ixtlilto 11.08.02, 18:55 Z jednej strony mafia taksówkarska i nasze obawy o nasz portwel, a z drugiej: taksówarze obawiający się o swoje życie... Czy to nie paranoja? Ixtlilto wątek zainspirowany: [ rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=42480&loc=1 ] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: taxi 11.08.02, 19:01 Ja jestem za tym aby w Polsce taksówki miały szyby (plastikowe) oddzielające kierowce od pasażera. Niestety winni są sami taksówkarze którzy zawsze są przeciwni jakimś nowelizają, ciągle im coś nie pasuje, no bo trzeba wydać dodatkową kasę. I tak nie ma szyb w pojazdach, taksówki są różnokolorowe, choć był projekt aby były żółte... Może kiedyś firmy taksówkarskie do tego dojzeją, ale ile osób ma jeszcze zostać zabitych, lub "tylko" rannych? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: taxi 11.08.02, 19:26 Któraś korporacja taksówkarska ma żółte taksówki. Przy czym nie sądzę aby było możliwym pomalowanie wszystkich autek "taxi" na zółto. Najbardziej oponować będą wg mnie sami kierowcy- że niby to są ich prywatne auta itp. Ale może się mylę... Ixtlilto ps. szyby to nie taki zły pomysł. A pamiętasz co było jakiś czas temu, był pomysł żeby jeździli w odpinanych krawatach, żeby ktoś ich nie mógł poddusić? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: taxi 11.08.02, 19:29 ixtlilto napisała: > Któraś korporacja taksówkarska ma żółte taksówki. Ano ma, a na masce reklama Maredi. > ps. szyby to nie taki zły pomysł. A pamiętasz co było jakiś czas temu, był > pomysł żeby jeździli w odpinanych krawatach, żeby ktoś ich nie mógł poddusić? Ale kto jeździ w krawatach? :-) Poza tym co to da jak "pasażer" z pistoletem lum nożem zagrozi? Odpowiedz Link Zgłoś