zoe04 26.07.05, 02:06 siemka... dawno sie tu nie pokazywalem ale to moze sie zmieni :P mam pytanie: czy ktores z was ma jakies info o tym kierunQ ??? wybieram sie na niego wiec prosze o opinie... kazde Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ojej Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 04:14 A co to jest psychopedagogika, człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_Z Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.lodz.mm.pl 26.07.05, 06:55 Moja wypowiedz jest czysto subiektywna. Uwazam, ze Wshe jest strasznie marna szkola o bardzo niskim poziomie. W sumie jest miejscem zbijania kasy i robienia interesow na ludziach, ktorzy myslala, ze sie wyksztalca za jej posrednictwem. Szczerze nie polecam zadnego kierunku, bo taka szkola nie daje zadnych perspektyw na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania WSHE - psychopedagogika IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 26.07.05, 23:23 Niski poziom??!! pedagogika jest na 2 miejscu w Polsce;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufka Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:50 A w którym rankingu? Nie ma czegoś takiego, jak "jest na 2 miejscu w Polsce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.42.116.* 26.07.05, 08:27 moja opinia o wshe jest jak najbardziej pozytywna. psychopedagogika daje mozliwosci pracy zarowno z dorosymi jak i dziecmi. mozna pracowac w szkole, domach dziecka, osrodkach pomocy spolecznej, centrach kultury mlodziezowej itd. mam kolezanke ktora tam studiuje i jest b zadowolona. stdia te rozwijaja umiejetnosci praktyczne ze wzglegu na duza liczbe dzialan tworczych, warsztatow itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 26.07.05, 09:05 o taka odpowiedz mi chodzilo :) dzieki <tru> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania WSHE - psychopedagogika IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 26.07.05, 23:22 Jestem na pedagogice w tej szkole i nie narzekam a wrecz przeciwnie polecam ten kierunek. I wcale nie jest tak ze jak sie placi to sie zdaje, sama tak myslalam idac do tej szkoly i sie troche zdziwilam ze tyle wymagaja.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirw Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.toya.net.pl 27.07.05, 00:38 Tak masz rację - dużo nauczą w tej szkole. Moja znajoma skończyła i tytułuję się skrótem "mag" - bo poprawnego nie zna. Jej praca magisterska (czytałam) na poziomie nawet niegimnazjalnym. Skoro ja przyjęli i obroniła to nic więcej nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 27.07.05, 01:32 alono ja podsumowalas... cos w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: WSHE - psychopedagogika 27.07.05, 10:48 Wyższa Szkoła Humorystyczno - Erotyczna, to to samo co psychopedagogika. Na normalnej publicznej uczelni trzeba studiować psychologię (20 kandydatów na miejsce) i pedagogikę (też trochę kandydatów na miejsce). W WSHE moża to zrobić jednocześnie oczywiście za forsę uzyskując tytuł mag. (magazynier???). Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 27.07.05, 20:04 humorystyczno - erotyczna :P wchodze w to <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 27.07.05, 20:21 <rotfl> to chyba szkola dla mnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WSHE - psychopedagogika IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 27.07.05, 21:09 wiesz magistra nie musisz robic koniecznie na wshe.bez problemu monz zrobic mgr na uniwerku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy... Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.63.135.* 27.07.05, 21:23 3... 2... 1... FIGHT!!! :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: WSHE - psychopatologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy... Re: WSHE - psychopatologia IP: 194.63.135.* 28.07.05, 01:07 pierwszy zawodnik sie pojawil :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: WSHE - psychopatologia IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 09:31 Slyaszłem ze pracowadcy nawet daja ogloszenie, ze przyjma studentów ze wszystkich szkol wyższych procz WSHE!:O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aicha Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.42.116.* 28.07.05, 09:38 jeżeli chodzi o pedagogikę na WSHE to naprawdę nie można jej nic zarzucić... Bardzo dobre zaplecze dydaktyczne i nei tylko. Najlepiej jakbyś pogadał ze Studentami tego kierunku. Jak chcesz to mogę dać Ci kontakty. Spoko ludzie, napewno napiszą Ci jak jest. Albo powiem im, żeby zajżeli tu na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.astral.lodz.pl 28.07.05, 11:31 witam moze i WSHE to UŁ ale uczyc sie trzeba!!! po piewsze do WSHE jest milo przyjsc na zajecia przyjazna atmosfera, nieponiszczone sale,komputery,internet,zaplecze dydaktyczne,biblioteka dobrze zaopatrzona itp. kadra sie pokrywa wiekszosc wykladowcow jest tez na UŁ i innych uczelniach ja polecam a ci ktorzy sadza ze tam sie nic nie robi niech sprawdza!!!!!!!!! ogolnie na kierunkach humanistycznych sie nie ryje jak na PŁ trzeba troche poczytac i przysiasc przed sesja i jest jeszcze jeden plus WSHE- nie wywala cie za niezdany w terminie jeden czy dwa egzaminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aicha Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.42.116.* 28.07.05, 12:16 podzielam zdanie Kaliny w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.astral.lodz.pl 28.07.05, 15:37 co ma PŁ do kierunkow humanistycznych ? :P (no dobra wiem otworzyli tam europesityke ale wsadzili tam majze i fizyke :/) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: WSHE - psychopedagogika 28.07.05, 12:47 ooo... dawno nic nie było o wshe.. się pojawił wątek i aż miło poczytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aicha Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.42.116.* 28.07.05, 12:49 a Ty co myślisz o WSHE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufka Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:15 W Polsce mamy zdecydowaną nadprodukcję absolwentów pedagogiki - kończy ją co rok ok. 3 x więcej ludzi (w proporcji do ogólnej liczby absolwentów) niż w starej Unii, gdzie i tak dąży się do ograniczenia ich liczby. Są po prostu niepotrzebni. Taka masówka jak u nas jest niemądra, to powinny być niszowe wydziały dla prawdziwych zapalenców. Tak więc, miłe kółko wzajemnej adoracji z WSHE, może by zacząć myśleć po obywatelsku, a nie próbować naganiać szkole kolejnych potencjalnych bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aicha Re: WSHE - psychopedagogika IP: 194.42.116.* 28.07.05, 14:20 forum.korba.pl/forum/uczelnie/425,403,270,ftemat.html?next=1 tutaj są ciekawe wypowiedzi... zapraszam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufka Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:31 Przepraszam, a co w tym ciekawego? Jakaś niezbyt składna kłótnia, w dodatku coś się tam popsuło i mozna czytać tylko pierwszą stronę - zresztą to mi i tak wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 28.07.05, 16:19 <fifka> a sorki... mufka... nadprodukcja nadprodukcja a ja chce studiowac kierunek ktiry mnie interesuje i po ukonczeniu ktorego bede sie realizowal w tym co robie. co do postaw obywatelskich mozesz zaczac od prac spolecznych jesli to dla ciebie tak istotne... pozdrofffka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirw Re: WSHE - psychopedagogika IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 16:55 Dlaczego nie zdawałaś na uniwerek? WSHE - szkoda Twoich pieniędzy i czasu. Jeśli lubisz sie uczyć i chcesz to jw. Chyba,że jesteś też po społecznym liceum- wtedy nie masz szans na uniwerku. Powtarzam: WSHE wypuszcza absolwentów niedouczonych. Tam naprawdę nie trzeba się uczyć.Wystarczą ściągi i zrzynanie gotowców z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: WSHE - psychopedagogika 29.07.05, 00:51 nie zdawalem nawet na uniwerek bo najprawdopodobniej wyjade z lodzi pod koniec roQ... chce sie gdzies zaczepic ale moze mi sie spodoba na wshe wiec mozliwe ze zostane (jesli nie podpisze kontraktu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aicha poczytajcie sobie IP: 194.42.116.* 03.08.05, 08:35 serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52282,2851210.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzah Re: poczytajcie sobie 03.08.05, 18:52 prawda jest taka ze jak ktos chce sie uczyc to bedzie sie uczyl niezaleznie od tego czy wyladuje na uczelni panstwowej czy na prywatnej. WSHE na pewno stwarza swietne warunki i od Ciebie zalezy czy to wykorzystasz! Ja studiuje tam anglistyke i na 1 roku wielu bylo takich co myslalo ze w prywatnej szkole wszytsko pzrejdzie- no i po pierwszej sesji sklad uszczuplil sie o polowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrea Re: poczytajcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:04 Nie dlatego, że te osoby wylano, o nie! Po prostu dlatego, że zzrezygnowały (między innymi ja) i to nie z tego powodu, że poziom był dla nas zbyt wysoki - raczej przeciwnie! Duże rozczarowanie. A te świetne warunki to chyba te ciągłe imprezy i niewyobrażalny bałagan? WSHE w ciągu PIERWSZEGO ROKU ANGLISTYKI ma ambitny zamiar przygotować studentów do First Certificate!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzah Re: poczytajcie sobie 03.08.05, 19:59 no ja mam zupelnie inne wrazenia. I nikt nie chcial nas przygotowywac do firsta na 1 roku, zreszta wiekszosc osob je juz miala? Moze to zalezy od danego roku i wykladowcow na ktorych sie trafi, moze od trybu, nie mam pojecia! owszem, zdarzaja sie u nas kwiatki ktore magicznym sposobem przedostaly sie przez kilka sesji ale na 3 roku i tak wszystko wychodzi..prace licencjacka mozna bylo elegancko oblac! poza tym o raczej normalnym poziomie przynajmniej na moim roku moze swiadczyc to, ze praktyki odbywalam jednoczesnie ze studentem UŁ, skonfrontowalam kilka spraw i nie sadze zebym jakos odstawala..jesli chodzi o organizacje -tez nie narzekam! z czym balagan? zajecia nie przepadaja tak czesto jak na uniwerku, gdyz wykladowcom sie to najzwyczajniej nie oplaca finansowo. poza tym z niektorymi z nich mozna nawiazac swietny kontakt, organizuja np. maratony filmowe itp. Byc moze mialas po prostu zle doswiadczenia- to moglo sie zdarzyc wszedzie. ja osobiscie jestem dosc zadowolona, na pewno nie uwazam ze niczego mnie ta szkola nie nauczyla lub ze jestem na nia "za madra". Zreszta filologia to nie tylko nauka jezyka (ktorym przeciez trzeba wladac biegle zanim sie na takie studia pojdzie) tylko kultura literatura, metodyka, historia itd. Mysle ze z psychopedagogika nie jest to rowniez takie jednoznaczne: sa glosy ze super, i ze do niczego. Naprawde od Ciebie zalezy czy chcesz sie uczyc czy nie! Odpowiedz Link Zgłoś