Dodaj do ulubionych

Można dostać się na dach wieżowców na Manhattanie?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 13:58
Na pewno z tego miejsca jest świetny widok, da się jakoś tam wejść (we 2
osoby) ?
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 15:29
      Tylko po ugadaniu ciecia, kochaneczki - schody są
      zamknięte powyżej ostatnich pięter.
      Powodzenia :)
      • kropka. Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 15:32
        Będzie romantyczniej, jeśli wynajmiesz helikopter i wieczorem spuścisz się na
        linie na dach wieżowca trzymając ukochaną w ramionach
        powodzenia :)))
        • aard Kropka :-) /nt 22.08.02, 15:33

• vladip Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 16:30
          kropka. napisała:

> Będzie romantyczniej, jeśli wynajmiesz helikopter i wieczorem spuścisz się na
          > linie na dach wieżowca trzymając ukochaną w ramionach
          > powodzenia :)))
          tylko proponuję to najpierw z mieszkańcami uzgodnić bo jak im zaczniesz
          wieczorem z tego ni z owego nad głową latać (po moim niebie lata !! ) to cię
          mogą mało romantycznie ze wszystkich schodów na dół spuścić.. a trochę ich tam
          jest
          pzdr
          vladip
          • zamek ja będę pierwszy spuszczał, bo mam najbliżej (nt) 22.08.02, 16:37
            • kropka. Re: ja będę pierwszy spuszczał, bo mam najbliżej 22.08.02, 16:47
              Jejku, Zamek, nic zrozumienia dla romantyzmu????????????????
              No dobra, poczekajcie z tym helikopterem do zimy, wcześnie robi się ciemno,
              więc lokatorzy nie będą mogli wrzeszczeć na zakłócanie ciszy nocnej.
              Dla chcącego nic trudnego
              • zamek Kropeczko. 22.08.02, 16:50
                mam pełne zrozumienie dla romantyzmu, ale żadnego dla
                nisko zawisających helikopterów.
                Serdeczności
                • Gość: zakochany Re: Kropeczko. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:29
                  Hmm... heli to dobry pomysł :), cieciowi pewnie pół litra postawić (taniej ;)
      • Gość: pater Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 18:18
        Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsionka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrze a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dach,wszystko jest otwarte:)
    • geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 21:12
      a ja bym tak chciał wejsć na jakikolwiek wieżowiec..
      kiedyś byłem na 24 piętrze, ale kiedy to było...
      a widoki są zabójcze ze wszystkich dachów wysokościowców...

ech...ktoś ma jakieś wejścia na dachy??
      • kasiaprim Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 22.08.02, 22:12
        geograf napisał: > a widoki są zabójcze ze wszystkich dachów wysokościowców...

Zwłaszcza, jak sie stanie za blisko krawędzi dachu.
        Zabójczość widoku- gwarantowana!
        I to w dosc szybkim tempie!
      • zamek ...a widoki są zabójcze... 23.08.02, 02:07
        "- What a wiev...
        - A wiev... to kill!..."
        • geograf Re: ...a widoki są zabójcze... 23.08.02, 10:19
          hmmmmm...
          czy ktoś chce mnie uśmiercić??
          :)
    • Gość: Jacek Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.mnc.pl 23.08.02, 11:38
      Przed laty tam bywałem( kto jeszcze pamięta kawiarnię na I piętrze od
      Sienkiewicza chyba to była "Stefanka"), teraz polecam widoki z Rudzkiej Góry.
      Panorama Łodzi z tej góry jest okazała.
      Jacek
      • Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 11:48
        ja pracuje w "ŻW" w budynku Babka Tower, do 8 pietra są biura dalej
        apartamenty, tam własnie mamy biura, 8 pietro to restauracje, kluby fitness i
        inne i tam też jest taras widokowy(szkoda że nie na górze) z którego jest oto
        taki widok :

members.chello.pl/a.zernicka/Zdjecia/panorama8.jpg
        ps. najfajniej jednaj jest wieczorem :)
        ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :)

• Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:01
          Gość portalu: Gizmo napisał(a):

> ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :)

Taaa, jak byśmy zrobili zrzutkę wśród forumowiczów to myślę, że wystarczyłoby
          nam kasy na taki projekt ;)))

pzdr.
          • geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:04
            chyba chciałeś powiedziec- na papier i ołówki do projektu :)
            • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:09
              Papier i ołówki sam mogę kupić. Wam zostawiam resztę ;))))

pzdr.
          • Gość: Łodzian Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:07
            Był kiedyś pomysl (jeden z tych wielu), żeby wybudować wieże nad skrzyżowaniem
            Piotrkowska-Piłsudzkiego-Mickiewicza. Cztery nogi wieży miały wychodzić z
            narożników skrzyżowania, a na górze miała być kawiarnia, taras widokowy.
            Wysokość pow. 40 metrów.

pzdr
            Łodzian
            • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:10
              40 metrów?? A co to za wieża widokowa?? To w średniowieczu budowali większe.
              Sam byłem kilka dni temu na takiej

pzdr.
              • Gość: Łodzian Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:18
                powyżej 40 metrów. Nie pamiętam dokładnie więc nie chcę podawać wysokości. Ale
                gdyby miala chociaż ze 100 metrów. To już coś
                • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:23
                  Zgadza się, 100 metrów to już jest konkretna wysokość. Ach te marzenia...

pzdr.
              • Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 12:48
                Gość portalu: MacLorcan napisał(a):

> 40 metrów?? A co to za wieża widokowa?? To w średniowieczu budowali większe.
                > Sam byłem kilka dni temu na takiej

z dołu może i wyglada nie specjalnie ale z gory to zupelnie inna sprawa, 40m z
                gory wydaje sie bardzo wysoko, to by wystarczyło
                >
                > pzdr.
                • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:52

Jak już budować to na całego :))))

pzdr.
                • zamek 40 m - mało! 23.08.02, 13:06
                  Budynki dookoła mają więcej (Piotrkowska 182 - ok. 75 m,
                  BRE chyba też jest wyższy). 150 m co najmniej!
                  • zamek suplement 23.08.02, 13:07
                    Aha, i pomnik Tomaszewskiego na samej górze! Piłka obok w
                    zawisie, a kibice ŁKS-u pielgrzymują na kolanach :)
                    • Gość: MacLorcan Re: suplement IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 13:17
                      I nowy konkurs: kto pierwszy trafi jajkiem w Tomaszewskiego :))) Ale by się
                      działo...

pzdr.
          • Gość: Gizmo Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 12:46
            Gość portalu: MacLorcan napisał(a):

> Gość portalu: Gizmo napisał(a):
            >
            > > ps.II moze byśmy sobie w Łodzi wybudowali jakąś wieże panoramiczną ?? :)
            >
            > Taaa, jak byśmy zrobili zrzutkę wśród forumowiczów to myślę, że wystarczyłoby
            > nam kasy na taki projekt ;)))

kiedyś myslalem jak fajnie by było gdyby cos takiego powstało, byłby piękny
            widok np. na Piotrkowską z góry, szczególnie wieczorem byłby super widoczek
            >
            > pzdr.
            • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:49
            • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:51
              Jasne, że by było fajnie i szkoda, że na razie jest to kwestia odległej
              przyszłości

pzdr.

PS. Sorry za tego pustego posta - wypadek przy pracy ;))
            • geograf Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 22:16
              hmmmmm....
              i ach te romatnyczne łódzkie podwórka:P

ale z drugiej strony...
              JA CHCE TAKĄ WIEŻĘ!!
              najlepiej w miejscu gdzie będzie Tomaszewski stał...
    • aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:21
      Ja proponuje wylądować przy użyciu szybowca niczym Snake Plisken w Ucieczce z
      Nowego Jorku. Hamulce aerodynamiczne, harpun i po krzyku. Ekstemum i romantyzm
      w jednym.
      • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:25
        Może od razu spróbuje się wspiąć?? To dopiero niezłe extremum, a do tego taniej
        wyjdzie ;))))

pzdr.
        • aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:40
          Alu muszą sobie specjalne przyzsawki zakupić, bo inaczej na łeb spadną.:)
          • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 12:47
            Asekuracja z liny i niech próbują bez przyssawek. Albo jeszcze lepiej bez
            asekuracji :)))

pzdr.
            • aric Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt 23.08.02, 12:52
              No tak najfajniejsze i najbardziej romantyczne to wsólne samobójstwo.:) A i
              ekstremalne w dodatku i ten pęd powietrza.:)
              • Gość: MacLorcan Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 23.08.02, 13:00
                Jakie wspólne samobójstwo?? Niech się trzymają mocno to nie spadną :))
                A tak na serio to jest jeden gość (zdaje się, że Francuz, ale nie pamiętam jak
                się nazywa), który wspina się na różne budynki na całym świecie bez asekuracji.
                Ktoś wie o kim mówię??

pzdr.
    • Gość: Łodzian A propos manhattanu i innych wysokich budowli IP: 212.191.74.* 23.08.02, 12:56
      Potrzebuję wysokości tych budynków, aby wrzucić je na
      www.skyscraperpage.com/diagrams/display.php?country=Poland
      pzdr
      Łodzian
    • zamek jeszcze do zakochanego 23.08.02, 13:20
      Kochasiu :)
      dachy Mahattanu będą dla Twojej Lubej i Ciebie wymarzonym
      miejscem schadzek, jeżeli:
      - lubicie solidny grunt z gołębich kup tudzież mnóstwa
      innego brudu;
      - nie przeszkadza Wam, że dachy te są spadziste do środka
      w kierunku centralnych rynien, do których wprawdzie wpaść
      się nie da, ale skręcić nóżkę - owszem;
      - bawi Was przebywanie akurat na wysokości łódzkiego
      smogu i wdychanie go pełnymi piersiami.
      Powodzenia :)
      • Gość: zakochany Re: jeszcze do zakochanego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 16:31
        zamek napisał:

> Kochasiu :)
        > dachy Mahattanu będą dla Twojej Lubej i Ciebie wymarzonym
        > miejscem schadzek, jeżeli:
        > - lubicie solidny grunt z gołębich kup tudzież mnóstwa
        > innego brudu;

co to to nie :)

> - nie przeszkadza Wam, że dachy te są spadziste do środka
        > w kierunku centralnych rynien, do których wprawdzie wpaść
        > się nie da, ale skręcić nóżkę - owszem;

byłoby interesujące później... zejść z tych dachów

> - bawi Was przebywanie akurat na wysokości łódzkiego
        > smogu i wdychanie go pełnymi piersiami.

nie może być aż tak źle, poza tym - od czego są maski ??
        :))

> Powodzenia :)
        >
        • zamek Re: jeszcze do zakochanego 23.08.02, 16:53
          Gość portalu: zakochany napisał(a):

> nie może być aż tak źle, poza tym - od czego są maski
          Misiu, a jak się będziesz w maskach całował ??
          Pozdrowionka, także dla oblubienicy :)
          • kropka. Re: jeszcze do Zamka :) 23.08.02, 17:16
            Jak się będą całować, to nic nie zobaczą. Bo albo będą patrzeć sobie w oczy,
            albo je zamkną. To po co tyle zamieszania z tym dachem? Całować to się mogą w
            domu.
            • Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 18:49
              kropka. napisała:

> Jak się będą całować, to nic nie zobaczą. Bo albo będą patrzeć sobie w oczy,
              > albo je zamkną. To po co tyle zamieszania z tym dachem? Całować to się mogą w
              > domu.

To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ?
              Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :)
              • Gość: zakochana Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 24.08.02, 17:42
                > To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ?
                > Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :)

Robaczku, skąd Ty to wiesz ?
                :)

• Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 18:22
                  Gość portalu: zakochana napisał(a):

> > To po co komu Paryż, Wenecja, zachody słońca, widoki z gór itd. ?
                  > > Oczywiście w domu też dobrze, nie zaprzeczam :)
                  >
                  > Robaczku, skąd Ty to wiesz ?
                  > :)

> To już moja, jakże słodka, tajemnica :)

>
                  • Gość: zakochana Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.1.* 24.08.02, 19:58
                    Gość portalu: zakochany napisał(a):

> > To już moja, jakże słodka, tajemnica :)

Misiu, ale mi chyba możesz uchylić jej rąbka :)

• Gość: zakochany Re: jeszcze do Zamka :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 08:51
                      Gość portalu: zakochana napisał(a):

> Gość portalu: zakochany napisał(a):
                      >
                      > > > To już moja, jakże słodka, tajemnica :)
                      >
                      > Misiu, ale mi chyba możesz uchylić jej rąbka :)
                      >

Zastanowię się :)
    • Gość: Pater Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 18:16
      Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsionka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrze a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dach,wszystko jest otwarte:)
      • Gość: gość Re: Można dostać się na dach wieżowców na Manhatt IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 19:11
        Gość portalu: Pater napisał(a):

> Można dostać sie na dach Manhattanu,Piotrkowska 182 2klatka, drzwi do przedsion
        > ka na 22 piętrze są zamknięte na kłódke,trzeba wejść do przedsionka na 21piętrz
        > e a następnie włazem wejsc do przedsionka na 23 piętrze i stamtąd włazem na dac
        > h,wszystko jest otwarte:)

Na pewno po 11 latach ta informacja będzie pomocna.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka