Gość: zakochany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 13:58 Na pewno z tego miejsca jest świetny widok, da się jakoś tam wejść (we 2 osoby) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 15:29 Tylko po ugadaniu ciecia, kochaneczki - schody są zamknięte powyżej ostatnich pięter. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 15:32 Będzie romantyczniej, jeśli wynajmiesz helikopter i wieczorem spuścisz się na linie na dach wieżowca trzymając ukochaną w ramionach powodzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 16:30 kropka. napisała: > Będzie romantyczniej, jeśli wynajmiesz helikopter i wieczorem spuścisz się na > linie na dach wieżowca trzymając ukochaną w ramionach > powodzenia :))) tylko proponuję to najpierw z mieszkańcami uzgodnić bo jak im zaczniesz wieczorem z tego ni z owego nad głową latać (po moim niebie lata !! ) to cię mogą mało romantycznie ze wszystkich schodów na dół spuścić.. a trochę ich tam jest pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: ja będę pierwszy spuszczał, bo mam najbliżej 22.08.02, 16:47 Jejku, Zamek, nic zrozumienia dla romantyzmu???????????????? No dobra, poczekajcie z tym helikopterem do zimy, wcześnie robi się ciemno, więc lokatorzy nie będą mogli wrzeszczeć na zakłócanie ciszy nocnej. Dla chcącego nic trudnego Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Kropeczko. 22.08.02, 16:50 mam pełne zrozumienie dla romantyzmu, ale żadnego dla nisko zawisających helikopterów. Serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: Kropeczko. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:29 Hmm... heli to dobry pomysł :), cieciowi pewnie pół litra postawić (taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pater Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 18:18 Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsionka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrze a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dach,wszystko jest otwarte:) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 21:12 a ja bym tak chciał wejsć na jakikolwiek wieżowiec.. kiedyś byłem na 24 piętrze, ale kiedy to było... a widoki są zabójcze ze wszystkich dachów wysokościowców... ech...ktoś ma jakieś wejścia na dachy?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 22:12 geograf napisał: > a widoki są zabójcze ze wszystkich dachów wysokościowców... Zwłaszcza, jak sie stanie za blisko krawędzi dachu. Zabójczość widoku- gwarantowana! I to w dosc szybkim tempie! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek ...a widoki są zabójcze... 23.08.02, 02:07 "- What a wiev... - A wiev... to kill!..." Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ...a widoki są zabójcze... 23.08.02, 10:19 hmmmmm... czy ktoś chce mnie uśmiercić?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.mnc.pl 23.08.02, 11:38 Przed laty tam bywałem( kto jeszcze pamięta kawiarnię na I piętrze od Sienkiewicza chyba to była "Stefanka"), teraz polecam widoki z Rudzkiej Góry. Panorama Łodzi z tej góry jest okazała. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 11:48 ja pracuje w "ŻW" w budynku Babka Tower, do 8 pietra są biura dalej apartamenty, tam własnie mamy biura, 8 pietro to restauracje, kluby fitness i inne i tam też jest taras widokowy(szkoda że nie na górze) z którego jest oto taki widok : members.chello.pl/a.zernicka/Zdjecia/panorama8.jpg ps. najfajniej jednaj jest wieczorem :) ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:01 Gość portalu: Gizmo napisał(a): > ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :) Taaa, jak byśmy zrobili zrzutkę wśród forumowiczów to myślę, że wystarczyłoby nam kasy na taki projekt ;))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:04 chyba chciałeś powiedziec- na papier i ołówki do projektu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:09 Papier i ołówki sam mogę kupić. Wam zostawiam resztę ;)))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:07 Był kiedyś pomysl (jeden z tych wielu), żeby wybudować wieże nad skrzyżowaniem Piotrkowska-Piłsudzkiego-Mickiewicza. Cztery nogi wieży miały wychodzić z narożników skrzyżowania, a na górze miała być kawiarnia, taras widokowy. Wysokość pow. 40 metrów. pzdr Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:10 40 metrów?? A co to za wieża widokowa?? To w średniowieczu budowali większe. Sam byłem kilka dni temu na takiej pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:18 powyżej 40 metrów. Nie pamiętam dokładnie więc nie chcę podawać wysokości. Ale gdyby miala chociaż ze 100 metrów. To już coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:23 Zgadza się, 100 metrów to już jest konkretna wysokość. Ach te marzenia... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 12:48 Gość portalu: MacLorcan napisał(a): > 40 metrów?? A co to za wieża widokowa?? To w średniowieczu budowali większe. > Sam byłem kilka dni temu na takiej z dołu może i wyglada nie specjalnie ale z gory to zupelnie inna sprawa, 40m z gory wydaje sie bardzo wysoko, to by wystarczyło > > pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:52 Jak już budować to na całego :)))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek 40 m - mało! 23.08.02, 13:06 Budynki dookoła mają więcej (Piotrkowska 182 - ok. 75 m, BRE chyba też jest wyższy). 150 m co najmniej! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek suplement 23.08.02, 13:07 Aha, i pomnik Tomaszewskiego na samej górze! Piłka obok w zawisie, a kibice ŁKS-u pielgrzymują na kolanach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: suplement IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 13:17 I nowy konkurs: kto pierwszy trafi jajkiem w Tomaszewskiego :))) Ale by się działo... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 12:46 Gość portalu: MacLorcan napisał(a): > Gość portalu: Gizmo napisał(a): > > > ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :) > > Taaa, jak byśmy zrobili zrzutkę wśród forumowiczów to myślę, że wystarczyłoby > nam kasy na taki projekt ;))) kiedyś myslalem jak fajnie by było gdyby cos takiego powstało, byłby piękny widok np. na Piotrkowską z góry, szczególnie wieczorem byłby super widoczek > > pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:51 Jasne, że by było fajnie i szkoda, że na razie jest to kwestia odległej przyszłości pzdr. PS. Sorry za tego pustego posta - wypadek przy pracy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 22:16 hmmmmm.... i ach te romatnyczne łódzkie podwórka:P ale z drugiej strony... JA CHCE TAKĄ WIEŻĘ!! najlepiej w miejscu gdzie będzie Tomaszewski stał... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:21 Ja proponuje wylądować przy użyciu szybowca niczym Snake Plisken w Ucieczce z Nowego Jorku. Hamulce aerodynamiczne, harpun i po krzyku. Ekstemum i romantyzm w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:25 Może od razu spróbuje się wspiąć?? To dopiero niezłe extremum, a do tego taniej wyjdzie ;)))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:40 Alu muszą sobie specjalne przyzsawki zakupić, bo inaczej na łeb spadną.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:47 Asekuracja z liny i niech próbują bez przyssawek. Albo jeszcze lepiej bez asekuracji :))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:52 No tak najfajniejsze i najbardziej romantyczne to wsólne samobójstwo.:) A i ekstremalne w dodatku i ten pęd powietrza.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 13:00 Jakie wspólne samobójstwo?? Niech się trzymają mocno to nie spadną :)) A tak na serio to jest jeden gość (zdaje się, że Francuz, ale nie pamiętam jak się nazywa), który wspina się na różne budynki na całym świecie bez asekuracji. Ktoś wie o kim mówię?? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian A propos manhattanu i innych wysokich budowli IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:56 Potrzebuję wysokości tych budynków, aby wrzucić je na www.skyscraperpage.com/diagrams/display.php?country=Poland pzdr Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś
zamek jeszcze do zakochanego 23.08.02, 13:20 Kochasiu :) dachy Mahattanu będą dla Twojej Lubej i Ciebie wymarzonym miejscem schadzek, jeżeli: - lubicie solidny grunt z gołębich kup tudzież mnóstwa innego brudu; - nie przeszkadza Wam, że dachy te są spadziste do środka w kierunku centralnych rynien, do których wprawdzie wpaść się nie da, ale skręcić nóżkę - owszem; - bawi Was przebywanie akurat na wysokości łódzkiego smogu i wdychanie go pełnymi piersiami. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: jeszcze do zakochanego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 16:31 zamek napisał: > Kochasiu :) > dachy Mahattanu będą dla Twojej Lubej i Ciebie wymarzonym > miejscem schadzek, jeżeli: > - lubicie solidny grunt z gołębich kup tudzież mnóstwa > innego brudu; co to to nie :) > - nie przeszkadza Wam, że dachy te są spadziste do środka > w kierunku centralnych rynien, do których wprawdzie wpaść > się nie da, ale skręcić nóżkę - owszem; byłoby interesujące później... zejść z tych dachów > - bawi Was przebywanie akurat na wysokości łódzkiego > smogu i wdychanie go pełnymi piersiami. nie może być aż tak źle, poza tym - od czego są maski ?? :)) > Powodzenia :) > Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: jeszcze do zakochanego 23.08.02, 16:53 Gość portalu: zakochany napisał(a): > nie może być aż tak źle, poza tym - od czego są maski Misiu, a jak się będziesz w maskach całował ?? Pozdrowionka, także dla oblubienicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: jeszcze do Zamka :) 23.08.02, 17:16 Jak się będą całować, to nic nie zobaczą. Bo albo będą patrzeć sobie w oczy, albo je zamkną. To po co tyle zamieszania z tym dachem? Całować to się mogą w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 18:49 kropka. napisała: > Jak się będą całować, to nic nie zobaczą. Bo albo będą patrzeć sobie w oczy, > albo je zamkną. To po co tyle zamieszania z tym dachem? Całować to się mogą w > domu. To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ? Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochana Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 24.08.02, 17:42 > To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ? > Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :) Robaczku, skąd Ty to wiesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 18:22 Gość portalu: zakochana napisał(a): > > To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ? > > Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :) > > Robaczku, skąd Ty to wiesz ? > :) > To już moja, jakże słodka, tajemnica :) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochana Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 24.08.02, 19:58 Gość portalu: zakochany napisał(a): > > To już moja, jakże słodka, tajemnica :) Misiu, ale mi chyba możesz uchylić jej rąbka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 08:51 Gość portalu: zakochana napisał(a): > Gość portalu: zakochany napisał(a): > > > > To już moja, jakże słodka, tajemnica :) > > Misiu, ale mi chyba możesz uchylić jej rąbka :) > Zastanowię się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pater Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 18:16 Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsionka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrze a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dach,wszystko jest otwarte:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 19:11 Gość portalu: Pater napisał(a): > Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsion > ka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrz > e a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dac > h,wszystko jest otwarte:) Na pewno po 11 latach ta informacja będzie pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś