teufel 01.08.05, 21:45 Podoba mi się program demokratów:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lasso Re: Program demokratów.pl IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.08.05, 23:55 całkiem rozsądne postulaty, kto wie moze warto? Najpierw chciałem głosować na PO ale chyba jednak demokraci mają lepszą wizję Polski. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Program demokratów.pl IP: 193.151.115.* 02.08.05, 00:04 uważam, że czas najwyższy przenieść ten wątek na podforum Łódź i Polityka Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Program demokratów.pl 02.08.05, 00:24 a mnie sie nie podoba, bo to populistyczny przedwyborczy belkot.. jak oni chca obnizyc ceny za internet? nakazowo? to pewnie wymyslili spadochroniarze z SLDowa.. smiech na sali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Program demokratów.pl IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.08.05, 01:07 Da się obniżyć, choćby przykłąd kawiarenek to obrazuje. Jeszcze 5 lat temu godzina w kawiarence to było 8 zł. Teraz 1zł. Widać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Program demokratów.pl 02.08.05, 01:33 tja.. to sie wlasnie nazywa prawo wolnego rynku. nakazowo, to sobie mozna mozna ustalac co sie chce, ale to rynek reguluje cene, a nie zaden frasyniuk. jesli ktos chcial placic 5zl, to kosztowalo 5zl. teraz konkurencja sieci osiedlowych i akcje TPsa spowodowaly, ze internet stal sie bardziej dostepny, a co za tym idzie jest wieksza podac. jak podac rosnie szybciej od popytu, to cena leci na leb, na szyje do momentu oplacalnosci interesu :) i zadne nakazy tego nie zmienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Program demokratów.pl 08.08.05, 01:05 Można. Chodzi zapewne np. o częściowe refundowanie opłat za internet dla uczniów, czy studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trufel Nic dziwnego Teufel IP: *.rev.vline.pl 02.08.05, 02:25 Skoro się do nich zapisałeś, więc chyba musi ci się tam podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo1 Re: Program demokratów.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 07:26 Mi sie podoba prawie kazdy program prawie kazdej partii, szczegolnie przed wyborami. W przypadku zas demo.pl zamiast nakazowo-rozdzielczych cen internetu wolalbym jakiekolwiek odniesienie do czterech reform-porazek rzadow od Buzka po Belke, a szczegolnie reformy zdrowia. A propos aktualnie i milosciwie panujacego nam premiera, to cienko widze jego checi na porazke wyborcza demokratow. Za duzy ci on cwaniaczek-sldziaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Program demokratów.pl IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.08.05, 23:43 Reforma emerytalna, udana. Reforma szkolnictwa, udana a potem spartaczona przez SLD Reforma administracyjna, udana a potem zmieniona przez SLD Reforma zdrowia, po 4 latach były już pozytywy, potem zlikwidowana przez SLD O chęci Pana Premiera się nie martw :) Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Program demokratów.pl 08.08.05, 01:11 Gość portalu: Jypli napisał(a): (...) > Reforma szkolnictwa, udana a potem spartaczona przez SLD Jaasne. Raczej odwrotnie. Gdyby nie pewne zmiany w reformie, wprowadzone przez nową minister, system szkolnictwa by padł! Reforma miała dobre założenia (zamiary), ale zły sposób wykonania. > Reforma administracyjna, udana a potem zmieniona przez SLD Niby jak zmieniona? > Reforma zdrowia, po 4 latach były już pozytywy, potem zlikwidowana przez SLD Pozytywy?? W reformie zdrowia?? Owszem, ta kolejna reforma autorstwa SLD też nie poprawiła sytuacji, ale popsuła wszystko ta pierwsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Program demokratów.pl IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.08.05, 22:54 1. Porozmawiaj z nauczycielami 2. Porozmawiaj z samorządowcami 3. porozmawiaj z dyrektorami szpitali. Przykład na szybko: chyćby Kochanówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak Re: Program demokratów.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:30 Pomijajac program demokratow, to watki z glownego mialy byc przenoszone na polityke jak spadna na druga strone, nie?! Zadnej, ku.., nauki. Dzierż! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Program demokratów.pl 02.08.05, 20:10 teufel napisał: > Podoba mi się program demokratów:) Ładną czcionką napisany ? Co Tobie się w nim podoba i dlaczego jest to lepsze niż u innych ? Czy tylko fajnie się czyta - czy rzeczywiście możesz wskazać, że ludzie tej partii wiedzą jak zmienic naszą codzienność - nie będe dyskutował czy to zrobią - bo to zupełnie inna inszość. Ale co w realizacjach liderów jest takiego fajnego ? Możesz mnie przekonać ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś