Gość: Coogan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:02 Witam! Chcialbym zamieszkac w Łodzi,mam dylemat ,w jakiej dzielnicy zamieszkac,gdzie kupic mieszkanie??? prosze o opinie mieszkancow Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łagodna Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 194.63.132.* 30.07.05, 13:20 Pomimo spalenia źródełka...szukałabym koło Łagiewnik...:)ale to pewnie nie takie proste.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 13:32 zależy w jakij cenie, w jakim standardzie, domek czy mieszkanie ( jedno czy 2 poziomowe ) Okresl bardziej wymagania to może pomożemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:00 Mieszkanie 3 pokojowe,niedaleko od centrum,jeden poziom,moze byc do remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:47 Jak niedaleko od centrum, to raczej nie ma sensu przebieranie w dzielnicach. Każda z dzielnic ma jakiś skrawek przylegający do Śródmiescia, które wlaśnie stanowi centrum. Będziesz wybierać z tego , co dostępne, a nie roztrząsać roznice między Widzewem a Bałutami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.toya.net.pl 30.07.05, 15:57 jest jeszcze retkinia, z ktorej dojazd do centrum jest bardzo dobry. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:45 Ja retkinię bym odradzała... to stosukowo nowa dzielnica, bez żadnej historii no i na pierwszy rzyt oka zwykłe blokowisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:47 Właściwie to zależy dużo od tego czego potrzebujesz. Różnice między dzielnicami nie są wielkie. Polecałabym skupić się na ładnym i miłym osiedlu. W każdej dzielnicy Łodzi takie występują :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melaine_koina Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:18 mam do sprzedania mieszkanie na Dołach, tyle ze 2-pokojowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:30 A co powiecie o takich dzielnicach jak Baluty,Widzew?Czekam na dalsze komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
jabas widzew 15.08.05, 17:29 widzew wschód to bloki, stary widzew to też bloki ale stare i duzo drzew, Stoki to też Widzew ale super. Dojazd do miasta dobry (tramwaj co 7 min - krańcówka), wielki park, mały ruch, cicho, sielsko.... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Bałuty, 02.08.05, 08:05 okolice Harnama, jest cichutko i zielono, niedługo pod nosem odpalą MAnufakturę. Dookoła środki komunikacji miejskiej we wszystkie strony świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:28 Łódz , to drętwe miasto , ja już tam nie mieszkam .....zresztą widzisz jak Ci odpisuja po jednym zdaniu , nie maja co pisać .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcek Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:35 To dobrze, ze sie wyprowadziłęś, takich nam nie potrzeba, tylko ludzi inteligentnych.Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.vline.pl 02.08.05, 12:38 Polecam Radogoszcz. Cisza i spokój. Do centrum 15 minut samochodem, jakieś 20- 30 autobusem. Osiedle graniczy z lasem zgierskim i generalnie jest otoczone zielenią. Z jednej strony jakiś tam zalewik i domki z drugiej rekreacyjny Arturówek. 20 minut spacerem i jesteśmy w ośrodku Nowa Gdynia. Bloki są remontowane i malowane, jest też dużo zieleni. Dwie pizzerie, piekarnia i inne tego typu sklepiki. W pobliżu TESCO i CASTORAMA czyli jedzenie i sprzęt do domu ;) Dwa nowe bloki z apartamentami/mieszkaniami. W jednym (tym nowszym) są mieszkania do kupienia. Hałasu z ulic w większości nie słychać. Osiedle małe, żaden tam post-atomowy moloch z klockami wysokości 20 pięter poustawianymi na betonowym placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Zajchowski Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.toya.net.pl 02.08.05, 12:49 Witam, Według mnie, tylko Widzew. Zaledwie 10 minut potrzeba, aby dojechać tramwajem lub autobusem (3 linie tramwajowe, kilka autobusowych) do skrzyżowania Marszałków, a kolejnych 5 do ścisłego centrum miasta (Galeria Łódzka, ul.Piotrkowska). W przeciwieństwie do Retknii, na Widzewie nie ma tylu lumpków. Poza tym na miejscu masz Tesco, świetnie zaopatrzone targowisko na Bartoka a kilka w niedalekiej okolicy również hipermarket Geant. Polecam szczególnie takie ulice jak Tansmana (nowoczesne bloki z garażami), Koplowicza (jw, ale jeszcze lepiej, bo w kiełkującym parku "Górka Widzewska"), względnie Milionowa (niskie, 3 piętrowe bloki, mieszkania 3 pokojowe). A jeśli nie masz urazy do TBS-ów, to może Janów? Do godziny 16 zamiera tam życie, potem do domu wracają z pracy kulturalni ludzie, którzy nie hałasują, nie śmiecą, nie przeklinają itd. Nic dziwnego, mało którego plebejusza czy pijaczka stać na TBS... No i na koniec to, czego absolutnie nie wolno wybierać: Olechów. Osiedle odzielone od Janowa kawałkiem lasu. Generalnie kraina blokersów. Coś takiego jak cisza nocna tam nie istnieje. Można za to po 22 ot tak, po prostu, dostać w zęby. Powodzenia! Roman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:26 A powiedz nam dlaczego chcesz zrobic najwiekszy blad swojego zycia i przeprowadzic sie do nas? Nie wiem czy zauwazyles ale wszyscy stad uciekaja a ty jedyny chcesz tutaj zamieszkac. prosze napisz. Bardzo to interesujace. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 03.08.05, 08:21 nie on jedyny kolego. nie uwierzysz ale zaczyna się robic tak że ludzie z W-wy dojeżdżaja do Łodzi do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:37 Wyprowadx sie a wszyscy bedą szczęśliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była łodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:52 1.To jest na pewno podpucha, a nie sondaz, ale... 2.Wsadźcie sobie w pyry takie rady. Facet pyta o blisko od centrum a tu mu sie radzi Radogoszcz. Koniec swiata, moi drodzy. Właśnie jadę z wizytą rodzinno- turystyczną do Łodzi /jak co roku/ i ciarki mnie przechodzą na mysl, ze będę mieszkac właśnie na Radogoszczu. A szlag by to trafił. Dojeżdzac i dojezdzać, poł dnia w autobusie. Bo wszystko co warte uwagi w tym mieście jest w centrum. A zoo blisko centrum. Owszem, osiedle jest do przyjęcia, moglabym tam mieszkać, ale tylko na emeryturze lub urlopie macierzyńskim. A tak to NIE NIE NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:58 Masz widocznie jakieś złe wspomnienia związane z Radogoszczem. Moja znajoma chcąc wyprowadzić się z Olechowa długo szukała mieszkania. I znalazła je właśnie na Radogoszczy. A pracuje na Teofilowie. Łódź nie jest w końcu taka duża :) Wszędzie można dojechać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 03.08.05, 09:10 Jasne że wszędzie można dojechać, ale ja mieszkając w centrum i pracując na Teofilowie Przemysłowym, potrzebuję na dojazd prawie godziny (oczywiście również z powodu remontów dróg, mam nadzieję, że po ich zakończeniu będzie nieco lepiej). Więc jazda z jednego końca miasta na drugi potrwałaby sporo czasu dłużej. Dlatego rzeczywiście lepiej doradzić coś bliżej centrum, a nie na przykład Radogoszcz czy Widzew. Przy czym co do samego meritum sprawy jednak się nie wypowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:19 nie nie duza :PPP 1 milion mieszkańców aglomeracja trawajem mozna terz dojehać do zgierza :P mozna dojehać ale .. trohe czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:39 To nie jest podpucha...!!! Obecnie mieszkam w Grudziadzu , już kilkakrotnie czytałem o świetnych perspektywach dla Łodzi. Dlatego też biorę pod uwagę przeprowadzkę do Łodzi. Poza tym zastanawiam się nad Warszawą..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla lodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:51 A dlaczego nie Trojmiasto albo Olsztyn ? Ja tam bym nie chciała z powrotem do Łodzi. To oczywiście moje prywatne, subiektywne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 195.143.166.* 04.08.05, 15:17 Gdansk jest tylko 90 km oddalone od Grudziadza ,wielkoscia 3miasto przewyzsza chyba troche Lodz , mniejsze bezrobocie a wiec i o prace latwiej a ten typ chce sobie pogorszyc warunki i przyjechac do Lodzi. Chyba wariat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mka281 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 04.08.05, 15:47 Smiejecie się ale mam ten sam problem, albowiem zamierzam od września aktywnie szukać mieszkania. Niestety nie mam pojęcia któe dzielnice są przyjazne a które nie. A powód przeprowadzki? Dziewczyna rozpoczyna studia, a ja już od roku pracuję w okolicy Łodzi. Dlatego czekam z niecierpliwością na dalsze informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:59 Witam. polecam mimo wszystko Retkinię to stosunkowo młode osiedle, a najlepsza okolica w Łodzi to Złotno, ale tam nie ma bloków. Radogoszcz, Janów to jednak daleko od centrum, Widzew też jest trochę oddalony. Pozdrawiam i zapraszam do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:46 a retkinia to w ogole nie jest oddalona ak naprawde w łodzi mozna szybko dosatc sie z jednego kranca miasta na drugi<mówie o autobusach i tramwajach> ja zazwyczaj trase z bałut na chojny pokonuje w czasie 40 minut<no chyba ze jest niedizela> ja bym polecała bałuty, radogoszcz, no ale jeśli chcesz w centrum no to tak czy owak musisz szukac mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:39 WEyrazy szcerego współczucia,z powodu twojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.mm.pl 04.08.05, 22:06 Polecamy okolice ul.Julianowskiej/Zgierskiej/Łagiewnickiej. Ładne, zadbane osiedle, sporo zieleni, blisko park Julianowski, Leclerc i inne markety (+oczywiście sklepiki osiedlowe), poczta, przychodnie, dom kultury, a do tego blisko centrum, z tórym jest zresztą b. dobre połączenie (tramwaje/autobusy dzienne i nocne. Jest spokojnie, jeszcze nigdy nie przydarzyło nam się tu nic nieprzyjemnego (a wracamy do domu o różnych porach dnia i nocy). Szczególnie polecamy bloki nie przy samej ulicy - jest spokojniej, ciszej, bardziej zielono, a do przystankuitd. i tak rzut beretem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 04.08.05, 22:40 rowniez polecam Łagiewnicka, Julianów i okolice Leclerc'a. Jest naprawde spokojnie, myslę, że czasy, kiedy Bałuty były najgorsza dzielnicą Łodzi odchodzą w przeszłość ( na rzecz Chojen jak sądzę) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:49 no nisetey na rzecz chojen... szkoda chcociaz jak narazie nic mnie złego w dzielnicy górna nie spotkało <odpukac> lubie to miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:46 Łódz to piekne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:40 Dzięki Wam za wszystkie informacje , kupiłem plan Lodzi i cały czas rozważam Wasze propozycje.Czekam na dalsze informacje........pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzianin Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 16:59 A nie znasz lepiej zapowiadających sie miast ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 21:26 Na przyklad jakie panie kolego? jesli juz w Lodzi to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
agula60 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 14.08.05, 02:01 Ile takie mieszkanie (trzy sypialnie), najchetniej jeden poziom(moga byc dwa, ale z winda wewnewtrzna)kosztuje w przyblizeniu(+/- 10 tys$)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:14 lol 500 tyś zł mieszkanie m3 + parking w przyziemiu 2 poziomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:51 nie rozumiem takich jak ty mieszkasz a przynjamniej poidajesz sie za łodzianina, a masz złe opinie na temat tego miasta, nikt Ci tu nie każe zyc lubie to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
agenda1 Re: Ja tez chce! 14.08.05, 15:55 I wlasnie szukam mieszkania. Czy mozecie napisac cos o osiedlu 1 Maja? Jak sie orientuje patrzac na mape jest to Lodz Gorna - Kurak (chyba). Jaka to okolica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroka Re: Ja tez chce! IP: *.arcor-ip.net 14.08.05, 16:11 A ktore okolice, ulice nazywaja amfetaminowo-alkoholowymi w Lodzi? I jeszcze jedno pytanie - ul. Szopena - Baluty chyba - mozna ryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta-filolog Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 15.08.05, 15:46 Jesli nie chcesz miec do czynienia z tzw. najgorszym elementem spolecznym (lumpenproletariat), to unikaj: Balut, tzw. Limanki, okolic Przybyszewskiego. Ja mieszkam juz rok na Ksiezym Mlynie, i nie narzekam. To jest osiedle emerytow, wiec jest w miare bezpiecznie. W Lodzi naprawde jest ciezko znalezc 100 % bezpieczne miejsce, gdyz nawet w centrum kraza podejrzane typy. Dobra opinia cieszy sie Dabrowa, Radogoszcz, Retkinia. Ale radze zawsze obejrzec okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:55 no akurat centrum to chyba najgorszy element jak itylk omzoe byc no ale fakt faktem wszedzie blisko, tak naprawde wszedzie jest niebezpeicznie, co do bąłut no to limanka moze rzczywiscie nie najbezpieczniejsza ale okolice pojezierskeij zgierskiej bardzo ok, troche bloków <jedno z osiedli nazywa sie "Osiedle Młodych, a srednia wieku chyba powyzej 65> lubie to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:03 eee Przybyszewskiego całiem fajne duzo nowych domów postawili w okolicy i całkiem fajna ulica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:14 Polecam znaleźć coś na manhattanie. Ścisłe centrum, BARDZO BEZPIECZNIE (strzeżone bloki, strzeżony parking wielopoziomowy)Wszędzie blisko, najlepsza komunikacja, blisko największe centrum handlowe, park ze ścieżkami rowerowymi w odległości kilkuset metrów, umiarkowane opłaty. Same plusy! Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:25 Dodam jeszcze... Osiedle monitorowane systemem kamer, do kina wyskakujesz na 5 minut przed seansem, na każdy dworzec max. w 20 minut, cały czas bloki modernizowane, ocieplane, Piotrkowska w 5 minut spacerkiem. Bierz MANHATTAN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była łodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:45 Acze nie sprecyzowala, o które osiedle chodzi. Manhattan to potoczna nazwa. Ja osobiście nie pamiętam oficjalnej. Leży toto w kwadracie Piotrkowska- Piłsudskiego-Sienkiewicza-Żwirki .... dobrze mówię ? poprawcie. Co do położenia, popieram Acze. O ile nie bedziesz pracowac gdzies na peryferiach. Bo tak sobie myśle, że jak już mieszkac w mieście, to w mieście, a nie dojeżdżać wszędzie 10-20 km. No, jak kto lubi zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:05 Dobrze mówisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:00 chyba troche przesadzasz to jest duze miasto i naprawde ma dore połacznia komunikacyjne< pomijam fakt sprawnosci pojazdów> tak czy owak wydaje mi sie ze wg ciebie radogoszcz czy inne skrajne osiedla łodzi to juz nie należa do miasta troche optymizmu a nie tylko narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
atena2006 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 17.08.05, 16:43 Proponuję zielony Karolew z łatwym i szybkim połączeniem z centrum. Akurat mam do sprzedania kawalerke 33 m2. tel.608233335 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetetka5 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.05, 08:18 polecam małe kameralne osiedle (lącznie około 300 mieszkań )na Piwnika - Ponurego i Kaszyńskiego.Osiedle dość nowe,budowane w latach 1992-93,zamieszkane głownie przez nauczycieli.Dużo ladnie utrzymanej zieleni,zero menelstwa-bo mieszkania są własnościowe,większość mieszkań z dużymi balkonami.Mieszkania są spore,np m2 to 36 m2,m3 to 51-53 m2 zaś m4 to ponad 64 m2.Dojazd do centrum - tramwaj linii 3 i autobusy linii 55 i 96 około 20 minut.Mieszka sie tu naprawdę fajnie co niestety znajduje odzwierciedlenie w cenie mieszkań,które są sporo droższe niz np na sąsiednim Zarzewie.Ale jeśli masz odpowiednia ilość pieniędzy naprawdę warto tu zamieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:53 Witam! Widzew lub Retkinia.Odradzam Baluty.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 14:47 Ja doradzam ul. Zubardzka lub Inowroclawska. Duzo zieleni, spokoj, dobry dojazd do centrum. Osiedle nabralo nowego wygladu, kiedy odnowiono bloki. Zaleta jest tez niedrogi czynsz. Przeczytalam tez na tablicy informacyjnej spoldzielni, ze kazdy blok bedzie mial pielegnowane rabatki przy klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś