Gość: UPR PDałom mówimy stanowczo NIE!!!!!! IP: 82.133.55.* 09.09.05, 16:19 Mazowiecki, Frasyniuk i cała reszta tej pseudo inteligencji miała już w polityce swoje pięc minut i jedyne co potrafiła zbudować...: cimoszenko.info/tapety/solidarnosc.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aard Ciekawostka 12.09.05, 14:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=536&w=28823114&a=28914126 I to wcale nie musi być dalekie od prawdy - przypomnijmy sobie wyniki sondaży przed wyboram ido Europarlamentu (UW: 2-3%) i rzeczywiste wyniki (powyżej 7%). Plus dwie jaskółki: "Wyniki prawyborów w Bochni okazały się kompletnie różne od wyników ogólnopolskich sondaży wyborczych. Wygrało PSL (26,4 proc. głosów), kolejne były PO (11,03 proc.) i SLD (10,7 proc.). Próg wyborczy przekroczyły jeszcze PiS (8,5 proc.), Platforma Janusza Korwin-Mikkego (8,4 proc.), Samoobrona (7,2 proc.) i Partia Demokratyczna (6,5 proc). Poniżej progu wyborczego znalazła się LPR (4,9 proc.)." "Prawybory odbyły się też w Szczecinie. Tu również wyniki były inne niż w sondażach. Wygrał SLD (28,5 proc.) i Włodzimierz Cimoszewicz (40,7 proc.). Kolejne były: PiS (20,5 proc), Partia Demokratyczna (19,5 proc.), PO (19 proc.). Ostatnie miejsce zajęła Samoobrona (5 proc. głosów)." (źródło: wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2911626.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Ciekawostka 12.09.05, 14:22 1-sza jaskółka - zgadzam się 2-ga jaskółka - dane kompletnie niereprezentatywne gdyż w prawyborach nie uczestniczyły najlepiej notowane partie PO - PiS. Ponadto w głosowaniu wzięło udział 1300 osób z 60 000 uprawnionych co daje frekwencję w granicach 2% :)) Ponadto Korwin-Mikke ma porównywalny wynikz PiS? wątpię. 3-cia jaskółka - kompletnie niereprezentatywna - udział wzięło 1400 osób na jeszcze więcej uprawnionych niz w Bochni, co daje samą frekwencje w granicach błędu statystycznego. Ale poza ty wszystko sie zgadza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 12.09.05, 15:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=28628116&a=28932779 Ja głosuję na PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 12.09.05, 15:34 yavorius napisał: > Ja głosuję na PO :) o, pluralizm. Odpowiedz Link Zgłoś
huann trochę plur(e)alizmu ;P 12.09.05, 16:34 od pseudolewicy - do pseudoprawicy: www.samoobrona.pl/ www.psl.org.pl/ www.sld.org.pl/ www.sdpl.org.pl/ www.platforma.org/ www.pis.org.pl/ www.lpr.pl/ bą żig!:P ps. kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 12.09.05, 17:06 a może jednak zagłosujesz na PD, bo właśnie o to chodzi w tym wątku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: ale jednak na PO /ntyfikat 14.09.05, 10:22 Jak sobie POścielisz tak się wyśPiSz. A to będzie PoPiS:p Odpowiedz Link Zgłoś
aard Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 12.09.05, 16:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28901620&a=28909548 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: to po co czytasz? Masochizm? /nt 15.09.05, 12:09 Pewnie przyzwyczajenie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nim Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.pl 15.09.05, 22:25 O! Ja, Kamela-Sowińska -> PD. Dno :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani poważnie sie zastanawiam 19.09.05, 14:29 z powodów wyłuszczconych tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28807947&a=29232827 ot tylko dlatego iz sie boję że jak się koalicja POPiS rozpadnie w okolicach 2007 roku(jest to raczej pewne, biorąc pod uwagę iz jeśli Tusk zostanie prezydentem a Rokita premierem to ci panowie nie będą ze sobą rozmawiać juz w przyszłym roku, więc tym bardziej watpię mozliwość dogadywania się np. Rokity z Dornem przez całe 4 lata) żeby w alternatywie nie pozostało nam tylko LPR i Samoopalacz. Jak będzie jakaś umiarkowana opozycja to może ona troche ustabilizuje nasz teatrzyk obrażalskich lalek. Tak więc aardzie, kto wie, kto wie! Moze oddam me 2 głosy! Poważnie niemalnapewno to rozważam! Właśnie! - bo ja mam 2 głosy, swój i ... nieswój który pójdzie za mym wskazaniem :) Ale jesli juz to na ostatnia osobe z listy obojętnie kto to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskija Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.toya.net.pl 19.09.05, 17:33 Ja będę głosować na MAŁGORZATĘ BARTYZEL z pis-u a PD nie Wałęsa nie przeskoczy.Małgorzata Bartyzel to bardzo dobra kandydatka do sejmu a Łódz zyska wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 19.09.05, 22:58 trzeba być durniem żeby głosować na partię odpadów z sld i uwoli. chyba że na tym forum nie ma w ogóle Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz PDałowania Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: 194.63.132.* 19.09.05, 23:29 Masz rację; ja też nie oddam głosu na PDalstwo. Mazowieckiemu, Frasuniukowi i reszcie tego całego stowarzyszenia emerytów to my już dziękujemy; dzięki wam panowie takie kanalie jak Miller, Jaskiernia, Jakubowska itd. żyją sobie teraz jak "królowie" a przy pomocy służb specjalnych mają wpływ na strategiczne sektory gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak A wcale, że zgodzić sięnie mogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:47 > chyba że na tym forum nie ma w ogóle Polakow. Polakow na tym forum jest 15. Oprocz tego 28 Portorykanczykow, 4 Turkow, 40 Kenijczykow, 2 Jamajczykow, 400 Amerykancow, 256 Zydow, 156,5 Niemcow, 2 Latajace Holendry, cztery juczne kozy, dwa koty i garsc kolendry. No i oczywiscie mnostwo ale to mnostwo sniegu. Po pas. Pas!!! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
huann to mi przypomina, jak dni temu parę... 22.09.05, 13:53 ...przyklejając plakat wyborczy jednego z kandydatów jednej z partii (i nie był to PiS) usłyszałem od pani babci na ławeczce pod blokiem tekst: 'ten Kaczyński to jedyny prawdziwy Polak w tym kraju! dyplomatycznie nie zapytałem, co z jego bratem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.retsat1.com.pl 19.09.05, 23:21 Ja tam wiedziałem od poczataku zeby na nich głosowac:) Szkoda tylko ze Senora Bochniarz ma małe szanse na prezydenture:( Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 20.09.05, 22:29 Huelle, gensek i gauleiter polskiej (polskojęzyčznej raczej) prasy przegrał z kretesem proces o zniesławienie z Ojcem Narodu Polskiego Księdzem PRAŁATEM. dołączył przez to Holle do grona obskurantów i opluwaczy, pieniaczy i oszczerców pokroju burmistrza warszafki niejakiego Kaczora któemu się wydaje że jest tak zabawny że może być prezydentem Polski. może być sołtysem we wsi warszafka (małą literą - JEST TO WRZÓD NA CZOLE POLSKI, stolicę trzeba przenieść do nieskażonego bolszewizmem innego miasta, jak Łódż, Lublin albo Białystok - a KACZKI można jeść a nie nanich łosować). :1´0 dla POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
yaddo Zysk z głosu na PD może być podwójny! 22.09.05, 12:34 Załóżmy, że obecne poparcie dla PD wynosi 3%. Przypuszczam, że jest około 2% wahających się miedzy PO i PD. Boją się straty głosu. Jeżeli zagłosują na PD do sejmu wejdzie 5% rozsądnych ludzi, zamiast 2% w przypadku oddania głosu na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Za rok beda nowe wybory i pokazemy 22.09.05, 13:44 Teraz szykuje sie wyborczy Pat. PO nie bedzie mialo wiekszosci. A koalicja PO PiS juz sie rozpada. Zreszta koalicja liberalow z populistycznymi socjalistami nie ma racji bytu. Zatem kolo 40% poslow to bedzie opozycja. PiS dogada sie z LPR. Jesli LPR zdobedzie odpowiednio duzo glosow to mamy przesr... jesli nie to za rok wybory. Jest szansa ze PD jednak wejdzie, w wyborach do PE tez niby nie miala szans a jednak dostala 7%. Te 7% wystarczy do koalicji z PO. Zatem warto glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: Za rok beda nowe wybory i pokazemy IP: *.lodz.msk.pl 25.09.05, 11:28 cos ci się pomieszało,nie startowała w wyborach do parlamentu europejskiego partia o nazwie PD,więc nie mogła w nich uzyskać 7% poparcia partia o nazwie PD. podążając dalej za twoją manipulacją powiem ci,ze w wyborach do parlamentu europejskiego Partia Demokratyczna uzyskała 0,00% głosów Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon PD czy UW czy UD a co to za roznica... 26.09.05, 11:40 Taka sama jak miedzy PiS i Porozumienie Centrum. Nazwa inna ale dzialacze dci sami i podobny program... Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 23.09.05, 18:46 A, podbiję sobie :> Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 06:27 No to po raz drugi z rzędu otwierałem jako pierwszy lokal wyborczy ;-) Już po moim zagłosowaniu, zgadnijcie na kogo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona A, to dzień dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 08:00 Też już dałam głos Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 09:09 Wstawać o 6 rano w niedzielę? Brrrrrrrr Ja wstałem dużo później, ale efekt będzie ten sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
huann o 6:00 w nocy iść do urn?! 25.09.05, 11:05 hubar napisał: > No to po raz drugi z rzędu otwierałem jako pierwszy lokal wyborczy ;-) Hubar się chwali że pierwszy głosował:P, a przecież to nieludzkie wstawać o 6:00 w nocy i to w takim dniu jak niedziela - w kalendarz wyb. od tego można kopnąć, albo z niewyspania przewrócić się o urnę! a Ci wszyscy mężowie i żony godne zaufania, co muszą ślęczeć po nocy po szkołach i innych obiektach publicznej użyteczności? przez takich somnambulików lunatycznych biedni nie dosypiają! potem będą nerwowsi, albo co... to może się odbić na ich wyborze, jeszcze się zradykalizują z tego niewyspania! ja np. jak jestem niewyspany mam zawsze ochotę tłuc ładne garnuszki i obrywać im uszki!!! > Już po moim zagłosowaniu, zgadnijcie na kogo :-) jeśli chodzi o mnie, to nie głosuję przez sen! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: o 6:00 w nocy iść do urn?! 25.09.05, 11:06 huann napisał: > jeśli chodzi o mnie, to nie głosuję przez sen! ;p A ja tak! Na Grecję! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: o 6:00 w nocy iść do urn?! 25.09.05, 15:08 huann napisał: > a Ci wszyscy mężowie i żony godne zaufania, co muszą ślęczeć po nocy po > szkołach i innych obiektach publicznej użyteczności? przez takich somnambulików > > lunatycznych biedni nie dosypiają! potem będą nerwowsi, NAwet mnie nie denerwuj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 08:36 ja! ja! Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 10:20 też już zagłosowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 25.09.05, 11:29 Tez juz glosowalem i sprawilo mi to tym razem wyjatkowo duzo satysfakcji. mam nadzieje ze sie uda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 12:39 o właśnie, właśnie, mam takie samo odczucie - satysfakcja z dobrze oddanego głosu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: 196.192.64.* 25.09.05, 13:41 ...satysfskcja straconego głosu buuuhaaahaaaa. Nikt już nie chce tego stada zniewieściałych emerytów z PD. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 13:50 Stracony głos byłby wtedy, gdy zagłosowałbym na partię XX tylko dlatego, że wszelkie sondaże dają jej ponad 30% głosów, a po 4 latach patrząc na zniszczony kraj czułbym odpowiedzialność, że to też moja zasługa, bo ja na nich głosowałem. A ja swojego głosu nie straciłem, bo zagłosowałem zgodnie ze swoimi poglądami, na ludzi którym ufam, i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 13:55 pawel-strzalka napisał: > wszelkie sondaże dają jej ponad 30% głosów, a po 4 latach patrząc na zniszczony > > kraj czułbym odpowiedzialność, że to też moja zasługa, bo ja na nich głosowałem > . Ha, czyli z góry uważasz, że PO-PiS się nie popisze?.....;-) A ja zagłosowałem na partię, której sondaże dają ponad 30 % i to właśnie nie jest głos stracony! BTW, głosowałem na tę partię także wtedy, gdy miała 12%.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 14:04 hyakuman napisał: > Ha, czyli z góry uważasz, że PO-PiS się nie popisze?.....;-) no takie mam przeczucia :) > A ja zagłosowałem na partię, której sondaże dają ponad 30 % i to właśnie nie > jest głos stracony! BTW, głosowałem na tę partię także wtedy, gdy miała 12%.... a ja zagłosowałem na partię, której sondaże dają 2% bo ta partia mi odpowiada programowo, a to, ile innych osób ja popiera nie ma żadnego znaczenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 14:10 pawel-strzalka napisał: > a ja zagłosowałem na partię, której sondaże dają 2% bo ta partia mi odpowiada > programowo, a to, ile innych osób ja popiera nie ma żadnego znaczenia! :) > Częściowo masz rację, ale: po pierwsze - w polityce liczy się skuteczność po drugie - co wynika z pierwszego, do tej skuteczności potrzeba trochę taktyki, strategii, wyrachowania czy jak to inaczej nazwać, a nie tylko głosu serca.... Pozdrawiam-Marcin PS: A tak w ogóle to nie byłoby źle, gdyby PD weszła do Sejmu. Co prawda to raczej ludzie nie całkiem z mojej bajki, ale PiS chyba jeszcze mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 14:16 po pierwsze: wierzę, że PD wejdzie jednak do Sejmu po drugie: serio nie chcę brać odpowiedzialnosci za przyczynienie się do rządów PO-PiSS skoro nic mnie do tych partii nie przekonuje Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 14:20 pawel-strzalka napisał: > po pierwsze: wierzę, że PD wejdzie jednak do Sejmu > po drugie: serio nie chcę brać odpowiedzialnosci za przyczynienie się do rządów > > PO-PiSS skoro nic mnie do tych partii nie przekonuje I właśnie za to: "Dziękujemy ci, demokracjo!" ;-) PS: Czy mógłbyś przetłumaczyć ten habrajski tekst ze swojej sygnaturki? Chyba coś o wieczorze, ale co dokładnie to nie kumam...Pzdr - Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 22:05 hyakuman napisał: > PS: Czy mógłbyś przetłumaczyć ten habrajski tekst ze swojej sygnaturki? Chyba > coś o wieczorze, ale co dokładnie to nie kumam...Pzdr - Marcin > sam chetnie bym sie dowiedział, bo piosenka ładna :) Odpowiedz Link Zgłoś
danwar2 Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 23:20 no i gdzie jesteście oszołomy od Frasyniuka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 25.09.05, 23:55 No coz, nie było ich jednak zbyt dużo. Szkoda jednak tych paru procent, ktore mogły wesprzec PO. Teraz bedziemy mieli premiera kaczora :( A PD witamy w smietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 26.09.05, 00:04 Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2934782.html "Demokraci.pl około godz. 19 niby nie mieli już wątpliwości - nie wejdą do Sejmu, ale jeszcze po cichu trochę się łudzili - Nasz elektorat głosuje zawsze późnym popołudniem - mówiła Anna Popowicz, członek rady politycznej partii. Miała nadzieję, że dochodzące do sztabu przecieki, że Unia jest poniżej 3 proc., nie okażą się prawdziwe. Nadzieja Demokratów związana była też z tym, że w 2004 r. Unia Wolności (poprzedniczka Partii Demokratycznej Demokraci.pl) też źle wypadała w sondażach przed wyborami do Parlamentu Europejskiego, ale ostatecznie zdobyła kilka mandatów. Szeregowi demokraci dowcipkowali. Do elegancko ubranej kandydatki na posłankę koleżanki krzyczały: - Jezus Maria, ty już jesteś gotowa na zwycięstwo! Ale gdy TVN 24 pokazał wyniki, twarze liderów Bronisława Geremka (europarlamentarzysty), Tadeusza Mazowieckiego, Jana Lityńskiego były raczej ponure. Nie chcieli komentować wyników. "Gazecie" nie udało się uzyskać odpowiedzi na pytanie, dlaczego niespełna półtora roku temu udało im się wejść do Parlamentu Europejskiego, a teraz znaleźli się poniżej progu. W kuluarach można było usłyszeć takie interpretacje: • zła kampania. Demokratów.pl długo reklamowali na billboardach młodzi, kompletnie nieznani ludzie. • Zła była decyzja wzięcia na listy polityków z SLD. - W ten sposób wzięliśmy na siebie odium rządów ostatniego czterolecia. Partia, której wielu członków wywodzi się z „S”, nie powinna tego robić - powiedziała „Gazecie” jedna z figur partyjnych. Co dalej? Demokraci liczą dziesiątki procent głosów. Jeśli dociągną do 3 proc., będą mieli pieniądze na działalność i prawo do udziału w programie TVP "Forum". - Płakać mi się chce - mówił w sztabie Robert Leszczyński, założyciel partii, krytyk muzyczny i juror "Idola", programu TVN. " Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 26.09.05, 00:08 > ludzie. • Zła była decyzja wzięcia na listy polityków z SLD BINGO, kombinowali az przekombinowali. I niech w koncu poszukaja u siebie przyczyn porazki, a nie zrzucają to na 'wiatr populizmu'. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 26.09.05, 00:18 Ciekawe jakie będą ostateczne wyniki. Myślę, że bardzo prawdopodobna jest sytuacja, w której premier Marek Belka otrzymał w Łodzi sporo głosów więcje niż przedstawiciele PO, PiS i innych partii, ale zabraknie go w Sejmie z powodu małego poparcia dla partii jako całości. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 26.09.05, 00:35 no właśnie, może zamiast wzajemnie się obwiniać, obrzucać tym czy innym, czy obrażać, poczekajmy do ostatecznych wyników. Trochę optymizmu moi drodzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
huann czy głosowanie na PD było zmarnowanym głosem? 25.09.05, 23:21 czy też nie? zupełnie teoretycznie, wybierając mniejsze zło i kierując się realpolitik wyborcy PD, czyli ci o przekonaniach +/- liberalnych przerzucając głosy na +/- liberalną PO mogli sprawić, że to PO wygrałoby wybory parlamentarne z PiS (wg niepełnych jeszcze wprawdzie, ale raczej wiarygodnych sondaży: PiS - ok. 28%, PO - ok. 26,5% a z PD (ok. 2,8%) razem = 29,3%). wtedy to PO pewnie miałoby premiera i większą możliwość wprowadzania +/- liberalnego programu. co ważniejsze: szyld partyjny czy możliwość wprowadzenia chociaż części postulatów ulubionego ugrupowania przez inne? czy odpowiedzialność (jesli chodzi o wybory) polega na głosowaniu zgodnie ze swoim sumieniem i umywaniu rąk od potencjalnych tego efektów, czy też zaciśnięciu zębów przy wyborze tych, co NAPRAWDĘ (wg sondaży, które +/- się jednak potwierdziły) mieli szansę cokolwiek zrobić, niekoniecznie wszystko to, co w programie ulubionej partii się zawiera? tak pytam refleksyjnie - sam na PO NIE głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy głosowanie na PD było zmarnowanym głosem? 25.09.05, 23:53 czasami wystarczy jeden punkt programu PO żeby przekreślić mozliwość głosowania na ta partię, a PD było dla mnie jedynym rozsądnym wyborem, stąd mój głos niezmarnowany Odpowiedz Link Zgłoś
szprota fakt 26.09.05, 02:02 w programie PO ani słowa o równości mniejszości religijnych ni seksulanych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: fakt 26.09.05, 22:42 a to uważasz jest najważniejsz i najbardziej paląca kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman Re: czy głosowanie na PD było zmarnowanym głosem? 26.09.05, 15:17 pawel-strzalka napisał: > czasami wystarczy jeden punkt programu PO żeby przekreślić mozliwość głosowania > A jaki to, jeśli można spytać oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy głosowanie na PD było zmarnowanym głosem? 26.09.05, 15:47 np. kwestia mniejszości seksualnych, PO jak partia pseudo-liberalna okazuje się być mniej liberalną niż Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: czy głosowanie na PD było zmarnowanym głosem? 26.09.05, 11:37 twoj glos nie przepadl ale przeszedl do liderow czyli do PiS i PO. Realizowany program i tak bedzie podobny bo ani PiS nie bedzie chcial samodzielnie ponosic odpowiedzialnosci ani by tego PO nie zrobila. 2 -4% w ta czy w ta nie robi roznicy... jakbys glosowal na PO wyszloby prawie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Ciesze sie ze oddalem glos na PD! 26.10.05, 17:47 Oddalem glos na czlowieka ktory jest jednym z trzech kandydatow na stanowisko szefa jednej z najwazniejszych organizacji gospodarczych w swiecie. Premiera, ktorego zaczniemy szanowac za to co robil gdy minie rok od popisow koalicji Ksiedza Rydzyka. A dla wszystkich co glosowali na koalicje PO PiS (bo nie oszukujmy sie, wiekszosc glosowala na Po PiS a nie na Po czy PiS) takie podsumowanie... www.joemonster.org/article.php?sid=5114&mode=thread&order=0 Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon W lodzi PD miala 6%. przekroczyla prog wyborczy 26.09.05, 14:58 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/9.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak Najwięcej w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:07 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W87/index.htm Ech, przynajmniej dobre towarzystwo. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Najwięcej w całym kraju 26.09.05, 15:21 "Tuż przed godz. 20 w sztabie PiS przy ul. Piotrkowskiej włączone były dwa telewizory. Działacze z zapałem oglądali mecz Polek z Włoszkami. W drugim ? leciał? TVN. Równo o godz. 20 siatkówkę zastąpił program TVP 1. - Wygramy! Pytanie, jak bardzo - uspokajali się zebrani. Posłanka Elżbieta Więcławska-Sauk nerwowo paliła papierosa. Pierwsza reakcja w sztabie wyborczym PiS na zwycięstwo to euforia. Jękiem rozczarowania przyjęto trzecie miejsce SLD. Z kolei oklaskami - porażkę Partii Demokratycznej. Po chwili huknęły korki szampanów. - Kochani, do kielichów! - zachęcała Więcławska-Sauk." "O godz. 20 w lokalu Platformy Obywatelskiej zwycięstwo PiS przyjęto oklaskami, a wynik PO - euforią. Wielka radość zapanowała, gdy pojawiły się wyniki PD poza progiem wyborczym. Prym wodził Krzysztof Kwiatkowski, szef sztabu. - Oczywiście wolelibyśmy na finiszowych metrach pokonać PiS, ale z sympatią przyjmujemy tak wysoki wynik w kraju PO - przemawiał. Godzinę później pojawiła się Iwona Śledzińska- Katarasińska - w różowym kostiumie z torbą pełną prezentów. Rozdała kandydatom do parlamentu małe szklane aniołki. Szefowie sztabu wyborczego, Krzysztof Kwiatkowski i Włodzimierz Fisiak, dostali opakowane prezenty, które miały być wypite po północy." PiS: Z kolei oklaskami - porażkę Partii Demokratycznej. PO: Wielka radość zapanowała, gdy pojawiły się wyniki PD poza progiem wyborczym. Co to za zachowanie??? O co w tym chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Tym bardziej sie ciesze ze glosowalem na PD 26.09.05, 15:27 PiS: Z kolei oklaskami - porażkę Partii Demokratycznej. > PO: Wielka radość zapanowała, gdy pojawiły się wyniki PD poza progiem > wyborczym. > > Co to za zachowanie??? O co w tym chodzi??? To jest ponizej krytyki. PoPiS chamstwa partia PD ktorej liderzy byli w latach 90-tych kolegami obecnych zwyciezcow. Rece opadaja... Ja rozumiem zeby klaskac bo giertych sie nie dostal albo lepper mial malo. Ale partia mazowieckiego!? Ciesze sie ze nie oddalem glosu na PO bo sie wachalem. Bylby to glos zmarnowany na marnych politykierow ktorzy by byli w stanie wylac nawet kubel pomyj na swoich dawnych kolegow byle sie dorwac do stolkow. I jak mozna ta holote polityczna nazywac ugrupowaniami post solidarnosciowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Najwięcej w całym kraju 26.09.05, 15:27 anpio napisał: > Godzinę później pojawiła się Iwona Śledzińska-Katarasińska - w różowym kostiumie z torbą pełną prezentów. Rozdała kandydatom do parlamentu małe szklane aniołki. szklane? hmmm... > Szefowie sztabu wyborczego, Krzysztof Kwiatkowski i Włodzimierz Fisiak, dostali opakowane prezenty, które miały być wypite po północy." no i wszystko jasne! ;P > Co to za zachowanie??? O co w tym chodzi??? hep!;D Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Najwięcej w całym kraju 26.09.05, 15:47 i nadzieja na dobry wynik za rok w wyborach samorządowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Towarzystwo to mamy beznadziejne... ;) 26.09.05, 15:57 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W5/index.htm niektorym naszym sasiadom to powinni zabronic chodzic na glosowania Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana przestań sie popisywać arogancją 26.09.05, 16:18 bo mi wstyd przed ludźmi w Sieradzu. Postudiuj wyniki, wymyśl coś mądrego, potem napisz a nie obrażaj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś