiętam, że w jedej sesji sekretarki dośc mocno przekręciły jego nazwisko w karcie ocen, a że 60% roku nie chodziło na wykłady, to powpisywali tak nazwisko wykładowcy do indeksu. Były jaja. Choć ja hydro ogólnie lubiłam. Wybaczam im nawet bieganie cały dzień w martensach po rosanowskich źródłach po kolana w wodzie hihihi... Oczywiście wielmożny asystent B. zasuwał w woderach ;- )i utrudniał nam wszystkim życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf100000 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:23 myśle ze mozesz byc szczesliwa ze nie doczekalas rzadow J. Asystent B trzyma wage i dalej zatruwa zycie studentom. Ponadto jest jeszcze kilka osob ktore krwi napsuły. A najrowniejsza babka to dr Wachecka- Kotkowska. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.retsat1.com.pl 15.07.05, 21:29 Ale mimo wszelkich potyczek, których nie sposób uniknąć na każdym kierunku każdego wydziału, mało jest chyba kierunków tak przyjemnych do studiowania. I na mało którym kierunku jest taka integracja wewnątrzrokowa, wynikająca głównie właśnie z owych wyjazdów. Ehh, mam nadzieję, że na zjazd absolwentów będeę mógł zawitać jako pełnoprawny magisterski absolwent :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.devs.futuro.pl 16.07.05, 14:28 A wiesz, że tej pani nie kojarzę, może zaczęła pracować później, a może miała zajęcia tylko z niektórymi na specjalizacji... Miło słyszeć, że asystentowi B. jeszcze urosło tylne przedsięwzięcie hehehe... Moi naj naj ulubieńsi z kadry to: Burchard, Barwiński, Tołoczko, Maj, Kasia Milewska, Nalewajko. Fajnie było eh... Szkoda, że się skończyło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf100000 Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:24 co do integracji na roku to swieta prawda. Zastanawialem sie czy to tylko u nas na roku ale widze ze u was rowniez. To jakis fenomen ale kazdy kazdemu zawsze pomoze, imprezki baardzo czesto (zeby nie powiedziec ze co tydzien) i ogolna atmosfera super. Tołoczkę tez lubie- bardzo równy koleś. A co do Nalewajki to niestety ma kłopoty ze zdrowiem, wiec zycze szybkiego powrotu do pełni sił. Ogolnie nalezaloby tu wymienic sporo osób najulubienszych bo kadra naprawde spoko mimo kilku osob na ktore klnę do dziś. No i specjalne pozdrowienia należą się Paniom obsługującym dziekanat. Rety co ja bym bez nich zrobił...? tak wiec dziekuje Pani Iwonie i Pani Kamili za to ze tak mocno pomagaja!! Za kilka dni znowu bede musial skorzystac z ich pomocy.....:/ J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.toya.net.pl 16.07.05, 19:28 Witam młodzież-absolwentów. Czy jest ktoś ze starszych roczników, z czasów Instytutu na Curie-Skłodowskiej? To też były super czasy, czy ktoś je pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: 212.51.193.* 18.07.05, 10:02 Ja pamiętam oczywiście :-) Miałam tam zajęcia z kartografii i jeszcze praktyki z meteo 2 doby bez przerwy (była tam przecież stacja). Pamietam stamtąd też kominek z kaloryferem w środku hihihihi... Wiecie, że tam kręcili sceny z Szuflandii? Pani Iwonka i Kamilka B. to również moje dobre dusze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dragba Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ 23.07.05, 20:31 a może jest tutaj też jakiś absolwent turystyki i rekreacji? mam nadzieję, ze te studia są równie przyjemne jak studiowanie geografii albo i przyjemniejsze (bo od pazdziernika wkraczam na studencką sciezke na TiR własnie) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erer Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:41 ja nie jestem z TiH ale mam tam znajomego. Na pierwszym roku jest duzo wyjazdow: wyjazd integracyjny, potem wyjazd na targi turystyczne do Berlina, narty zimą w Krynicy chyba, a latem jakies praktyki w parkach narodowych. W nastepnych latach czekaja cie miedzy innymi wyjazdy na zaglowki czy wyjazd na nauke jazdy konnej. Troche wiec tego jest. A co do przedmiotow to chyba nic wyjatkowego, trzeba troche kuć zeby ten caly shit zaliczyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragba Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ 24.07.05, 04:13 dziekuje za informacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 24.07.05, 02:11 ja to studiuję na przykład... z absolwentów to ze dwie osoby też sa. studia sa przyjemne, dużo wyjazdów itd... ale nie wiem czy bym je wybrała raz jeszcze wiedzac to co wiem na temat tego kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
dragba Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ 24.07.05, 04:13 a mozna troche jasniej...? prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.chemikalia.gov.pl 29.07.05, 13:34 Kochani! Odświeżam wątek o zjeździe, bo zależy mi na tym, żeby poinformować jak najwięcej osób. A propos georafii turyzmu - to na pewno fajne studia i ciekawe. Dają duże możliwości rozwoju - języki, wyjazdy zagraniczne itp. Mnie przeszkadzało tylko, że jest to mało "naukowy" kierunek. Ale to oczywiście tylko moja opinia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydro Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 16:48 A ja u prof.M magisterkę pisałam...W ogóle całe hydro wspominam z łezką w oku. Asystenta B. bardzo lubiliśmy (nie jest jeszcze dr? co tak długo?), innych zresztą też. To były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Zjazd Absolwentów Geografii UŁ IP: *.chemikalia.gov.pl 02.08.05, 07:47 A nie wiem, co ten asystent B. tak się ociąga z doktoratem... Profesor M. jest juz na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś